הירהורים...

SaraGubits

New member
האם אפשר לשחות בפארק הירקון?

האם אפשר לשתות מהמים של הפארק? ומה עם מי ברז? מה עם המזבלות? מה עם מליוני המכוניות שעובדות על דלק ועם עופרת? מה עם כל היערות שנכרתים? מה עם כל המזון שנזרק לים? מה עם כל הגידולם שהזרעים שלהם לא יכולים לייצר גידולים חדשים, וזה נשלח לאפריקה כהלוואה בהקפה, ואז האפריקאים לא יכולים לגדל אוכל בעצמם כי אין להם זרעים? הבני אדם עשו עבודה מצויינת לקלקל את העולם, בהתעלמות מוחלטת ממצוות הא-ל אבל רבי נחמן מברסלב אומר: "תאמין כשם שאפשר לקלקל אפשר לתקן"

שרה, צר לי לבשר לך:

אין אלוהים. חאלאס, עבדו עליכם, תתעוררי. אלוהים אמר, ברסלב אמר...אני אומר שאנשים זה רע ובניגוד לספרות העתיקה שהיא נר לרגלייך, אני יכול להוכיח לך באותות ובמופתים את דברי. מוחשי, לא מתחכם:ספריי, אגזוזים, גזענות, אנסים, מלחמות, אכילת בשר, קרקסים, בוש...תזמיני בהזדמנות את המוסכניק ההוא, ברסלב, תמסרי לו כי הוא מוזמן להתחיל את האוברול...

Kalla

New member
לא מאמינה באלוהים הזה שלך.

זה ממש הגיוני לברוא עולם על מנת לשבת ולהסתכל, מתוך ידיעה ברורה שזה מה שיקרה, איך אנשים הורסים אותו. לא קונה את זה.

SaraGubits

New member
יש לי שאלה של הסתברות

אם ניקח כלי מלא דיו, ונשפוך אותו, כמה יש סבירות שמשפיכת הדיו הסתמית יצא עמוד כתוב כמו העמוד הפורום הזה? האם זה אחד למליון? האם זה אחד למאה מליון? האם זה אחת לתשע מאות תשעים ותישע סקסטיליון, תשע מאות תשעים ותישע נוניליון, תשע מאות תשעים ותישע אוקטיליון, תשע מאות תשעים ותישע ספטיליון, תשע מאות תשעים ותשע זיליון, תשע מאות תשעים ותישע טריליון, תשע מאות תשעים ותישע מיליארד, תשע מאות תשעים ותישע מליון, תשע מאות תשעים ותישע אלף, תשע מאות תשעים ותישע? לא, אפילו המספר הזה בחזקת עצמו, בהכפלה של המספר הזה בחזקת עצמו! אז איך עולם שלם יכול להווצר? אם מדברים על אבולוציה, אפילו בדי אן אי אין שום שרידים לאבולוציה. אז מצידי שתקפצו ותסתובבו כמו פרופלורים, אני מאמינה באלוקים וזהו!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kalla

New member
אף אחד לא צריך לקפוץ.

אני בטוחה שאת יכולה להאמין גם בלי זה. אני לא מנסה להגיד שאת לא מאמינה, אני רק אומרת שאני לא מאמינה. ואני אפילו לא מבקשת שתקפצי ותסתובבי - אני לא זקוקה לזה כדי לא להאמין.

SaraGubits

New member
נו, אחרי המוות

כולנו נוכל לראות בראיה מוחשית אם יש השם או אין

SaraGubits

New member
אז זה יהיה GAME OVER

ואז תוכלי להחליט אם את רוצה לעלות לגן עדן או לרדת שוב לעולם. דבר אחד יהיה שתראי שיש א-לוהים

efroch99

New member
דווקא הדימוי

של העולם הזה כאוסף כתמי דיו אקראיים מתוך בקבוק דיו שנשפך נראה לי טוב. אני חושבת שזה באמת דומה לתוהו ובוהו שיש פה. בתכלס גם אם לכולנו היו סנפירים וארבעה ראשים היית טוענת שזאת יד האלוהים. אנחנו יושבים בתוך אחת הפרמוטציות האפשריות מתוך (את יכולה להכניס פה אל כל רשימת המספרים המאוד מאירת עיניים שלך), וזה חוכמה גדולה לשבת באחת מהאופציות ולצעוק שזאת כוונת האלוקים.

תשמעי, גם אני מבשל

הבעיה היא שהאוכל שלי יותר מדי נראה כמו העולם הזה מאשר משהו טוב. החוכמה היא לא לעשות, החוכמה היא לעשות טוב. תודיעי לו את זה בהזדמנות. עכשיו לנקודה. כשאת מתדיינת אם אנשים לא מאמינים, הטיעונים האלוהיים לא פרקטים. פשוט. זה כאילו אענה לגבי אי רצון בילודה, תוך ציטוטים מדברי ישו. יעניין אותך? אני משער שלא. מי זה ישו בשבילך? אולי בשבילי הוא הכל, אבל על מנת להסביר לך משהו אני אצטרך דברים מוחשיים יותר בשבילך.

prizman

New member
חוששני שאחת מהקללות שלכם

היא היכולת להתרבות, כפי שנאמר "טוב לו שלא נוצר משנוצר". ו"אלוקים אמר"? שום אלוהים לא אמר שום דבר לאף אחד. מי שיטען שאלוהים דיבר אליו ימצא את מקומו בבי"ח לחולי נפש ובצדק. אלוהים לא מדבר, אלוהים גם לא מגמגם. אלוהים לא נמצא. ותהני לך בצום שלך.

SaraGubits

New member
חוששני שאתה נהנה מהחופש בחירה

שאלוקים של כולנו נתן לך כמו לכל האנושות שתהייה לך שנה טובה

prizman

New member
האלוהים הדפוק הזה

הוא האלוהים שלך. אני חי טוב בלי אלוהים של אפאחד. תצומי, זה ישפר לך את הגיזרה, כניראה שגם את האמונה, סבבה.

למעלה