הירוקים ממריאים בסקרי סופ"ש

אודלינה

New member
לא בא לך שהירוקים יהיו בכנסת

תתמודד עם זה. יש מפלגות פי אלף יותר גרועות מהן תאמין לי. למה אתה לא מגיב גם בפורומים של המפלגות הגדולות?

נראה לי שיש לך בעיה של חוסר הבנה.

"לא בא לך שהירוקים יהיו בכנסת תתמודד עם זה". למה את חושבת שאני מבזבז פה את זמני? המפלגות הגדולות פוגעות אחת בשניה יפה מאד גם בלי עזרתי. אני כותב גם בפורומים של מפלגות אחרות מדי פעם- אבל בניק המקורי שלי. במפלגות אחרות אפשר לכתוב ביקורת על המפלגה בלי להחסם.

bhr11

New member
לי נראה שלך יש בעיה של מנטליות

אני בטוח שבמפלגות האחרות אתה מקבל מיד תגובה רצינית ומפורטת כשאתה שואל אצלם בפורום למה שתלו נרקיסים במקום כלניות וחרציצים במקום חרציות. כל הכבוד לך! תמשיך להשתדל לפגוע בירוקים, אני בטוח שהח"כ הנוסף של קדימה שיכנס במקומם ידאג לסדר את שמורות הטבע ב-ד-י-ו-ק כמו שהיית רוצה. אז תוכל להמשיך לקטר בפורומים עוד שנתיים שלוש עד הבחירות הבאות - העיקר שתראה לכולם שאתה הכי הכי ירוק.

yoka333

New member
שכנעתי כבר 4 קולות צפים להצביע "רק"

אני-אישית-מכיר 12 אנשים(כולל אני\חברתי ואמי) שמצביעים להם. ככה נלחמים בו.....

זה לא מה שהם עשו, זה מה שהם יעשו.

אני חובב טבע. אני רוצה, למשל, ששמורות הטבע לא יפותחו למוות. אני חושש שכניסת מפלגת הירוקים לכנסת תביא בדיוק לדבר שאני חושש ממנו- ולנזקים נוספים. אחת הדוגמאות ביותר לסיבה בגללה אני רוצה שמפלגת הירוקים לא תכנס לכנסת היא המאמר הזה. במאמר מציג דרור עזרא טענה נכונה חלקית, לפיה רט"ג פועלת בניגוד לאינטרס של הציבור בכך שהיא גובה כסף בכניסה לשמורות, מה שגורם גם לפיתוח מיותר שלהן. הוא גם מתלונן על זה שמועסקים ברט"ג יותר מדי קצינים בכירים במיל' (זה נכון, דרך אגב, לגבי גופים ממשלתיים רבים). הפתרון שהוא מציע במאמר- העברת תפעול שמורות הטבע לידי גופים חיצוניים כמו עמותות תיירות או רשויות מקומיות (ציטוט מהמאמר) והחלפת אנשי הרשות באנשים מכל שכבות הציבור. המשמעות- הפרטה של ניהול השמורות, תוך כדי החלשת הפיקוח. ראי מקרה נווה אטי"ב, שהיא שמורה המנוהלת על ידי תושבים מקומיים (בערך. התושבים הקרובים ביותר הם הדרוזים ממג'דל שמס). לא זו בלבד שהמחירים בשמיים והפיתוח משתולל שם, איש לא מונע מהמפעילים לעשות כל מיני פוילע שטיקים כמו איסור על מבקרים להשתמש בציוד סקי ששכרו במג'דל שמס (השיטה- שלחו "מרגל" שיעמוד מול החנות המשכירה וידווח את מספרי המכוניות של השוכרים). שאלתי את מנהל הפורום על זה כאשר השתמשתי בניק המקורי שלי. תגובתו- ענה לי במאמר שעורר אותי לשאול אחרי שחסם אותי, כדי שלא אוכל להגיב. אני לא החסום היחיד פה בגלל סיבות דומות, כמובן. ישנם עוד נושאים רבים עליהם עזרא מסרב לענות באופן קבוע. לא רק אני סבור כך. בפורום שמירת טבע היו מספר דיונים שנושא פוליטיקה "ירוקה", וחילוקי הדעות לא היו בנושא התאמתה או אי התאמתה של מפלגת הירוקים, אלא על השאלה אם יש צורך במפלגת ירוקים אחת (לא זו שרצה כעת לכנסת עליה היה קונצנזוס שאינה מתאימה) או לובי ירוק מפוזר בין מפלגות שונות. אני דווקא תמכתי במפלגת ירוקים אחת, מתוך הנחה שגם במפלגות אחרות יהיו ח"כים ירוקים. הבעיה היא הגדרת מטרות. כמו שיש קונצנזוס במדינה לפיו יש להביא ליסול הטרור, שלום עולמי ושגשוג של הכלכלה כך גם קיים קונצנזוס בין "הירוקים" למיניהם לפיו יש לדאוג לאויר ומים נקיים. ארגונים כאט"ד, צלול והחברה להגנת הטבע עושים עבודה די טובה בנושא, ומטרות אלה יקודמו בכנסת בין אם פאר ויסנר יהיה שם ובין אם לאו. לגבי שאלות אחרות הנוגעות לשמירת טבע, למפלגת הירוקים אין בשורה. שאלתי את דרור מה תעשה מפלגתו בנושא מינים פולשים, בנושא יערות הקק"ל, בנושא פיתוח סביבתי (למשל, שתילת הנרקיסים במקום בו היו כלניות בר ליד שלולית דורה) ועוד- הוא פשוט לא מוכן לענות.

הכי טוב להתעלם

יש אנשים שהראיה שלהם היא צרה הממוקדת בעצמם. הם רואים את כל מי שנמצא בנישה "שלהם" כאויב ומתנהגים בהתאם. אנו מקרים את האנשים האלו, והדרך הכי טוב היא להתעלם. מה גם שהטיעונים שאנשים אלו מעלים הם לא קשורים לכלום ועד הזויים. אני לא אוהב לחלוק שבחים לעצמי, אבל בשנים שאני בירוקים עסקתי באופן אינטנסיבי בנושאי שמירת טבע ושטחים פתוחים בעיקר באזור השרון אבל גם בשאר הארץ. כתבתי עשרות ניירות עמדה, שגרתי מאות מכתבים כתבתי עשרות מאמרים, הכנסתי מאות איטימים לתקשרות המקומית והארצית. אפשר לראות רשימה חלקית כאן... אני חייב לציין שיש מעט מאוד אנשים באזור השרון שיכולים להגיד שעשו יותר ממני למען הטבע והשטחים הפתוחים של השרון ובהתנדבות. אני רק יכול להצטער שאותם "שמורי הטבע" עוטים עליהם מסכה לפני הבחירות ומנסים באופן אובסיבי לפגוע במפלגת הירוקים. אפשר לשאר אם חלק מן האנרגיה שאנשים אלו משקעים בזמן האחרון היה מופנה לאפיקים מועלים לנושא מצבנו היה טוב יותר. לגבי המאמר שכתבי על רשות הטבע והגנים מדובר במאמר צודק ונכון שגם שמורי טבע תמוכו ותומכים ברעיונות שהצגתי במאמר. תודה, דרור

אודלינה

New member
../images/Emo45.gif

אני מחר נוסעת לגדנע, אני אגיע ביום חמישי בערב. יהיה לי קצת קשה להתעדכן בתוצאות אבל אני אנסה כמה שיותר. אז אני מאחלת לכם רקהצלחה, ושסוף סוף תבחרו, ושהאיכות חיים של הארץ תעלה. מסכימה איתך לגבי מה שאמרת.. תגובות כאלו לא שוות עצבים בכלל. אתה יודע מה אומרים על ילדים קטנים שאוהבים להציק, שאם נתעלם אולי הם יפסיקו

דרור - מילא אם היית מקום ריאלי

אבל אתה לא צפוי להכנס לכנסת. כל מי שלפניך (וגם אחריך) ברשימה לא עשה לשמירת הטבע דבר יותר מעמרי שרון, לאה נס, מיכאל מלכיאור, ועוד כמה. אם רשימת הירוקים לכנסת היתה מונה אותך ואנשי שמירת טבע נוספים - הייתי ממליץ להצביע לירוקים. אבל אתה לבד במערכה! כמי ששמירת הטבע חשובה לו - אני מעדיף אנשים שהוכיחו עשיה. היות ואתה במקום לא ריאלי, והיות ופאר ויסנר לא נמצא ב"נישה" שאני רוצה שיהיה, אין לי סיבה לתמוך בו שיכנס לכנסת.

שמירת הטבע ונציגות בכנסת

שלום יובל, הייתה יכול הגיד שמכל שומרי הטבע הרבים שמעמודים לכנסת יש אנשים יותר טוב וראוים ממני. אבל אין אף-אחד כזה בין המעומדים, ולא באף מפלגה אחרת. לא פרופסור באונברסיטה, לא איש החל"ט, לא סטודנט לביולוגיה ואפילו לא מדריך טיולים שרוצה שידברו חלש. בכל הרשימות לכנסת יש אדם אחד, שגם אתה חושב, ראוי להיקרא שומר טבע, וראוי לייצג את שומרי הטבע. אז מה החילטו שומרי הטבע שכמותך לעשות, במקום לתומך באותו נציג, ולחזק אותו, הם בחרו לפעול בדרך הפוכה. פשוט בחרתם לפגע ולהזיק לרשימה היחידה שכן יש לה מישהו בהנהגה שמבין בשמירת טבע ועוסק בנושא. אם מסכלים על זה מן הצד נראה הזוי לגמרי, אנשים במקום לחזק את הנציג שלהם מזיקים לו ופוגעים בו. אני לא מבין איך אתם רוצים שאני אהיה לוביסט לנושא במפלגה ובכנסת אם ככה אתם פוגעים בי ובמפלגה? לדעתי, זה יותר אומר עליכם(אני פשוט לא יכול להגיד עלינו) שאולי אתם אנשים שהפרגון מהם והלאה, אנשים שלא יכולים לחזק את מעט האנשים שכן עושים. אני יודע ששומרי הטבע שכותבים כאן בארסיות לא מייצגים את הפורום של עמית, אבל האחרים שותקים ושתיקה הזאת היא גם אמירה. אני מצפה מכל מי שרואה בשמירות הטבע והשטחים הפתוחים כנושא חשוב, לתמוך בי ובמפלגת הירוקים. התמיכה הזו חשובה לי, אישית וציבורית. תודה, דרור

bhr11

New member
../images/Emo45.gif כל מילה בסלע ../images/Emo45.gif

כמי שמביט מהצד, התופעה הזו באמת נראית הזויה לאין שיעור: האנשים שהיו אמורים להיות הראשונים שירצו מפלגה ירוקה בכנסת, לא רק שאינם תומכים אלא מוציאים כל כך הרבה אנרגיה על לתקוף את הירוקים. אני לא מבין: יש מפלגה אחרת שמתחרה על האג'נדה הזו מול הירוקים? כשאתם טוענים שפאר ויסנר לא פרופסור או מומחה לענין, זה מפני שיש מועמד אלטרנטיבי במקום אחר שהוא כן מומחה? כשאתם רוצים שר איכות סביבה מקצועני, זה מפני שיש למפלגה אחרת איזה מומחה לאיכות סביבה שמיועד לשמש כשר? או בכלל מומחה למשהו שמיועד להיות שר בתחומו? כמדומני השרים היחידים שהם בעלי נסיון בתחומם הם אנשי צבא, וגם שם כבר ראינו שפרס היה שר בטחון לא רע בכלל למרות שלא שירת בצה"ל. זה עוד כשאני מדבר על טענות יחסית סבירות. על אלו כאן שתוקפים את הירוקים כי החליפו כלניות בחרציציות או כי הם מעדיפים איכות סביבה על שמירת טבע באמת אני לא יודע מה לומר. דבר אחד בטוח: אין מפלגת ירוקים אחת בעולם כולו שהיתה יכולה לעמוד בדרישות של המצביעים האנינים מהפורומים כאן. אני מאמין שבסופו של דבר, עמוק בלב אתם פשוט נהנים לקטר ולהרגיש קטנים וצודקים מול הממסד המרושע - במקום לתת את הכמה אלפי קולות שיכולים להכניס מפלגה ירוקה סוף סוף לכנסת, ולהפוך לגמרי את ההתייחסות לאיכות הסביבה בארץ. אני חושב שצריך להבין שעצם ההישג יהיה להכניס את הירוקים לתודעה ולצאת מהסטיגמה (בחלקה בגלל "עלה ירוק") של מפלגת מעופפים מנותקים. לפי הסקרים ולפי התרשמות שלי מאנשים שאני פוגש, זה באמת אפשרי הפעם. אני לא יודע איך תוכלו להיות שלמים עם עצמכם אם כולנו נדון עכשיו לעוד מספר שנים של קואליציה המורכבת מח"כים שנשלטים ע"י קבלנים, ועדים מושחתים ואינטרסנטים אחרים. אני יודע שאני הולך לעשות את החלק שלי.

לא נראה לך מוזר?

שכל מי שמבין בשמירת טבע מתרחק מהמפלגה שלכאורה מייצגת אותו? לא נראה לך מוזר שמפלגה שאמורה לייצג את שומרי הטבע לא הצליחה להביא לקמפיין שלה אף אדם עם תואר ד"ר או פרופסור? לא נראה לך מוזר שמפלגה שאמורה לשמור על הטבע לא מבינה בטבע? יש ח"כים עם פעילות ירוקה, אבל אין מפלגה ירוקה אחרת. אני מהתומכים בצורך במפלגת ירוקים, אבל מכיוון ששמירת הטבע בראש מעייני, אני מעדיף (!) שלא אלה יהיהו האנשים שמייצגים את הטבע בכנסת. תחשוב על מפלגת ש"ס שמציבה בראשה "רבינוביץ", ועכשיו תשכנע יהודי חרדי ממרוקו להצביע לה. תחשוב על מרצ שיציבו בראשם את הרב משה לוינגר וישכנעו שמאלנים להצביע להם. זה מה שאני חושב על ראשי מפלגת הירוקים (ושוב -
מדרור שבעצמו נלחם למען הטבע - אבל הוא לא במקום ריאלי לצערי).

bhr11

New member
אני אסביר את השקול שאני עושה

"כל מי שמבין בשמירת טבע מתרחק מהמפלגה" - אני לא חושב שזה נכון. אני קורא כאן טענות של אנשים כמו שפם המקובלים או אקילה, ואני לא רואה שהם מביאים משהו רציני חוץ מהתקטננויות כמו "שמירת טבע מול איכות סביבה". כמו שכתבתי קודם, ברזולוציה כזו של דרישות אין אף מפלגה בעולם שיכולה לעמוד. חוסר בעלי תואר - זו בכלל תופעה שכיחה בפוליטיקה. אנחנו לא רואים את המפלגות הגדולות יותר מוצפות בפרופסורים. האמת, יכול להיות שבצדק: אני לא יודע אם הכשרה של ד"ר מכינה אדם להיות פוליטיקאי טוב (פרופסור אולי כן
), בדיוק כמו שהכשרה של איש צבא, אגב. "מפלגה שאמורה לשמור על הטבע לא מבינה בטבע" - איך אתה מגדיר הבנה בטבע? אולי ויסנר לא יודע להבדיל בין כרכום לחרצית, אבל לא כאן עיקר הבעיה. עיקר הבעיה הסביבתית בארץ לדעתי היא דוקא באזורים המיושבים יותר. לטעמי הבעיות הבוערות הן דוקא בת"א או ירושלים, כך שאין לי בעיה שיהיו "עירוניים" במפלגה. (אגב, אני עצמי גר בערד כך שזה לא שיקול אנוכי). לצורך הענין עדיפים לדעתי אנשים שידעו לנווט את דרכם בין ועדות ומועצות למינהן מאשר במדבר יהודה. ובסוף, הסבה שמכריעה את הכף היא פשוטה: אין שום מפלגה אחרת. אולי הירוקים לא מושלמים, אבל בממשלה שתכיל כנראה את פואד ואולמרט, ויסנר יראה לנו כמו אדוארד אבי, לא "רבינוביץ'".

yoka333

New member
5 סיבות מייצגות להצביע לירוקים("רק"

5 סיבות מייצגות להצביע לירוקים("רק" בקלפי): 5 סיבות מייצגות להצביע לירוקים("רק" בקלפי): מה שעשינו עד כה,על קצה המזלג(וזה עוד מבלי להיות בכנסת!)- 1->>זיהום אוויר>> בזכות פעילות הירוקים, חברות האוטובוסים חויבו לעבור לדלק דל-גופרית כדי להפחית את זיהום האוויר שהורג 1500 איש בשנה. 2->>אנטנות סלולריות>> הירוקים הובילו קמפיין ארצי כנגד החברות הסלולריות תחת הכותרת "למה מחביאים אנטנות סלולריות". קמפיין זה "חשף" את מעללי החברות הסלולריות, העלה את מודעות הציבור לנושא הקרינה הנפלטת מן האנטנות והביא לכך שאלפי תושבים מכל הארץ פנו לירוקים בבקשת סיוע ונלחמו כנגד הצבת אנטנות בסמוך למגוריהם. 3- >>תחבורה>> כביש 45 ("כביש האיוולת") רקע : כביש 45 המתוכנן להיסלל, עתיד לחבר בין מחלף בן שמן לגבעת זאב בירושלים. "לטובת העניין" אמורים להפקיע שטחים ירוקים רבים. כביש זה הוא מיותר ומזיק שאת תפקידו ממלא היום כביש 443 , המחבר בין מחלף בן שמן לגבעת זאב. הכביש, המתוכנן ככביש נוסף מקביל לכביש 443 ובמרחק קטן ממנו יפגע קשות באיכות חיי התושבים, יוסיף זיהום אוויר ורעש כבדים ומיותרים לאזור, יהרוס את אתר מודיעין העתיקה ואתר מורשת המכבים ויפגע אנושות ביערות בן שמן. מעל לכל, הכביש יזלול תקציבי עתק על חשבון תשתית הרכבת ושיפור כבישים אדומים. כל זאת שעה שאושר קו הרכבת מתל-אביב דרך נתב"ג בואכה מודיעין לירושלים. הירוקים ניהלו ועדיין מנהלים מאבק נחרץ כנגד סלילת הכביש. 4- >>זיהום נחלים>> >> הירוקים הגישו תביעה ייצוגית כנגד רשות נחל הירקון והרשויות הגובלות בנחל. התביעה הוגשה במטרה להביא סוף לזיהום המתמשך של נחל הירקון ומשום שהנתבעות גרמו במחדליהן במישרין ובעקיפין לזיהומו של הנחל ולחילופין, לאי הפסקת הזיהום ותיקון המעוות. 5- >>בנייה על חופי הארץ>> >> פעיל הירוקים הוביל מאבק מול כל ענקי הנדל"ן ובסופו של דבר, כנגד כל הסיכויים ניצח במאבק להחזרת החוף הפתוח (חוף הנכים) לתושבים. על מאבקו זה זכה בפרס "קרן פורד" היוקרתי. כולנו חסידים של הסביבה-יוצאים לטיולים בשבת,הולכים לים בקיץ. צריכים מישהו שייצג את הסביבה בכנסת הבאה. אל נא תקלו ראש בחשיבות הנושא! לא אכביר במלים ע"מ לא להלאות ולעייף. אשמח לענות לתגובות רציניות. האתר: http://www.green-party.org.il/green%2Dparty

למעלה