הי ח'ברה

1234ab

New member
הי ח'ברה ../images/Emo39.gif

מה שלומכם?? די שקט בפורום..
שאלה לי אליכם: מה לדעתם קודם למה.. הרגש למחשבה?? או המחשבה לרגש?? אשמח לקבל את תשובתכם.

היי ../images/Emo39.gif

איך את מרגישה עם השקט? מא את חושבת כשיש שקט? איזו תחושה הוא מעורר בך? ולמה
? אני מרגישה מצוין, איך את?

1234ab

New member
היי אביבה../images/Emo141.gif

כעיקרון אני מאוד אוהבת ששקט מסביבי(חיצוני).... אני לא יכולה לסבול רעש, הכוונה לרעש חיצוני, דיבור בקול רם, או הילדים שמשתוללים או צועקים יותר מידי זה מפריע לי. אני מאוד אוהבת את שעות הלילה שהכל שקט ורגוע, זה עושה לי ממש טוב. לגבי שקט פנימי, חשוב לי מאוד, אך כרגע אני בתקופה שכל הזמן שואלת שאלות ומחפשת תשובות... חושבת המון,לומדת המון על עצמי ועל הרגשות.. אני אוהבת להגיע לתשובות לבדי..(בדר"כ). השקט שהתכוונתי לגבי הפורום היה: נו ח'ברס תנו לי חומר למחשבה, אני אוהבת לקרוא את התגובות של משתתפי הפורום. שמחה לשמוע שאת מרגישה מצויין, גם אני ברגע זה מרגישה טוב מאוד.... שיהיה לכולנו ערב טוב

InnerKid

New member
מחשבה ורגש?

אני מאמין שהמחשבות שלנו על העולם ועל מקומנו בו, מחשבות שהן לא תמיד מודעות ביומיום מובילות לאיך שנחווה את העולם, לאיך שנרגיש ולתפישה של העולם... מאור

InnerKid

New member
תפישה של העולם

במובן הכי פשוט ואינטואיטיבי זה מה אני מאמין שהוא העולם כל המחשבות וההשלכות וההרגשות והחוויות של העולם שגורמות לו להראות עבורי כפי שהוא לשם הדוגמה - אם אני תופש את העולם כמקום מפחיד, לא בטוח, מסוכן אולי אני אזהר מכל מה שנקרה בדרכי, לא אתן אמון באנשים, אחשוש וכו'. ובאותו האופן אם אני תופש שהעולם הוא מקום בטוח, שיש לי בו מקום אהוב, את אותן הסיטואציות אני אחווה ואפרש בצורה אחרת.. עוד הסבר במלים אחרות - מעין מבנה על, מבנה אידיאולוגי בסיסי, מחשבה ראשונית על העולם שמושלכת על העולם וגורמת לו להראות ולהחוות כפי שהוא נחווה. שבוע טוב מאור

InnerKid

New member
המ...

יכול להיות שאפשר להסכים עם זה שתפישה היא סוג מסויים של פרשנות..כן..

InnerKid

New member
הדברים מורכבים יותר מאשר דיכוטומיות

של כן אפשר להחליף או אי אפשר להחליף. תפישה היא סוג מסויים של פרשנות של המציאות אבל אני לא יכול להגיד לך שפרשנות של המציאות ותפישה של המציאות הם שני דברים זהים או לחילופין שאין ביניהם ולא כלום.

InnerKid

New member
אז מה השאלה?

התכוונתי לומר שכל דבר שהוא בחיים מורכב יותר מאשר כן ולא, שחור ולבן, יש הרבה גוונים בתווך... זה הכל. פשוט.

אז אני שאלתי

אם זה שיש גוונים זה אומר שזה מורכב... אולי זה פשוט, הגוונים...והשחור לבן הוא המורכב?... מה אתה אומר? זה הכל...פשוט...

InnerKid

New member
זאת נקודה יפה למחשבה ../images/Emo20.gif

יש משהו במה שאת אומרת. אני אקח את זה איתי לימים הקרובים ונראה מה יעלה בי עם העניין הזה..
על המחשבה... זה מרגיש כמו משהו נכון להתבונן בו

שאלת הביצה והתרנגולת../images/Emo118.gif

קשה לדעת מה קדם למה,ישנם אסכולות שונות חלקם טוען שהמחשבה היא שקדמה והיא שמגשימה מציאות שונות, וישנם כאלה שטוענים שהרגש הוא שמניע את המחשבה ואת הכל אין תשובה חד משמעית. לכן זה מזכיר לי את השאלה מה קדם למה הביצה או התרנגולת בכול מקרה התשובה היא איך שרוצים שיהי לכולם ערב קסום

ערב טוב ליידי ../images/Emo20.gif

ובכל זאת, אני מבקשת טיפה מאמץ כדי להגיע... כי יש כל מיני אסכולות, שיטות, דיעות, תורות... רק מה שאני מבקשת זה את התשובה שלך. אפילו אם היא לא "נכונה" או לא ידועה או "לא הגיונית" מה את חושבת? מה אומרת לך הבטן שלך בקשר לשאלה הזאת?

לפי דעתי../images/Emo140.gif

אין ביניהם מוקדם אומאוחר אלא שילוב של שניהם לפעמים אני מרגישה שהמחשבה היא הקודמת ולפעמים אני מרגישה שהרגש ראשון באהבה ליידיסנו

למעלה