הי ח'ברה

SHAHAF UZI

New member
לא רואה חיוכים באינטרנט !!!!

קבל צחוק מתגלגל,חיוך,וצ'פחה חברית על העורף...

Deerest

New member
יש לזה שם

מעטים עוברים זאת מוקדם מדי. אחדים עוברים זאת בזמן (מתי זה "בזמן"). רובנו עוברים זאת מאוחר. מעטים לא עוברים זאת כלל. התבגרות. תהליך שלפניו הרגשות שולטים בנו, מתעתעים בנו, נוהגים בנו. שלאחריו אנחנו (לא שולטים בהם) לומדים לתת להם ביטוי כיאה לבוגר שהתגבר. באמצעות חשיבה.

1234ab

New member
רק שאלה קטנטנה

למה באמצעות המחשבה. ביטוי של רגש הוא בעצם ביטוי גופני לא?? אולי המחשבה נותנת שם לאותו ביטוי לא??

SHAHAF UZI

New member
מדוע אצלך זה רגש/מין /גוף....?

ברוב המקרים הרגש מעורב בדברים אחרים-לא במין,ולא במגע גופני. אל תקשרי רגש רק למגע,את מגבילה אותו מאד,זה עוצר וחוסם....זהירות.... סקס קשור יותר ליצר מאשר לרגש,בעיקר אצל הזכר בטבע. הביטוי של הרגש,גורם גם לאיחוד,ולמגע הגופני,וזו בהחלט העצמה...

SHAHAF UZI

New member
את פשוט קישרת רגש לביטוי גופני.....

וזו טעות לדעתי....הסתכלי 2 תגובות למעלה יותר....למה היית הכוונה ? בוקר טוב.

1234ab

New member
עוזי איפה אתה מרגיש רגש??

אם לא בגוף?? אולי אצלך זה עובד אחרת?? אולי תסביר לי היכן הטעות??אולי אני לא מבינה אותך?? בוקר אור גם לך.

גיוRא

New member
זורק לכם......./images/Emo59.gif

קרה למישהו כאן ..שהשתנו..לו רגשות..??? אל תענו... קרה קרה... לכולם.... כך שאפשר... בחשיבה... או בעזרת נסיבות... סביבה..או מרחק...ורגש יכול להשתנות או ביכלל להעלם... אז לא אם ..כן או לא.... רק...."איך"....ו"למה"...זאת השאלה..

גיוRא

New member
איתך לא מתווכח.....כי לא תגידי לי

בוקר טוב... מכיר אותך.. יא'פונקת.. מ8 בבוקר ערים יחד.. ורק עכשיו מגלה לי שהבוקר טוב....

SHAHAF UZI

New member
קשה לי לחשוב כמו חתול-אני מודה

אני נקשר לכלבים יותר.....מקבלים אהבה ,ומחזירים אהבה, ומראים המון חיבה וקשר. הכלבים שקופים,ואין כמעט הפתעות אצלם. הכלבים מאד מובנים,וקל לדעת על מה הם חושבים,ומה הם מרגישים. את ממש חתול,אני לא מצליח להבין מילה ממה שאת כותבת כאן. את ברורה רק לעיתים רחוקות,ויש לי הרגשה שאין לך בעיה להיות יותר ברורה,ולהציג את עצמך קצת אחרת כאן. הפורום הזה הוא לא תאטרון,ויש לי תחושה שאת "מדברת" בהמון "רמזים" אני בטוח שבסופרמרקט את ממש לא חתול כזה....

כבר אמרתי !אני בעד השילובים

יש לי חתולים כמובן .... וכלב מדהים שחי איתם בשלווה ונחת והם גם אוכלים מאותה צלחת. מה לא היה ברור לך עוזי? מה?

Deerest

New member
חשיבה

מחשבה זהו התוצר. חשיבה זוהי הפעולה אותה אנו מבצעים לפני שאנו מגיבים כתוצאה מציפה של רגש. (אני מדבר על בוגר לא על ילד). את מכירה את התרגיל של לספור עד 10 כאשר את כועסת, נניח. זוהי הזדמנות לחשוב איך להגיב, אם בכלל. יש הרבה דרכים להגיב לרגש. האוטומטיות הן אלו שרכשנו בילדותנו. הן לא בהכרח מתאימות לחיינו הבוגרים. מה שבא לעזרתנו כבוגרים זוהי החשיבה שמכירה בהבדלים, במקור, בתגובה...

Deerest

New member
במחשבה שניה

מה שקורה לנו בגוף אלו התגובות שלו לרגש. דפיקות לב, הזעה, מועקה, רעד, שיתוק, קור, חום, קצב נשימה, וכו, מה שאנחנו עושים זה מתן ביטוי חיצוני לרגש. חיבוק, צעקה, ריצה, צחוק, בכי, אדישות, מכה, וכו'. אפשר לבטא את הרגש גם באמצעות דיבור, תנועה. אפשר גם לדמות מצבים וכתוצאה מהם להרגיש. חשבי על משהו/מישהו אהוב ותראי שינויים בתגובות הגוף לתחושה שעולה בך. כנ"ל לגבי מקרה מכעיס ברחוב משבוע שעבר. היכולות של המוח שלנו מדהימות...

מה עם ביטוי רגש ע"י מילים?

שאלה, אני לא כל כך מסכימה עם זה שקור, שיתוק, חום, רעד קצב נשימה ועוד דברים שרשמת הן תגובות. אולי זהו המצב ההתחלתי של מצב אחר שיקרה בעוד רגע? היכן אתה "חותך" את ההתרחשויות בסכין ומחליט שזו תגובה? הרי התגובה הזאת היא תגובה לתגובה אחרת למצב שהיה קודם לכן ואתה לא ציינת אותו... ברשותך, לא אתיחס כרגע לביטוי החיצוני שציינת...

Deerest

New member
מעניין

איך לשאול? (ונתיחס כרגע לרגש הפחד) האם רובנו מרגישים פחד אותו דבר? או... האם רובנו מגיבים לפחד אותו דבר? ננסה לתאר זאת כך: מצב - רכב מתקרב במהירות לעברך. סכנה. הרגשה - פחד. יש קונצנזוס, לא? כולם ירגישו פחד במצב זה. תגובה - יש כמה: שיתוק, בריחה, צעקה, ואולי עוד... יש כאלה שימצאו את הכוחות לרחף. אגב, יש תגובות גוף דומות לרגשות שונים. אם נסתכל על הדברים ברזולוציה גבוהה יותר נבחין ביותר פרטים. אני חושב שיש בלבול בין רגש לתגובות גוף, הרגש הוא "תחושה" לזמן קצר מאד, תגובת הגוף אליו נמשכת הרבה אחריו אבל משייכים אותה לתאור הרגש. באמצעות מכלול תגובות הגוף ניתן לומר מה הרגשתי. האם כאב הוא רגש?

למעלה