הי ח'ברה

SHAHAF UZI

New member
אני לא חושב ככה DEEREST,ממש לא

כל המשפט הזה שאמרתי לגביך מההתחלה ועד למילה האחרונה,כולו תוצר ריגשי. הרגש הנחה אותי לכתוב את כל המשפט הזה. המילה "לכעוס" לא מבטאת איזו מחשבה,היא מבטאת רק את עצמה. הייתי חייב לאמר "לכעוס" אם הייתי כותב לך "מבשל" , היית מבין משהו מזה ? או שאולי אני מפספס כאן משהו לא ?....... תגיב,תגיב לי קודם,ואז נראה אם יש טעם להמשיך "לכעוס" עליך.....

1234ab

New member
ערב טוב לכולםםםםםם, התעוררתי....

בימים האחרונים כל הזמן אני חוקרת, בודקת, לומדת את הנושא על המחשבה קודמת לרגש או ההיפך... גם אני כמו עוזי חושבת שהרגש קודם למחשבה וזאת במידה ואנו נמצאים ברמת מודעות גבוהה מאוד לעצמינו וקשובים לגופינו... נכון כשאנו חושבים על משהו אנחנו מתחילים לחוש משהו (רגש כלשהו) בעקבות אותה מחשבה אך שוב אני חוזרת לאותו נושא... אולי זאת בגלל שאנו מורגלים כשאנו חושבים על משהו מסויים ובעקבות זה ישר עולה רגש "תואם" לאותה מחשבה. אולי אותה מחשבה עלתה כי שם עמוק בפנים עדיין זה נושא רגיש, משהו שנשאר פתוח, משהו שעדיין לא השתחררנו ממנו.... כי אחרת למה בעצם שנחשוב על זה?? כל מה שאני כותבת בעצם אלו הן תהיות וסימני שאלה שעדיין אני לא ממש מצליחה להגיעה להבנה מלאה מה קודם למה. אני משתפת אתכם במחשבות שלי... תודה לכם על זה שאתם פה איתי
שבת שלום לכולם

SHAHAF UZI

New member
לקחת לי את המילים מהפה-וניסחת אותם

יפה יפה !!! אני חושב כמוך,רק חושב שאני רוצה לחדד משהו קטן. אצל בעלי חיים למשל:כלב זכר רואה כלבה,מרגיש (רגש)משיכה,ומבצע !!! כמובן שאני לא אעיז כאדם להתנהג כך,כי אצלי למשל,כמו אצל רובינו, יכול לקרות נניח שארגיש את אותו הצורך !!! עם אישה !!! ואז ? כאן יכנס ההיגיון,תיכנס המחשבה,כגורם מרסן,שימנע התנהגות "חייתית" ובזאת "מותר האדם"....אם אנחנו מסייגים את דברינו (שלך ושלי), למקרים שכאלה,אני חושב שיש הרבה במה שאמרת. אנשים מסויימים,בלי להיכנס ללמה,וכמה,ואיך,...בהחלט מספקים דרור לרגשותיהם,ווהגיון,קרי המחשבה היא "המוציא לפועל"!!! מי חולק עלי ? אולי DEEREST?

1234ab

New member
עוזי אני אוהבת לתת דרור לדימיון אז

בוא נראה... כלב רואה כלבה מרגיש צורך מבצע נכון? מה קורה עם הכלבה לא מיוחמת, לא רוצה ישנם מקרים כאלו ראית נכון? שכלבה לא "נותנת" היא לא רוצה היא מנסה לברוח מהכלב... אנחנו בני אדם אנחנו לא חיות אנחנו "קצת" יותר מעודנים
אתה (כי אתה הגבר כאן) רואה בחורה מנסה לפתח איתה שיחה כי חשת צורך... אותה בחורה רצתה, פיתחה שיחה, לא רצתה אז בנימוס או שלא בנימוס הגיבה בשלילה. מה אתה אומר??

SHAHAF UZI

New member
את אומרת את מה שאני אמרתי:

אמרתי:"מותר האדם מן הבהמה",יש לנו את הגורם הזה,שמרסן אותנו. קודם כל מגיע הרגש המעורר,ואז אם אנחנו מקבלים דחיה,אנחנו מתרסנים. בדרך כלל,לא מדבר על אנסים,וסוטים למיניהם.... אם תחפצי לדעת כיצד עובד ראש של גבר אינטליגנטי,אני בהחלט הכתובת... רק שאני סבור שזה אישי מדי,למסגרת הפורום שלנו. כשהיה לי משרד הכרויות עזרתי להרבה גברים "לחשוב נשים". ועזרתי להרבה נשים "למצוא את המחזר המושלם". מי שחזק בתקשורת עם אנשים,חזק לדעתי גם בתקשורת עם נשים. זה מגיע מאותו מקום ממש-אבל קבלי מחמאה על ששאלת דווקא אותי. יש לך טביעת עין נפלאה.................... לילה טוב,להשתמע.

SHAHAF UZI

New member
כעס לא יכול להיות שלילי לעולם,מיכל

לדעתי מיכל לכעס יש תפקיד בחיים של כולנו. הכעס לא יכול להיות שלילי,ממש כמו ששימחה לא יכולה להיות שלילית. דרך הכעס,מיכל,אנחנו מבטאים את עצמנו מול הסביבה. דרך הכעס אנו למדים הרבה אודותינו. ועוד הרבה דברים. נשמע מאד יומרני לאמר את מה שאמרת.... חישבי על זה..... מצפה לתגובתך,ברגע שתחשפי לתגובה שלי. תודה,עוזי שחף.

כעס מתח לחץ וחרדה על פי אמונתי הם

השליחים של הכוח שאיננו כוח האור, והרי מחר אנו פותחים את חג האורים החג בו אור קטן העלים חושך גדול. ולגבי יומרנות אתה פרשת את דברי על פי עולם הפרושים שלך בלבד. אני מוסיפה ואומרת שלא מספיק שכעס מבוטא בקול הוא שלילי , גם מחשבה בלבד שיש בה כעס ,שלילית היא ויוצרת מציאות לא בריאה. " חיים ומוות בידי הלשון אמר שלמה המלך, אוסיף ואמר הרמב"ם חיים ומוות בידי המחשבה תחילה ואחר כך בידי הלשון" שמעת על אפקט הפרפר? בצד אחד של כדור הארץ פרפר משיק כנפיים, בצד השני של כדור הארץ בו זמנית מתרחשת תאונת דרכים קטלנית. לכל דבר יש סיבה. לכל סיבה יש שורש לכל בעיה יש פתרון. הפתרון נוצר עוד לפני שנוצרה הבעיה. סיבה=שורש תוצאה=קיים שכנע את עצמך שמהיום והלאה המחשבה שלך תהיה זכה ונקייה, אתה תזכה לראות בעתיד הלא רחוק נניח תוך שלושים או ארבעים יום שינוי משמעותי במערכות היחסים סביבך, בית משפחה ילדים עבודה חברים בהצלחה

SHAHAF UZI

New member
בוקר טוב לך מיכל-אני שמח לשמוע ממך.

הכעס מיכל הוא סוג של ביטוי ריגשי,מאד אנושי,ומאד אבולוציוני ! אין כאן הקבלה נכונה לדיון שלנו לגבי האור הקטן,שהעלים את החושך... במקרה של הכעס,הוא פ ו נ ק צ י ו נ א ל י כמו ארוחת הבוקר שלך... הבעת כעסים לטעמי,הינה גורם מאד מרסן אצל הפרט. הכעס מרסן תוקפנות,מעצם קיומו....... הכעס הוא סוג של ביטוי ריגשי,ולא שונה במאום מכל חיוך שאת מכירה, מההיבט של הצורך להעביר מסרים לסביבה ! ולא הבנתי את הנמשל לסיפור הפרפר,והתאונה הקטלנית !!! פעם ראיתי פרפר משיק כנפיים,וממש באותה השניה נשרף לי השניצל במחבת !!! מה הקשר ,מיכל ? הסיבה לכך שנשרף לי השניצל,ידועה גם לך בלי שאסביר,לא צריך פרפרים.... סליחה שאני אולי נשמע כמעביר עלייך ביקורת-לא זו כוונתי,אך לדעתי המשלים שלך "אבסטרקטיים" מעט ולא הכי מובנים... בואי נדבר תכלס.... ועכשיו בואי נערוך לנו איזה תרגיל קטן מיכל !!! את עומדת בתור ביום חמישי בערב,לקופאית לודמילה,בסופרמרקט השכונתי.. את עומדת כבר חצי שעה עם 6 שקיות ביד,כי נגמרו היום העגלות... לפני דקה נתת בחפץ לב למישהי בהריון להיכנס לפנייך. ועכשיו מגיע איזה בחור שנדחף לפנייך,עם עגלה מלאה בקניות לחג... הוא טוען שהיה לפנייך,וכולם יודעים שהוא משקר לך...גם את יודעת.... עכשיו תעצרי,ותתרגלי חשיבה חיובית,ותסבירי לי איפה נוצר הפיתרון, עוד לפני שנוצרה הבעייה.... מבחינתי מיכל,צחוק,דמע,כעס,וחיבה,והרבה אחרים..הם סוג של רגשות.. לא פחות ולא יותר-תחשבי על זה.!!! חג שמח לך,ולכל בני משפחתך.. ולכולנו.....

חג שמח לך עוזי היקר../images/Emo137.gif|סביבון

למדתי לקח אחד חשוב לעולם אי אפשר להביא אור למקום שבוחר להשאר בחשכה... תרוצים יש מכאן עד הודעה חדשה אם נבחר בכעס שישרת עבורנו סוג של ביטוי רגשי, סבבה... אני עדיין טוענת שהוא לא משרת מטרה חיובית לדעתי האישית. לדעתך האישית בלבד אין כאן מקום לדיון שלנו לגבי האור הקטן, לדעתי האישית היה זה בדיוק הזמן גם בשיחה וגם בתזמון: הרי אנו חוגגים את חג האורים- חג חנוכה.
אחד ההדזמניות שלך לבדוק את עצמך היא לראות אם בזמן שאתה נתקף בכעס ולא משנה מה הסיבה, האם אתה יודע לרסן את עצמך??? לדעתי הבעת כעס לא מאפינת ריסון תוקפנות, הבעת כעס מיצגת את התוקפנות לשמה... וזה גם ההבדל בין גברים לנשים בקוד החשיבה שלהם: נשים מנגה- גברים ממאדים.
אז עד שלא תהיה לנו שפה משותפת עולם מושגים דומה לעולם לא נוכל להגיע להסכמה, אחד מדבר סינית השני מדבר אידיש...
לגבי הנמשל בין הפרפר לתאונת הדרכים תנסה לקרוא את ההודעה שלי שוב ולהתרכז במילים הכתובות שם מסתתרת התשובה.
ואם עדיין לא ברור אז על פי עולם הפרושים שלי המחשבה היא זו שיוצרת מציאות. אם הפרפר היה בהסטריה והשיק כנפיו במצוקה סביר להניח שהגלים האנרגטיים שהוא יצר חצו במהירות האור את כדור הארץ לאורכו ולרחבו, על אחת כמה וכמה כשאדם שניחן ביכולת חשיבה ודיבור נתקף בחשיבה שלילית ומתרגם אותו לכעס מילולי, תאר לך אילו אסונות טבע אותו אדם יוצר, בעזרת גלי המוח שלו.
כן תאמין אל תאמין קוראים לזה טלקנסיס, יכולת פעולה בעזרת תלפטיה... ולגבי העברת ביקורת אתה לא מעביר עלי ביקורת אתה מעביר על עצמך בלבד אני בסך הכל מראה משקפת שלך...
ולגבי הפרפר שראית ונשרף לך השניצל??? אם הדוגמא היא אמיתית אתיחס לזה ברצינות: לא היית כל כך מרוכז בעשיית השניצל, מחשבותך נדדו, התרכזת בפרפר, חשבת מחשבות, איבדת את מימד הזמן ואופס נשרף השניצל... צריך להגיד תודה רבה לפרפר מכוון שהוא עזר לך להגיע למצב של הרפייה ברגשות, לפי הידע שלי זכית להיות בתוך תהליך מדטטיבי בו למחשבות המעצבנות או המחשבות הרבות אין מקום וזכית להיות בכמה דקות במצב של מוח חלול. איך התיחסת לעצמך אחר התקרית זה כבר עניין אחר? האם כעסת על עצמך כתוצאה מהתקרית? או האם פשוט זרקת את השניצל והלכת לטגן שניצל חדש, כשאתה סולח ומוחל לעצמך, הרי כולנו אנשים ואנשים עושים טעויות... לגבי הדוגמא הנפלאה בסופרמרקט עם הקופאית לודמילה: אז א' אני באופן אישי לא כל כך ממהרת לתת בחפץ לב את תורי לאף אחד כי לעם ישראל יש תכונה: נותנים אצבע הוא רוצה את כל היד, אז אם אני מראה נחמדות לאדם אחד סביר להניח שאדם אחר ינסה לרכב על גל הנחמדות שלי. אני באופן אישי נמצאת ליד אנשים כשאני בתוך בועה, לא שומעת, לא רואה , לא מרגישה, לא מריחה, ולא טועמת- שמעת פעם על הגנות אנרגטיות??? אז בעניני הרגש אין סיכוי שאני אפול. ומכאן שמצב כמו שתארת לי לא יקרה!!! ובכל זאת נניח שנכשלתי ביצירת ההגנות שלי וחל בהם סדק. הבחור נדחף, אני אספור עד עשר, ואומר לו בהחלטיות שמקומו אחרי. אם הוא יתנגד, אני אוסיף לעמוד על דעתי, ללא צליל של כעס בקולי וללא צעקות. אני שוב אספור עד עשר ואשדר רוגע, יחד עם זאת אני אפעיל מעט כוח והראה נוכחות פיסית. כמובן שהעניין יקח כמה שניות. אם אזהה שאין סיכוי מול עוצמת הכוח הנגדי שהוא ישדר אני מיד אפנה למנהל הסניף ואדרוש להפעיל עוד קופה, יש סיכוי רב שמנהל הסניף יבוא לעזרתי. לי אין בעיה לעמוד על זכויותי...אם אתה קורא להתנהגותי סוג של כעס, אז מראש אני מתנגדת: זה הוא סוג של ביטוי אסרטיבי, לדרוש מה שמגיע. ובמחשבה שניה, מדוע בכלל עמדתי עם שש שקיות ביד? מה אני אדיוטית?
בשביל מה יש עגלות?
ואם עמדתי חצי שעה מה זה משנה עם אעמוד עוד חצי שעה? יאלה שידחף אם זה מה שעושה לו טוב...
כמה אנשים בעולם עשיתי להם טוב??? יאלה אני לא יודעת אז הינה הזדמנות, הוא ירגיש טוב כי הוא הצליח "לדפוק מי שהיא, או מה שהוא"... עולם הגברים נו שיהיה... גברים כל כך אוהבים אלימות, דחיפות, הכנסות, מכות, התגוששויות, זירת קרב ממש... הפיתרון היה מראש, איך לא חשבתי עליו מיד, תודה לך
אז לעניני כעסים אני לא סתרתי את דעתך, אכן כעס הוא סוג של רגש. כעס הוא סוג של רגש שלילי לטעמי. תחשוב על זה עוזי, מנקודת מבט קצת שונה ממה שהיית רגיל לחשוב חג שמח לך ולכל בני משפחתך

העלית נקודה מעניינת 1234

בעצם העלית כמה נקודות... אני רוצה להתמקד ב"צריך"... מבלי להתיחס לנקודה הספציפית שהעלית לגבי ההלויה וכו' מה מידת ה"צריך" בחייך? האם את חושבת שיש הרבה מאוד דברים שאם לא היית "צריכה" לעשות אותם... היית מרגישה אחרת?

1234ab

New member
אהלן לכולם ../images/Emo39.gif

אני שמחה לראות שהדיון מתפתח ומעמיק, רציתי לומר לכם שאני לא נעלמתי, אני הולכת לישון צהריים.
(אני אוהבת לישון
). אז....ביי בינתיים

SHAHAF UZI

New member
התגובה ל 1234,ונשלחה בטעות לאביבה

רציתי רק לאמר ששינה,זו התרופה הכי טובה....

SHAHAF UZI

New member
DEEREST,אין לה לא רגש,ולא הגיון...

היא ישנה עכשיו. אני מכיר כאלה שישנים בעמידה.....לא מסתדר איתם.

1234ab

New member
וווואאאוווו אביבה

כשאני חושבת על זה יש אצלי כמות אל "מבוטלת" של צריך... כך חונכתי... אצל אמא של זה הכל מותר/אסור נכון/לא נכון... מה יגידו...צריך להתנהג כך.. ולא כך... היום אני מודעות לכל זה שיש לי כל מיני חסימות/אמונות שעוצרות אותי מלהתנהג כפי שאני מרגישה... היום כשאני "תופסת" שאני עושה מניפולציות כדי לא לעשות משהו שאכן אני מאוד רוצה... אני עוצרת, חושבת מהיכן זה מגיע ומנסה לפעול כפי שאני מרגישה שזה נכון לאותו רגע. כן, כן החיים לא משעממים יש לפנינו עבודה רבה

למעלה