הי ח'ברה

עוד שאלה

האם כשאת חושבת מאין זה בא, ואת מגיעה לתשובה מאין זה בא... האם אז יכולה כבר לפעול? האם הידיעה של הסיבה שגורמת לך לנהוג בדרך מסוימת, מאפשרת לך לעשות את מה שרצית ולא הצלחת? כן, כן, עבודה רבה לפנינו...

בוקר טוב ושבת שלום ../images/Emo140.gif

מסכימה עם המשפט שלך ש"תמיד צריך להקשיב לשניהם". חושבת שהרגש בא לפני ההגיון (מחשבה), הרגש הוא זה שמפעיל את ההגיון אבל כדי להגיע להחלטות ולדעת על מי לסמוך זה דווקא על ההגיון ולא על הרגשות. ואתן דוגמא קצת אחרת למה שנתתם: אישה שגילתה שבן זוגה בוגד בה, היא פגועה, כואבת, כועסת, היא רוצה להתגרש, רוצה שיעזוב, שונאת אותו - הרגשות יהיו הראשונים להגיב לסיטואציה זו, כשההגיון (מחשבה) יכנסה לפעולה היא תחשוב האם באמת שונאת אותו? האם באמת רוצה שיעזוב? האם באמת רוצה להתגרש? וכל השאלות האחרות שיגיעו אחרי כן. לכן צריך להקשיב לשניהם, עכשיו אני פגועה, כואבת, כועסת, אך לא רוצה להתגרש, ולא רוצה שיעזוב, אני לא שונאת אותו אני אוהבת. מקווה שהסברתי את עצמי... שיהיה לכם יום נהדר

מיקי, הגיון ומחשבה אינם היינו הך

לפעמים יש מחשבות לא הגיוניות, לגמרי. ויש הגיון שאינו קשור למחשבה אלא להרגל... בהגיון יש הרבה "אוטומט", במחשבה לפעמים לפעמים, יש משהו יצירתי, חדש, אוטנתי... ושם תמונה ההעצמה. את יכולה להביא דוגמא מעצמך ולא על אישה אחרת? דוגמא שתמחיש את מה שאת מדברת עליו אבל...ממך?

את צודקת הם אינם היינו הך אבל...

לדעתי זה הפוך המחשבה היא משהו "אוטומט", וההגיון הוא יצירתי, חדש, אוטנטי לפי מילון רב מילים:
מחשבה
מה שמתרחש בתודעתו של אדם, מה שאדם חושב.
הגיון
שכל ישר המתגלה בדיבור, במעשה או בהתנהגות.
רגש
מכלול הכשרים הנפשיים והתגובות הרגשיות המאפיינים את האדם (להבדיל מ'שכל' או מ'היגיון") ואני חושבת שהשאלה של 1234ab הייתה צריכה להיות מה בא קודם הרגש על ההגיון או ההגיון על הרגש, כי המחשבה היא אוטומטית, מחושבת והרגש בא מהלב ומתחבר להגיון ויתכן שאחרי כן מתחבר למחשבה (חישובים). למשל הדוגמה שנתתי: הרגש - כועסת, פגועה, רוצה להתגרש, רוצה שילך ההגיון - קורא לה להפסיק, להירגע ולחשוב ואז מופיע המחשבה - תסתדרי, כלכלית, ילדים, משכנתא כך לפחות אני חושבת, ואולי שוב טעיתי אז תקני אותי אם אני לא צודקת... שיהיה שבוע טוב לכולם

שבוע טוב מיקי ../images/Emo141.gif

נשאיר את זה כך בינתיים...זה יציץ מן הסתם בעוד דברים. אני לא "מתקנת" אף אחד. מה שאני עושה זה לשקף את מה שקורה... לא חושבת שבכל מקרה לא להתגרש, או להירגע, זה משהו הגיוני... יש מקרים רבים שזה ממש לא נכון, ולא נכנס לזה כרגע. אני רק רוצה לשאול שאלה אחת: האם אי פעם היתה לך מחשבה שהיא אינה אוטומטית?

אני אוהבת את מה שיוצא לי מהשילוב

הרגש היה שליט עריצ במחוזותיי כשהייתי נערה .... למדתי לשלוט בו השילוב מנצח! פועלת באופן דו סטרי עם שניהם ! וערב טוב לא הייתי כמה ימים מה שלומכם ?

SHAHAF UZI

New member
חתולת בית מפונקת !!!! לי נראה שעברת

ממש טרנפורמציה של האישיות בשבוע האחרון !!! או שבהתחלה,היה לך מעט קשה להיפתח ממש....ולא היית לי ממש ברורה..... שבת שלום לך לבינתיים. עוזי .

עוזי נסה לקלפ אט אט תראה מה תגלה

ממליצה על עיון(לפחות)בספרו של אדוארד דה בונו "שישה כובעי חשיבה" ממנו שאבתי את הנכונות להבין שחשיבה יכולה לשנות רגשות. הכובע האדום ~החשיבה מיוצגת דרכו... לאחר שהרגשות נחשפים בזכות האדום ההוא אפשרי לנסות לבחון אותם ואפילו לשנותם.

SHAHAF UZI

New member
איך זה נעשה בספר ? ממש בפועל כוונתי

איך הכובע האדום עשה את העבודה. ספרי לי אם בא לך.

הגישה של דה בונו מביאה

המחשה ע"יH שישה כובעים במקרה האדום הוא רגשות ועל כך דנים בשרשור הנ"ל. דבר ראשון שלא היה לי קשה לעשותו זה לפתוח הכל ... אני אדם מוחצן ומאמינה שעדיפ כך ברגע שפותחים ת'רגשות...קל לדסקס לבחון ולקבל החלטות באופן ברור יותר. אותו כנ"ל אני עובדת כרגע על אנטואציות.-תובנה פתאומית. קשה עם העניין הזה כי...אנשים מאמינים שהם בעלי אנטואציות...אבל מסרבים להבין שהם עלולים לעשות שיפוט לא נכון בגללן. אופס'י הכנסתי עוד נושא... אנטואיציות.

SHAHAF UZI

New member
חתולה,לי דווקא היה נראה שאת מאד מאד

מופנמת,מה קורה כאן חתול ? בשבוע הראשון שמעתי ממך רבעי משפטים... מה קורה כאן חתול ? .....או שמא את לוקחת הכל בסבבה וצחוקים,ולא ברצינות,וגם זה סבבה......אבל לא מסתדר לי מוחצנות איתך,מה את אומרת?

../images/Emo132.gif

קשה לי לענות על איך פותחים אוכל לנסות .... אני אישית אדם פתוח מאוד וקל לי (ולך עוזי~אני אמנם אוהבת "כניסות מרשימות" אבל לפה נכנסתי בצעדים חתוליים~אתה יודע כאלו שלא ממש מורגשים ..עד שמבינים שהשניצל נחטפ מהשיש)איפה אני ואיפה מופנמות.... עניין הכובעים של בונו דיבר אליי מכיוון שאני שחקנית. כל מה שדה בונו מבקש בספרו הוא לנסות לחבוש שישה כובעים כל אחד מהם מתאים לסטואציה אחרת ... כל העניין משפר עד מאוד את יכולת \ויעילות החשיבה. הבעייה מחילה כאשר רוב האנשים בעצם משוכנעים שיכולת החשיבה שלהם טובה כמו אולי ההומור שלהם או אולי הסקס שלהם....או כל דבר אחר ... זו מקובעות. בספר שישה כובעים שחור צהוב אדום כחול ירוק לבן בואו נסו אתן להסביר מה כל צבע של כובע שתחבשו יגרום לכם.... קדימה קדימה נראה אתכם....

אמרת ולא אמרת...

ובסוף את גם מעבירה את זה אלינו... זו הסיבה שעוזי אמר את מה שהוא אמר... את לכאורה אומרת, אבל לא ממש ... יש להגיד ויש לאמר יש לשמוע ויש להקשיב... וכן הלאה וכן הלאה... זו לא הערה, זו הארה. מה לא בסדר, או יותר נכון, הבעיה, אם אני חושבת שהחשיבה שלי טובה כמו ההומור או הסקס שלי? איפה המקובעות? האם למה שמישהו אחר חושב על החשיבה שלי, יש רלוונטיות? אין טעם להסביר את מה שחושב כל אחד מאיתנו על ה"כובעים" מכיוון שעדיין לא הבאת את הבסיס לתיזה.הביאי את הבסיס, את ההנחת המוצא שלו, ואז נוכל להתיחס... לתת לכל אחד להביע את חשיבתו על צבעים, לא לעניין... אני, בכלל, מומחית לעולם הצבעים ויכולה להרצות שעות ארוכות עליהם ועל מה שהם עושים, הצבעים.

או קיי, אז בואי נדון בזה...

"מה מקובע במחשבה/חשיבה שלי אם אני חושבת שהחשיבה שלי טובה כמו ההומור או הסקס שלי? איפה המקובעות? אמרת קודם, על פי ספרו של דה בונו, שזו מקובעות. מה מקובע בחשיבה הזאת?

למעלה