אני לא כל כך מבינה את השאלה
מה זאת אומרת מה מלמדים אותנו? אני פוסעת בדרך השאמן המסורתית. זאת אומרת שמכשירים אותי לתפקיד של שאמן ומלמדים אותי את כל הכישורים שצריכים להיות לשאמן, והרבה יותר מזה מתרגלים אותי איך להיות שאמן. הידע הוא כמעט אין סופי אני יכולה לתת לך דוגמא לא מייצגת של חלק ממה שלימדו אותי ותרגלו איתי ועדיין מתרגלים איתי: מלמדים אותי ריפוי - איך לאבחן, איך לקחת כאב, לזהות ייעוד, לאסוף רסיסי נשמה שהתנפצו, לזרוע זרעים של אהבה, להחזיר לתקינותה את ביצת האור.... (אילו רק דוגמאות ספורות) מלמדים אותי לדבר - לספר סיפורים, להביא מסרים מהאש, מהאבנים, מהעשן, מהמים, לדבר עם הרוחות לשמוע אותן, מכירים לי בעלי ברית במימדים האחרים, שיהפכו לבעלי הברית שלי, מלמדים אותי איך לרפא באמצעות דיבור. מלמדים אותי לבנות טקסים ולהנחות טקסים, מלמדים אותי לכשף, מלמדים אותי להטיל לחשים, מלמדים אותי את מילות העוצמה הסודיות העתיקות שבעזרתן אפשר לשנות את הבריאה, מלמדים אותי ליצור מציאות. מלמדים אותי על גברים ועל נשים, על איך חיים נכון על פני האדמה, על מתי להביא נחמה ועל מתי לדחוף מישהו יותר עמוק, מלמדים אותי להנהיג קהילה, מלמדים אותי מה לעשות כשמישהו מת, ומה לעשות כשתינוק נולד. ושוב כל זה אילו רק דוגמאות. ועם כל זה, ההכשרה לתפקיד של שאמן לא קשורה לידע. הידע והטכניקות חשובים, אבל המהות הרבה יותר משמעותית. הדרך אמורה לסנן את האנשים להפיל את אילו שאינם או שלא נועדו להיות שאמנים ולאפשר לאילו שכן נועדו להיות שאמנים, לעבור התמרה. כל זה נכון לגבי דרך השאמן יחד עם זאת ברוח הגדולה יש הרבה מאוד קורסים שנועדו לאנשים שרוצים ללמוד טכניקות שאמניות מסויימות כמו ריפוי באמצעות קורי אור, פתיחת הלב, יגואר וצופית, כשפנות שאמנית.... וכו' וזאת בלי להיכנס למסלול הטוטאלי של דרך השאמן. את הקורסים הללו מלמדים האנשים (אנחנו) ולא שלושת המורים שלנו. כמובן שאנשים שמגיעים ללמוד טכניקות שאמניות יקבלו את הידע הממוקד שבאו ללמוד ולא את כל הדברים ששאמן יודע...