הי ליעל ולכל היתר...
בחודשים האחרונים עברתי תקופה לא קלה של הרבה לבטים, כעסים, אכזבות מעצמי ומחברים, בדידות וחשבון נפש. עוד כמה ימים אני בת 30, והאמת שהשנה אני ממש לא מחכה ליום הולדת
יכול להיות שזה הגיל ומעבר קידומת אבל אני חושבת שפשוט קצת עצרתי בתקופה האחרונה להסתכל על החיים שלי ואני קצת עצובה על איך שהכל נראה. כל דבר קטן (הערה, מחשבה) יכול לגרום לי לבכי כמו שלא בכיתי אף פעם. לפעמים אני פשוט לא מכירה את עצמי. בעבודה אני מצליחה ויש לי השגים אבל לא מקבלת את התגמול הכספי שמגיע לי. לא לכולם חשובה העבודה מאוד אבל אני רואה בעבודה מקום להתקדמות ולסיפוק אישי. אני אוהבת לעבוד. התסכול שלי הולך וגובר ככל שעובר הזמן כי לצערי, וצר לי לאמר זאת, אני מרגישה שיקשה עלי מאוד להתקדם במקום עבודתי רק בגלל שאני אישה (וזה לא בגלל רגשי נחיתות, פשוט אמת צרופה. כל מה שאומרים תמיד על "תקרת הזכוכית" כ"כ נכון). כל פעם אני אומרת לעצמי, עכשיו תגיע הפריצה, וכל פעם מתאכזבת מחדש. לגבי החברים שלי - לאט לאט מעגל החברים שלי מצטמצם. כולם מתחתנים ומקימים משפחות וילדים, ומי שלא נשוי - לא תמיד זמין ולא תמיד רגיש, ויוצא שלא מעט פעמים אין לי עם מי לצאת לקפה או לקולנוע או סתם לפטפט. בעיני זה נורא. לפעמים כל מה שצריך זה לשתף מישהו ואז הכל נראה אחרת. וכשאין זוגיות (ואין) אז התמיכה של החברים כ"כ חשובה. אני שואלת את עצמי איך אני לא מצליחה להכיר עוד אנשים, הרי יש כ"כ הרבה אנשים מקסימים בכל מקום. ומשפחה - יש לי משפחה טובה ובעיקר אחות מקסימה אבל בכל העת האחרונה היא מרוכזת רק בעצמה ולא מסוגלת לראות מה קורה בסביבתה הקרובה וזה עוד כאב גדול. הרי באמת בשביל מה יש משפחה? זה לא שאני תולה את האושר שלי באנשים אחרים ובכל זאת כולנו "טיפוסים חברתיים" והצורך קיים ורק מתחזק. היום יש לי צורך יותר מתמיד בשינוי מיידי כי אחרת אני פשוט אתפוצץ. לשמחתי אני מתחילה ללמוד השנה תואר שני ואני מקווה שזה משהו שקצת יעזור. אני מנסה לחשוב מה עוד אני יכולה לעשות כדי להחזיר לעצמי את השמחה ואת הכח. ראיתי היום את הפורום במקרה ואני מקווה שהגעתי למקום הנכון. מקווה שלא הלאיתי אתכם יותר מדי. אשמח לתגובות.
בחודשים האחרונים עברתי תקופה לא קלה של הרבה לבטים, כעסים, אכזבות מעצמי ומחברים, בדידות וחשבון נפש. עוד כמה ימים אני בת 30, והאמת שהשנה אני ממש לא מחכה ליום הולדת
![](https://timg.co.il/f/Emo7.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo23.gif)