הי ליעל ולכל היתר...

שמחה שהחלטת לשלוח.

יש מקום אחד בתוכו, אני קוראת לו - "לב", זה מקום מדהים למי שמגלה אותו. זה מקום כזה שבו השאלות הופכות לתשובות, הספקות הופכים לידע, כשמגיעים אל המקום הזה, מבינים פתאום שזה מה שחיפשנו. זה הדבר האמיתי. אז מרגישים פתאום שלווה אמיתית, סיפוק, תחושה שאנחנו ממלאים את הייעוד שלנו על פני האדמה. תחושה של עוצמה פנימית בתוכנו. זה לא מקום ערטילאי, זה מקום לגמרי אמיתי. יש אנשים שמגלים אותו לאחר חיפושים רבים, ומגיעים עם עצמם לשלמות בתחומים מסויימים. אני עוד לא הגעתי אליו, אבל חווה אותו לפעמים. יכול להיות שגם את חווית אותו כמה פעמים. אולי את המקום הזה את מחפשת? אני לא חושבת שאצלך חוסר עשייה הוא הבעיה. רק לפי מה שאת כותבת כאן לפעמים, נראה לי שמשהו חסר בחיים שלך, ואת לא יודעת לזהות אותו. יכול להיות שאני טועה אז סליחה מראש, אבל זה נראה לי דבר מהותי שכל עוד לא תמצאי אותו תרגישי אולי סיפוקים קטנים, אבל לא תמצאי מנוח. השאלה אם יש בך כוח להחליט שאת הולכת לחפש את הדבר הזה. זה מסע פנימי, למקומות עמוקים ונסתרים בתוכך, לא קל, דורש הרבה אומץ, אבל אולי הדרך היחידה למצוא את מה שאת מחפשת. לעזוב, לברוח, לא יעזור - את לא יכולה לברוח מעצמך. את תהיי שם, בכל מקום שתברחי אליו.

אנילה1

New member
נכון יעל, אני יכולה לגור בכל מקום

כי אני לוקחת את עצמי איתי. הלב כפי שאת מסבירה, הוא מרגיש חלק ממני בצורה חזקה. תמיד הרגיש כך אבל עם הגיל יותר ויותר. הלב מכוון אותי לכל מיני יעדים ברי השגה, שאותם אגשים עם הזמן.

אנילה1

New member
spectacular תודה על השיתוף

מה יקרה אם לא תעשי כל כך הרבה? תשבי ותחווי את החסר? תכתבי עליו, כתבי איזו צורה יש לו. מה הוא אומר לך? תנהלי שיחה בכתיבה עם החסר. מה הוא אומר לך ומה את אומרת לו. כל העשייה הרבה היא השתקה ריגעית של החסר. אם העשיה לא נותנת מענה לחסר. אזי העשייה היא לא בכיוון הנכון.

spectacular

New member
היי אנילה,

אני מתקשה לכתוב, פעם זה היה בא בקלות, אפנה את המאמץ בכיוון הכתיבה, אולי דברים יתבררו תוך כדי, תודה.

אנילה1

New member
spectacular כשאני מקשה לכתוב

אני כותבת על הקושי. ואם זה קשה, אז אני כותבת על משהו נחמד שמצחיק אותי.

shushu10

New member
רציתי לכתוב לך על

אמנים גדולים שאף פעם לא היו מרוצים מעצמם. לדוגמא -מיכאל אנג'לו הגדול פסל את כל עבודותיו פרט ל-4 הפיאטות האחרונות שיצר. כלומר - את במשפחה טובה. אך לפי מה שאת מתארת זה לא שאת רק רוצה לרוץ קדימה כל הזמן שזה דבר נפלא כשלעצמו אלא דווקא להתייאש ולברוח ועל זה חייבים לתת את הדעת במלוא הרצינות. איך בודקים? - יש דרכים רבות, כמו לקחת פסק זמן ולנטרל מעט את המירוץ, תוך כדי עבודה רוחנית, מדיטציה למשל. מנסיוני - 10 ימים של שתיקה מוחלטת באשראם בודהיסטי הם מבחן וזמן של איכות להסתכלות ועבודה פנימית. אבל שוב -לא בטוח שזו כוס התה שלך. לעומת העבודה הרוחנית או אי העשייה שנראית כמתבקשת מאליה - רציתי להעלות נקודה שונה לחלוטין והיא ענין התזונה הנכונה. תזונה לא מאוזנת לאורך שנים, שאינה מכילה ויטמינים ומינרלים די צרכו של הגוף - עשויים להיות גורם חשוב ואולי אף עיקרי לתחושות של חוסר מנוח ואף לחרדות ודכאון. שווה לבדוק זאת. לעתים פשוט אין זמן לאכול - תופסים איזה ג'אנק פוד , גורם לתחושה של שובע אך פוגם מאד בבריאות. סליחה אם טעיתי בגדול. אולי תוכלי להתנחם בעובדה כי כאשר תגלי את הסיבה לתחושות אלו - השחור יהפוך לאור גדול. כשרונותיך ומרצך יאפשרו לך ספוק עצום. אסיים במה שאני כל כך מאמינה בו - נפלה בחלקך עבודת תקון גדולה ושכר רב בצידה.

אנילה1

New member
shushu10 טוב שהזכרתאת עניין

התזונה. אנשים מקילים ראש בזה. זה באמת מוצדק להתייחס לזה בכובד ראש. אכן חסר יסודות בגוף יכולים בהחלט לשנות את מצב הרוח.

spectacular

New member
תודה על תגובותיכן,../images/Emo39.gif

מעניין שהזכרת את עניין התזונה, אני ממש לא אוכלת נכון, וחשבתי על זה לאחרונה,זה בהחלט משהו שכדאי לטפל בו, חוץ מזה יש עניין נוסף והוא מציק לי ממש, אולי זה ישמע טפשי,אבל הבית שאני גרה בו, כאילו "סוגר" עלי,אני מרגישה חנוקה בו, אני מחפשת בית אחר (גרה בשכירות) שיהיה לי נעים בו, היו הרבה סיבות למה לא יכולתי לעשות את זה עד עכשיו, וזאת גם אחת הסיבות לתיסכול שלי, יש פה בבית משהו שלא מתאים לי,ואני מדברת על תחושה, אבל לפעמים אני חושבת שזה עוד תירוץ וזה פשוט אני, בגללי, כי בית אחר לא יעשה את העבודה בשבילי,אני צריכה לעשות את זה, כשאת אומרת עבודת תיקון למה את מתכונת, האם לפי הקבלה היהודית, האם לדעתך עבודת תיקון גדולה באה לידי ביטוי בסבל, האם השכר מתקיים בחיים אלה? מעניין אותי למה התכוונת. תודה.

אנילה1

New member
spectacular מכירה את האימרה

משנה מקום משנה מזל? היא הרבה פעמים נכונה.

shushu10

New member
ממליצה בכל לב להרבות באכילת

ירקות ופירות טריים, אגוזים וגרעינים לא קלויים של חמניות ודלעת. כמו כן דגנים כגון אורז מלא וכו'. לענין המגורים: יש אמונה הטוענת כי בית שהיה בו ריב או מוות לא טבעי גורם לדרים בו בלבול והרגשה לא נוחה. אין לי דעה חד-משמעית בענין, האם את מתכוונת לתחושה מעין זו או שאולי הדירה פשוט אינה מוארת או מאווררת די הצורך. אלו סיבות חשובות המצדיקות עזיבת המקום. מהי עבודת התיקון? לא חייבת להיות בעלת אופי דתי כלשהוא, למרות שיש בטוי כזה ביהדות וגם בדתות אחרות. המשמעות הפשוטה ביותר של המלה - לקחת את התכונות או הרגשות השליליים הגורמים לנו סבל ומכאוב ולתעל אותם למעשים ומחשבות חיוביים. העבודה מבוססת על הסתכלות פנימה, על חיפוש מעמיק הדורש תשובה לשאלות כמו - מהם הדברים החשובים ביותר בחיי שאיני יכול לוותר עליהם, מהם הדברים הדוחפים אותי לעשות מה שאיני אוהב, איזה תפקיד או צורך הם ממלאים בחיי, מדוע איני מרוצה מההשגים שלי אחרי שהצלחתי במשימה? איזה סגנון חיים היה מאפשר לי סיפוק עצמי? ועוד שאלות כגון אלו. עבודת התיקון נעשית כדי לבטל את הסבל והיא דורשת כנות ואמץ לב, מידה של ענווה וצניעות. לא הגענו לעולם כדי לסבול ואין אנו צריכים להשלים את איזו הרגשת סבל מכל סוג שהוא. השכר על "עבודת התיקון" היא חיים ללא סבל (עד כמה שזה תלוי בנו) וודאי שבחיים אלה, כי לא ידוע לי כלום על חיים אחרים. ועדיין לא הצלחתי לגעת בקצה קצהו של הרעיון... שולחת לך שוב אור גדול
וברכותי שתהיי בשמחה תמיד.

spectacular

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo39.gifתודה ../images/Emo140.gif

לוקחת את עניין התזונה לתשומת הלב, וכדי לעשות את זה יותר פשוט , התחלתי גם לקחת ויטמינים,ומינרלים, בעניין עבודת התיקון, עדיין אין לי תשובות מלאות, אבל ברור לי שאני רוצה לעשות את המיטב והמירב שלי, וזאת כבר התחלה, ועוד חלמתי בלילה שאני עוברת לבית שהוא בדיוק מה שרציתי, והיתה לי תחושה ממש נהדרת בחלום, היו גם המון דברים בחוסר סדר, ודברים שכיסו והסתירו דברים ולא רציתי שאף אחד יראה אותם,בלאגן כזה, וחשבתי לעצמי בחלום שזה יהיה בסדר, אני אסדר הכל,כשכולם ילכו, ידעתי שאני יכולה לסדר את הבלאגן הזה,וכבר חיכיתי להתחיל ולסדר, קמתי בבוקר מעודדת ומחייכת,זה היה די ברור... אני יודעת שזה מטורף, אבל בבית הזה שאני נמצאת בו עכשיו, אני מרגישה הרבה פעמים כאילו יש עוד נוכחות בבית, בדרך כלל כשאני כמעט נרדמת ,ואם אני פותחת את העניים אני יכולה להישבע שאני ראיתי צללית,ואני ממש מרגישה בררררר.... זה אף פעם לא קרה לי,ואני חושבת שאני עוד נורמלית.
אז אולי רק נדמה לי,ואולי לא, זה בית מאוד ישן,ואני חושבת שגרו בו המון אנשים לפנינו, ובמשך המון חודשים לא יכולתי לישון בו,ועד עכשיו ממש קשה לי להרדם, אז ברגע שאני אמצא משהו אני עוברת מיד, מעניין איך אני ארגיש... שולחת גם לך
והמון כיף שיהיה לך.

sobolina

New member
את ממש מזכירה לי סיפור שקרה

לחברה שלי בדירה שלה - אבל,בגלל שאני צריכה ללכת לישון אוטוטו - אני מעדיפה לספר אותו בבוקר (יעני יותר מאוחר). מקווה שהתגובה שלי לא תבלע בשרשור פה.... הילה

shushu10

New member
שולחת לך חיבוק גדול

אז אולי בכ"ז נכונה ההנחה הטוענת שיש לבדוק היטב מי גר בבית לפניך או שמא יש איזה מקור מים לא נקיים העוברים תחת הבנין... כי אז -= אין מנוחה לנפש במקום, בעוד לא ניתן להבחין בסיבה מוצדקת. החלום שלך הזכיר לי שלפני שבוע רוקנו בתי ואני את ארון הבגדים הענק בחדרה, בו בילתה את ימי נעוריה. אהבתי לסגור את החדר הזה שכבר שנים לא גרים בו, וניסיתי להתעלם מתכולתו הישנה. לאחר עבודה די מאומצת ומעלה זכרונות כאלו ואחרים - נמסרו שקיות מלאות כל טוב ל"ויצו" והעבר הונף החוצה. איזו הקלה. כל החדר הואר באור גדול! עוד מלה לגבי התזונה הנכונה - גם בנושא זה כמו באחרים כדאי ומומלץ ללמוד על הנושא. אני באמת רואה בו חשיבות עליונה לשמירה על הבריאות. מאחר ואני טבעונית ומשתדלת מאד לקבל את הויטמ. מינרלים מהטבע בצורת פירות וירקות כמו שהם ניתנים לנו - ישירות מהעץ ומהאדמה. אולי בהמשך ואם תהיה התענינות - אוכל להרחיב בענין התזונה הנכונה הטבעית וגם לציין מדוע הויטמינים המתועשים אינם יכולים להחליף את מה שהטבע נותן לנו במלוא האיכות במחיר מגוחך. אני שמחה לגלות את האור שאת משדרת ומוסיפה קצת משלי.

מאוד מעניין שולה,

זה קצת כמו שאנחנו עושים כאן, ההסתכלות הפנימית. מה שקראת לו תיקון. חיפוש מעמיק הדורש תשובה לשאלות שאנחנו שואלים את עצמנו.

shushu10

New member
../images/Emo45.gif זה ממש מה שאנו עושים כאן.

ובכל זאת רוצה להוסיף מלה עם כבר נגעת בהגדרת המלה תקון. כפי שאני מבינה - הוא לקחת את מה שיש, כעס, קנאה, צרות עין, כאב, בלבול, שעמום, חוסר מרץ, עצלות, חוסר בטחון.....וכולי וכולי..... ולהפוך אותם לרגשות ומעשים חיוביים, כאלו ששווה לחיות במחיצתם. נדמה לי שאני שוב הולכת להסתבך קצת, ובכל זאת אנסה להסביר. יש דרך של עבודה פנימית שכל מטרתה לעזור לאדם להפסיק לכעוס וכו'. האדם -מסתפק בזה. הפסיק לקנא... מה רע? התקון עושה עבודה נוספת ולוקח אותנו צעד קדימה. בעזרתו הכעס הופך לחמלה, צרות העין ל"פירגון", העצב לשמחה, הדכאון והפסימיות לאופטימיות, וכן הלאה... הקו בין שתי הדרכים דק להפליא אך עושה את ההבדל. יעל - יצרת פה משהו מופלא!!!!. הרשי לי לומר זאת שנית ושלישית (סתם מפירגון). אז

dolfinit

New member
תילתולה../images/Emo140.gifברוכה הבאה

אני חושבת שהגעת לפורום המתאים לשינוי

תילתולה

New member
תודה תודה ../images/Emo24.gif

אני כבר מרגישה את השינוי באויר וזו לא רק מטאפורה
מקווה לשנה יותר שמחה עם צמיחה והשגים אישיים. עם הקשבה לאני הפנימי שלי ושינוי אמיתי ושורשי בתפיסה
אני כ"כ שמחה שנכנסתי לפה

sobolina

New member
מקווה שעוד לא מאוחר לעודד ../images/Emo6.gif

תראי תילתולה - מי כמוני יודעת מהי משמעות של חברות אמיתית. יש כאלו שהם חברים - אבל יש כאלו שהם חברי אמת - אני באמת התברכתי במעגל רב מאוד של חברי אמת - אבל חשוב לי שתדעי,שדווקא בזמנים שאת הכי לא מצפה,פתאום נוחתת עלייך מישהי שצריכה שתעזרי לה באיזה קורס,ועוד מישהי שאת סתם יושבת איתה בספריה,ועוד מישהו שסתם נתקע בך (פשוטו כמשמעו) ולאחר פאדיחות חוזרות ונשנות פשוט התחלתם לדבר - ואת יודעת משהו,כולם הם חברי אמת שלי. אין שום קשר לחברי ילדות,כפי שעינת רשמה כאן- יש כאלו שפשוט במבחן החברות - נכשלו ובגדול. אבל אני תמיד טיפוס שמעניק הזדמנות שניה (ושלישית ורביעית ו....). אני למדתי על בשרי שדברים , ברגע הכי לא צפוי - פתאום מתחילים להסתדר. אני באמת מאחלת לך - מכל הלב,שהשנה הזו באמת תתברכי באור - לא רק האור הפנימי שלך - אלא אור של האנשים שגם סובבים אותך - ונמצאים שם בשבליך
שפע של אופטימיות
הילה

תילתולה

New member
סובולינה, כל חיוך או מילה חמה

בכל עת משמחים. אני בטוחה שאת האור שאת מקרינה רואים למרחוק... ותגידי, את באמת כ"כ צעירה

למעלה