הי שרי, כשזה אני לא יכולה להכנס
לאתר של וואלה או אתרים אחרים, אני עושה כמה פעולות ניקוי במחשב. הורדתי תוכנה חמודה בשם AD-AWARE 6 מאתר של נענע. התוכנה הזאת מוחקת את כל התוכנות המרגלות שמאיטות מאוד את פעולת המחשב. מצאתי 190 קבצים כאלה ב4 פעמים של מחיקות. יש לי עוד תוכנה נחמדה שמוחקת את כל הזבל במחשב. קוראים לה WashAndGo אני חושבת שזה גם באתר של נענע. לא בטוחה. אפשר לרשום בגוגל את שם התוכנה ולהוריד אותה מאיזה מקום. אני מוחקת את הזבל, כגון קבתי אינטרנט זמניים, חצאי תוכנות, CACHE פח הזבל ועוד. אחר כך אני מוחקת קוקיס. באקספלורר נכנסים לכלים אחר כך אפשרויות אינטרנט ובאמצע לוחצים על מחיקת קבצי Cookie ומוחקים את הקוקיס. לאתמיד כדאי למחק את הקוקיס אבל אני עושה את זה מדי פעם, כי לפעמים קופצים לי אתרים לא רצויים. אחר כך אני בודקת את המחשב למציאות וירוסים וזאת למרות שיש לי אנטי וירוס יש אתר מצוין שבודק ומוחק בחינם. אצלי נמצאו 2 וירוסים שהתוכנה לא זיהתה. http://www.pandasoftware.com/activescan/com/activescan_principal.htm יש גם קישור למטה. אחרי זה אני לוחצת על המחשב שלי. ואחר כך לוחצת בעכבר ימים על ההרד דיסק C. נפתח תפריט ממנו אני בוחרת במאפיינים. נפתח חלון עם שתי כרטיסיות. אחת כללי שבה אני לוחצת על ניקוי דיסק. נפתח חלון אני מאשרת הכל, ונמחק מה שלא נמחק עדיין ע"י התוכנה wash and go אחרי זה אני נכנסת לכרטיס כלים, ושם אני לוחצת על בדיקה כעט.... ומאשרת. הבדיקה יכולה לקחת חצי שעה בבדיקה שיטחית או שעה בבדיקה יסודית. צריך לבדוק להודעות, אם יש, ולאשר תיקון. אחרי זה אני לוחצת על איחוי כעת... המחשב מתחיל לאחות את ההרד דיסק. יכול לקחת 3 שעות. אני עושה את זה בדרך כלל בלילה. צריך לסגור את כל החלונות ואת כל התוכנות כשעושים את הבדיקות האלה. לא צריך להיות מחוברים לרשת בשלב זה. יש עוד שלב שאני מבצעת. יש לי חלונות 98. ויש בחלונות האלה באג ל ADSL אני מחוברת לרשת כל הזמן והמייל שלי פתוח, כי אני מקבלת המון חומר בקבצים גדולים, סירטונים וכו'. מדי מספר ימים אני חשה שהמחשב איטי כי אני לא מסוגל להכנס לאתרים, וזה הזמן לסינכרון המערכת. נראה לי שזה קיים רק בחלונות 98. פעולת הסינכרון היא כדלקמן: מכבים את המחשב לגמרי בצורה מסודרת. מכבים את המודם של הADSL סופרים עד 15 בספירה איטית. ומדליקים אותו שנית. ממתינים עד ששתי נוריות דולקות בצורה יציבה בצבע ירוק. (לא מהבהבות) בערך 2-3 דקות. אחרי זה אני שוב מדליקה את המחשב ומתחברת לרשת. המחשב נכנס לאתרים כמו נמר. זה נכון לגבי המודם השחור שיש לי. למי שיש מודם אחר שיעשה אחרת. אם אחרי כל זה המחשב לא נכנס לאתרים, אז משהו לא בסדר במחשב, או במודם. היה לי יותר קשה לכתוב על הפעולות מאשר לעשות אותם. אחרי שלומדים את זה, זה ממש קל. עבודה נעימה. יהיה טוף מירה