הכינו את הארנקים

הכינו את הארנקים ../images/Emo130.gif../images/Emo130.gif../images/Emo130.gif

במסגרת פינתנו הנאות , להלן קישור לרשימת כתובות האמורה לגרום לכם/לכן הנאה רבה אבל....אני גם יוצאת מתוך הנחה שיש כאלו שעבורם זו חוויה שניתן לוותר עליה , קונים כשצריך, בלי מבצעים בלי סופי עונה ובלי הנחות
. בבתי הקולנוע מוצג בימים אלו הסרט וידויים של שופהוליקהעוסק באובססיית קניות , אמנם מנקודת מבט קומית אך יש מי שמגדיר את תופעת הצרכנות המוגזמת של העולם המערבי כבעיה נפשית הדורשת התייחסות ואפילו טיפול תרופתי (ביומן השבוע אמש, שודרה תוכנית על כך)
רגע לפני שתצאו מהבית למבצעים הנ"ל , וכדי שתוכלו לדעת אם אתם נמנים על אלו המכורים לקניות, להלן מבחן עצמי שהורכב בעזרת שלושה מומחים: ד"ר שולה ויץ, פסיכיאטרית המטפלת במכורים לקניות, גיל אורלי, מנכ"ל יבולים חברה לאימון וייעוץ כלכלי, ואורית אלדר, המקיימת סדנאות לטיפול במתמכרים. מספר התשובה כמספר הניקוד הניתן עליה. אם, למשל, בחרתם בתשובה מס' 1, הניקוד עליה יהיה נקודה אחת, תשובה מספר 2 מזכה בשתי נקודות וכך הלאה א. האם את/ה קונה בלי שליטה דברים שאת/ה לא צריכ/ה? 1. לעתים קרובות 2. לעתים רחוקות 3. בשום פנים ואופן לא ב. האם את/ה מוציא/ה כספים על קניות הרבה מעבר למה שאת/ה יכול/ה להרשות לעצמך? 1. אני עמוק בבוץ בגלל קניות חסרות שליטה שערכתי 2. פעם בהרבה זמן, כשאני ממש שמח/ה או עצוב/ה, ואז מיד מחזיר/ה את עצמי למסלול 3. חס וחלילה, מעולם לא הייתי במינוס, או צרכתי מעבר ליכולת שלי ג.האם את/ה קונה הרבה מוצרי צריכה שקשורים לדימוי עצמי (בגדים, תכשיטים) או מוצרי כושר וגאדג'טים? 1. ברור, אלה הקניות הכי מהנות 2. רק בעתות מצוקה 3. אני קונה בגדים רק אם בגדיי התבלו לגמרי וגאדג'טים רק כשמכשיר קודם התיישן ד.האם אחרי הקניות את/ה מרגיש/ה התרוממות רוח? 1. מרגיש/ה כאילו כל העולם אוהב אותי ומחייך אלי 2. מרגיש/ה בסדר, זה נעים ללכת הביתה עם שקיות מרשרשות 3. לא, אני ממהר/ת הביתה לעדכן את ההוצאה בטבלת האקסל שלי ה.האם את/ה קונה כדי לפצות את עצמך על תחושות עצב או בדידות? 1. כל פעם שרע לי אני הולכ/ת לקניון ומתנחמ/ת 2. לפעמים קורה שאני גם עצוב/ה וגם הולכ/ת לשופינג 3. אני לא חש/ה עצב או בדידות, טבלאות האקסל משמשות לי חברה נהדרת ו.האם את/ה סובל/ת מהפרעות אכילה, דיכאון או דימוי עצמי נמוך? 1. בהחלט, משלושתן גם יחד 2. היתה לי הפרעת אכילה בגיל ההתבגרות אך היא חלפה מזמן 3. הפרעות? חס וחלילה ז. האם את/ה חושב/ת שמותגים הופכים אותך לנחשק/ת יותר? 1. בכלל לא, אני פשוט לא רואה את עצמי בלי אוטו יפה, בגדים יפים ומיטב הגאדג'טים המעודכנים 2. בכלל לא, זה נעים שיש אוטו יפה, בגדים יפים וגאדג'טים, אבל לא הכי חשוב 3. בכלל לא, אני מאוד מחושב/ת ולא קונה סתם ח.האם את/ה נוטה להסתיר מהסביבה הקרובה את הקניות שביצעת? 1. לא מסתיר/ה, רק שוכח/ת בבגאז' 2. מה פתאום, אני משתמש/ת במה שרכשתי בגאווה 3. אני לא קונה אז בטח שלא מסתיר/ה ט. האם את/ה מחזיק הרבה כרטיסי אשראי, משתמש/ת בהם הרבה ופורש/ת להרבה תשלומים? 1. בטח, אומרים שזה מאוד משתלם 2. פורש/ת לתשלומים רק כשאני קונה משהו ממש גדול 3. אין לי כרטיס אשראי תוצאות 10 נקודות: אתם מכורים קשות לקניות. סביר להניח שאתם קונים כפייתיים. אין לכם כל יכולת לשלוט על הדחף לקנות ואתם אפילו לא נהנים מהקניות הללו. לאחר הקניות מכרסמים בכם רגשות אשם ואתם מעדיפים להסתיר מעצמכם ומהסובבים אתכם את הפירות של מסעות הבזבוזים חסרי האחריות. החברים הכי טובים שלכם הם המוכרים בחנויות וכל טלפון ממספר חסוי מקפיץ אתכם מפחד שמנהל הבנק מחפש אתכם כדי לנזוף בכם על המינוס הנורא. הנה כמה עצות שיסייעו לכם להתגבר על הבעיה: אם אתם מרגישים דחף שאינו בר כיבוש לקנות, ערכו קניות בחנויות זולות במיוחד - זה יוצר את אותו אפקט של התרוממות רוח רגעית; הקציבו לעצמכם סכום חודשי לבזבוזים, נניח 300 שקל. אם לא מימשתם את התקציב, בחודש הבא תוכל לקנות ב-600 שקל; גבשו סביבכם סביבה תומכת, ושתפו אנשים קרובים בבעיה; אל תסתובבו עם כרטיסי אשראי - אין צורך לבטל, אך כדאי להפקידם בידיו של אדם קרוב. השתדלו לא לבלות בקניונים. 11-20 נקודות: אתם מותחים את גבולות הנורמה. אמנם אתם לא קונים כפייתיים, אבל אם לא תשימו לב אתם עלולים להיכנס לסחרור במהרה. אתם רוצים לקנות דבר אחד, אך נגררים באופן לא מתוכנן לקנות עוד דברים. בידקו האם אתם קונים מלחץ או חוסר סיפוק, או האם חובותיכם מתחילים לתפוח. 21-27 נקודות: מזל טוב, אתם נורמליים. מצד שני, גם אתם תבנית נוף החברה המערבית הקפיטליסטית והמותגית - קונים לא רק כשצריך ונהנים מזה. 27-30 נקודות: אתם כנראה מחושבים ולחוצים מדי. פנקו את עצמכם במסע קניות, הטו אוזן לפכפוך כרטיס האשראי המתגהץ לו בקופה ופנקו את עצמך מעת לעת בקנייה של פריטים שאינכם צריכים. זה טוב לעור הפנים.

kdr

New member
לפני 8 שנים השתתפתי בטקס גזירת

כרטיסי האשראי. רעדתי מפחד מהעתיד, בלי 7 פלאי תבל, 7 כרטיסי האשראי. ניגשתי לבנק וביקשתי לבטלם, הפקידה שאלה בדאגה "גנבו לך את הארנק ?" ואני השבתי "לא, הם גונבים לי יום יום כסף" והושטתי לה אותם. אחרי 8 שנים אני יכול להצהיר: בזכות זוגתי, מנהלת התקציב, אנחנו לא ב"אובר" ואפילו ב"פלוס" מאז. שיטת ה"מאני מזומני" הפרימיטיבית עובדת. יש תקציב גם ל"התפרעויות" קטנות, אבל זהו. מצידי, שמנהל הבנק יחפש עבודה.

וידוי מול פני האומה../images/Emo7.gif

כל חודש אני נשבעת להחזיר את כרטיס האשראי , וחוששת....... מאז שגנבו לי את הארנק ,אני מרגישה יותר נוח ובטוח . כמעט שלא מסתובבת עם כמויות כסף מזומן , גג עם 100 ש"ח למקרים דחופים . עורכת את כל הקניות עם כרטיס אשראי . אבל לא מגהצת בתשלומים למעט רכישות גדולות של רהוט או מכשור חשמלי . סקרנת אותי.... האם לפני כל קנייה גדולה אתה מושך מזומנים? האם אתם מנהלים ספר הוצאות? האם הקניות שלכם מתוכננות?

kdr

New member
תכנון חודשי

יש תקציב לקניות בסופר עם רשימה, 1500 ש"ח לחודש שמתחלק 300 לשבוע + פעם בחודש נלווים (נייר טואלט, קפה, איזה גבינה מיוחדת). פעם בחודשיים ארנונה, פעם בחודשיים (לא חופפים) חשמל. כל חודש שמים בבלטה 100 ש"ח וכשזה מצטבר יוצאים לצימר או טיול רחוק. דלק + ביטוח 700 ש"ח לחודש. טלפון + ניידים 200 לחודש. ועד בית 150. וכך הלאה. אנחנו מנהלים יומן באקסל וכשנראה שיש יתרה "משתוללים" על בגדים מעבר לסטנדרט, מצעים פעמיים בשנה לפחות. רוב ההוצאות למסעדות הן רק בטיולים. פעם ב... יושבים לקפה ומאפה. היות ואני מבשל, ההוצאות על אוכל מזעריות, הגז עולה אמנם יותר אבל ללא פרופורציות לאוכל מוכן, בטח לא למסעדות. יש גם קופה של "שלא נצטרך" כמו למכונת כביסה שהלכה, המחיר למזומן יורד פלאים כשמשלמים בשטרות כסף, אני לא מתבייש להתמקח, מזומן הוא כח קניה אדיר. זהו בגדול

תרשה לי להחמיא לך

נראה לי שאתה עורך קניות באופן מבוקר ביותר. אך אני לא מנסה לערוך השוואות כי ידוע שבצפון המחירים זולים יותר בפרט אם קונים במגזר הערבי או בשווקים שלהם. יש רשת חנויות מזון של טייקון ערבי בשם דאבח שמוכר במחירי רצפה ממש כשאנחנו באיזור גם אנחנו נכנסים בין כלנית לרקפת לערוך אצלו קניות , כך בטמרה וכך בג'וליס. אבל הרעיון בכללותו כפי שהצגת מראה על גישה צרכנית ונתוב נכון של ההוצאות מול ההכנסות. ככל שאני מתבוננת סביבי אינני יכולה שלא להגיע למסקנה שאצל כל משפחה יש גורמים משתנים וצרכים שונים. מאחר ויש עוד מרכיבים כגון ילדים קטנים, נכדים , סוג עבודה המחייב השקעה גדולה יותר בבגוד , איזור מגורים , שמוש ברכב וכו' וכו'. אצלנו למשל יש חברת ניהול שרק עבור תחזוקת הבנין הגינה והחניון גובה כ 300 שח' לחודש, צרף לזה מיסים עירוניים בין הגבוהים במדינה והגעת לסכום של למעלה מ 4 ספרות. נראה לי שאני צריכה לאמץ את שיטת האקסל . תודה על השתוף , שבוע טוב

kdr

New member
מה להחמיא ? תשלחי המחאה !

אפרופו רשתות ערביות, פתחו בכפר תמרה סופר בשם "ג'ברי", אם אצל דבאח מחירי רצפה, אצלו מחירי החול שמתחת לבלטות. מלא ירקות 2-5 ק"ג בשקל לכל הכמות (2 ק"ג עגבניות או לימון בשקל). כל שבוע באמצע השבוע כ20 מוצרים השני בשקל, ולא מדובר במוצרים שעולים שקל וחצי ביום רגיל. למשל ק"ג לבנה 20 ש"ח ו2 ק"ג 21 ש"ח. אקונומיקה בגלון 8 ש"ח 2 גלון 9 ש"ח. הבעיה שזה רק באמצע השבוע, יום ג' אני מתחיל לעבוד ב14:00 אז בבוקר אני נוסע לקנות שם (לבד, הגברת עובדת). זה כדאי הם לא חדשים, גם לא ותיקים (כשנה), הטירוף התחיל החודש בליווי פרסום מאסיבי ברדיו חיפה, אני מקווה שימשיכו עוד הרבה במבצעים.

גם לי יש וידוי, רק עם סוף משמח../images/Emo9.gif

כשהשתחררתי מהצבא אמרתי שכל מה שאני רוצה יהיה לי ואני אקנה אז קניתי ואספתי,איכסנתי וחזרתי הביתה כל כמה ימים עם המון שקיות ונסעתי לחו"ל ועשיתי המון קניות והיו קונים אוכל בתשלומים ומשלמים על האוכל וחלק זורקים וחלק לא נאכל ורק רבע היה בשימוש לפני תשע שנים היתה לי הארה והגעתי לסטואציה שהבנתי שזה או הקניות או ההשתעבדות הזאת לבנק להחזיר את החובות והבנתי שאני לא רוצה לא את זה ולא את זה. עוד חולצה ועוד מכנסיים ועוד צלחת לא יעשו אותי יותר שמחה ומאושרת יש המון דברים אחרים שכן. והיום אני קונה בשיקול דעת ושואלת את עצמי "את באמת צריכה את זה" ומבינה שברוב המקרים לא! אני לא מונעת מעצמי כלום וגם לא מהבית וגם לא מהבן זוג שלי. היום הכל מאוד נגיש אז למה לקנות המון אוכל ולשלם עליו ולהשתמש בעוד כמה חודשים? הכי טוב לשים פינקס על המקרר ולקנות לפני שעומד להגמר ולא להחזיק בבית מלאים-חבל על הכסף! אני מעדיפה ללכת לבית קפה טוב להוציא על קפה ולבלות בחברה נעימה ולא ללכת לספור חנויות בקניון זה כבר לא עושה לי טוב. דברים שאני מאוד רוצה והם לא דחופים כמו חפצי נוי לבית וכלים אז אני קונה כשיש מחיר ממש משתלם ובמבצעים ככה לפחות אני קונה איכות טובה ובזול. הרי מבצעים תמיד יהיו אז למה לקנות בגלל המבצע, עדיף לקנות כשצריך. אפרופו פנקו את עצמכם יש המון דרכים אחרות למבצע את זה כגון: טיפולי ספא, טיולים, הרצאות, ספרים, בילוי עם חברים,מוזיקה ועוד.

יפה כתבת ../images/Emo45.gif

אכן מגיעים למסקנה שהפכנו לבורגנים ואספנים. גם אני קונה בדרך כלל במבצעים וכשאני עולה על מציאות של ממש שבוע טוב

אני לא קונה עם כרטיס אשראי - משלמת

במזומן. קונה במבצעים - אבל בדרך כלל ספרים..... אם זה משהו גדול וצריך עם כרטיס אשראי - משתדלת מאד בלי תשלומים. ולכן השיטה שלי הפוכה - צריכה משהו - מתחילה לחסוך לקראתו. לדוגמה - צריכה סוכך חדש למרפסת. כבר שנה שמה כסף בצד, עוד חודשיים אזמין ולא יהיה לי חוב. אשלם במזומן. כרטיס האשראי משמש לתשלומי היטלים ומסים ודברים כאלה, שאני עושה דרך האינטרנט. ואני עוקבת אחרי כל פרוטה שאני מוציאה. אם מרגישה שיש לי פעם חיוב כבד - כמו לדוגמה אחרי הנסיעה לאיטליה - נזהרת כבר מראש. בגדים קונה כשצריכה באמת, ומשתדלת לבחור חנויות לא יקרות. אפילו טורחת ומתגלגלת עד אלנבי בתל אביב. מותגים? ממני והלאה. למה לשלם בשביל שם? מעדיפה מסעדה טובה, בית קפה, מוזיאון, הצגה, מפגש עם חברות על כל מיני בזבוזים. אף פעם לא הייתי בזבזנית.ולכן יכולה להרשות לעצמי משהו מיוחד כמו הגבינות שרכשתי בשבוע שעבר. לא היו זולות אבל מצוינות. וזה חריג שאסור היה לפספס.

סדרי עדיפויות

יש מי שיגדיר קניית גבינת בוטיק בזבוז ויש מי שישקיע כספו בהנאות החיים. ואני אומרת תמיד תקנו את מה שעושה לכם הכי טוב
בנגוד אליך אני לא אחסוך עד שארכוש.......מעדיפה להתחייב ולהנות מהמוצר כבר עתה. היום מקבלים במרבית החנויות התחייבות בכרטיס אשראי לשווה ערך של כסף מזומן , אז למה להמתין ולתת לבנק להרוויח עמלות?

שוקו, הבעיה שלי פשוטה מאד - אם אתחייב

היום ואשלם בתשלומים - איך אדע שעוד שלושה חודשים באמת אוכל לשלם? ושלא יבוא משהו אחר שיפול לי על הראש ויעלה לי כסף רב, ואכנס לבעיה? אל תשכחי - אני עצמאית, ההכנסות שלי תלויות בעבודה שאני עושה. ולהפך - אני משקיעה את הכסף בזהירות וממתינה, וכבר גיליתי שלפעמים ריבית או הכנסה שילמה את מרביתו של הסכום עבור מוצר שרכשתי..... אני פשוט חוששת מהתחייבויות לטווח הארוך, כי לא יכולה לדעת מה יקרה מחר..... ודווקא בתשלומים חברות האשראי עושות כסף רב, ואני לא מוכנה לשלם להן.

TALf, ספרים - כן. בגדים - לא. כשאני

צריכה.דברים לבית וכן הלאה - כשאני צריכה, ומשתדלת מאד שיהיה לי הסכום כולו במזומן. פשוט מפחדת מתשלומים.

TALf2007

New member
חבל יש הרבה דברים

ששוה לקנות בסוף עונה.... חוץ מזה שבעלי תמיד צוחק עלי ששוב "קניתי הנחה" כשאני חוזרת עם חבילות
ספרים לא יותר שווה לקחת בספריה - זה חינם עכשיו, אני קונה רק למתנות או דברים שהם מידע כללי שלא שווה לחפש ברשת. טל

סתם שאלה

לאן נעלמה ההודעה שלי? התייחסתי להודעה של KDR בקשר לסכנה בספרי הבישול והיא נעלמה כלא הייתה, מי יסביר לי אנא פנתה ומדוע?

kdr

New member
אכלו לי, שתו לי, איזו בכיינית ...

ההודעה נעלמה יחד עם ההודעה שלי. את לא לבד. יאללה, בואי נקטר יחד. אגב, זו לא פעם ראשונה שהודעות "מוסלקות" למקומות נידחים או סתם נעלמות. מעניין למה ... אבל "תפוז" אחלה, קיבלתי את התגובה "למה לבאס ככה על תחילת השבוע?". נה, נה, נה, נה נה.

לא בוכה ../images/Emo7.gif

רציתי להראות לאיש היקר שלי על המחקר שהבאת, ובאותה הזדמנות גם את התגובה שלי ואופס נעלם. אני שמחה שקיבלת את התגובה אבל עוד שאלה ברשותך... ראית רק את הכותרת או את ההודעה? ישבתי, חשבתי התאמצתי, ופוף נמחק. אחרי כמה דקות הראו בערוץ 2 את הכתבה על המחקר וגם תגובות והתגובות היו דומות שלי. אין לי בעיה לקטר איתך ביחד, אנחנו מאותו אזור חיוג, אבל בוא נמצא סיבה טובה יותר.

kdr

New member
אותו אזור חיוג ? זה משנה את המצב !

שוקו אדם נפלא, אבל ההתערבות הגסה שלה בניוד ומחיקת הודעות קצת מוגזמת. תחום השיחה צר מאד וזו לא פעם ראשונה שאני רואה שרשור ופוף הוא נעלם. לו היו נאמרים דברים שאינם מתאימים, מילא. אבל זה לא תמיד ניתן להסבר. ראיתי כמובן רק את הכותרת. עכשיו אפשר לחייך.

w o m a n 10

New member
../images/Emo2.gifkdr

שוקולד כתבה במפורש שמ
מחקו את ההודעה הראשית. ומה לעשות, במקרים כאלה נמחקות גם ההודעות המשורשרות להודעה הראשית. נחמד מצידה שחיפשה והביאה את ההודעות המחוקות. והניוד... אני בטוחה שיש לה מה לעשות מלבד לשחק באיחוד שרשורים. יש פורומים בהם כל הזמן מתריעים וגוערים בחברים הפותחים שרשור חדש שלא צורך...דבר המעכיר את האווירה. שוקולד בחרה מידי פעם, בשקט... בצנעה, לאחד את זנבות השרשורים ובזה להעלות נושאים ואינפורמציה שגלשה מטה. למענך, למעני ולמען כלל הגולשים. ועל כך תבוא עליה הברכה. אני מקווה שמעכשיו תוכל לחייך תמיד.
שוקולדההה
התשלום רק בדינרים ירדנים.

Kdr יקר, קבל על חשבוני קורס בהבנת הנקרא

מוטק........נא לחזור ולקרוא את הודעתי ולרשום כאן התנצלות מקיר לקיר! יש לעיתים ונמחקים שרשורים על ידי הנהלת תפוז מכל מיני טעמים וסיבות כפי שציינתי בהודעותי הקודמת. לידיעתך , אני כמעט ואינני מוחקת הודעות , אלא אם הן הודעות שענינים פרסומת נטו או כפולות . אני כן מאחדת לאחר פרק זמן שרשורים בעלי נושא דומה , מהטעם הפשוט שכל שרשור דוחק לאחור שרשורים חשובים שיש בהם מידע שלשמו התכנסנו . ולגבי הערתך "לגבי התחום הצר " צר לי על הקביעה שאיננה נכונה חד וחלק
השקפת עולמי מיום היווסד המקום, שהפורום הוא כמעין סלון גדול ורחב, ואפשר לנהל בו דיונים מכל סוג ובכל נושא , ואין צורך לנדוד לפורומים אחרים ולהביע שם השקפות עולם החל מהתחום המדיני דרך מתכונים וכלה במצב הכלכלי וכו'. אני יותר משמחה כאשר מתפתחים כאן דיונים בין התושבים בצורה תרבותית במגוון נושאים ולא רק בתחום הנאות ארועים ואטרקציות. מעולם לא נזפתי או הערתי או מחקתי ח"ו שרשור שעוסק בענינים אחרים. תודה לוומן על ההסברים בגוף הסרט האמת ...קצת נעלבתי

למעלה