הכל התפרק וגם אני...

אני לא מונע מסקס וכסף

יש עוד דברים בזוגיות שחשובים לי (יותר נכון לומר שכל הדברים האחרים חשובים לי יותר). אני לא צריך להעמיד שום דבר במבחן.. לפעמים אני משלם יותר, ולפעמים פחות. זה תלוי במצב רוח, יכולת כלכלית באותו הרגע, חלוקה וכו'.. השיוויון הכללי (ולאו דווקא כלכלי) בינינו, התמיכה והפרגון ההדי מראים לי שאין תוכנית זדונית שמתנהלת מאחורי גבי. ואני לא חושב שאני ייחודי.

Chikkko

New member
מה עם אהבה ?

איך אתה יודע אם זוגתך אוהבת אותך או לא?
אולי היא תלויה בך במידה חלקית או מלאה ?
זה לא מעניין אותך לברר מה בדיוק הצד השני מרגיש כלפיך, ועד כמה טיב הרגשות שלו איכותי ועמיד לאורך זמן ?

אם אתם לא נשואים... אז מה בדיוק מונע מכם להתחתן, ולנדור נדרים הדדיים לפני עדים ?
הרי יש זוגיות, יש אהבה, יש יציבות... יש דיור, יש חלוקה שהאישה מרוצה ממנה.
אז למה לא לעשות את זה רשמי? באופן הצהרתי כלפי כל העולם?

לפחות היא אומרת לך "אני אוהבת אותך, אתה שלי, ואני שלך".
נותנת לך וודאות רגשית, ביטחון רגשי, וודאות שהיא אכן אוהבת אותך, לפחות זה... ?
או שגם את זה אתה אמור להסיק לבד מזה שאתם יחד בזוגיות וזהו?

האם חתונה זה מה שהופך את המחויבות לרשמית?

אני אישית לא חושב ככה. אבל שכל אחד יעשה מה שהוא מרגיש. יש וודאות רגשית גם בלי חתונה.. וגם אנשים שמתחתנים יכולים להתגרש אז זה לא מבטיח שום דבר. אבל כל אחד והעדפותיו. דווקא לפי התפיסה שלך הייתי מצפה שתהיה נגד חתונות כי הכתובה שחותמים עליה יכולה להכאיב לך כלכלית באופן אנוש במקרה של פרידה

איך יודעים אם הצד השני אוהב? מרגישים את זה... אין לי הסבר מדעי או הוכחה משפטית.

עד כמה טיב הרגשות איכותי ועמיד לאורך זמן? לא יודע. מקווה מאוד שאיכותי ועמיד. אני יכול לעדכן אותך כל 5 שנים על המצב שלי, ואז נדע בוודאות. אבל האם זה משנה? אנשים נפרדים, זה קורה. האם זה אומר שצריך להימנע מלכתחילה מהשקעה נפשית וכלכלית בצד השני? מבחינתי לא.

Chikkko

New member
אם יש אהבה, אין שום הצדקה לפירוד

לא הבנתי ממך אם זוגתך אומרת לך במפורש שהיא אוהבת אותך או שהיא נותנת לך להבין את זה מן ההקשר הכללי, ובנוסף לכך אם היא נותנת לך איזו וודאות לגבי העתיד המשותף שלכם, גם ללא שום חתונה.
מפני שהיא יכולה לעזוב ממש בכל יום, ממש בכל שעה.
&nbsp
כתובה, זה משהו שתופס אולי במקרים של גירוש האישה בניגוד לרצונה, ובשרירות לב.
כלומר- לא בכל גירושין...
עכשיו שאתה אומר את זה, זה מאוד מעניין שאין כתובה שעל האישה לחתום עליה, למקרה שהיא עצמה תובעת גט מבעלה בשרירות לב.
נישואים וגירושים בארץ, זה כבר בכלל אופרה...

אהבה יכולה לעבור גם אם חיים יחד הרבה, וגם אם נשואים

ולשאלה שלך- אני אומר ושומע מפורשות הצהרות על אהבה, אם זה מה שמשנה לך.
וכל אחד יכול לעזוב בכל יום ובכל שעה.. אבל כשיש מחויבות, חיים משותפים, תמיכה הדדית וכו', זה לא יקרה סתם ככה. למה שזה יקרה?

אהבת פעם מישהי/ אתה חושב שמישהי אהבה אותך?

Chikkko

New member
אז היא לא אמתית

אהבה חולפת איננה אמתית.
ובדיעבד, היא לא שווה את מה שהשקעת בה. כי הרגשות שלך היו לא איכותיים.

אתה זה שרק מדבר בסיסמאות

אתה סתם מתעקש על המשנה שלך בלי לנסות אפילו לחשוב לכיוונים אחרים.. אתה מדבר כמו בן עשרה (בלי כוונה לזלזל בבני עשרה) שלא באמת עבר שום דבר ורק שמע איפשהו איך צריך להתייחס לדברים.

קודם כל "בדיעבד" אפשר להיות חכמים מאוד גדולים. אפשר לפצח את האטום פעם ראשונה, להמציא את גוגל, לזכות בלוטו וכו'.. אבל מה הטעם בזה? דבר שני, אם היית מאוהב 10 שנים, וזה דעך עם הזמן, האם זו לא הייתה אהבה אמיתית? ואם יש לך זיכרון מתוק מהאהבה הזו אבל עברת הלאה והתאהבת במישהי אחרת, זה ממעיט בערך האהבה הראשונה? היית בדיעבד חושב שסתם בזבזת 10 שנים או במקום זה נהנה מהזיכרון, ממה שחווית ומה שלמדת?
ואם אהבת מישהי, והיא אהבה אותך, ונהיה משבר אמון חמור- אז נפרדתם.. האם האהבה לא הייתה אמיתית כי היא חלפה?
וגם אם אתה מגלה שיש לך אהבה יותר חזקה למישהי אחרת, זה לא משנה שום דבר, כי היה לך טוב. תהנה מזה. "בדיעבד" לא עוזר לשום דבר.

אני חייב לומר שאני לא מסכים עם התגובות שלך

את צודקת שהוא מיזוגן. אני ב100% לא מסכים עם מה שהוא כותב, ומזדעזע לקרוא את הדעות הפרימיטיביות שלו, ואת הזלזול שלו במה שלדעתו הם המניעים של כל אישה באשר היא. אבל יש פה עוד אנשים שקוראים, מדובר בפורום פתוח שכל אחד יכול להביע את דעתו, וזה הגיוני (מבחינתי לפחות) שיהיה פה דיון, גם אם בסוף לא מסכימים. כי אולי זה יתמוך בדיונים אחרים ויעזור להשפיע על אחרים.
חוצמזה אפשר ללמוד אחד מהשני/ה גם אם לא מסכימים.. ואפשר גם להתעלם אם לא מעוניינים בכך. אבל לרשום שהוא טרול ומיזוגן על כל תגובה שלו? זה רק מוציא אותך כתוקפנית, ודווקא את התגובות האלה לדעתי צריך למחוק.

GreenMamba

New member
אם תשים לב- לא כתבתי שהוא מיזוגן על כל תגובה שלו

רק על אלו שקראתי והיו מיזוגניות להכעיס.
היו כאלו שלא קראתי, והיו כאלו שקראתי ולא סימנתי.
זהו פורום פתוח, כדבריך- והוא מיזוגן, וזה מה שאני אומרת.
הוא לא בא להתדיין ולהקשיב- הוא בא להרצות את מישנתו הטרולית. כפע שאתה רואה- אין לי בעיה להתדיין עם מי שראוי ומוכן להקשיב.
&nbsp
בקשר לזה שזה מוציא אותי תוקפנית- נו, אני אחיה עם זה. הוא תוקף אותי ואת כל הנשים, אבל ההערה לגבי התוקפנות באה אלי דווקא. מילא.
&nbsp
הבטחתי מראש להיות לא נחמדה , לא?

את צודקת. לא התכוונתי לומר שאת תוקפנית ושהוא לא. ואני מתנצל אם זה מה שהעברתי במה שכתבתי. הוא מאוד תוקפן, וזה ברור.. רק התכוונתי שלהגיד שהוא טרול שוב ושוב פוגע בדיון שאולי בסוף יחדור לו לתודעה. אבל כנראה שלא.
אני פשוט מנסה להיות נחמד, להבין אחרים ולהסביר את עצמי, ואולי זה מה שמוגזם פה.
האמת שאני מעוניין ללמוד על מגוון דעות, כי רק ככה אני אישית מרגיש שאני מצליח לפתוח את המחשבה שלי. ברור לי שיש הרבה דברים על נשים ועל גברים שאני לא יודע מספיק טוב, ולכן אני מנסה להיות סובלני. אולי זה יעבור בקרוב

GreenMamba

New member

כשהייתי מספרת לסבתא שלי על זה שעיצבן וההוא שניכנסתי איתו לויכוח היא היתה מספרת לי סיפור על הרב הזקן שישב ולמד תורה בבית הכנסת עם תלמידו הצעיר. פתאום נכנס יהודי אפיקורוס להכעיס והחל להרצות את מישנתו- שאין אלוהים, שהתורה זה שקר וכו' וכו'. הרב לא ענה וההוא בסופו של דבר הלך. שאל הצעיר את הרב- "אבל רבי, למה לא ענית לו?" הרים הרב את עיניו מהספר ואמר-"נו, רֶבּ יהודי- על כל נביחת כלב נחדול מלימוד תורה?"
&nbsp
זה לא שאין מה לענות לטרול- זה פשוט שאין טעם.

Chikkko

New member
סלח לי

אני לא יודע אם אני טרול או מיזוגן. אולי זה נכון רק שאני לא יודע על זה ממש.
אתה גם אומר שאני תוקפן...

אני דוגל בגישת MGTOW, ואתה רשאי לחפש בגוגל כדי לדעת על כך יותר. ש גם המון סרטונים נהדרים ביוטיוב. אני ממש לא הראשון ולא האחרון... תאמין לי. כמותי יש עוד מאוד אלפים.
זה לא ארגון ולא מוסד, אלא דרך מחשבה חדשה לגברים כמוני וכמוך. והוא לא נסב על שום שנאת נשים ולא על שוביניזם.
הרעיון הוא שהגברים בעולם, במיוחד בעולם המערבי, נמצאים בסיכון בכל אינטרקציה שלהם עם נשים, במיוחד כשמדובר בקשר זוגי לרבות נישואים.

אני לא חושב שהייתי תוקפן כלפי מישהי ואם כן אתה מוזמן לתת קישור.
אני חושב שהקפדתי על לשון ראויה, עניינית.
זה שהיו ועדיין יש בחורות שקופצות כמו קפיץ על כל הודעה שלי- זה בעיה שלהן.

אני לא השתכנעתי מאף מילה שכתבת כאן ברוב סבלנותך הרבה ( אתה אכן סבלני ). אבל פשוט לא השתכנעתי שמה שיש לך זה "אמתי".
לפי ההתרשמות שלי, מה שיש לך זה רק בועת סבון.
אני מאחל רק טוב.

סבבה שאתה דוגל בגישת הMGTOW

אבל אתה לא יכול להגיד שהגישה שלך לא מבוססת על שנאת נשים ושוביניזם.. כתבת כמה הודעות מאוד תוקפניות על זכויות נשים בכלליות (ולא רק בזוגיות) - אני בטח לא צריך לשים קישור, תקרא שוב את ההודעות שכתבת רק היום. הגישה שלך לא נשמעת לי כחלק מהגישה שלך להיות גבר עצמאי עם חיים פרטיים אלא כחלק מהתפיסה שהאישה היא נחותה ממך והמטרה שלה בזוגיות זה לסחוט אותך כלכלית (ואם זה תמורת סקס, אז ניחא). זה לא שוביניזם? זו לא שנאת נשים? אז מה כן?

אני מסכים עם זה שאתה מקפיד על לשון ראויה (אבל לא על לשון עניינית). אתה בהחלט מתנסח טוב ולא באלימות מילולית. אבל התוכן של מה שאתה כותב הוא אלים לטעמי האישי.
ואני לא חושב שמה שיש לי זה בועת סבון. אני מאושר מאוד מהחיים שלי ולא חושב שאני משלה את עצמי במשהו.

Chikkko

New member
ביקורת תקיפה- איננה שנאה

זה שאתה שואל מהי שנאת נשים, זה יפה מאוד, אבל ענייני צדק והיגיון, ללא צנזורה נגד הצד המעוול, גוררת גם ביקורת נגד נשים.
ואני בדר"כ נוטה לראות את הצד המעוול, עם אישה או בחורה.
בדר"כ זה ככה.

זו ממש לא ביקורת.

ביקורת זה מה שאנחנו עושים אחד לשני פה.. היחס שלך לנשים הוא לא ביקורת על משהו ספציפי אלא גישה והכללה של כל הנשים.

לדוגמא: אני יכול להגיד שממשלתו של ביבי מתייחסת רע לפלסטינים (לא משנה אם זה נכון או לא)- שזו ביקורת לגיטימית, ואני יכול להגיד שהיהודים הם רשעים וצריכים להחרים אותם בכל העולם - שזו כבר הכללה לא רלוונטית.
אני יודע שזו דוגמא מוקצנת, אבל ככה אתה מכליל נשים באגרסיביות, בגלל מה שנשמע כמו ניסיון שלילי בזוגיות.

Chikkko

New member
גם נשים עושות בדיוק אותו הדבר כלפי גברים

אם היה לי גרוש על כל פעם ששמעתי שגברים הם כלבים, חזירים, בהמות, שוביניסטים, מגדר מקפח... או גרוש על כל פעם שראיתי סרט, או פרסומת עם אלימות של אישה נגד גבר... וואו..

אני לא אמרתי שום דבר כללי על המגדר הנשי, אלא בהתנהגות שלהן ביחס לגברים, ובקשר לזוגיות. ואתה מוזמן לבדוק זאת בכבודך ובעצמך.
אני חושב שבדר"כ נשים הן לא הוגנות בקשר זוגיות. ואני אכן עושה הכללות.
אתה מוזמן לבדוק הכל מחדש, לקרוא את כל ההודעות שלי מחדש.

כשהקשר עובד, כשיש יציבות, נישואים, חלוקה שוות ערך, זה בסדר גמור.
כשהקשר מתפרק- הוא חייב להתפרק על רקע צודק, על רקע הגיוני. ולא בלבולי שכל כמו "בשבילי חתונה באולם זה דבר מהותי" וכל מיני טיעוני פסולת כדי להצדיק את הפירוד עצמו.... פירוד שלא היה אמור לבוא אל העולם.
טיעוני פסולת שכאלה, אכן מעוררים אצלי כעסים. כי אני מזדהה עם הבן זוג הטמבל של הבחורה ההיא.

או "בא לי שהוא ישלם עליי". מה זה ? זה לא גחמה חמודה ומתוקה כמו "בא לי סטייק".
אין דבר כזה בכלל "בא לי שהוא ישלם עליי". לא בא לך. את רוצה, כי את תאוות בצע, קמצנית, וחסרת אמפתיה.
פעם שמעת גבר שאומר "בא לי שהיא תשלם עליי" ומחייך מן חיוך מפגר?
זה לא קיים.
וזה רק נשים שמעלות טיעונים מפגרים שכאלה. אך ורק נשים. וזה לא יעזור לך בכלל.
שוב - אך ורק נשים, מתנהגות כמו ילדים, כמו ילדות של ממש, והן כביכול אנשים בוגרים !
אבל בתוכן עצמו- הן מתנהגות כמו ילדים, וזה לא חמוד. זה מזיק.
כשהגבר רוצה לבנות לעצמו חיים- זה מזיק.
ואף אחד בעולם, אף אחד, לא רוצה להעיר אותו מהאשליות המתוקות שלו.

תגיד- למה אתה למשל, לא יכול לתת איזו עצה למובטל בן ה 32 ?
למה אתה מתייחס רק לתחושות שלי ?
מה יש בי, שכ"כ מסקרן אותך ?

Chikkko

New member
זה תמיד נסב על משאבים של הגבר

אולי למעט כמה חריגים של אי כימיה ואי התאמה של ממש בעניין האישיות, פערים של צרכים מיניים, אבל זה החריג לכלל.
&nbsp
כאמור- הכלל הוא מבחינתי לפחות, שהאישה / הבחורה, מתעמרת בגבר, וסוחטת אותו עם טיעוני פסולת כמו אלו שציינתי, סוחטת אותו על רקע כספי כדי לקבל משהו שהיא רוצה, ועולה כסף.
זה יכול להיות למשל חתונה באולם שמחות כשהבחור מוכן לחתונה ברבנות בלבד עם בורקס וקולה.
ואני אומר את זה שוב- כל הפירוד הזה של הבחורה הוא פירוד הנסב על טיעוני פסולת ותאוות בצע של הבחורה.
&nbsp
אותו דבר עם "בא לי שהוא ישלם עליי".
תאוות בצע, קמצנות.
ואני שונא תאוות בצע וקמצנות, במיוחד כשהיא באה על חשבונו של הצד הרומנטיקן באמת.
&nbsp
עד עכשיו לפחות, כל המקרים שיצא לשמוע עליהם, כולל אני באופן אישי, היו עניינים שבהן תאוות הבצע, הקמצנות, הייתה אך ורק של האישה. שוב- אך ורק של האישה.
הן לא תמיד אומרות את זה בלשון מפורשת. אלא נוטות לערפל את העניינים "אי התאמה, לא מתאימים, לא הסתדר".
אבל מרגע שאתה מתחיל לחפור ולחפור ולא עוצר פתאום באמצע.... אלא ממשיך- אתה מגלה שכל הסיפור הוא... תאוות בצע. וזהו.
&nbsp
האישה של ימינו איננה מקופחת.
יש לה זכויות שאין לגבר.
אין שום חוק שמפלה אותה לרעה, אלא בדיוק להיפך. ועדיין הגבר צריך לדאוג לאישה כאילו שהיא ילדה קטנה חסרת ישע... לא.
אנשים צריכים להתעורר.

Chikkko

New member
הגברים חונכו להיות מסורסים

הגבר / הבחור של ימינו- מקבל ללא הרף מסרים שהוא עצמו פסולת. מסרים שהוא חייב לעבור מן סירוס נפשי כדי להיות דומה יותר אל האישה. אחרת.. אין לו מקום באף פינה.
לפעמים אני קורא טוקבקים שאדם שהואשם בהטרדה מינית במקום עבודה או בצבא, צריך לסרס אותו. ואני לא ממציא. אני קראתי את זה לפני כמה ימים "חייבים לסרס אותו".
תגיד לי - אתה פעם שמעת משהו מקביל מגברים נגד נשים?

בהטרדה מינית- הגבר המורשע משלם למוטרדת עשרות אלפי שקלים, ולעתים מאות אלפי שקלים.
אבל אם גבר מוכה בידי... מי שזה לא יהיה.... נאמר אישה. נראה לך שהוא יקבל גרוש?
או אפילו גבר שמוכה בידי גבר אחר ללא הצדקה. נראה לך שהוא יקבל גרוש?

הגבר- הוא בסיכון. לא האישה.
הגבר שרוי במעמד של פסולת.
פרסומת / סרט עם אלימות של אישה נגד גבר, זה משהו "חמוד".
ביום העצמאות לפני מעט יותר משנה, אף גבר לא הדליק אף משואה... "העצמה נשית".
תבקר פעם בבית עלמין צבאי, תחפש שם איזה קבר של חיילת בת 18 אם תמצא...
למה ביקורת נגד נשים, איננה לגיטימית ?
למה כל ביקורת היא בהכרח שנאת נשים ?

Chikkko

New member
הגבר הוא המין החלש

כך אני קובע, כך אני טוען.
אתה רשאי שלא להסכים אתי בכלל.
זו דעתי, זו קביעתי.
הגבר הוא החלש, גם אם מבחינה פיזית- הוא חזק יותר מן האישה. הוא חלש ומוחלש.
המשאבים הכלליים בחברה, עוברים אך ורק מן הגבר אל האישה ולא להיפך.
בין אם מדובר בזוגיות, נישואין, או עבירות מין לרבות הטרדה מינית.
הכסף לא עובר מהמגדר הנשי אל המגדר הגברים, אלא בדיוק להיפך.
&nbsp
הגבר משועבד ליצר המין שלו עצמו, משועבד לאישה, משועבד לחוקי נשים, לכללי נשים שנועדו להגן אך ורק על נשים שאינן פועלות מתאוות מין בכלל, אלא אך ורק תאוות בצע.
&nbsp
מצדי- תקרא לי בכיין, ההיפך ממאצ'ו, דמות לא אטרקטיבית לנשים, וכל מה שנראה לך.
אני גבר מפוקח, ואני קובע את מה שאני קובע.
&nbsp
אני לא מוכן להימדד כמו אובייקט. פשוט לא מוכן לזה.

למעלה