הכל זמני

999ran

New member
הכל זמני

היום הסתכלתי על הוריי בזמן שנתם, הם כבר לא צעירים. אמא - 60 ואבא - 58 . הם לא הביאו אותי בגיל צעיר, הם הביאו אותי שהם נשקו ל40. אני כיום בן 23.
אני מסתכל עליהם בשנתם, ומבין עד כמה הם יקרים לי מפז. עד כמה אני קשור אליהם ובוא בעת לא יכול שלא לחשוב על כך, שהם בגיל בעייתי. הגוף אט אט מתחיל לבגוד בהם.. בדיקות תקופתיות אצל הרופא, תרופות, כדורים, הגוף כואב פה ודלקת פרקים שם. הכל כך שונה מהתמונות הצעירות ומלאות החיים שלהם מהאלבומים המאובקים במרתף..
ואני מפחד. מפחד מהיום שאחרי. אחרי, לכתם.. אני מסתכל על הוריי ועל פניהם היפות, החמות האוהבות אותי ללא תנאים, ומבין עד כמה הכל זמני. יום אחד זה כבר לא יהייה . הוריי כבר לא יהיו לידי ואתעורר לבוקר שבו הכתף האוהבת והתומכת שליוותה אותי מרגע הלידה שלי בעולם הזה ולאורך כל הבגרות, כבר לא תהייה שם יותר. וזה פשוט מקפיא לי את הדם לחשוב על זה . איך אפשר להמשיך הלאה? לי אישית זה פשוט בלתי נתפס...

נכון זה החיים, אבל זה עצוב שזה החיים. אנחנו בעל החיים היחידי בכדו"א שקיבלנו מתנה נפלאה - מודעות עצמית ואינטלגנציה גבוהה. אנחנו בעל החיים היחידי שיוצר קשרים כה חזקים ומלאי אהבה למשפחתו, לחבריו, לחייו ומעל הכל - לעצמו. אנחנו בעל החיים היחדי בכוכב הזה שהמודעות והתודעה העצמית שלו כה גבוהה שהוא אף, מדבר אל עצמו. בעוד שאצל שאר בעלי חיים בכוכב הזה הצורך ההשרדותי הוא הרציונל, המודעות והתודעה העצמית לעצמם ולקיומם כלל לא קיימת ויש לזה יתרון, כי המוות הרבה פחות מפחיד אותם.
הכלבה שלי, בת 8. יש לה במקרה הטוב עוד שש שנים , כי קוללה בתוחלת חיים קצרה כמו שאר בני מינה. אך היא לא חושבת על כך, היא לא מודאגת מכך כי אינה מודעת לכך. אינה מסוגלת לחשוב ולהרהר. בשבילה כל יום הוא כמו אתמול, החיים הם דבר קבוע ואת המשמעות הקשה של סיומם היא כלל לא מסוגלת להבין. הכל כל כך פשוט וחסר דאגות.
אנחנו בני האדם קיבלנו מתנה אך גם קללה. קוללנו להגיע לרמת חיבור כה גבוהה אל החיים,אל עצמנו ואל יקירנו.. קוללנו בלהבין את המשמעות הקשה שהכל כה קצר וזמני ומחר ניפרד מהם, וגם מעצמנו , למוות. לחידלון אין סופי. יש לנו במקרה הטוב אם הכל ילך כשורה, 80 שנה טובות של חיים, כלפני לידתנו היו לנו 13.7 מיליארד שנים של מוות ואחרי לכתנו מהאדמה מחכה לנו אותו מוות ואיתו סוף התודעה, לנצח. לנצח.

אנשים יקרים,החיים חולפים להם במהירות והשגרה היומיומית גורמת לנו לקחת את החיים כמובן מאליו ולשכוח עד כמה הם יקרים ומדהימים. כל רגע ורגע מהם.
אל תשכחו לרגע איזה מתנה נפלאה קיבלתם. אל תשכחו לרגע את האנשים היקרים לכם. תמיד תשדלו לאהוב אותם ואתכם ולמצות איתם כל רגע, כי מחר במוקדם או מאוחר - הכל יסתיים.

EdisonGirl

New member
וואו, רן, איזו פתיחה לבוקר

אלו היו מילים כדורבנות

אני התחלתי לחוש זאת ביתר שאת כשסבתא שלי נפטרה (ז"ל), לפני כ- 3 חודשים...
אז באמת אני יכולה לומר שהילדות נקטעה באיבה. כן, אני יודעת, אני בת 28 כמעט, אבל סבתא הייתה שם כל החיים, ופתאום היא לא, וזה קרה כ"כ מהר יחסית! ממצב של תפקוד מלא למוות תוך שנה תמימה.
זה מוכרח להיות סוף של משהו...

לא רוצה לדמיין אפילו שההורים.
לא שההכחשה תועיל, וזה מה שבעצם כ"כ מסעיר בדבריך.

< לפחות זה מכניס אותי לפרופורציות לגבי ש.ב שלא הספקתי להכין להיום, שהעסיקו לי את המחשבה עד כה הבוקר... >

999ran

New member
תודה

לא התכוונתי לבאס לאך אחד את הבוקר, סורי :) .
מזדהה עם ההרגשה שלך ומשתתף בצערך. אני גם איבדתי את הסבא והסבתא משני הצדדים.

Black Balloon

New member
אני משתדלת לא לחשוב על זה...

ההורים שלי אפילו יותר מבוגרים (אמא 64 ואבא 72 ואני בת 22...), אני רבה איתם המון, וכבר לא גרה איתם, אבל ודאי שראני אוהבת אותם וברור שמפחיד לחשוב על זה.אני פשוט מדחיקה..

אבל צריך ללמוד לקבל את זה, אלו החיים... פשוט לנצל כל רגע ולקחת דברים בפרופורציות הנכונות.

Light18m

New member
קרא את הספר "לפרום את הקשת בענן"

של דוקינס.
חשוב לחיים וגם יעודד אותך.

כמה שאני חושבת על זה לאחרונה.

את המוות הקרוב הראשון בחיי חוויתי לפני 3 שנים בדיוק.
סבא מצד אבא נפטר. חצי שנה אחריו, דוד של אבא שלי, שהיה כמו סבא נוסף בשבילי, נפטר.
שנה וקצת אחר כך סבא מצד אמא עבר אירוע מוחי קשה, שכב ללא הכרה וללא הבנה במשך חצי שנה עד שנפטר לפני חצי שנה.
5 חודשים בדיוק אחר כך, נפטרה סבתא מצד אבא, אחרי מאבק קצרצר בסרטן.

ביום הפטירה שלה הסתובבתי עם אבא ודוד שלי בקיבוץ מגוריה.
אחת מבנות הכיתה של אבא שלי ניגשה אלינו ואמרה בחוסר טקט מדהים : "זהו, עכשיו אתם יתומים, אה? גם אמא נפטרה..."
מאז המשפט הזה מלווה אותי, ואני מנסה לחשוב כמה כאב אבא שלי מרגיש, שזה כלום לעומת הכאב שלי.
אני איבדתי 2 סבים, סבתא וכמעט-סבא בתוך 3 שנים, הוא איבד שני הורים. כל יום אני חושבת עליהם, הוא כל שנייה.

כל עוד יודעים לשים את העובדה הזו, שהכל זמני, בפרופורציה ולא נותנים לה להשתלט לנו על החיים ועל דרך ההתנהלות שלנו בעולם הזה, כשהזמניות תחלוף ונישאר אנחנו- נדע להתמודד עם זה, ולשים גם את זה בפרופורציה.

Voodo Doll

New member
אנשים מתים כל הזמן.

ברגע שתבין כמה אתה קטן וחסר משמעות ביחס ליקום הגדול החיים כבר לא יפחידו אותך כלכך. נקודה תחתונה, תהנה מהרגע ואל תחשוב יותר מדי מה יהיה אחרי.

מוות, אגב, רק כואב לאנשים שאתה משאיר מאחור.

EdisonGirl

New member
כותב ההודעה כתב על המוות בדיוק מהצד הזה

של אלו שנשארים מאחור- אנחנו. כל אחד מאיתנו.. אז לא כ"כ הבנתי את ההקשר של ההודעה שלך. אשמח להבהרה.

הרי לא דיברנו על פחד מהמוות שלנו. יש המון אנשים שחוששים שמישהו ימות להם ומעדיפים הם למות בעצמם.

Voodo Doll

New member
כותב ההודעה

מודאג בקשר להורים שלו, אני אמרתי שאין מה לדאוג כי המתים לא מרגישים כאב.
לא מאוד מעודד, אני יודעת.

למה אתה מסתכל על ההורים שלך כשהם ישנים?

תפסיק לפחד, כמו שאמרת זה החיים, וכמו במלך האריות
זה חלק מגלגל החיים. תחיה תמצה, גם אתה תהיה במקומם
והפחד לא ממש יעזור לשמור על החיוניות...
ככה זה ככל שמתבגרים מכירים יותר אנשים מתים.

הפעם הראשונה היא קשה וכואבת...

אבל היא פותחת בפניך את השער אל הישות המופלאה הזאת שאתה מכנה מוות.
אחרי הפעם הראשונה באה הפעם השנייה, ואחריה השלישית והרביעית והחמישית, ולאט לאט אתה לומד להכיר את המוות, להבין אותו, לקבל אותו ולאהוב אותו בדיוק כמו שאתה אוהב את החיים, כי שניהם טובים ומושלמים ושניהם נמצאים איתנו בכל מקום ובכל רגע.

לסיום הנה שיר על תשוקת הסוף, אהבת הסוף, שיר על מותק החושך:
http://www.youtube.com/watch?v=0IqIhuczVHY

999ran

New member
ישות נפלאה?!

את קוראת למוות ישות נפלאה?! הכל בסדר שם בקודקוד לימון?
על איזה פעם שניה ורביעית את מדברת? יש לך סימוכין לדברי ההבלים הללו?
גלגולי הנשמות ושאר סיפורי אליבאבא שנועדו לתת לאדגם נחמה בהמשכיות לאחר המוות שלא קיימת, אלו דברים שהאדם המציא כבר לפני אלפי שנים, כי לאדם לא היו תשובות לשאלות בסיסיות על חייו ולא ידענו מה שהמדע יודע היום.
ביולוגית ומדעית הוכח: כל התודעה, האישיות, הזיכרון, הכל נמצא במוח.
שהאדם מת, המוח חודל ונרקב עד שלא נשאר ממנו דבר. ואת איתו.
אין שום המשכיות לאחר המוות. אנשים שלא יכולים לקבל את זה זו כמובן זכותם, אך זה סוג של בריחה מהמציאות.
מסוג הסיפורים שאתה מספר לילדים שלך לפני השינה כדי שיפסיקו לחשוש מהמפלצת שמתחבאת בארון.

צר לי אם נפגעת...

הפעם הראשונה - הכוונה למפגש האינטימי הראשון עם המוות, שחווים לדוגמה כשמאבדים אדם קרוב בפעם הראשונה.
ממש לא התכוונתי לגלגול נשמות או להמשכיות לאחר המוות, אבל מכיוון שהעלית את הנושא הזה, דע לך שלמדע אין הרבה מה לומר לגביו, משום שהוא נמצא מחוץ לגבולות היכולת של המחקר המדעי.
אכן, המוות הוא דבר נפלא, כמו שהחיים הם דבר נפלא. זה טבעי להסתכל על המוות מנקודת מבט אישית של פחד וכאב, אבל אם תצליח לגבור על התחושות האלו תראה שהחיים והמוות שלובים זה בזה, קיומם הוא אחד ומקורו בתעתוע.

למעלה