הכל למען הסטטיסטיקה.

הרעיון

הוא לעשות מיפוי סטטיסטי של הפורום, ככה שזכר-נקבה, עד כמה שזה לא באמת משנה, זה נושא ראוי ופשוט למיפוי, בדיוק כמו גיל ומקום מגורים. אי אפשר לעשות ממוצע סטטיסטי של תחביבים. (עשר נקודות למי שמצטט את הנסיך הקטן בהקשר הזה. אני מרגישה מבוגרת.)

Deep1

New member
אז תגידי ככה:

אני עושה סקר שבו אני רוצה לבדוק את ההתנהגות החברתית שלכם, ולאיזה קופסא מתוך שתיים אתם שייכים (כי אין שום משמעות לביולוגיה, אם לא היתה מלווה לזה התנהגות חברתית). האם אתם: 1. יצורים גסים, אלימים, חרמנים, לוגיים 2. יצורים עדינים, חלשים, צנועים, רגישים מצטער, אני לא רוצה לשתף פעולה עם טמטום כזה. אני גם לא חושב שבן אדם באמת מתנהג לפי סטיגמה מסויימת, ובמיוחד לא פה בפורום הזה. אצל חנונים, תפקידי המגדר קצת יותר עמומים (וטוב שכך).

באותה מידה,

מה משנה מקום המגורים או הגיל? זה בסך הכל מיפוי סטטיסטי אותו אני עושה ברוב הפורומים אליהם אני שייכת, אם אתה לא רוצה להצטרף, תהנה.

Deep1

New member
לא הבנתי

מי אמר שאני חרמן? אמרתי שאני לא רוצה להיות על הציר המטופש הזה של גבר ואישה...

Tiki Torch

New member
מצידי תיהיה אנרוגן אבל אל תפריע

היא רוצה לעשות את זה אז שיהיה לה בכיף (הודעה זו נכתבה בלשון נקבה מתוך נוחות אך היא מופנת גם לזכרים)

Deep1

New member
אני לא אנדרוגן

אני לא קשור לשטויות האלה של החברה. זכותה לעשות את זה, זכותי למחות שכולאים אנשים בהגדרות האלה

EdisonGirl

New member
חכו, אני אטפל בו.. ../images/Emo123.gif

לא כולאים אף אחד, תירגע..
היא רק עושה סטטיסטיקה של נתונים טכניים. אם היא תעז להסיק מזה מסקנות, אני מצטרפת אליך, אוקיי?

Deep1

New member
סטטיסטיקה, אוקיי

יש אלפי סטטיסטיקות פיזיולוגיות שאפשר לעשות. אפשר לשאול מי עבר ניתוח שקדים, ולמי יש צלקות ואיפה, וכן הלאה. זאת לא המטרה פה. המטרה היא להסיק משמעויות חברתיות, דרך נתונים פיזיים. יש הבדל בין סקר "מה צבע העור שלך?", לבין סקר של "מה צבע העיניים שלך?" הסקר הראשון הוא לא תמים, הסקר השני כן. מה שמפריע לי זה לא המסקנות, אלא עצם קיום הסקר שמלכחילה מניח שע"י ידיעת המין יהיה ניתן להניח הנחות חברתיות.

Deep1

New member
מה חבר'ה?

אנחנו חנונים... איכס, אין מילה שאני יותר שונא מ"חבר'ה". אי אפשר להיות בפורום בלי לשמוע את כל הדאחקות החברתיות האלה? אולי אני אפתח פורום חנונים אוטיסטים.

DECK

New member
מה היא כבר ביקשה...

מין, גיל ומקום מגורים... ואתה התחלת להטיף לה על גזענות/חוסר שוויון בין המינים ואלוהים יודע... היא בסה"כ אמרה שהסיבה לסקר הזה הוא "על מנת להכין טבלה סטטיסטית של הפורום" היא לא אמרה "תגידו לי אם אתם בנים או בנות כדי שאני אדע איזה מן בני אדם אתם רק ע"י המין שלכם ולהסיק לגביכם כלמני מסקנות ודעות קדומות כי כל הבנים הם X Y וZ וכל הבנות הן A B ו C"

Deep1

New member
כן

אני מסרב כי החינוך המגדרי הורס את כולנו. לא רק שמגדרים בינאריים זה טפשי, אלא שגם מקשרים את זה למין, שזה עוד יותר תמוה. מה הטעם לסגור אנשים בתבניות בגלל מאפיינים פיזיולוגיים שהם בכלל לא בחרו, ושלא אמור להיות קשר בינם לבין האישיות?

EdisonGirl

New member
אתה צודק, אבל זה הטבע האנושי..

בני האדם רוצים להבין הכל, לחלק הכל לקבוצות ולמצוא שייכות (לאיזה מהקבוצות האלה אני שייך?). זה הטבע שלנו.. ואח"כ גם דואגים להתאים לנורמה כדי לא להיות חריגים, כדי "להתקבל" בחברה. אני לא יודעת מה הסיפור שלך. אני מסכימה איתך שיצירת סטיגמות ויחס כלפי בנאדם לפי הקבוצה שבוחרים לשייך אותו אליה זה דבר שאל לנו לתמוך בו. ובכל זאת, אני חושבת שאתה יכול גם להבין שבד בבד, הוא דבר טבעי, ושלא תמיד מטרות הסטטיסטיקה אינן טהורות ולא תמיד סטטיסטיקות הן דבר מזיק. אתה יוצא מתוך נקודה קיצונית אחת ומשליך אותה על המציאות כולה, וברור מהיכן זה מגיע.. אני מבינה אותך עד כמה שאני מסוגלת להבין, ואני חושבת שאם תפתח למציאות כפי שהיא באמת ולא כפי שהיא נראית מבעד לרגש החזק שדרכו אתה שופט אותה- אתה תמצא שאף-על-פי-כן היא לא גרועה כ"כ, ואפילו סטטיסטיקות הן לא דבר רע בהכרח, והמילה "חבר'ה" נועדה באיזשהו מקום לגבש ולא להיפך! אתה צודק. אנחנו לא בוחרים נתונים פיזיולוגיים שאנחנו נולדים איתם או נעשים בניגוד לרצוננו, ויש אנשים שמסוגלים להבין זאת. אז להפך. בוא נגרום שיותר אנשים יבינו זאת. תן להם ייצוג במקום להתמרמר! תן לאישיות שלך להתבטא, תן לנו אפשרות לאהוב אותך, ואנחנו יכולים.

Deep1

New member
אז אני טוען

שזה לא בהכרח הטבע האנושי. הטבע האנושי נתון להתניות בהתאם לחינוך שהוא מקבל. עובדה שיש תרבויות יותר שמרניות ותרבויות יותר ליברליות, ובני אדם שנוטים להכניס אחרים לתבניות ושלא נוטים. מה הסיפור שלי? לא חייב להיות סיפור מאחורי כל דיעה (גם אם היא פחות נפוצה). אני לא חושב שכל המציאות גרועה כמובן, אבל אני חושב שזאת כן בעייה קשה בחברה (כן, גם חושב וגם מרגיש. וזה לא רק עניין רגשי). אני לאו דוקא מתמרמר, אני מביע את דעתי וזה נראה לי לגיטימי... קצת מפריע לי שוב כל נושא ה"חבר'ה" ו"תן לנו לאהוב אותך". לא מתחבר לזה. ולמרות הכוונות הטובות שלך, אני לא חושב שאת יכולה לדבר בשם קבוצה שלמה. אף אחד לא יכול.

למעלה