הכתבה בידיעות אחרונות...

רוני13

New member
הכתבה בידיעות אחרונות...

על מגורשי גוש קטיף(שכבר כולם גילו שהם גורשו לשווא...) שעדיין חיים בתוך החראווילות האלה הייתה מזעזעת! אני הייתי מתוסכל שקראתי את הכתבה...לקחו את האנשים הבאמת הכי מוצלחים בחברה הישראלית ופשוט השחיתו אותם רק בגלל איפה שהם גרו-ובאמת שמי שתמך בזה היו כאלה שהיו אנטי-מתנחלים (בגלל שהתשקורת הכניסה להם את זה לראש או בגלל שהם שמאלנים) שלא היה להם מושג מה ההשלכות הביטחוניות שהיו לעניין. אני לא מדבר על זה שעשינו את ההתנתקות,הטעות הכי גדולה של עם ישראל בתקופה האחרונה(אני מתלבט...כי גם בחירת קדימה לשלטון הייתה טעות ענקית),אלא על מה שקרה אחרי למגורשים. המדינה לא תיכננה שום תוכנית לשיקום נפשי/כלכלי/חברתי של המגורשים ובכלל התוכנית היחידה שהם ביצעו טוב זה לעזור למחבלים ולגרש יהודים מחלקת אדמה ששייכת לעם ישראל. אני מחפש דרך לעזור לאותם מגורשים אבל לא מוצא בגלל שאני "אזרח קטן"...היוזמה צריכה לבוא מהממשלה. למישהו יש רעיונות?

antreprize

New member
אם אני זוכר נכון אז המתנחלים שפונו

קיבלו פיצויים. למה הם לא השתמשו בפיצויים האלה כדי להשתקם? יכול להיות שהם העדיפו להשאר במצב הזה בכוונה רק כדי שהממשלה תצא רעה בסיפור הזה? אני לא אומר שהממשלה לא עשתה כמה טעויות, אבל אני כן תוהה למה הם לא עשו כלום כדי לשפר את מצבם אחרי שהם ראו שלממשלה לא אכפת.

רוני13

New member
מה הפיצויים יעזרו?!

הממשלה אמורה לבנות להם בתים! כבר שנתיים הם חיכו ושום דבר! הפיצויים האלה בקושי מספיקים לבית...איך אפשר בכלל להגיד דבר כזה?! אתה היית רוצה להישאר ב"מצב כזה" כדי שהממשלה תצא רע?! הממשלה יצאה רע מיד אחרי ההתנתקות-עכשיו נשאר לה לתקן טעויות...ואולי לגרום לפחות השפלה על חוסר התיכנון שלה ועל הפזיזות של שרון!

antreprize

New member
שיקנו דירה או בית בפיצויים.

אם לי זה היה קורה לא הייתי מחכה לממשלה, ברגע שהייתי רואה שלא אכפת לה ושהיא לא מתכוונת לעשות משהו אז הייתי דואג לעצמי ולא נשאר לבכות בקראווילות. תאמין לי, אם יודעים איפה לחפש אפשר למצוא בית בפיצויים שהם קיבלו(מישהו זוכר כמה הם קיבלו בכלל?אני זוכר משהו באיזור 100-200 אלף דולר).

רוני13

New member
הם לא רוצים בית...

הם רוצים את החיים שלהם בחזרה כקהילה משגשגת! את העבודה שלהם כחקלאים...את החלקות אדמה... הם לא צריכים לדאוג לעצמם-המדינה דאגה טוב מאוד לגרש אותם המדינה צריכה לדאוג טוב מאוד גם לאכלס אותם ולשקם אותם!

antreprize

New member
....

אבל הם לא יקבלו את החיים שלהם בחזרה, אני יודע את זה, אתה יודע את זה, והם יודעים את זה. נכון, המדינה צריכה לדאוג להם, אבל אם המדינה לא עושה כלום הפיתרון הנכון הוא שהם יעזרו לעצמם.

princes15

New member
נו באמת

דבר ראשון-לא כולם קיבלו פיצויים. דבר שני-אתה חושב שזה כ"כ קל להשתקם?איזה חצוף אתה!!באמת נראה לך שהם עשו זאת בכוונה רק כדי להוציא את הממשלה לא טוב? אני בשוקק שזה מה שאתה חושב על אנשים שאתה לא מכיר.אם היית קורא את הכתבה שהייתה השבוע אולי היית מבין יותר

antreprize

New member
לא כולם קיבלו פיצויים?

תנסי להיות יותר רצינית, כולם קיבלו פיצויים. להשתקם זה לא קל, נכון, אבל כשמישהו לא משתקם במשך שנתיים(ויש להם כסף להשתקמות) כנראה שהוא עושה את זה בכוונה.

רוני13

New member
בכסף הוא לא...

בשביל לבנות בית! הוא בשביל לעזור להם בשיקום העצמי...אבל הם לא יכולים להתחיל לשקם את עצמם בלי בית!

antreprize

New member
אז בשביל מה הכסף?

את הפיצויים הם קיבלו כדי שיהיה להם קל יותר לשקם את חייהם במקום אחר, אם הם רואים שלא עוזרים להם הם צריכים לעזור לעצמם(ויש להם מספיק כסך בשביל זה).

רוני13

New member
הכסף...

הוא בשביל שימושם האישי-את הבית המדינה חייבת להם... הכסף הוא בשביל להסתדר בלי עבודה ולממן דברים כמו אוכל-תאר לך שהם ייבנו בית: לא יישאר להם כסף, הם ייחשבו עניים.

antreprize

New member
המדינה לא חייבת להם כלום.

הם קיבלו את הפיצויים שלהם וכאן התפקיד של המדינה נגמר, הם צריכים לקחת את הפיצויים ולשקם את החיים שלהם במקום לחכות שמישהו בממשלה יתעורר כדי לעזור להם.

noamgk

New member
דבר מתוך ידיעה, בבקשה.

הם (אנחנו) קיבלו פיצויים בצורת מקדמות בלבד. אנשים שאין ביכולתם לעבוד (ואני מקווה שאתה מבין שמדובר גם בבני 40, 50, 60) יושבים כל היום בקראוון ו"אוכלים" את כספם על אוכל ואחזקת המשפחה. חוק פינוי-פיצוי הוא חוק דורסני ולא הוגן כלל (גם לאחר התיקונים שנוספו לו). רק כדי שתבין את המצב, אנחנו קיבלנו פיצויים על ביתנו שחרב - אך פחות מחצי משוויו (כך על פי החוק - יש סכום מקסימלי שניתן לקבל על בית). כמו כן, את המגרשים בהם אנו עתידים להקים את יישובינו ובתינו עלינו לקנות באותו הכסף. כל זאת, בלי להזכיר את אובדן הרכוש הרב (ציוד שנהרס או נגנב במהלך הגירוש ולאחריו), את הפגיעה הנפשית (למי שנפגע), את הרס המקום הנפלא הזה ואת הרס חייהם של טובי בניה של המדינה. בנוגע אליך ואל התומכים בדבריך, כל שנותר לי לאחל לכם הוא שבבוא היום תשכילו להבין כי הכסף לא פותר את כל בעיות העולם, ואיננו הדבר העיקרי בחיים. זו לא סתם בעיה, זו בעיה גדולה ועקרונית שאתם חייבים לטפל בה.

antreprize

New member
אז תדאגו לכך שתקבלו את הסכום המלא

ולא רק את המקדמות(תאמין לי, זה יותר טוב מלשבת ולכעוס). אני מבין למה אנשים בני 60 לא עובדים, אבל למה בני ה40 ו-50 לא עובדים? אני מבין שהממשלה עשתה טעויות ושיש דברים שהיא צריכה לעשות בשבילכם, אבל, אתם רואים שהיא לא עושה כלום אז למה אתם לא משתקמים לבד?למה אתם מעדיפים לשבת בקראווילות?

antreprize

New member
ממש לא.

מה בדיוק הם צריכים שכסף לא יכול לקנות?ביקור של המשיח? אני מבין שקשה להתמודד עם זה, אבל בעולם החומרי של היום כסף פותר את רוב הבעיות, אם לא את כולן.

למעלה