הכתבה בידיעות אחרונות...

noamgk

New member
אתה ממש כמה למשיח, מה? כל הכבוד...

בעולם החומרי שלך, שאני מקווה שלא מסתכם בפלאפונים חדישים ופלייסטשנים בלבד, אולי הכסף פותר את הכל. בעולם של אנשים שאכפת להם מעוד דברים פרט לרכושם הפרטי, הכסף לא יכול לקנות חברים שהשתנו מקצה לקצה בשל הכאב הרב שכרוך בהריסת כל מפעל ידיך במשך 20 שנה; הוא לא יכול לקנות את העצים שטיפחת ואכלת את פירותיהם במשך שנים, ועכשיו הם קבורים תחת ההריסות; הוא לא יכול לקנות לך בית בתוך יישוב שלם שבו כל האנשים שרצית לגמור לצידם את חייך; הוא לא יכול למצוא לך עבודה (ואם גם את זה אתה לא יודע, עבודה לא מסתכמת רק בכסף); הוא לא יכול למחוק את הזכרונות הכאובים של קבירת אהוביך בפעם השניה, לאחר הוצאתם מקברם; הוא לא יכול לבטל את הכעס שיש לך כלפי ממשלה סוררת שהחליטה לעשות מעשה בוגדני והרסני שכזה; כסף, יותר מכל, לא יכול להחזיר לך את מה שאיבדת. הוא לא יכול להחזיר לך שאיפות, הוא לא יכול להחזיר לך זכרונות, הוא לא יכול לעשות שום דבר חוץ מלקנות דברים. הרשימה היא כל כך ארוכה, זו רק דגימה קטנה שאולי תפקח את עיניך השטחיות.

antreprize

New member
ברור שאני כמה לו, הוא חייב לי 5 שקלים.

בעולם החומרים שלי, שהוא גם שלך כי אמרת שאתה לא חרדי(ואני מניח שאתה לא אמיש), כסף פותר את רוב הבעיות. הם יכולים להשתקם ע"י הקמת עסק, או ע"י ללכת לטיפולים שונים(פסיכולוגים וכו'). הם יכולים, במקום לבכות על כך שהחברים שלהם לא אותו דבר ללכת לאירועים שונים או להצטרף לקאנטרי קלאב או סתם להסתובב בעיר או להתנדב וע"י כך להכיר אנשים. שיתגברו על זה, זה עובדה שלא תשתנה, הם יכולים לבכות בבית על כל מה שנהרס או לשקם את עצמם, אבל לבכות זה יותר קל ועם בוכים אז גם אפשר ללכת לתקשורת אז זה ברור שזה הפתרון הכי טוב. עבודה לא מסתכמת רק בכסף? הצחקת אותי, שילכו לקחת קורס בהשקעות או משהו אחר בסנון באוניברסיטה הפתוחה, זה יעזור להם אם הם לא ימצאו עבודה או שיקימו עסק פרטי. נכון, כסף לא יוכל להחזיר את כל אלה, בגלל זה הם צריכים להמשיך הלאה ולא להיות תקועים בעבר, וחוץ מזה, כמה עוד אפשר לבכות? כבר עברו שנתיים.

noamgk

New member
אתה רוצה לשגע אותי?

"נכון, כסף לא יוכל להחזיר את כל אלה" - אז בשביל מה כל בלבולי המוח?! הבנת את זה, אז הבנת את זה. עבודה לא מסתכמת גם בכסף. אבטלה זה לא רק חוסר פרנסה, זה גם חוסר מעש, וזה יכול להרוס בן אדם (תשאל מובטל והוא יספר לך). אדם קם בבוקר ורוצה לעשות משהו. אי אפשר להתבטל כל יום כל היום. תתבגר במקום לצחוק כמו ילד מתקשה. אני, כך אני מקווה, לא חי בעולם חומרי בלבד. כמו שראית, יש דברים אחרים שמפריעים לי חוץ מכסף. כמה עוד אפשר לבכות? כשתבין אולי עשירית ממה שקרה פה לפני שנתיים, וזה עלול לקחת לך המון זמן (לפי קצב הקליטה ובעיות הבנת הנקרא שלך), ומה קורה היום למגורשי גוש קטיף וצפון השומרון, אולי תבין כמה עוד אפשר לבכות. אתה לא מבין כלום, לא בדקת כלום ולא שאלת אף אחד שבאמת עבר את זה. אתה יושב מול המחשב וזורק השערות בצורת טענות ועובדות, במקום להודות שאתה לא יודע דבר וחצי דבר על מצב העקורים. אני מקווה שקראת את הדו"ח בהודעתי למטה - זו כבר התחלה. שלב שני: לך ודבר איתם פנים אל פנים, או שתלך לאיזו סדנא או לקאנטרי קלאב ותפגוש אנשים שאולי יסבירו לך שגם אם לפעמים זה ממש נראה לך - יש אנשים שמבינים הרבה יותר טוב ממך, ואם אנשים עדיין לא מקימים בתים, זה לא באמת כי הם לא רוצים (כך הסקת, כי לא יכול היית להודות שיש כאן הפקרות של המדינה, כמו שכל השדולה למען המגורשים בכנסת כבר יודעים ואומרים, והם הרבה יותר קרובים למקבלי ההחלטות ממך).

antreprize

New member
אבל יש להם כסף, ומי שיש לו כסף לא יכול

לסבול מאבטלה בגלל שאם הוא לא מצליח למצוא עבודה הוא פותח עסק או הולך לבריכה או יוצא לבילוי. אם אדם קם בבוקר ואין לו מה לעשות שיקח את מאות אלפי השקלים ושיעשה איתם משהו במקום לבכות. אתה כן חי בעולם חומרי, הדת היא משהו קטן שמסתייר אותו, אבל כולנו חיים בעולם חומרים וכסף יכול לפתור כל בעיה שהיא לא נפשית או שקשורה בבריאות. אני מבין טוב מאוד מה קרה לפני שנתיים: איש אחד פינה אלפי תושבים משטח שלא היינו צריכים להכנס אליו עוד מההתחלה, אחר כך גילינו שזאת הייתה טעות, האנשים קיבלו פיצויים(והם גם לא היו עניים), הממשלה לא עשתה כלום למענם(עוד טעות), האנשים העדיפו לשבת בבית ולבכות(וגם ללכת לתקשורת) במקום לשקם את עצמם כי זה קל יותר. אני, למזלי הרב ולצערך הרב לא פחות, מבין מצוין המון דברים, אתה לעומת זאת, מכדיף לגונן על חבורה של אנשים שלא נוקפים אצבע כדי לשפר את חייהם. האנשים האלה חייבים להבין שאי אפשר לשנות את העבר, הם חייבים להתקדם, ואם הם לא רוצים(והם לא רוצים, למרות שהם יכולים) זאת בעיה שלהם, אל שלא יבכו אחר כך.

noamgk

New member
העובדות מוצגות לפניך.

אני תוהה מה גורם למוח המעוות שלך לחשוב שיושב לו אדם בבית, אוכל את כספי הפיצויים בהם הוא עתיד לקנות בית, ומבזבזם על אוכל, חשמל, מים ושכר דירה (אתה מבין? משלמים על קרטונים), וברור ונהיר שהוא יכול לקום ולעבוד. כאילו שלא אכפת לבעל והורה שעוד כמה חודשים (שעברו כבר אצל חלק מהמשפחות) לא תהיה לו האפשרות להאכיל את ילדיו. נכון, אני חי בעולם חומרי, אבל החיים שלי כפרט אינם חומריים. אני, בניגוד אליך, מבין שכסף הוא לא הפתרון לכל (ומובן שאני צודק מהסיבה הפשוטה שהיחיד מביננו שמבין במה מדובר הוא אני). אתה קובע שהם יכולים, ואתה אפילו לא מכיר אותם. אני יכול לספר לך על אדם מהיישוב גן אור שהיו לו חממות בגוש קטיף, והיום הוא יושב בבית ומבזבז את הפיצויים על אוכל ומשק הבית כי אין לו אדמות כלל, ואף אחד לא מקבל אותו לשום עבודה (מי יקבל אדם בן 50?). אני גם יכול לספר לך על אדם שהיה נהג אוטובוס בגוש, והיום הוא מתנדב ביום בבית החולים ברזילי ובלילה עובד בהסעת עגלות חולים ממחלקה למחלקה באותו בית החולים. הוא יותר צעיר (בן ארבעים-ומשהו), והיי, הוא ממש עובד. (והוא לא היחיד) אתה לא מכיר אף אחד, אפילו את פניהם לא ראית, בטח שלא דיברת איתם. את הדו"ח בטח לא קראת, ואם קראת ולא שתקת - כנראה גם שם נתקלת בקשיי הבנה. אני מעדיף לגונן על אנשים שאני מכיר, שהם אנשים טובים ולא שחצנים, אנשי מעשי ותועלת ולא בלבלני מוח שבטוחים שכל העולם מתנהל לפי דעותיהם. אני מעדיף לגונן על ההורים שלי, ששני העסקים שלהם אמנם עדיין קיימים (הועברו) אך נפגעו באופן משמעותי מהגירוש (אם תרצה עוד פרטים, פנה אליי במסרים), אך יש מי שבוחר לבזות אותם ואת דומיהם ע"י ביזויים של אלו שלא הצליחו למצוא עבודה או להעביר את עבודתם. נסה לצאת מהראש המעוות שלך ולדמיין את עצמך בן 50-60, בלי בית קבע אך עם 150,000 ש"ח ביד (שים לב שהם מיועדים לרכישת בית). ספר לי מה היית עושה (בפרט - אם היית חקלאי שלא קיבל את אדמותיו, כי רוב המובטלים הם חקלאים).

antreprize

New member
כן, לי יש מוח מעוות

ולבן אדם שמעדיף לשבת ולבכות במקום להשתקם אין מוח מעוות. אני מודה שלא קראתי את כל מה שכתבת שלך, זה ארוך, משעמם ולא נכון. הם לא משתקמים כי הם לא רוצים להשתקם ולא כי הם לא יכולים, הם, בדיוק כמו הפלסטינים במחנות הפליטים, מעדיפים לשמר את הבעיה במקום לפתור אותה.

antreprize

New member
למה שאני לא אגיב?

הרי אתה משתמש באותם טיעונים טיפשיים כל פעם.

antreprize

New member
אבל אתה אומר אותו דבר,

זה שהחלפת מילים לא משנה אתה מה שאתה אומר.

noamgk

New member
אני לא הולך להמשיך בזה.

אתה לא רוצה לקרוא - אל תקרא, אבל גם אל תגיב. זה לא מוסיף שום דבר לדיון.

antreprize

New member
אני לא מבין מה הבעיה שלך.

אם אתה אומר אותו דבר אז למה שאני אקרא אותו פעם שנייה כשאני יכול ישר להגי.

noamgk

New member
...

אולי גם תציע שהיינו צריכים לדאוג שלא יגרשו אותנו מבתינו? אנחנו לא יכולים לעשות מעבר למה שעושים האחראים לכך. ראה דו"ח שפורסם על מצב המגורשים: http://www.inn.co.il/News/News.aspx/163842 כי לבני 40 ו-50 קשה להתקבל לעבודה. מעסיקים רוצים בימינו אנשים צעירים וחזקים. היינו משתקמים לבד, אם היינו יכולים. אם לא תפנים את זה, לא תגיע לשום מקום.

noamgk

New member
היו כמה הפגנות.

אם אפילו אליהן לא שמת לב, למה שתשים לב לעובדות...

סלוניק

New member
המגורשים האמיתיים שישראל גירשה בשנים האחרונות

לא קיבלו לא קראווילה ולא פיצוי, ובטח שלא חיכו כמה חודשים לפני שגררו אותם בכח מהבתים שלהם.

רוני13

New member
אוי תעשה לי טובה...

אם אתה מדבר על פליטים-היו פליטים יהודים מארצות ערב שמשום מה אף אחד לא מדבר עליהם...אז פליטים יש לשני הצדדים רק שהצד שלנו דאג להם והצד שלהם...לא כל כך אכפת לו.

הוא מדבר על עובדים זרים.

תתעורר. אפילו ליהודים בשואה התייחסו יותר טוב. הם לפחות נתנו להם מקלחות לפני ששלחו אותם לדרכם, אתה יודע.. (LOLL חייבים להשתמש לפני שיהיה מאוחר "הצעת חוק איסור השימוש בסמלים וכינויים נאצים, התשס”ז-2007 / קולט אביטל"; עוד הצעת חוק מבישה ממדרשם של נבחרי הציבור שלנו. “לרבות כל כינוי שיש לו צליל דומה, או משמעות דומה ומשתמשים בו בגלל היותו דומה, בצליל או במשמעות, למלה נאציזם”. אנשים המתקראים "בנצי" מתבקשים להתייצב מיידית בבית הכלא בעוון פעילות חתרנית).

סלוניק

New member
למה ללכת שישים שנה אחורה?

דיברתי על מאות האלפים שגורשו בשנים האחרונות.

רוני13

New member
כן,הבנתי את זה שהיא אמרה את זה...

צודק! אבל אי אפשר להשוות בין תושב חוקי של ישראל לבין תושב לא חוקי של ישראל...

סלוניק

New member
זה קצת מצחיק שאתה אומר את זה,

כי המדינה הרי החליטה באופן דרקוני ורטרואקטיבי על שלילת החוקיות של פליטים ומהגרי עבודה (הוספתי כמובן עוד קבוצות לרשימת המאה אלף הזו, אבל לצורך העניין עובדים זרים יספיקו), הרבה יותר מאשר התנאים הנוחים של תושבי גוש קטיף אשר ניתנה להם אורכה לא קצרה עד שהפכו גם הם ללא חוקיים, שכן הרצועה הפכה לשטח צבאי סגור. בכל אופן הטיעון שלך לא רלוונטי.

למעלה