הכתבה בידיעות אחרונות...

niv1990

New member
אני לא חושב שלמישהו יש אינטרס שהם יסבלו

זה חלק מהדרך שבה כל המדינה הזו עובדת על אף שאני לא נוטה לחבב את הטיפוס שהולך להתנחל באדמות לא שלא, הדבר אכן נעשה בעידוד הממשלה (שהורכבה מפושעים לא קטנים בפני עצמם), ולכן אולי יש מקום לפצות, אבל - את אלו שהתפנו. אני לא מבין למה צריך לפצות את אלו שפעלו בניגוד לחוק, המינימום הוא לא לתת להם לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, על חשבוננו... האמת היא שהייתי תומך בלתת להם להשאר תחת שלטון הרשות הפלשתינאי (בעיה שלהם בסופו של דבר, ולא שאני צריך אותם), אם הם לא היו מדגישים רעיונות דתיים-לאומיים עד שבא לי להקיא.

רוני13

New member
*שלו

בדיוק כמו שכתבתי בהודעה...אנטי-מתנחלים,לא יודעים עובדות אז ממציאים! גוש קטיף נכבשה ע"י ישראל במלחמה שנכפתה עליה והאירוניה שהגוש פותח בתמיכת המדינה(ולשרון היה חלק גדול מאוד בעניין) והמדינה הפנתה לו עורף ואמרה שהמקום לא חוקי 30 שנה אחרי...30 שנה מאוחר מדי! יש חלקים בהודעה שהניסוח ממש לא מובן...אני שיא הרציני!

niv1990

New member
רוצה לספור כמה כובשים שונים היו בארץ?

ולתת את הבית שלך לאיזה ממלוק? אני לא חושב שהפלישה לרצועה נכפתה עלינו, אבל ניחא. בכל מקרה השיקול שלי הוא לא צדק היסטורי, אלא מה יהפוך את העולם לטוב יותר עבורי. כתבתי שהייתי אפילו מתנגד לגירוש שלהם, שישארו ברצועה מבחינתי תחת שלטון פלשתינאי, אם הטיעונים העיקריים שלהם לא היו מבוססים לאום\דת. בנוסף אמרתי, שיש מקום לפצות, אבל את אלו שהתפנו לפי החוק, ולא את אלו שנשארו להלחם בצה"ל. "30 שנה אחרי...30 שנה מאוחר מדי!" צודק, זה בכלל לא נחמד להעיף אנשים מבתיהם, אבל זה לא משנה את העובדות. אתה: "(ולשרון היה חלק גדול מאוד בעניין)" - אני: "(שהורכבה מפושעים לא קטנים בפני עצמם)"

noamgk

New member
איזה דמוקרט, יאללה.

אז את מי שמוחה נגד צעד שלא מקובל על דעתו כמיעוט אתה מעדיף לזרוק לרחוב לאחר שהחרבת את ביתו? מה עם תליה בכיכר העיר, גם על זה חשבת? (אה, נכון... "שישארו ברצועה מבחינתי"...) העולם טוב עבורך (אתה תמיד חושב על עצמך בלבד?) כשקסאמים נופלים על אזרחי מדינתך, כשהטרור משתלט על כל פינה באשמתך, כשאלפי אזרחים שלא פשעו מעולם מוצאים את עצמם ברחוב וכשמלחמה מאיימת על ארצך בכל יום?

niv1990

New member
אני לא דמוקרט (התכוונת למשטר, לא למפלגה כן?)

אני חושב שאסור לכפות אף משטר, מי שירצה יחיה בדמוקרטיה, מי שירצה יחיה בפשיזם. ובכל אופן, מאחר שזה לא מה שקורה, דמוקרטיה היא הגורע במיעוטו כרגע. "אז את מי שמוחה נגד צעד שלא מקובל על דעתו כמיעוט אתה מעדיף לזרוק לרחוב לאחר שהחרבת את ביתו? מה עם תליה בכיכר העיר, גם על זה חשבת? (אה, נכון... "שישארו ברצועה מבחינתי"...)" אולי אתה לא יודע לקרוא, אבל כתבתי שלמי שהתפנה מגיעים פיצויים הולמים. וגם למי שמחה, כל עוד הוא לא נלחם כנגד צה"ל (לא מדבר על אלו שהיו צריכים לסחוב, מדבר על אלו שנלחמו על מנת לפגוע בחיילים). " העולם טוב עבורך (אתה תמיד חושב על עצמך בלבד?) כשקסאמים נופלים על אזרחי מדינתך" לא, וכולנו חושבים על עצמנו בלבד, אני מוכן להודות לזה. גם כשאתה רוצה שלמישהו אחר יהיה יותר טוב, זה כי לא נוח לך לראות אותו סובל, ואתה שואף לעבור למצב יותר נוח. זה לא הופך את זה לפחות מוסרי, פשוט אם אתה רוצה את זה, אז זה למענך (וטוב שכך). "כשהטרור משתלט על כל פינה באשמתך" ואללה, עכשיו אני חבר גדודי עז א-דין אל-קאסם? אולי תנמק משהו ממה שאתה מפזר פה? "כשאלפי אזרחים שלא פשעו מעולם מוצאים את עצמם ברחוב" אתה מתעקש לא לקרוא? "וכשמלחמה מאיימת על ארצך בכל יום?" זו לא הארץ שלי באותו מובן שהיד שלי היא היד שלי, אבל מה הקשר? אני בעד המלחמה? בקיצור תבהיר את עצמך, ותשדל להתייחס יותר למה שאתה מגיב אליו, מאל הסטריוטיפ שיש לך בראש, ומה שאתה רוצה להגיד. תודה.

אשמח להסבר. נגיד.

אני חושב שאסור לכפות אף משטר, מי שירצה יחיה בדמוקרטיה, מי שירצה יחיה בפשיזם.

niv1990

New member
אז ככה

אני חושב (לא משנה כרגע למה, או שזה מה שמעניין?), שלכל אדם צריכה להיות הזכות לחופש מכל דיכוי שהוא. יש לאפשר לאנשים לבחור תחת איזה משטר הם רוצים לחיות (אם בכלל), ולתת להם להתמודד עם התוצאות. אני רואה שאין לי הרבה מה להסביר בעצם, אולי אם תשאלי שאלות אני אבין מה דורש הסבר.

להתמודד עם התוצאות, קרי הם לא יודעים מה הן.

אז בעצם אין כאן שום אפקט של בחירה. ואז אנחנו שוב באותו מצב. עליך לנסח יותר טוב את המשפטים שלך לטעמי.

niv1990

New member
איפה טענתי שיש?

קצת קשה לי להבין מה מנוסח בצורה לא טובה, אם תכתבי מה לא מובן בתור שאלות אולי זה יעזור, תודה.

noamgk

New member
...

לא זכור לי ששאלתי מה אתה חושב על משטר, ובכ"מ בסופו של דבר אתה רואה עצמך כדמוקרט, אז למה להאריך בדברים מיותרים? אף אחד לא נלחם כדי לפגוע בחיילים. אני לא חושב על עצמי בלבד, ויש עוד המון כמוני. אדם דתי לאומי תמיד חושב על השפעות על כלל ישראל, בארץ ובעולם, כי זה חלק מהחינוך שלנו ומהתורה. "כל ישראל ערבים זה לזה". באשמתך - כאחד העם שתמך בתהליך ההתאבדות של שרון. בלי תמיכת התועים - תהליך כזה לא היה עובר, ובמקום לחזור בך ולהודות בטעותך, אתה עוד מתגאה בה... זו הארץ שאתה חי בה, לא מעניין אותי מה אתה חושב עליה ועד כמה אתה מנסה להשמע שנון. אני לא יודע מה דעתך בנוגע למלחמות ישראל, אבל אתה בהחלט מעודד את הטרור ואת ההתקפה הערבית מדרום הארץ.

niv1990

New member
כי טענת שאני דמקורט, וראיתי צורך להסביר

" אף אחד לא נלחם כדי לפגוע בחיילים." אל תתחכם. הם נלחמו כנגד חיילים בשביל להסב להם נזק, גם אם זו לא היתה התכלית. אני יכול לומר שגם החמאס לא נלחם כדי לפגוע בחיילים, אלא בשביל מטרות אחרות. "אני לא חושב על עצמי בלבד, ויש עוד המון כמוני. אדם דתי לאומי תמיד חושב על השפעות על כלל ישראל, בארץ ובעולם, כי זה חלק מהחינוך שלנו ומהתורה. "כל ישראל ערבים זה לזה"." נכון, אבל גם הדאגה שלך לאחרים, היא גורמת לך להרגיש טוב (זה לא מפחית\מעלה מערכה). לא אמרתי שאתה ושב רק על עצמך. " באשמתך - כאחד העם שתמך בתהליך ההתאבדות של שרון. בלי תמיכת התועים - תהליך כזה לא היה עובר, ובמקום לחזור בך ולהודות בטעותך, אתה עוד מתגאה בה..." אתה מכיר אותי שאתה כבר יודע הכל על הדעות שלי (עיין ערך "דמוקרט"). אני לא תמכתי בגירוש, לדעתי היה צריך להשאיר אותם תחת שלטון פלשתינאי אם היו מעוניינים. " זו הארץ שאתה חי בה, לא מעניין אותי מה אתה חושב עליה ועד כמה אתה מנסה להשמע שנון. אני לא יודע מה דעתך בנוגע למלחמות ישראל, אבל אתה בהחלט מעודד את הטרור ואת ההתקפה הערבית מדרום הארץ." אני לא, זה בא בטבעיות
ספר לי כיצד אני מעודד התקפה על דרום הארץ? אני לא תומך בהרבה מהצעדים שהממשלה עשתה. בראש ובראשונה לסגירת התקציב לפרויקט "נאוטילוס".

noamgk

New member
אל תראה צורך. בכל מקרה הייתי ציני.

אף אחד לא פגע בחיילים. עצם המעשה פגע ברבים מהם (ואני דיברתי עם חיילת שנפגעה ממש - והיא הייתה מאוד בעד הפשע הזה). ההשוואה שלך בין אוהבי הארץ לחמאס כל כך חולנית, ורק מוכיחה את בורותך ואת רמת האינטלקטואליות הנמוכה שלך. תן דוגמא לפגיעה פיזית אחת בחייל במהלך הגירוש מגוש קטיף. (2 נקודות) (ואני לא מדבר על הקסאמים שנפלו על גני טל באותו זמן.) לא ממש. מבחינתי המצב של עם ישראל בדרך כלל - ביום יום - הוא לא הכי טוב בעולם, במיוחד לא בימים כמו היום, שבו ירושלים צריכה לסבול את נוכחותם של אנשים חולים שצועדים עירומים ברחובותיה. וזה בטח לא גורם לי להרגיש טוב כל הזמן. אני מבין את הצורך שלך להשמע חכם ומגניב עם דעות יוצאות דופן, אבל להשאיר יהודים תחת שלטון החמאס פירושו רצח אזרחים ע"י הפקרתם לאויב. אני מניח שלא השקעת מספיק מחשבה לפני שגיבשת את הדעה האידיוטית הזאת. בכל מקרה, גם הדעה שלך הרסנית, טיפשית וחסרת תועלת לישראל (העם, הארץ, המדינה) לא פחות מהגירוש עצמו. בעצם רצונך לברוח מרצועת עזה. תמיכה בפרויקט נאוטילוס (תקן אותי אם אני טועה, זה הלייזר נגד קסאמים?), כמו גם קריאה נרגשת למגן כל בית וכל מוסד בעוטף עזה, זו בריחה רכרוכית ועלובה מהטרור, ואין בה שום היבט של פתרון כלשהו למצב הנוכחי בדרום. מיגון וירי על טילים בעודם באוויר רק מעידה על השלמה עם הטרור. בלי להזכיר את העובדה שבלי למצמם החמאס יכול לעבור לירי קטיושות וטילים מתקדמים בהרבה.

noamgk

New member
אה,

אני גם לא מדבר על המכות שחטף החייל שסירב פקודה בכפר דרום.

niv1990

New member
מה אתה אומר?

אין לך גוגל? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3129713,00.html "רק מוכיחה את בורותך ואת רמת האינטלקטואליות הנמוכה שלך." זה אולי מוכיח את חוסר היכולת שלך להודות בטעותך, ההשוואה היא בקשר למה נקרא פגיעה לא בקשר להיות המתנחלים חמאס. " לא ממש. מבחינתי המצב של עם ישראל בדרך כלל - ביום יום - הוא לא הכי טוב בעולם, במיוחד לא בימים כמו היום, שבו ירושלים צריכה לסבול את נוכחותם של אנשים חולים שצועדים עירומים ברחובותיה. וזה בטח לא גורם לי להרגיש טוב כל הזמן." לא הבנתי למה זה מתייחס, ולדעתי אלו לא יותר חולי נפש מאלו שמאמינים בספר שנכתב למטרות פוליטיות-דתיות בממלכת יהדוה לפני מי יודע כמה שנים. " אבל להשאיר יהודים תחת שלטון החמאס פירושו רצח אזרחים ע"י הפקרתם לאויב." נכון, ולכן חובת מדינת ישראל לאפשר למתנלחים להתפנות לתוכה ואף לשלם פיצויים - אך מי שרוצה להשאר זו זכותו (כמו שמ שרוצה להתאבד זו זכותו). "אני מניח שלא השקעת מספיק מחשבה לפני שגיבשת את הדעה האידיוטית הזאת." יופי, עוד משהו? "בכל מקרה, גם הדעה שלך הרסנית, טיפשית וחסרת תועלת לישראל (העם, הארץ, המדינה) לא פחות מהגירוש עצמו." אני לא חושב מה יהיה טוב למדינה, אלא מה יהיה טוב לאנשים. "תמיכה בפרויקט נאוטילוס (תקן אותי אם אני טועה, זה הלייזר נגד קסאמים?)" כן, ושאר ירקות (קטיושות, ארטילריה מסוקים אפילו). "זו בריחה רכרוכית ועלובה מהטרור, " לא זו התגוננות חכמה. גם לשים עליך אפוד זו בריחה רכוכית מהטרור? " ואין בה שום היבט של פתרון כלשהו למצב הנוכחי בדרום" יש, הבעיה היא שנופלים טילים. ולא יפלו טיילים. "מיגון וירי על טילים בעודם באוויר רק מעידה על השלמה עם הטרור. בלי להזכיר את העובדה שבלי למצמם החמאס יכול לעבור לירי קטיושות וטילים מתקדמים בהרבה" אם לחמאס אין טילים בליסטים, זה זה מספיק טוב. בקיצור, חוץ מזה שזה נראה לך רכוכי, יש לך טיעון יותר טוב נגד הרעיון?

princes15

New member
אוי אני גם קראתי את הכתבה הזו

וממש חרה לי. במשך כל השבת ניסיתי לדחוק את קריאת הכתבה כי זה היה כ"כ כואב, ובסוף קראתי אותה במוצ"ש...הם כאלה מסכנים!! ואם אתה מוצא דרך, תודיע לי... ד"א מי שלא יודע-אני מהגולן, והגולן על הכוונת כרגע..

לא ולא. ../images/Emo163.gif

זה לא כי הם שמאלנים, זה כי הם סמולנים. נו באמת, איפה אתה חי!

למעלה