הם תוקפים גם דתיים

הם תוקפים גם דתיים

מתוך חדשות וואלה: האלוף אלעזר שטרן הותקף בכותל המערבי ראש אגף כוח אדם בצה"ל, האלוף אלעזר שטרן, הותקף הערב ברחבת הכותל המערבי כאשר הגיע להתפלל שם עם בני משפחתו. מאות מתפללים שהיו במקום, רובם חרדים, הקיפו אותו, קראו לעברו קריאות גנאי על חלקו ביישום ההתנתקות וזרקו עליו אבנים וחפצים אחרים. המתפרעים ניסו למנוע משטרן לגשת אל הכותל. שטרן לא נפגע במהלך האירוע. כוחות משטרה שהיו במקום הדפו את המתפרעים ועצרו אחד מהם לחקירה. השוטרים אבטחו את שטרן ובני משפחתו במהלך התפילה ואחר כך ליוו אותם אל הרובע היהודי. בקול ישראל דווח, כי האלוף היה בלבוש אזרחי. באירוע נפגע קל בראשו קצין משטרה, מאבנים שיידו המתפרעים. הוא לא נזקק לטיפול רפואי. הקצין הגיע למקום על מנת לחלץ את האלוף שטרן. הרמטכ"ל, רב אלוף דן חלוץ, פירסם הודעת גינוי לאירוע. בהודעה נאמר: "אין מקום להתנהגות כזאת, בוודאי שלא אחרי יום הכיפורים, יום שבו מצפים מהכל לנהוג בסובלנות ובדרך של קירוב לבבות". סגן שר הביטחון, ח"כ זאב בוים, גינה אף הוא את תקיפת ראש אכ"א. "מדובר בבריונות פסולה וחציית קווים אסורה בהתייחסות לצה"ל וקציניו", אמר בוים, "בריונות היא בריונות ולא משנה איזו אמונה עומדת מאחוריה".

One Echoe

New member
הנה למה יום כיפור זה חג צבוע.

כל הדתיים האלה, שרק לפני יומיים ביקשו סליחה מאלוהים ומחבריהם, מתנהגים כמו בהמות אחרי יום וחצי. אלימים, תוקפים, אין מילים.

Rotema3

New member
אין גבול לחוצפה, הקץ לדתות.

לא יאומן, יום כיפור, ממש יופי. איך הם מעיזים בכלל?

One Echoe

New member
הקץ לדתות.

החלום הורוד שלי ואני בטוח שגם של כל בנאדם שפוי..

spoop

New member
תמשיכו להסכים אחד עם השני

שכל הדתיים לא בפורום כי שבת. ודאי שהמעשה הזה הוא מגונה. אבל דתיים לא=חרדים טוב? תאמת אני לא יודעת מה דתיים שווה...מי ששם כיפה? לא נראה לי. דתי זה אדם עם כיפה בלב,והכיפה שעל הראש רק מראה שהוא שלם עם זה.

את יודעת מה ההבדל בין "רוב"

ל"כל"? אם כן אז את יודעת שהיו שם גם דתיים. ובקשר לחלק האחרון, אני מסכים.

One Echoe

New member
אבל זה העניין.

שאין הרבה דתיים " אמיתיים ", אני מכיר ממש מעט ואותם אני מעריך. אע"פ שהעקרונות שלהם לא דינמיים ולא משתנים, ואף מוטעים, כי הם מושתתים על ספר אחד שלא משתנה ולא ישתנה. והלוואי שיכחד. רוב האנשים שיהיו דתיים, יהיו מותרסים וישמשו בתנ"ך ניצול לרעה. אנחנו לא באים ונותנים ביקורת על דתיים לא אלימים, דתיים שבאמת אוהבים את המדינה, אלא על ה " דתיים ", שעושים שימוש לרעה בדת. ועל כן, יש להשמיד את הדת סופית. גם ככה הדת עצמה עושה רק רע.

../images/Emo60.gif אוקי

זה בהחלט מוגזם אבל אני לא בטוחה שזה אשמת הדת, אבל עדיין אני חושבת שדתיים צריכים להתנהג בדרך יותר טובה.

One Echoe

New member
תקשיבי.

זה כן אשמת הדת! היא מעלה לאנשים את הדם למוח וגורמת להם לאבד כל היגיון! כי הרי שאין בדת שום היגיון(היגיון אנושי אם תרצי, טוב?). ואני לא בא להכליל או משהו... אני יודע שיש דתיים כמוך, שהם טובים! או כמו נופר..

spoop

New member
זאת לא אשמת הדת

שאדם הוא אלים,הוא תמיד יחפש סיבה לאלימות שלו. במקרה הזה,הם תולים את זה ברצון ה',אבל זאת שטות. התורה מגנה אלף פעם אלימות,הנה דוגמא:"כל המרים יד על חברו נקרא רשע" שאדם חילוני מתנהג באלימות אין לו את התורה לתלות את זה בה,אז הוא ממציר תירוץ אחר. אבל עובדה שאנשים ששומרים את הדת באמת,הם לא אלימים ולא עולה להם הדם לראש.

../images/Emo60.gif אבל את לא רואה

מה הבעיתיות? יותר מדי פעמים יוצא לנו להגיד זה לא הדת אלא זה האדם. וזה ממש בעיה שאני לא יודעת כיצד ניתן לטפל בה אבל זה בעיה רצינית.

למעלה