המאבק בטיהור הנאציזם במזרח אירופה

המאבק בטיהור הנאציזם במזרח אירופה

בעוד דבריו של נשיא איראן, אשר התפרשו כהכחשת השואה, זכו לתגובות קשות של גינוי מסוף העולם ועד סופו, מתנהל באין מפריע מסע טיהור של הנאציזם ופשעיו באירופה המזרחית, במיוחד בלטביה ובאסטוניה. מאז נוסדו מדינות אלה מחדש, בשנת 1991, זוכים שם משתפי הפעולה עם הנאצים, אשר חלקם שירתו ב-SS ונטלו חלק ברצח היהודים ובפשעי מלחמה אחרים שלא היו מביישות אף נאצי גרמני, למעמד של "גיבורי האומה". לאלו שחיים ניתנים קצבאות ופרסים, ולמתים נבנות אנדרטאות ברוב פאר והדר. הלוחמים בנאצים לעומתם – הן בשורות הצבא והאדום והן בארגוני מחתרת שונים – מוצגים כפי שהציגם יוזף גבלס, שר התעמולה הנאצי: רוצחים ו"בנדיטים". מיכאיל פארטבוך, לוחם יהודי בצבא אדום ובשירות החשאי בעת מלחמת העולם השנייה, ישב לאחרונה שנתיים בכלא בלטביה על שבחר להילחם בנאצים תחת ללכת למחנות הריכוז שלהם, וכמוהו רבים אחרים, רוסים, יהודים, לטבים ואסטונים. למותר לציין שקצבאות ותיקי המלחמה נשללה כולה או רובה מאותם לוחמי חירות, ורובם חיים בקלון ובעליבות. המשטרים בלטביה ובאסטוניה תואם להפליא את שִכתוב ההיסטוריה הזה: בני המיעוטים הלאומיים שם (בעיקר רוסים ויהודים) אינם זכאים לאזרחות, אלא אם יעברו מסכת ייסורים ביורוקרטית שעלולה להימשך שנים, שגם בסופה אפשר שלא יזכו בתשובה חיובית. כאמור, איש בעולם ובישראל אינו מגנה את פשעי המדינות הבלטיות, וכיום הן חברות מן המניין באיחוד האירופי. בעקבות הסרת האנדרטה לזכר חללי הצבא האדום ב-27 באפריל 2007, ובעקבות ההפגנות שבעקבותיה אשר במהלכן נהרג מפגין אחד ונפצעו רבים, לא נשב עוד בחיבוק ידיים. ביום ג', 19 ביוני, שעה 17:00, נפגין מול הנציגות הדיפלומטית של אסטוניה בישראל, רח' הדסה 6 ת"א. אנו תובעים מממשלות אסטוניה ולטביה לחדול מרדיפות הלוחמים בצבא האדום ומהפיכת משתפי הפעולה עם הנאצים לגיבורים. אנו קוראים לממשלת ישראל לגנות בגלוי ובמפורש מעשים אלה, ומהציבור – להחרים תוצרת אסטונית ולטבית עד שמדיניותן תשתנה. לעולם לא עוד הוועד נגד טיהור הנאציזם במדינות הבלטיות לפרטים נוספים: שמעון קורנפלד, 0542111978

mishauli

New member
אתה מטעה! פארבטוך פשע עוד לפני שגרמניה כבשה

את לאטביה מידי כובשיה הסובייטיים. הוא הודה חלקית וסיפר, שעוד בטרם כבשו הסובייטים את לאטביה ב-1940, הוא בגד במולדתו וריגל לטובת ברה"מ. בתחילת יוני 1941 הוא, כראש מדור בסניף מקומי של נ.ק.ג.ב., השתתף בהגלייה לסיביר של משפחות "אויבי העם" הלאטביים. האנדרטה בטאלין לא הוסרה, אלא בסוף אפריל השנה הועבר בשלמותו פסל הברונזה של חייל הסובייטי ממרכז בירת אסטוניה לבית הקברות הצבאי, ועמו הועברו לשם כל שרידי הגופות שהיו קבורות תחת האנדרטה בטקס צבאי נאות. רשימת 12 הקבורים פורסמה, ומשפחותיהם שברוסיה יכולות לקחתן לקבורה שם (חלקן אכן יעשו כך). אגב, ממאי 2006 ועד העתקתו, שמרו שלטונות אסטוניה באופן מיוחד על הפסל, כי ביריונים אסטוניים שפכו עליו צבע (הם נתפסו, הורשעו ונקנסו). "המפגינים" הרוסים שנפגעו כעת היו ביריונים אלימים ששברו חלונות ראווה ובזזו 99 חנויות (קוסמטיקה, מחשבים, אלקטרוניקה ביתית). באותה העת בדיוק הרסו (לא העבירו לשום מקום!) שלטונות מוסקבה בדחפורים את האנדרטה למגיני מוסקבה באזור חימקי KHIMKI, כדי לפנות את המקום למרכז מסחרי. המפגינים נגד הריסת האנדרטה הוכו קשות על-ידי משטרת מוסקבה. הגופות ששה טייסי-קרב סוביטיים שהיו קבורים תחת האנדרטה הועברו בחשאי למקום לא ידוע.

להפך, אתה מטעה!

קודם כל פרטבוך לא הודה באשמה והוא עבר עינויים מצד המשטרה של המשטר הלטבי. כאשר הוא ישב בכלא, הוא פנה לבית המשפט האירופי לזכויות האדם שפסק על המשטר הפרו-נאצי הלטבי לשלם לפרטבוך פיצויים בסך 6000 יורו ועוד 1000 יורו על הוצאות משפט. הוא נלחם בנאצים ומי שנלחם בנאצים נרדפים במדינות הבלטיות ופרטבוך רק אחד מהם. גם ואסילי קונונוב, פרטיזן שפוצץ 14 רכבות של הצבא הנאצי וכך קירב ניצחון על הצבא הנאצי ישב בכלא כשנה ושמונה חודשים, פרטיזן היהודי סולומון מורין התאבד כשבאו השוטרים של המשטר לעצור אותו. באסטוניה ולטביה הועמדו לדין עשרות לוחמים בנאצים וארגון נכי מלחמת העולם השנייה בישראל גינה את המדיניות של המדינות הבלטיות. במולדת פרטבוך לא בגד. ברה"מ לא כבשה את המדינות הבלטיות אלא סיפחה, כיוון שהעם הכבוש לא יכול להיות אזרח במדינה כובשת! לטבים ואסטונים היו אזרחי ברה"מ, שרתו שם בצבא, ישבו בפרלמנט ובממשלה וחיו על פי אותם חוקים כמו כל אזרחי ברה"מ. אפשר לתמוך בסיפוח ואפשר לא, אבל סיפוח זה לא כיבוש! מי שנלחם בצבא הנאצי (לגיון SS) נחשבים לגיבורים לאומיים שם. הנאצים האסטונים רצחו יהודים במחנה ריכוז KLOOGA, שבאסטוניה, בעיר נובוגרודוק שבבלורוסיה, בבאבי יאר, ליד קייב שבאוקראינה, בערי פולין: רז'שוב, לודג', פשמיסל וטארנופול, ובמקומות אחרים. לנאצים שנהרגו בונים אנדרטאות. הנאצים הלטבים רצחו 3000 יהודים בבלורוסיה, השמידו 138 כפרים בבלורוסיה במחוז ויטבסק ושם רצחו 17.000 תושבים ווהבריחו לגרמניה 13.000 אנשים לעבודות כפייה. כמו כן הם רצחו יהודים בגטו ריגה ורצחו עד 100 אלף בני אדם במחנה ריכוז סאלאספילס. המשטר ה"דמוקרטי" הלטבי קורא למחנה הזה "מחנה של חינוך מחדש". כמו כן הלגיונרים של SS מלטביה היו מעורבים בדיכוי המרד בגטו וורשה. הם רצחו יהודים בשקדסקייה דיוני שבלטביה, בעיר סלונים שבבלרוס ובמקומות אחרים. הנאצים האלה מקבלים פנסיה גבוהה והטבות שונות מהמדינות האלה. לנאצים שנהרגו בונים אנרטאות וכך מחנכים את הדורות הצעירים. כך המשטרים במדינות הבלטיות כותבים מחדש את ההיסטוריה. גם היטלר התחיל את המדיניות שלו במרתפי הבירה במינכן ולא עצרו אותו ואנו יודעים לאן זה הוביל. לכן הוועד נגד טיהור הנאציזם לא שותק והוא ימשיך להאבק נגד תחיית הנאציזם! בעניין האנדרטא, האנדרטא של "החייל מברונזה" של הצבא האדום שהציל את העולם מידי הנאציזם (הצבא האדום הסב לנאצים למעלה מ75% מן האבדות ועוד מן הכוחות המשובחים ביותר), הועבר רק חלק מברונזה של הפסל והחלק מאבן לא נשאר. הוא הועבר ממרכז העיר שלא ידעו הדורות הצעירים של האסטונים מי הציל את העולם מידי הנאצים ושהממשלה שלהן תמשיך לשבך את הנאצים. תושבי טאלין רבים, כולל צעירים וילדים חגגו את יום הניצחון על גרמניה הנאצית ליד האנדרטה. זה מאוד הזיק לממשלה הפרו נאצית באסטוניה ולתעמולתה ולכן היא זאת ששלחה את הבריונים להשחית את האנדרטא כעילה להסרתה ממרכז העיר. המפגינים נגד העברה של האנדרטה לא היו בריונים, אלה אנשי התנועה "שומרי הלילה" ששמרו על האנדרטה מפני המשחיטים. הבריונים נשלחו על ידי המשטרה כדי לתת שם רע למפגינים. המשטר ה"דמוקרטי" האסטוני מחזיק אסירים פוליטיים ולא נותן להם אפילו לפנות לעורכי דין. אחד העצורים הוא דמיטרי לינטר, שניסה למנוע מהבריונים לשבור חלונות הראווה, אך המשטרה שראתה זאת לא הפריע לבריונים, כדי להגיד כאילו מתנגדי העברת האנדרטה וכתיבת היסטוריה מחדש הם הבריונים. ידידה שלי מכירה את לינטר אישית. הוא אדם טוב מאוד שאוהב לעזור לאנשים ועכשיו המשטר האסטוני אפילו לא נותן לו להפגש עם עו"ד. יום יבוא והמשטרים הפרו נאציים במדינות הבלטיות ייפלו, ושום דבר לא יעזור למטהרי הנאציזם! לצערינו הרב, במדינות רבות במזרח אירופה, הממשלות מתחילות עכשיו לטהר את הנאציזם ולכן הוקם ועד שנלחם נגד זה. ההפגנה מול קונסול כבוד של אסטוניה זו רק הפעולה הראשונה שלנו. בעניין הריסת האנדרטה בחימקי, והם עשו זאת כדי להרכיב את הכביש, אני לא מצדיק זאת, אבל בסוף הרוסים שיפצו את האנדרטה וקברו את טייסי קרב בכבוד. בניגוד למשטרים של אסטוניה ולטביה הרוסים לא הפכו את הנאצים לגיבורים והם חוגגים את יום הניצחון על גרמניה הנאצית ב-9 במאי.

mishauli

New member
פארבטוך, לא פרטבוך - גם בשמו של פושע יש לדייק

אתה עורם עובדות שאינן לעניין (ואגב כך מסלף אותן) ומתחמק מפשעו של פארבטוך: - בית המשפט האירופי דן לא בהרשעתו של פארבטוך, אלא בתנאים שבהם נכלא אחרי הרשעתו; - לא מצאתי בחלטת בית המשפט שהמשטר האסטוני הוא "פרו-נאצי"; - פארבטוך בגד בלאטביה העצמאים, מולדתו, בטרם היא סופחה לברה"מ. אגב, אני מסכים עם הגדרתך את התוקפנות הסובייטית כסיפוח: לפני מלחמת העולם השנייה ברה"מ אכן סיפחה את קורבנותיה. רק אחרי המלחמה היא הנהיגה בארצות שכבשה את משטרי הבובות הכפופות לה. מה עניין שמיטה להר סיני? מה הקשר בין לוחמה בנאצים לפשעי הקומוניסטים נגד העמים הבאלטיים? האם אינך נבון מספיק כדי לתעב הן את האצים והן את הקומוניסטים? אני מתנצל בפני באי הפורום על שהצטרפתי לדיון האסור באקטואליה ובהפרת חוק 20 השנה.

ל mishauli

אני לא קומוניסט, אבל הנאצים ממציעים מיתוסים רבים על "פשעי הקומוניזם" כדי להצדיק את תחיית האידיאולוגיה הנאצית. המערב שותק על הנעשה במדינות הבלטיות כפי שהוא שתק כאשר היטלר הקים את משטרו הגזעני בטענה ש"היטלר בולם את הקומוניזם". גם היום הנאציזם מרים ראש במזרח אירופה והמערב שותק. כל אזרח לטבי ואסטוני היה אזרת ברה"מ ולכן לא היה שום כיבוש אלא סופוח. העמים הבלטיים קיבלו את כל הזכויות של האזרח הסובייטי וחיו על פי אותם חוקים לכן לא היו כל פשעים נגד העמים האלה. את המדיניות של המשטר האסטוני מגנה גם מכון ויזנטל, הינה הקישורים: http://www.wiesenthal.com/site/apps/s/content.asp?c=fwLYKnN8LzH&b=253162&ct=3833035 http://www.wiesenthal.com/site/apps/s/content.asp?c=fwLYKnN8LzH&b=253162&ct=285196 הועד נגד טיהור הנאציזם ימשים לפעול נגד תחיית הנאציזם במזרח אירופה ובעולם, שלא תבוא חלילה שואה שנייה ליהודים ולכל העמים האחרים.

ל mishauli

גם הפרטיזנים ואסילי קונונוב וסולומון מורין שנלחמו בנאצים ולא היו בשרות החשאי, והואשמו על ידי המשטר הלטבי היו הפושעים? קונונוב ישב בכלא ומורין התאבד. קונונוב הגיש ערעור לבית המשפט האירופי נגד פסק הדין, אך האירופה לא דנה בנושא הזה. כך בשקט, בשקט הנאציזם מרים ראש באירופה!

Y. Welis

New member
ביום השואה היה סרט תיעודי על פונאר

אתר ההשמדה שליד וילנה (שצולם לפחות בשנים האחרונות), ולפי מה שנראה המצבות למחוסלים שם היו שלמות ומטופחות. באשר לדעות בכפר על המחסלים - חלקם טענו שהם באו מרחוק; אחרים סיפרו על המזל הרע שרדף את אלה שהתעשרו.

ל Y. Welis

וילנה או וילניוס (בשפה הליטאית) זו עיר הבירה של ליטא. האם אתה יכול להרכיב קצת בנושא שכתבתה על אתר ההשמדה ועל כל מה שכתבתה?

Y. Welis

New member
אני לא יודע הרבה מעבר לכך על הסרט

מלבד זה שהוא התבסס על יומן אישי שכתב אחד מאנשי הכפר פונאר שכנראה התגלה לאחרונה, בו הוא תיעד את האירועים בתקופה ההיא, וכן כלל גם הערכות על מספרי האנשים שהובלו לאיזו ההשמדה דרך הכפר. הסרט כלל ראיונות עם אנשים בכפר שחיו בתקופה ההיא, כמו למשל הטבחיות שבישלו עבור המחסלים, פרטיזנים שלא התערבו במה שנעשה ('היו לנו פקודות ממוסקבה') ועוד. שילוב מצמרר בין סביבה פסטורלית של יערות ושדות מרעה, לבורות הריגה (וכן סיפורי ניצולים).

Boogieman

New member
אני טס לאסטוניה הלילה.

אנסה לרחרח קצת לגבי הנושא ולשתף אתכם אם יהיו מסקנות מזעזעות כלשהן.

ל Boogieman

האנדרטאות לנאצים בעיקר ללגיונרים של האוגדה ה-20 של Waffen SS, נבנו באסטוניה בערים ליחולה, פיארנו, סינימיאה, ובעיר הבירה טאלין במאאריאמיאגי (לא יודע, אם זה שם של האזור בעיר או שם של הפרק) ואולי גם במקומות אחרים במדינה. בעיר פיארנו קיים מוזיאון של האוגדה ה-20 של Waffen SS. כמו כן הוקמו באסטוניה אנדרטאות לאלפונס רבאנה, המפקד של האוגדה ה-20 של SS וליוחן פיטקה אחד המפקדים של הנאצים האסטונים, לא יודע באיזה מקום. כמו כן קיימת אוניה צבאית של אסטוניה הנקראת על שם של פיטקה. תשים לב לדברים האלה. אני לא הייתי באסטוניה, כל המידע הזה קיבלתי מאתרים רוסיים, לטביים, ואסטוניים בזפה הרוסית. אני מאוד מאוניין לשמוע על הטיול שלך באסטוניה.

Boogieman

New member
לא מדובר בטיול.

את המקומות האלה לא יצא לי לראות, שכן אני אהיה תקוע בכפר קטן בפינה כמעט כל הזמן. מה שכן, אני אוכל לדבר קצת עם אסטונים ולנסות לברר מה קורה. תודה על המידע. אגב, אני הייתי לוקח בערבון מוגבל מידה רוסי על אסטוניה, היחסים בינהם לא בדיוק ידידותיים ולא אתפלא אם יש מלחמת פרופוגנדה עם הרבה מידע שיקרי, בשני הצדדים, ויכול בהחלט להיות שרוסים מפרשים את ה"אנטי" לצבא האדם הסובייטי כתמיכה בנאצים (יענו, מי שלא בצד שלי, חייב להיות בצד שלהם, אנחנו מכירים את אורח המחשבה הזה).

ל Boogieman

מדובר כאן בכלל בפרופוגנדה הרוסית. את המדיניות הפרונאצית של אסטוניה גינה מרכז סימון ויזנטל. הינה לך קישורים: לא http://www.wiesenthal.com/site/apps/s/content.asp?c=fwLYKnN8LzH&b=253162&ct=3833035 http://www.wiesenthal.com/site/apps/s/content.asp?c=fwLYKnN8LzH&b=253162&ct=285196 הצבא אדום הציל את העולם מפני הדבר הנאצי. הוא הסב אבדות ל 75% מכוחות הנאצים ועוד מכוחות המשובחים ביותר. בצבא האדום נלחמו בנאצים 500.000 יהודים וכ 200.000 מהם נהרגו בקרבות הקשים העקובים מדם. אסטונים במלחמת העולם השנייה נלחמו בשני צידי המתרס. היו אסטונים שנלחמו בעד הנאצים, אך היו גם עשרות אלפי אסטונים שנלחמו נגד הנאצים בצבא האדום.. לכן חלק מהאסטונים תומכים בהעברת האנדרטה, וחלק התנגדו. כל אסטוני שירצה להסביר לך שהלגיונרים של Waffen SS נלחמו למען העצמאות של אסטוניה, אז אל תאמין למיתוס הזה: היטלר רצה להפוך את אסטוניה ולטביה לאוסטלנד ולהפוך אולם לגרמנים. אני כבר כתבתי איך הלגיונרים, הגיבורים הלאומיים של המשטר האסטוני "נלחמו על העצמאות של מדינתם".

Boogieman

New member
תשמע.

כבודו של הצבא האדום במקומו מונח, על חלקו (הגדול והמכריע) במלחמה בנאצים, אבל זה לא מעלים את פשעיו. לאסטונים יש סיבה טובה להתרעם על הכיבוש הסובייטי, ומי שהתערומת הזאת מביאה אותו לתמיכה בנאצים הוא דפוק בשכל. אפשר וצריך להפריד בין הדברים.

ל Boogieman

האסטונים היו אזרחים של ברה"מ וחיו על פי אותם חוקים כמו כל האזרחים ולכן לא היה שם כל כיבוש אלא סיפוח. העם הכבוש לא יכול להיות אזרח של המדינה הכובשת. אפשר לתמוך בסיםוח ואפשר לא לתמוך אבל קריאה לסיפוח - כיבוש זה כתיבה מחדש של ההיסטוריה.

Boogieman

New member
טעות בידך.

האסטונים לא הסתפחו מרצונם, ולא יכלו לוותר על זכויות האזרח הסובייטי ולקבל את עצמאותם. הסיפוח נכפה עליהם בעזרת אקט של כיבוש. במילים אחרות, ברה"מ כבשה וסיפחה את אסטוניה, ולכן אין כאן שום סתירה.

ל Boogieman

ברה"מ לא כבשה את אסטוניה, הצבא האסטוני לא יצא להלחם בצבא האדום אלא חייליו וקציניו הפכו לקורפוס האסטוני של הצבא האדום שבתחילת המלחמה בנאצים לבש מדים של אסטוניה. המפורסם מחייליו היה ארנולד מרי שהפך לגיבור ברה"מ בימי תחילת המלחמה הקשים והיום הוא בגים מעל שמונים. הוא משמש גאווה של כל האסטונים שמתנגדים לנאציזם. ברה"מ ביקשה מאסטוניה להסתפח כדי להרחיק את הנאצים הגרמנים מגבולה. ממשלת אסטוניה פחדה שהיטלר יכבוש את אסטוניה כמו שכבשה את פולין, דנמרק ונורבגיה ולכן החליטה להסתפח לברה"מ וברה"מ סיפחה אותה ביוני 1940.

mishauli

New member
גם נתיני משטר נפשע (נאצי, קומוניסטי) - קורב-

נותיו! אחרת תצטרך לזכות את הנאצים על פשעיהם כלפי אזרחי גרמניה.

למעלה