המאבק בטיהור הנאציזם במזרח אירופה

טעות בידך

בנובמבר 1941 לא היה שום סידור בגבול. באותו חודש הנאצים ניהלו מתקפה עמוק בתוך השטח של ברה"מ. לא היה אז זמן לסידורים בגבול. הצבא הנאצי עמד אז בפאתי מוסקבה.

יהודים רבים שברחו לשטח הכבוש ע"י בריה"מ

חזרו לשטח הכבוש ע"י הגרמנים כי החיים בצד הסובייטי היו קשים מנשוא ורבים גם לא רצו להיות מגורשים לסיביר או למרכז אסיה. והיו כאלה שרצו לחזור אל משפחותיהם שנשארו מאחור. הם כמובן לא ידעו שהם בוחרים בגרועה משתי הברירות. באורח פרדוקסאלי ולמרבה המזל, אלה שגורשו למעמקי בריה"מ נשארו ברובם בחיים, הגם שגורלם היה קשה, כי השטחים שאליהם גורשו לא נכבשו ע"י הגרמנים. זה לא מייפה כהוא זה את הגירוש האכזרי של אוכלוסייה אזרחית, שאפשרי רק במשטר טוטליטארי נפשע כמו הקומוניזם הסובייטי. כמו היהודים גורשו גם מאות אלפי פולנים משטחי מזרח פולין, כי הקומוניסטים התכוונו ליישב את השטחים האלה במתנחלים שלהם ולספח אותם לבריה"מ. זה בדיוק מה שהם עשו אחרי מלה"ע ה-2 כשהם גירשו מיליוני פולנים מהמזרח למערב, במקביל לגירוש הגרמנים מהאזורים שסופחו לפולין (שלזיה, פומרניה, פרוסיה המזרחית וכד'). וכך התמלאה שלזיה לדוגמא בפולנים שגורשו מהמזרח ומזרח פולין הכבושה שסופחה לבריה"מ (עכשיו מערב אוקראינה וחלקים מרוסיה הלבנה וליטא) הוצפה ברוסים ואוקראינים ששינו לחלוטין את המפה האתנית של האזור. גם הבאלטיקום הוצף במתנחלים רוסיים עם אותה המטרה. זה אגב גם מה שהסינים עשו בטיבט הכבושה ומרוקו בסהארה המערבית הכבושה.

huddyhuddy

New member
Can you please send me a link

or more detailed info פנייתו של אליהו אילת (אפשטיין) לנציגים סובייטיים בקאהיר נענתה בשלילה thanks.

huddyhuddy

New member
Can you please send a link

or more detailed info פנייתו של אליהו אילת (אפשטיין) לנציגים סובייטיים בקאהיר נענתה בשלילה thanks

mishauli

New member
שמעתי זאת לפי כחודש מפי מרצה (את שמה שכחתי)

ב"בית ההגנה" בתל-אביב. היא הפנתה אותי לארכיון הציוני, אבל עד כה לא היה לי פנאי - ולא צפוי עד סוף יולי. אשמח אם מישהו יבקר בארכיון וימצא את החומר.

הסבר למה הסובייטים לא הפציצו מחנות השמדה

חיל האויר הסובייטי לא הפציץ מחנות השמדה משום שתורת ההפעלה שלו במלחמה היתה טקטית כמעט באופן מוחלט. 80% מהתקיפות, כולל של מפציצים כבדים ארוכי טווח, היתה במרחק של פחות מעשרה מייל מקו החזית, ונועדה לשרת באופן ישיר את הפעילות הקרבית הקרקעית בקו החזית. הם פשוט לא חשבו בכיוון הזה בכלל, ולא רק באספקט של מחנות השמדה אלא אפילו בתקיפות צבאיות נטו, למעט מקרים יחסית מעטים, כמו הפצצות ראווה עד ברלין פה ושם כדי להוכיח יכולת.

Y. Welis

New member
די באיחור. רוב מחנות ההשמדה פוצצו ע"י הגרמנים

לפני שנכבשו. נדמה לי שהיה יוצא דופן אחד (בחלמנו?). מחנה אושוויץ בכל מקרה היה מרוחק מהקו, גם כשהחל המבצע הגדול של ינואר 45', וכאמור הסובייטים לא הפציצו כמעט שום מטרה שאינה צבאית בלבד.

שינובי5

New member
תלוי איזה מחנה

חלם סוביבור וטרבלינקה חוסלו עד 43. מאידנק נתפס בשלמותו וכנ"ל אושוויץ'

mishauli

New member
זהו! אם חי"ר סובייטי "שחרר" את אושוויץ כשהגיע

לשם, ברור שחה"א שלה יכול היה להפציצו הרבה לפני כן.

שינובי5

New member
מישה יקירי

אין לי כל ספק בכלל שב-44 ,לפחות, הם יכלו לשלוח טייסות טקטקיות להפצצה. מדוע לא שלחו זאת כבר שאלה אחרת לחלוטין. ואני אשמח לקבל מידע על כך.

mishauli

New member
צריך לברר בארכיון הציוני בירושלים על מגעיו

של אליהו אילת (אפשטיין) עם הנציגים הסובייטיים בקאהיר. בינתיים, לצערי, איני פנוי לכך.

mishauli

New member
לפני 21.6.41 - מי הכריז מלחמה נגד הנאצים? ומי

לחם לצד הנאצים בפולין, שידר אותות-רדיו לניווט המפציצים הגרמניים, סיפק לנאצים חומרי-גלם אסטרטגיים ומזון וגינה את בריטניה ואת צרפת כאשמות בתוקפנות נגד גרמניה שוחרת השלום והצדק? אחרי 22.6.41, כשגרמניה תקפה את שותפתה המזרחית - מי אילץ את לופטוואפה להחזיק את מרבית המטוסים לא בחזית המזרחית? מי עצר את רומל בצפון אפריקה? למד-נא היסטוריה במקום לטהר את הקומוניזם בשם "המאבק בנאציזם".

ל mishauli

לפני הסכם מולטווב ריבנטרופ היה הסכם מינכן שבמסגרתו בריטניה וצרפת נתנו להיטלר את צ'כוסלובקיה וכך קירבו את הנאצים לגבולות ברה"מ. ברה"מ נאלצה לחתום על הסכם עם גרמניה כדי להרחיק את המועד של המלחמה ולבנות יותר תעשייה, תחמושת ושאר הדברים כדי להלחם בנאצים. הקרבות נגד רומל בצפון אפריקה היו בקנה מידה הרבה יותר קטן יותר מסטלינגרד ואם לא היה הצבא האדום, אז היטלר היה שולח יותר כוחות למזרח התיכון וכובש את ארץ ישראל ומשמיד את היהודים שם! למד נא היסטוריה. אני לא מטהר את הקומוניזם, אבל אנטישמים שונים שלא הספיקו להשמיד את היהודים ממציאים שקרים על הצבא האדום. החייל של הצבא האדום הוא עצם בגרון של כל האנטישמים. מכיוון שממשלת ישראל שותקת בקשר לנעשה במזרח אירופה אנחנו נתחיל את המאבק בנאצים שם!

למעלה