המאגיה רודפת אחרי?

Elanor Rigby

New member
המאגיה רודפת אחרי?../images/Emo96.gif

הסיפור שלי הוא כזה. אני בת 21 היום. בעברי הרחוק (לפני 5-6 שנים) הייתי מתעסקת במאגיה, הייתי גם פעילה כאן בפורום ובפורום פאגאניזם ושאמאניזם (כך קראו לו אז לפחות). קרה מה שקרה ויצא שנטשתי את כל התחום הזה. הכרחתי את עצמי להתנתק מזה כמה שיותר, הכרחתי את עצמי להפסיק לראות הילות (מה שהיה בא לי באופן טבעי) כי פשוט הרגשתי שאני עומדת לאבד את השפיות שלי. עזבתי גם את הפאגאניות. לפעמים קורה שמרוב עיסוק בנסתר הנסתר מתחיל להשתלט עליך. מתחילים לראות דברים שלא אמורים לראות, ותראו לי בן אדם שלא ישתגע מזה. אז בקיצור הפסקתי עם הדברים האלה, אני עד היום מנסה להתגבר על התוצאות ההרסניות. אבל בימים האחרונים קורות לי תופעות משונות ביותר. 1. יש לי שעון יד שהפסיק לעבוד לפני חודש. הסתובבתי כמה שבועות ללא שעון, וקניתי לפני כשבוע שעון חדש. מצאתי אותו אתמול על השולחן ושמהו אמר לי להרים אותו ושהוא יחזור לעבוד. הטענתי אותו באנרגיות, לחצתי על הכפתור והוא חזר לעבוד.. 2.נסעתי היום בכביש חד סטרי כשכל הזמן עולה לי לראש שמישהו הולך לנסוע בכיוון ההפוך. זה קרה. 3. אני עובדת כמוכרת בחנות, עשיתי חשבון למישהי, העברתי את כרטיס האשראי שלה במכונה ועלה לי לראש שיהיה כתוב "סירוב". זה גם מה שקרה. אני כאילו מרגישה שאלה סימנים שאומרים לי לחזור אל המאגיה, וזה מפתה ביותר יש לציין. מצד שני אני נזכרת בתוצאות ההרסניות שהיו לי בפעם שעברה ואני נקרעת... ללכת על זה? לחזור לזה? או לוותר?... מה הייתם עושים במקומי?

neophile

New member
למה את מתכוונת בלחזור למאגיה?

המורים הדגולים תמיד אמרו לא לשפוט לא לעשות חלוקה לטוב ורע כך שאת מקבלת גם את האור וגם את הצל .

Elanor Rigby

New member
כשאני חושבת על זה../images/Emo96.gif

לא מדובר על לעשות ממש כשפים, השינוי הוא יותר בתפיסה שלי. ברגע שאני כביכול מאשרת לעצמי לחזור למאגיה, אני אחזור לראות הילות, אני אחזור לראות גם כל מיני דברים אחרים שיכולים להיות מפחידים לפעמים... אולי בעצם גם כן לעשות כל מיני כשפים. לא כשפי אהבה והשטויות בסגנון... יותר הגנות ודברים כאלה. אולי גם אחזור לטארוט שנטשתי מזמן. הגעתי לתובנה לפני כמה שנים, שאני יכולה לעשות הכל. או יותר נכון לראות את כל מה שאני רוצה לראות. כשהבנתי שאני אף פעם לא אדע אם אני באמת הזזתי משהו או רק דמיינתי אותו זז, הפסקתי עם כל המאגיה. משום מה חזרתי לקרוא פה בזמן האחרון, אולי זה היה הטריגר שלי בעצם?

neophile

New member
בין טארוט לטלקינזיס אין הרבה במשותף

לדעתי זה בכלל לא נכון לשייך את תחום הטלקינזיס למאגיה . לפי מיטב ה"סמכויות" בתחום הצעד הראשון לפני שפונים למגוון הכוחות הנסתרים הוא לשוחח עם המלאך השומר ,לגלות את העצמי הגבוה . אין זה תהליך חד פעמי , כל גילוי עצמי מביא "דרגה" חדשה של מודעות עצמית והיא מאפשרת עיבוד של נתונים שקודם לכן לא היה ביכולתך לעבדם. לפני שאפשר לעבד יש לקלוט וכדי לקלוט יש להסיר את הדעות הקדומות שלנו שהם כמו מחסום . הדרך למישורים אחרים עוברת פנימה . על מה את חולמת?

שלום לך,

האם אלו סימנים? ייתכן. דרך אחת לבדוק היא לנסות להתעלם ולראות אם הסימנים הללו ממשיכים. דרך אחת, היא למצוא זמן לעצמך בתוך עצמך ולראות מה המסקנות שאת מוציאה. לגבי תוצאות הרסניות - כן, יכולות להיות כאלה. הן בדרך כלל באות, לדעתי, מחוסר מוכנות, מחשיפה מהירה מדי לעולמות הללו ללא עוגן מתאים, בקצב מסחרר שלא מתאים לקצב ההתבגרות הנפשית - וזו אחת הסיבות בשלה איני ממליץ לצעירים לעוט על המאגיה בכל הכח. מאגיה, וכמוה גם דתות המקבלות לתוכן את הפן המאגי הן תהליך של שינוי. אולי היום את מוכנה לזה יותר. נסיון העבר אולי לימד אותך לא לרוץ לפני שלומדים ללכת. אולי, אם תעשי את התהליך הזה בצורה נכונה ומואזנת יותר, הדבר יעזור לך להתמודד עם אותן התוצאות שאת מספרת שאת עדיין מתמודדת איתן. מתוך מה שאת מתארת, יש לך פוטנציאל לא מבוטל. דעתי האישית היא שחבל להתעלם ממנו, אבל קודם כל את צריכה להחליט עם עצמך אם את רוצה את זה והאם את מוכנה לזה, כי שינוי היא מילת המפתח במאגיה, ובכל דרך רוחנית שהיא. ולגבי "מאגיה רודפת", חברה טובה מאוד, בחורה שאני קורא לה בשמחה אחותי, תמיד מספרת איך שכל פעם שהיא נותנת לעניין המאגיה לשקוע, זו חוזרת ו"נושכת" אותה.

ההגמון

New member
זו דוגמא

מושלמת למה שאני טוען כבר שנים. אתה יכול להוציא את הבנאדם מהמאגיה, אך אתה לא יכול להוציא את המאגיה מהבנאדם. ממה שאת מספרת, נשמע כאילו המאגיה היא חלק טבעי בך. חלק שדיכאת במשך שנים, אך עדיין חלק ממך. עשי את הבחירות שלך. אני תמיד בעד שאדם ילך בעקבות הטבע שלו, אבל זה רק אני, ולא הייתי רוצה להמליץ לך על משהו שיפגע בך.

Mist2

New member
ההגמון, איך אתה יודע...

איך אתה יודע מה הוא הטבע שלך?

ההגמון

New member
כמו שאני

יודע שאני שונא לאכול כבד. אני מרגיש את זה. אני משתדל להיות קשוב לעצמי.

Mist2

New member
אתה ממש סומך על עצמך מה?

התאוריה אומרת שממש מהתחלה מתחיל התינוק ללמוד על ידי חיקוי של הסביבה! מה ללמוד? הכל - תנועות, רגשות: אהבות ושנאות, טעמים שהוא לומד להכיר ומסגל לעצמו. בקיצור עד גיל 6 נוצר מוצר שלם שאין לו שום קשר לעצמו האמיתי. זהו איש קטן ומזוייף, שכל מה שהוא עושה, מרגיש וחושב זה חיקוי של הסביבה. כך נוצרות מיליוני מכונות אנושיות מזויפות שאין להם שום קשר לעצמן, אבל כולם קשובים לעצמם, כולם אוהבים דברים מסוימים וכולם שונאים דברים מסוימים. הכל תלוי בסביבה הקרובה שלהם, וההשפעות שספגו. לכן לדעת מה הטבע שלנו זה לא כל כך פשוט כמו לדעת שאתה לא אוהב לאכול כבד!! (תנסה כבד קצוץ זה ממש מעדן). מה שעצוב בכל העינין שהדבר האמיתי נמצא שם בפנים, אך האישיות המזויפת שנוצרת דורסת אותו וגדלה על חשבונו. סליחה אם תשובתי לא תואמת או שונה מהמקובל, ואשמח לשמוע ממך תשובה יותר מורחבת.

MetalSinagouge

New member
OMGZ!!!111

עוד חסיד של רוברט אנטון ווילסון? רציתי לשאול, אתה מתכוון שהדחייה מכבד קצוץ היא אמיתית, והדחייה למשל מיחסים הומוסקסואלים או דעות על גידול ילדים למשל היא מתוכנתת? הבנתי נכון?

ההגמון

New member
אני מסכים איתך, אפילו.

אבל תשמע. אני משתדל לעקוב אחרי הדברים שבי, מאיפה הם באו, ומה ההשפעות. אני מכיר בהשפעות ומאמץ אותן. אך, לדעתי, זה לא משנה. השפעות או לא השפעות, אופי בנוי או אמיתי, זה מי שאני עכשיו, ומעבר לפילוסופיה ולחקר עצמי, האמת, שזה לא ממש משנה מאיפה זה בא. מה אתה מנסה להגיד? שהאופי שלי "קנוי"? -נו, אז? אז אני מקשיב לאופי הקנוי שלי, זה באמת משנה? וניסיתי כבד קצוץ. זה נורא. כל כבד הוא נורא. וד"א, אין לי אף אחד במשפחה ששונא כבד, אז ממי "קניתי" את זה?

Mist2

New member
ערב טוב לכם

אין לי שום מושג מי זה רוברט אנטון ווילסון! שנית כל מה שאני מנסה לאמר הוא שאתה ההגמון מכנה משהו כ-טבעי, בלי לבדוק לעומק אם הוא באמת כזה. אם זה טוב או רע? לי יש דעה על כך, אבל זכותך לחשוב ולפעול כראות עיניך. רק דבר אחד אני אדגיש שוב, זה כן משנה מאיפה הדברים באים, כי החלק האמיתי שלנו נחנק ולא יכול להתפתח בגלל שהמזוייף חונק ומקביל אותו. לפי שיטתי אין שום אופציה להתפתחות ללא גילוי אותו חלק אמיתי. כי רק הוא יכול להתפתח באמת. בכל מקרה אני מקבל ולא פוסל שיטות אחרות, אין שום דבר חכם ונכון בפסילת שיטות ודעות אחרות. לכן אני רק שמחתי לקבל את תשובתך! בעינין הדוגמא עם ההומואים, לא ממש הבנתי, אשמח אם תנסה שוב MetalSinagouge שום דבר לא כל כך שחור לבן.

MetalSinagouge

New member
טוב אחד אחד:

מה שהבנאדם שהזכרתי אומר, הרבה אמרו לפניו אבל הדרך שבה אתה אמרת את זה גרמה לי לחשוב שאולי קראת אותו. הוא מדבר על כמה מגיל 0- השלב האוראלי אצל פרויד, המעגל העצבי הראשון אצל טימותי לירי, אנחנו מקבלים התניות (חרא פיספסתי את המילה הזו בפסיכומטרי) ומלמדים אותנו בעצם איך לחיות (שזה לא טוב). לדוגמא בנאדם שלא אוהב חצילים, האם הוא לא אוהב אותם כי ההרגשה שנוצרת אצלו בעקבות גירוי בלוטות הטעם עם המאכל היא גועלית, או כי החברה מסביבו לא אוהבת את זה? העדפה לאוכל זה משהו מינורי יחסית. אז שאלתי האם לדעתך העדפה פןליטית\חברתית היא משהו שמושפע יותר מהחברה מאשר.. מאשר בלוטות הטעם.

Mist2

New member
בגדול אנו משתמשים באותם המילים

אבל אני חושב שאני משתמש בשפה אחרת וכאן תהיה לי בעיה רצינית להסביר, כי לפני ההסבר אני צריך להסביר את השפה. או לנסות ולחשוב בשפה הרגילה. לצערי אני לא מרוכז מספיק (אכלתי יותר מידי כבד קצוץ) לנסות ולהסביר אך תן לי קצת זמן וחשיבה על הדרך הטובה להסביר את דברי ואני אנסה מאוחר יותר.

RainBird

New member
זה נכון שיש השפעות של החברה, אבל אני מאמין שהעיצוב של הנפש האנושית היא קודם כל אצל האדם הספציפי- ולאו דווקא בעיצוב סביבתי.

עיצוב הנפש מגיע עם ההתבגרות.

כשילד נולד,הוא מיד נולד למציאות בה כל דבר שהוא עושה הוא נכון או לא נכון,או "אסור" ומותר. אפילו כשהוא עדיין תינוק ולא יודע לדבר,הוא מתאים את ההתנהגות שלו לפידבק שהוא מקבל מאמו.כשהוא משמיע צחוק חמוד,הוא מבין שלחזור על אותו צחוק הוא חיובי,כי אמו הגיבה ב"אווווו". כל ילדותו נבנית על מערכת המשוקפת על ידי הוריו,וסטייה ממערכת זו על ידי הילד,היא לרוב בחינת הגבולות של הוריו. כשמתבגרים מתחילים לגבש אישיות עצמאית.(שלפעמים עוד נושאת עימה את השפעות הסביבה.) טבע זה משהו שנולדת איתו,כמו מין (והומוסקסואליות),צבע שיער,ותאריך לידה.

RainBird

New member
עדיין אני מאמין שיש יותר להתנהגות אנושית מתיכנות אחרי לידה.

ההגמון

New member
אני לא מאמין בזה.

אכן, לחינוך יש הרבה השפעה על עיצוב האופי, אך הנפש, היא חומר מגובש... -נתון לשינוי, אומנם, אבל מגובש.

gwizard

New member
מסכים

אנשים מבלבלים בין הנפש והרוח. או מה שברוסית נקרא דושה ודוח או באנגלית Soul ו-Spirit (בהתאמה). הנפש מגיעה מן האל/ים / יקום והיא הלינק האלוהי שלנו לאלוה. השינוי היחיד שהיא עוברת זה בין הגלגולים. הרוח, לעומת זאת, זה האני הנמוך + הגבוה (אגו ואיד בפסיכולוגיה) שכן עוברת שינויים במהלך החיים, במיוחד האני הנמוך. זה דומה למצב הבא (מי שיודע מחשבים זה יעזור לו להבין): ישנו מושג שנקרא Sandbox במחשבים, זוהי תוכנה שמאפשרת להפעיל תוכנות אחרות בנפרד ממערכת ההפעלה הראשית ובכך למנוע מתוכנות זדוניות לחדור ולקלקל את המחשב. כל שינוי שנעשה בתוך ה-sandbox לא נכתב לדיסק הקשיח עד אשר אתם, כמשתמשים, בוחרים לעשות זאת. בדוגמה הנ"ל, מערכת ההפעלה הראשית זה הנפש, התוכנות הרצות תחת sandbox זה הרוח ותהליך השמירה זה המוות והלידה מחדש.

למעלה