דוגמא שאולי תעזור
לפני כן אני רוצה להסביר שאני עומד להשתמש בשני מוסגים שאולי חדשים לכם: 1) מהות 2) אישיות מזויפת המהות היא הדבר שאיתו אנו נולדים. החיצוניות שלנו והנטיות שלנו. צבע עיניים, צבע עור שער, טיפוס שמן, רזה, גבוהה, נמוך וכך הלאה. הנטיות שלנו או הכשרונות לתחומים שונים, מישהו יותר ספורטיבי, מישהו עם כישרון לאומנות, מישהו עם כישרון אנליטי או סיפרותי ואפילו הכישרון מאגי או מיסטי. כל התחומים האלו לא מפותחים סופית וניתנים לפיתוח! גם אדם שלא נולד עם כישרון לציור יכול לפתח אותו, אך האדם בעל הכישרון המולד תמיד יהיה כמה צעדים לפניו. ישנם גם טעמים מאוד פשוטים שאיתם אנו נולדים. ומשיכה לטיפוסים מסויימים. האישיות המזוייפת לאומת המהות - זה לא משנה מי אני ואיזה כישרון יש לי, אלה מה אני רוצה להיות (כי מצפים ממני או כי זה מקובל ונכון בעיני החברה, את החלק הזה אנו לא רואים וחושבים שהשאיפות המזויפות הם השאיפות שלנו בלבד), בדרך כלל המה אני רוצה להיות לא קשור למהות ולטבע שלנו ורוב הזמן הוא נוגד לו ודורס אותו. האישיות המזוייפת מתפתחת אצל הילד עד לגיל שש, בגיל הזה היא כבר מפותחת לגמרי ולא תתן לאף אחד לעצור בעדה. בהתחלה היא מושפעת מהשפעות חיצוניות כמו הסביבה הקרובה לנו ביותר, מאוחר יותר ממעגל רחב יותר כמו גן ילדים, בית ספר, טלויזיה, עיר, מדינה. לאישיות המזוייפת יש תמונה דימיונית על עצמה, מי אני, מה אני אוהב, מה אני שונא, מה הדעות שלי. התמונה הדימיונית הורכבה עם הזמן מחיקויים איך לחשוב, איך להרגיש, מה לאהוב, מה לשנוא, מה נכון, מה לא נכון, מתי לכעוס, ומתי לשמוח. לי זה מזכיר מכונה ולא בן אדם. סיפור קצר שיעזור: גננת אחת ערכה טיול עם ילדי הגן בחוף הים, שם הם ראו והתרשמו מהקולות, הריחות והמראות. היא הסבירה על הים ובעלי החיים שחיים שם, על הציפורים והקונכיות. לאחר הטיול היא הושיבה את הילדים במעגל ושאלה מה הרשים אותם במיוחד. התשובות היו רבות ומגוונות: ילד אחד התרשם במיוד מהרעש שיוצרים הגלים, השני אמר שנורא אהב את מגע החול הרטוב והשלישי אמר שהשמיים האין סופיים והכחולים. רק ילד אחד, הקטן מכולם אמר: אני אהבתי את המיץ!! אחרי בירור קטן התברר שבהפסקת האוכל הקצרה, הוריו של הילד נתנו לו לשתות מיץ פטל. כל הילדים ניסו להרשים בתשובתם, הם ענו תשובות שחשבו שמצפים מהם לענות!!!!! הם רצו להרשים ולהראות לגננת עד כמה שהם חכמים ואולי אפילו עמוקים - מזויפים! רק הילד הקטן היה במהות, הוא לא ניסה להרשים, הוא פשוט אמר את האמת! זה כל ההבדל.