המאגיה רודפת אחרי?

נפש ורוח לפי הקבלה

הם משהו שונה לחלוטין. הנפש היא החלק ה"נמוך" ביותר - ונמצאת בדם. היא הסיבה לחיים הפיזיים. הסדר מה"נמוך" ל"גבוה" הוא נרנח"י - נפש, רוח, נשמה, חיה ויחידה. גם לגבי הפסיכולוגיה... אם כבר, אז אתה מתכוון לאיד ולסופר-אגו (הסופר אגו הוא ה"גבוה" בעוד האגו הוא ה"אני" ה"רגיל").

gwizard

New member
אני לא מכיר קבלה

והיא גם לא מעניינת אותי במיוחד
כמו כן, אני לא מכיר בקיומו של האני הרגיל בנוסף לנמוך כי מבחינתי, הנמוך הוא הרגיל.

לפי החלוקה של איד-אגו-סופר אגו

האיד, החלק הנמוך, הוא זה של האינסטינקטים שלא מכיר בצרכים של אחרים, אלא רק בצרכים של האיד. לאחר מכן מתפתח האגו, אשר מכיר גם בכך שיש אחרים ובצרכים שלהם, והוא נוצר כתוצאה מהמציאות שסביב לילד. סופר אגו מתפתח לאחר מכן וזהו החלק המורלי, המוסרי, שנוצר בעקבות החיים בחברה. איד, אגו, סופראגו.

אז לכל אחד יש סופר אגו?

כי אני מכירה אנשים שהכרות איתם גורמת לפקפוק במושג,אך מחזקת מאידך,את קיום האיד.

לפי הבנתי

הנפש כוללת את הגוף בתוך הגדרתה - כפי שנאמר במקורות היהודיים שהנפש היא בדם (הנפש היא מה שגורמת לגוף לחיות).

mbinh

New member
דעתי בנושא

אני אישית לא מקבל את הרעיון/התאוריה היהודי(כהרגלי). ושנית לפי אמונתי הגוף(בשר ודם) הם לא פחות מהנפש(איזון). מלבד זאת,למיטב ידיעתי עפ"י היהדות החיה-יחידה נמצאת רק אצל יהודים ואילו אצל הנוכרי ושאר הגוים יש אך ורק נר"נ.

Mist2

New member
דוגמא שאולי תעזור

לפני כן אני רוצה להסביר שאני עומד להשתמש בשני מוסגים שאולי חדשים לכם: 1) מהות 2) אישיות מזויפת המהות היא הדבר שאיתו אנו נולדים. החיצוניות שלנו והנטיות שלנו. צבע עיניים, צבע עור שער, טיפוס שמן, רזה, גבוהה, נמוך וכך הלאה. הנטיות שלנו או הכשרונות לתחומים שונים, מישהו יותר ספורטיבי, מישהו עם כישרון לאומנות, מישהו עם כישרון אנליטי או סיפרותי ואפילו הכישרון מאגי או מיסטי. כל התחומים האלו לא מפותחים סופית וניתנים לפיתוח! גם אדם שלא נולד עם כישרון לציור יכול לפתח אותו, אך האדם בעל הכישרון המולד תמיד יהיה כמה צעדים לפניו. ישנם גם טעמים מאוד פשוטים שאיתם אנו נולדים. ומשיכה לטיפוסים מסויימים. האישיות המזוייפת לאומת המהות - זה לא משנה מי אני ואיזה כישרון יש לי, אלה מה אני רוצה להיות (כי מצפים ממני או כי זה מקובל ונכון בעיני החברה, את החלק הזה אנו לא רואים וחושבים שהשאיפות המזויפות הם השאיפות שלנו בלבד), בדרך כלל המה אני רוצה להיות לא קשור למהות ולטבע שלנו ורוב הזמן הוא נוגד לו ודורס אותו. האישיות המזוייפת מתפתחת אצל הילד עד לגיל שש, בגיל הזה היא כבר מפותחת לגמרי ולא תתן לאף אחד לעצור בעדה. בהתחלה היא מושפעת מהשפעות חיצוניות כמו הסביבה הקרובה לנו ביותר, מאוחר יותר ממעגל רחב יותר כמו גן ילדים, בית ספר, טלויזיה, עיר, מדינה. לאישיות המזוייפת יש תמונה דימיונית על עצמה, מי אני, מה אני אוהב, מה אני שונא, מה הדעות שלי. התמונה הדימיונית הורכבה עם הזמן מחיקויים איך לחשוב, איך להרגיש, מה לאהוב, מה לשנוא, מה נכון, מה לא נכון, מתי לכעוס, ומתי לשמוח. לי זה מזכיר מכונה ולא בן אדם. סיפור קצר שיעזור: גננת אחת ערכה טיול עם ילדי הגן בחוף הים, שם הם ראו והתרשמו מהקולות, הריחות והמראות. היא הסבירה על הים ובעלי החיים שחיים שם, על הציפורים והקונכיות. לאחר הטיול היא הושיבה את הילדים במעגל ושאלה מה הרשים אותם במיוחד. התשובות היו רבות ומגוונות: ילד אחד התרשם במיוד מהרעש שיוצרים הגלים, השני אמר שנורא אהב את מגע החול הרטוב והשלישי אמר שהשמיים האין סופיים והכחולים. רק ילד אחד, הקטן מכולם אמר: אני אהבתי את המיץ!! אחרי בירור קטן התברר שבהפסקת האוכל הקצרה, הוריו של הילד נתנו לו לשתות מיץ פטל. כל הילדים ניסו להרשים בתשובתם, הם ענו תשובות שחשבו שמצפים מהם לענות!!!!! הם רצו להרשים ולהראות לגננת עד כמה שהם חכמים ואולי אפילו עמוקים - מזויפים! רק הילד הקטן היה במהות, הוא לא ניסה להרשים, הוא פשוט אמר את האמת! זה כל ההבדל.

MetalSinagouge

New member
זה מעניין.

לאותה מהות, אני חושב ניתן לקרוא גם הDao, רצון אמיתי, ולאישיות המזוייפת: האגו. האגו מקביל את הדרך. לדוגמא בכל מיני מקצועות שונים תמיד יקומו הליצנים שיאמרו שדווקא הכשרון שלהם ניתן להם כי "סבתא של סבתא של.." שלהם הייתה קופצת במבוק ברומניה בעידן האבן, ובכישרון אחר שאין להם, הם יעידו כי ניתן לפתח אותו. צביעות. הסיפור שלך באמת מעביר את המסר בצורה ברורה. אותה מכונה זה מה שכ"כ הרבה תירגולות רוחניות מנסות לשבור. עם זו הטאנטרה עם ריטואלי השחיטת פרות קדושות שלה (מטאפורית ואלי גם מעשית?), ועם אלו התנסויות מיניות שונות. האגו הופך לבעייתי מתי שבאגו שלך מתוכנתת האימרה "I'm a no good shit", וזה מה שבאמת יגביל בנאדם בעולם.

Mist2

New member
שלום neophile

הגוף הוא חלק ממהות והנפש גם חלק מהמהות האישיות המזוייפת לא ממש קיימת או שאני עוד לא מצאתי בדתות או בשיטות שונות. זה נכון שהאגדרה של אגו יכולה להיות מאוד דומה להגדרה של אישיות מזוייפת אבל לדעתי האגו הוא רק חלק קטן באישיות מזוייפת. בדרך כלל משתמשים בדימוים שונים להגדרה של אישיות מזוייפת, ביהדות למשל ביציאת מיצרים הדור שלא עלה ארצה ומת במידבר סימל את האישיות המזוייפת. בכל מקרה הניסיון להשוות מילים או רעיונות לא יביא אותנו למסקנות אמיתיות ורק יסרס את הרעיונות החדשים. אנחנו הרי לא רוצים לתייג אותם תחת קטגוריות שקיימות כבר ולהשליך אותם למגירות מאובקות במוחינו.

neophile

New member
אין חדש תחת השמש...

לדעתי אין בנו שום דבר שהוא מיותר לכן אני לא מסכים למונח "אישיות מזוייפת" יש שימוש לקוי במיינד שלאורך זמן מביא לעיוות {אשליית}המציאות עצמה. כשאתה מדבר על אישיות למה אתה מתכוון?

Mist2

New member
יש לי המלצה

כאשר אנו מציגים רעיון כלשהו לאדם אחר או קבוצה של אנשים והתגובה היא שלילית: לא נשמע לי, לא מאמין, זה לא נכון, אני חושב אחרת, אתה לא צודק ועוד... הרעיון נתקע. במיצרים העתיקה בקבוצות אזוטריות, כאשר היו מציגים רעיון מסוים, כל הקבוצה הייתה מנסה לקדם את הרעיון. בכמה דרכים פשוטות ניתן להפיק מאותו רעיון הרבה דברים ולבסוף להבין אותו. אחד הדרכים זה לא להחזיר תשובה "הפוכה" כמו ידעתי וזה לא נכון... ניתן לשאול שאלות שיובילו לעוד הבהרות, ניתן לתמוך, בשיתוף של ניסיון אישי שלנו, אם לקבוצה אין מה לאמר על הרעיון עוברים לרעיון הבא, אבל לעולם לא תשובה הפוכה. גם בכתביו של אפלטון הניגישים לכולנו השתמשו באותה השיטה, נזרק לאויר רעיון או תאוריה והתגובה היא תמיכה ושאלות נוספות, רק כך ניתן להתקדם. וזה לא פשוט, כי האישיות המזויפת מנסה כל הזמן להראות כמה שהיא יודעת טוב יותר, או כמה שהיא לא מוכנה שמישהו אחר יודע יותר וכך הלאה...לוותר על הגאוה ולתמוך ברעיונות של אחרים זה קשה במיוחד!

Mist2

New member
כל דימיון לפסיכולוגיה מודרנית...

כל דימיון לפסיכולוגיה מודרנית מיקרי, רק הרעיון על כך עושה לי בחילה!

MetalSinagouge

New member
מסכים.

רציתי לשאול באיזה תורות Occult אתה מתעניין? או שהרעיונות האלה מחשבות לא תלויות?

neophile

New member
אני בעד ../images/Emo45.gif

אין לי בעיה לשמש בתור דוגמה לתגובה שלילית , אבל התגובה שלי לא היתה שלילית. לדעתי להתייחס לחלק מאיתנו בתור מיותר ,בלי להבין את היכולת של אותו החלק לאחוז בנו יכול להביא למצב של חיזוקו . מי אוחז במי? אם האישיות המדומה נכפת עלינו , מה התפקיד של הרצון ? האם הרצון הוא לא עוד כלי של האישיות המדומה? זאת אומרת במידה והאישיות המדומה היא כלכך חזקה מה אפשר לעשות לגביה? האם יש לנו את ה"כלים" על מנת לצאת מאחיזת האישיות המדומה? האם אנחנו נולדים איתם? או שיש לרכוש אותם?

למעלה