ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif
ולעניין- ה"מישהו" שאמר שהמדינה התפתחה משום שהיה בה צורך הוא "תומס הובס", בקטע שציטטתי. ואחריו נערון חמודון. ברור שבעצם הקמת המדינה היה רצון לפתור בעיה מסויימת, לשרת רצון מסויים. השאלה היא האם בתוצאה הקמת המדינה באמת פתרה את הבעיה-הפגיעה החברתית שהייתה-או שרק גרמה ליותר. כמובן שיש את הצד השני שאותו הזכרת, והוא שיש מערכת ענישה ואכיפה וכך מונעים פשעים. אבל יש גם את הנקודות שאני הצגתי שבהן המדינה רק גובה פגיעות. אני מניח שלהכריע מה עדיף-יהיה קשה, משום שאנחנו לא יודעים מה היו אחוזי הפגיעה באותה תקופה שבגללם נוצרו המדינות ובטח שאיננו יודעים מה יהיה המצב היום, בלי שלטון מדיני. אני חושב שדווקא היום, בחברה המתפתחת שבה יש נשקים גרעיניים ושאר כלים שמאפשרים את השמדת הגלובוס בלי יותר מדי מאמץ וזמן, זה לא טוב שיש מדינות. מדינות מחייבות מריבות בין-לאומיות, שמובילות לרצון להשמיד מדינות. אם נבטל את המושג מדינות -כל האנושות תחייה בחברה אחת גדולה (שברור שיפגעו זה בזה, אבל אני סבור שבהקף קטן יותר משום שאין אידיאל נוסף של הגנה על המדינה) שנשק גרעיני כלל לא יהיה נושא על הפרק. א. משום שבלי שיש קבוצה גדולה של אנשים קשה להגיע לפיתוחים טכנולוגיים ומדעיים משוכללים (=נשק גרעיני, בין השאר) ב. לאף אחד לא תהיה סיבה לקום בבוקר ולירות בנשק גרעיני על כל העולם, כי אין סיכסוכים בין-לאומיים שגורמים לזה.