המדינה מתדרדרת לחלוטין. וכך גם תפוז

המדינה מתדרדרת לחלוטין. וכך גם תפוז

פתאום סרבנות זה דבר לגיטימי? ועוד נותנים להם במה? בושה למדינה ולתפוז גועל נפש.

Alexco

New member
תגובה

דיבור על סרבנות הוא עוד לגטימי, לא?
הפורום הוא לא פורום "סרבנים" אלא פורום "סרבנות - בעד ונגד" ומכאן שיש בו מקום לכל הדיעות, כולל הדיעה הסבורה שסרבנות היא בלתי לגטימית. אתה מוזמן לכתוב את דעתך יותר בפירוט על מנת שאלו המאמינים שסרבנות היא כן לגטימית יוכלו להתייחס בצורה עניינית לטיעונייך. למעשה בהודעת המנהל כתבתי שבין השאר, הפורום יהווה במה לדיונים על האם תופעת הסרבנות בישראל היא מוצדקת, האם היא לגיטימית ועוד. עם זאת, אני מבקש להימנע מביטויים כמו "בושה" ו"גועל נפש" על מנת שיתפתח שיח פורה ולא התנצחות מעליבה.

eshkolita

New member
Alexo , דיבור על סרבנות הוא עוד

לגיטמי, כפי שאמרת. דיון- "סרבנות בעד או נגד" הוא לא לגיטימי. משום שזהו דיון על "לציית לחוק או לא?", וזהו כבר דיון אנרכיסטי. מכיוון שלמזלנו הרב, אנו חיים במדינה דמוקרטית, ולא אנרכיסטית , יש חוקים שקבעו אנשים אותם בחר הרוב ולהם אנחנו חייבים לציית. התמיכה בסרבנות היא לא לגיטימית מכיוון שזוהי תמיכה בהפרת חוק. התמיכה בשינוי החוק-לגיטימית. התמיכה בשינוי אופי פעילות צה"ל- לגיטימית. התמיכה בהפרת חוק לא לגטימית בדיוק כמו הפרת כל חוק אחר- כמו תמיכה בהתנחלויות לא חוקיות, כמו תמיכה בהתנגדות פיזית לפינוי מתנחלים ע"י צה"ל. לא חוקי-לא לגטימי. הדיון פה הוא לא לגיטימי. באמת עצוב וכואב. ואפילו- מרדני וילדותי... מצטערת.

אני זוכר שעד 88

היה חוק שאומר שאסור לשני גברים לשכב ביחד.. אז לא היה לגיטימי לנהל דיון הומוסקסואליות בעד או נגד..נכון? חוק הוא חוק ומוסר הוא מוסר.

אין שום חובה לציית לחוק

פשוט, מי שלא מציית לחוק לוקח בחשבון שהדבר עלות לעלות לו במחיר מסויים. ומה רע בדיונים אנרכיסטיים?

victoria777

New member
מה הקשר לחוק?

הרי יש מלא חוקים שאף אחד כמעט לא מציית להם(לפי החוק כל משתפי הקבצים למיניהם הם עבריינים ויש הרבה כאלה). בלי קשר לאנרכיה ולשמירת החוק יש הסברים טובים יותר ללמה סרבנות זה לא לגיטימי.הרעיון המרכזי פה הוא הישרדות.אם לא נהרוג אותם הם יהרגו אותנו ואני בספק שאפשר להגיע איתם להסכם כלשהו בזמן שהם מעודדים ילדים לבצע מעשי טרור.

קצת באיחור אבל אני חייבת לכתוב

אני פשוט לא מבינה סרבנים! לא מבינה! בסדר,זה לא באמונה שלכם וכו וכו אבל למשל בבית ספר-לא אהבתם מקצוע ,לא למדתם אותו?! לא,למדתם אותו, סבלתם ,אבל למדתם!!! מה לעשות שבמיקום כמו שהמדינה שלנו נמצאת-צבא פשוט מחייב אותנו.. אנחנו נמצאים מסביב ל-7 מדינות ערביות ששונאות אותנו חייבים צבא במקרה שכזה.. אני באמת מבינה את מי שלא רוצה להרוג/להשתתף בגוף שהורג אבל בחייאת,זה המדינה שלכם! יש אלף ואחד דברים לעשות בצבא שממש לא קשורים להרג ולמלחמה, גם אם תעשו קפה במשך 3 שנים תועילו למישהו!

טעות קטנטנה . אלו הם אנחנו ששונאים

את המדינות מסביב . לראיה -ישראל לא רוצה לדבר עם סוריה על הסכם שלום

epitaph

New member
נחמד להשמיט פרטים...

סוריה רוצה לדבר איתנו פתאום על הסכם שלום, למה עכשיו ולא לפני כן? ההסבר פשוט, עכשיו כשארה,ב נושפת בעורף של סוריה המצב מבחינתה נעשה לא נעים, היא צריכה להוריד את האמריקאים מהגב שלה ודחוף, ואיזו דרך יותר טובה לעשות את זה מלהראות נכונות לשלום? כשהתדיינות על שלום באה מתוך אינטרסים לא נכונים אי אפשר לקרוא לזה התדיינות על שלום.

פפךךך . כבר בעבר ביבי ואהוד ברח

ויתרו כמעט על כל רמת הגולן . ואם תתן לי מליון דולר אני לא אשאל למניעים שלך . מה שנכון הוא שהסדר הנכון הוא קודם כל עם הפלסטינים ורק אחר כך עם הסורים .

epitaph

New member
לא הבנתי אתה בעדי או נגדי?

כי עם מה שהבאת כאן אני יכול לומר לך שאתה צודק, ראשי ממשלות בעבר ויתרו כמעט על הכל וזה עדיין לא הספיק בשביל סוריה שבתנאי הראשון שלה היה כל רמת הגולן ואחר כך דיבורים ופתאום הם באים ביציאה שהם מוכנים לדבר בלי תנאים, זה לא נראה לך טיפה חשוד? אל תראה חלק קטן מהפזל ותפרש אותו כתמונה השלמה.

ומאילו אינטרסים אתה מצפה

ששאיפות סוריות לשלום יבואו? נטיות פציפיסטיות פתאומיות של בשאר אסד? מאחורי כל הסכם שלום עומדים אינטרסים, בין אם בטחוניים, כלכליים, או מדיניים. במקרה הזה, גם לסוריה וגם לישראל יש אינטרס מדיני ובטחוני להגיע לשלום. גם לסוריה וגם לישראל יש תדמית בינ"ל בעייתית, והסכם ביניהן יועיל לשיפור התדמית של שתיהן. מהבחינה הבטחונית, בדיוק כפי שסוריה מקווה להוריד את ארה"ב מהגב שלה, לישראל יש אינטרס ברור למנוע את אפשרות ה"חזית השניה" מכיוון סוריה, במיוחד לאור המתיחות עם איראן. אין ספק שצריך לקבוע צעדי אכיפה ברורים כנגד הפרת ההסכם, כדי למנוע מצב בו סוריה תפר אותו כשמצבה יהיה טוב יותר. מכאן ועד שלילתו יש מרחק גדול. (אגב, אתה מוכר לי מאיפשהו
).

Ebrami

New member
האר את עיני, מהם המניעים "הנכונים"?

מה איכפת לך לעשות שלום עם סוריה? המניעים הם לא כל כך חשובים, כל הסכמי השלום שנחתמו אי פעם נחתמו מתוך אינטרסים של המדינות ולא רק מתוך אהבה וכבוד למדינה הנגדית כמו שאתה חושב.

למעלה