המדינה מתדרדרת לחלוטין. וכך גם תפוז

epitaph

New member
ולמה שנעזור לאויב בשעת צערו?

בידיעה שיש מצב טוב שהוא יתקע לך סכין בגב ברגע שמצבו ישתפר? כרגע המצב התדמיתי של סוריה בעיניי העולם הוא מאוד גרוע, למה שאנחנו נעזור להם? שלום לא צריך לבוא בכל מחיר, ובדיוק כמו שהסורים דחו את הצעות השלום שלנו עשרות פעמים לנו מותר לדחות את "הצעות השלום" שלהם. ודור, נתפשר על זה ששנינו אוהבים קאמל. סבבה?

epitaph

New member
ירדן זה סיפור אחר לגמרי...

ועם מצרים יש לך שלום קר תוך כדי הסתה מסיבית בתוך המדינה ובפעילות החוץ שלהם נגדנו. מה גם שעם השלום שעשינו איתם האמריקאים החלו לעזור להם וכרגע הם הצבא הערבי החזק באזור בזכותם, ואם הם ילחמו נגדנו זה יהיה עם טנקים אמריקאים בסיבסוד אמריקאי ובעזרתה האדיבה של ישראל שהעלתה את קרנם של המצרים בעיני האמריקאים.

נו, מילא.

sela v

New member
גברת

היית בסוריה שאת יודעת מה הסורים חושבים עלינו? בכלל כולם יודעים טוב מה הערבים חושבים עלינו (מהטלויזיה), ואח"כ שואלים את האירופאים בעת טיול בחו"ל איך הם מאמינים למה שהם רואים בטלויזיה על הקורה בארץ.

epitaph

New member
אה, אוקיי...

ואני מבין שאתה היית בסוריה ואתה יודע יותר טוב מכולנו. נדבר על זה כשסוריה תרד מרשימת המדינות שלא מומלץ לנסוע אליהם, סבבה?

epitaph

New member
מתפלא

הצטלמת עם אסד ג'וניור? הידוע כמי שמחליט שם מה יחשבו עלינו שאתה בטוח באהבה הסורית עלינו? וכאחד ששירת בצבא, יצא לך לשרת פעם בגבול הצפון ולראות מוצב חוטף טילים שהביאו הסורים לחיזבאללה, שיורים אותם לבנונים שהתאמנו במפקדות בסוריה יחד עם מחבלים של הג'יהאד האיסלמי?

sela v

New member
איזו שאלה?

כל תייר שמבקר בארץ מצטלם עם שרון או עם הבן שלו? כנ"ל לגבי. לגבי השאלה לא ראיתי מעודי טילים מתעופפים, ואני שמח על כך. הטילים היחידים ששמעתי היו במלחמת המפרץ.

epitaph

New member
צודקת...

ואת יכולה להצטרף כאן לויכוחים ולהיות אי של שפיות במקום הזה.

../images/Emo5.gif

מבלי להתייחס לסוגיה האם סרבנות היא לגטימית או לא, הנימוק "אבל למשל בבית ספר-לא אהבתם מקצוע ,לא למדתם אותו?! לא,למדתם אותו, סבלתם ,אבל למדתם!!! " רק מעיד על מצבה הדוחה של מערכת החינוך...

eshkolita

New member
../images/Emo10.gif אני לא מבינה איך אפשר לעשות

דיון על דבר שאינו חוקי. מבחינתי לדיון הזה יש לגטימציה בדיוק כמו לדיון כמו-"התנגדות מתנחלים לחיילים המבצעים פקודת פינוי" - שני הדיונים האלה לא לגטימים. לגיטימי לדון על אופי הפעילות של צה"ל בעד ונגד. על החלטות מדיניות בעד ונגד. אבל "האם לנהוג לפי חוק- בעד ונגד?" מבחינתי הדיון הזה הוא לא לגטימי. ואפילו מאוד ילדותי , מרדני ומלא בתוכחה ילדותי. אני ממש לא בעד סתימת פיות, ואני בהחלט בעד דמוקרטיה, אבל אסור לשכוח שבדמוקרטיה יש חוקים. אם אין חוקים יש אנרכיה. הפורום הזה למעשה שואל "האם לציית לחוק או לא? זו שאלה לא לגיטימית מבחינתי וצר לי מאוד שהגענו לדיון שכזה. את הדברים שעומדים מאחורי הסרבנות אפשר להביא לדיון בצורה אחרת. פחות פרובוקטיבית. אבל בעצם, הפרובוקציה היא חלק מהעניין פה....

eshkolita

New member
../images/Emo43.gif פורום: "התנחלויות לא חוקיות

בשטחים -בעד או נגד" בקרוב בתפוז. אז זהו, ש- לא
כי יש חוק. האם לעבור עליו- זה לא נושא לדיון. אפשר לדון- האם יש צורך לפעול למען שינוי החוק
אני כ"כ כואבת את נושא הפורום הזה. מה אנחנו דנים בכלל בציות לחוק בעד או נגד? מה קרה לנו?

רגע

גם אם היום יוחלט על חוק המאפשר לחיילי צה"ל לירות בכל פלסטיני, גם לא חמוש, מטעמי בטחון, חוק הנוגד את כל הערכים של מדינת ישראל, גם אז תתנגדי לדיון על החוק, ועל הציות לו? אני בטוח שאף אחד מהנוכחים התומכים בסרבנות, שאני אינני נמנה עליהם, לא תומך בה כי הוא לא אוהב את החוק, אלא כי הוא מאמין, באמת ובתמים, שהחוק סותר את ערכי היסוד של מדינת ישראל, כמו גם ערכי מוסר אוניברסליים. את יכולה לטעון שזה לא לגיטימי לסרב, אבל התנגדות לעצם קיום הדיון היא על גבול המגוחכת.

eshkolita

New member
האנלוגיה פה היא מגוחכת

אנחנו מדינה דמוקרטית חוק שכזה לא יעבור, לכן אין לי מה להגיב עליו בכלל. את בעצמך אמרת "חוק הנוגד את כל ערכי ישראל". גם אם יקום פה איזה גרגמל מרושע הוא לא יכול להעביר חוק שכזה במבנה הממשלה הדמוקרטי הקיים, אז בבקשה בלי פרובקציות נטולות הגיון. לגיטימי לדון בדרכים לשינוי חוק שאדם מתנגד לו. לו לגיטימי לדון האם לציית לחוק או לא. הדיון הוא חוקי- נכון, כי אנחנו דמוקרטיה. אבל ממש לא לגיטימי. ילדותי, פרובוקטבי ועצלן. מפריע לכם? תפעלו בנתיבים המקובלים ויש הרבה דרכים- תפגינו באופן חוקי, עצומות, תנסו לשנות את החוק- אני יודעת שאתם עושים את כל אלה ואלו דברים לגיטימיים גם אם אני לא מסכימה עם הסרבנות. אבל לדון בציות לחוק או לא? נו, באמת, קצת בגרות.

לא מגוחכת ולא נעליים

פשוט הקצנה של המצב הקיים. חייל במודיעין שלא העביר מידע שהיה אמור לשמש לפעולה שכללה פגיעה בחפים מפשע - נשלח לכלא. צה"ל עצמו מודה ש-20% מההרוגים הפלסטיניים באינתיפאדה היו חפים מפשע. חיסול שאחדה, וחיסולים רבים אחרים, גרמו להרג רחב של חפים מפשע, ולא רק בגלל טעות, אלא כיוון שהיתה סבירות גבוהה שיהרגו חפים מפשע. וכמעט כל הדברים האלו הם חוקיים לחלוטין, וזכו להתעלמות מערכתית ותקשורתית מוחלטת. עד שלא הגענו למצב בו מ"פ יורה בילדה בת 13 ומבצע וידוא הריגה - זה לא הזיז לאף אחד. אפשר בהחלט לומר, שעד התקופה האחרונה לחיילי צה"ל היה מותר לפגוע באוכלוסיה אזרחית, בלי לתת שום דין וחשבון, או אפילו נימוק הגיוני (כי הרי למי יש כוח לשמוע את כל השמאלנים הילדותיים האלה). אז אולי החוק לא עבר באופן רשמי, אבל בשביל מאות פלסטינים חפים מפשע שנהרגו ב-4 השנים האחרונות, הרשמיות לא משנה הרבה. מעבר לטיעון הזה, אין כל טיעון אחר בהודעתך. המשכה הוא בסך הכל חזרה על טענות מבינות ועמוקות-לכאורה (דיון ילדותי, לא לגיטימי וכו'). כשתגבי את טענותיך בטיעונים, אוכל להגיב.

למעלה