המדריך להורים המתגרשים + תוכנית הורות

bennyfromabba

New member
איזו צליבה מפוארת.

פעם ראשונה שאני נכנס לפורום הזה ואני נדהם לראות איך הפכת את היונה הצחורה של הרצון לשני הורים לדמות שוחרת רע וזדון.
גיא רווה פרסם פה תוכנית הורות שמבקשת להבטיח ששני ההורים יהיו מעורבים בחיי הילדים. סה טו. ואתם צלבם אותו ממש כמו שצלבו את יש"ו רק בגלל שאמר שכולם צריכים לחיות בשלום ואהבה!

ואכן, המצב כמו שהוא היום, שבו אב בישראל שחפץ לממש את הורותו נתקל בקיר בטון מצד כל הגורמים - מערכת המשפט, הרווחה, משרדי הממשלה השונים - הוא מצב בלתי-נסבל.

ההתלבטות במקומה, אבל...

לא רציתי להגיב לכל מה שנכתב כאן, אבל חסר כאן איזה קול הורי גברי.
אגיד לכולם רק דבר אחד - גיא אינו היחיד שייתכן ואצלו רעיון חיובי כרעיון עקרוני הופך לקרדום לחפור בו אג'נדה מסויימת. נתקלתי בתופעה הזו גם בגופים רשמיים של מדינת ישראל ......
כמצוי בתחום, וגם מניסיון אישי קרוב מאד, אני יכול להגיד שבה במידה שתחום הגירושין, במיוחד כאשר יש ילדים, זועק לברירות מחדל ניטרליות מינימליות, הרי שבאותה מידה ברירת המחדל (כמו גם היעדרה) מאפשרת ניצול של הורים (כן, גם גברים וגם נשים) שהילדים אינם בראש מעייניהם. או במילים אחרות - כאשר הורים ביולוגיים רוצים להיפרד בשלום תוך העמדת טובת הילדים בראש מעייניהם הדבר יהיה אפשרי ללא התערבות של ברירות מחדל כלשהן. לעומת זאת, אם אחד ההורים יוצא ממסגרת זו, כבר לא משנה כמה ברירות מחדל ותובנות של טובת הילד תהיינה .....
לעניין "טובת הילד" - אין מושג יותר נזיל מזה - לדוגמא, מקרה שאני מכיר אישית, בו הרשויות נאלצו לבחור בין "טובת הילד" שבהרחקתו מאם אלימה light לבין "טובת הילד" שבהשארתו בטווח של אם זו. תנחשו באיזו טובה בחרו ? ומי בכלל יכול לבחור עבור קטינים את המחיר שישלמו תמורת הבעיות הנפשיות של המבוגרים ?
אז תחשבו על זה .....

למעלה