"המובן מאליו"

Deerest

New member
לוקח אחריות על ההבנה

משום מה נראה לי שאני היחיד כאן שרואה את המובן מאליו מנקודת מבטו ז"א אני רואה את האחרים/סביבה כך. לעומת נקודת המבט בה האחרים/הסביבה רואה אותי כמובן מאליו. רוב ה"קיטורים" כאן מציגים נקודת מבט זו - איך אעשה שלא יקחו אותי כמובן מאליו. טל, לראות את תפקוד גופך כמשהו לא מובן מאליו, זו דרך יפה להתחיל. זהו מימוש ראשוני של קשב. קשב לעצמך. אשה, להקשות על הסביבה לראות אותנו כ"מובן מאליו לא חושב שישרת את מטרותייך, אולי אפילו להיפך. פשפשי בעבר הפורום, דברנו על "דרך הקשב", זה אולי יכול להאיר מספר זויות הסתכלות. לדעתי זה מאד קשור.

ok man

בוא איתי למסע נגיד שיש אדם... נגיד שיש אדם כזה cool...כזה מוצלח....כזה רחב לב,אוהב ויודיע להעניק...קל לו וברור לו..בכלל לא מחפש תודות....עושה הכל כי הוא רוצה/בוחר...נעים לו... טוב לו...פותר בעיות ותומך...במשך שנייים הוא לא מחשבן. הוא מגלה שהוא נתפס כ"כמובן מאליו" ברגע שהשתנו חייו....והנתינה קצת קשה....הוא נחשב לא בסדר. זה פוגיע בו....צועק....היי ראבק זה היה מבחירתי ומרצוני אני בכלל לא הייתי חייב.... הוא יכול להמשיך לצעוק.....לא מפנימים אחי חחחחחחחחחחח מה היה צריך לעשות האיש כדי שלא יקחו אותו כ"מובן מאליו"? מה עשה לא נכון בהתנהגותו שהוא נתפס כ"מובן מאליו"? (אולי זו אותה שאלה) מה אומר עליהם שלקחו אותו כ"מובן מאליו"? מה אתה מייעץ לו לעשות עכשיו? מקווה שאני לא מציקה בשאלות...
השאלות פתוחות לכווווווולם

spectacular

New member
האיש שכח את עצמו,

והתיחס לעצמו כמובן מאליו, מה לעשות עכשיו כשיתן תשומת לב לעצמו -יקבל מהסביבה.

אבל טל

הוא לא מבקש תשומת לב...לא אז וגם לא עכשיו. הוא בכלל לא התייחס לעצמו כ"מובן מאליו" הוא ידע בדיוק מה הוא עושה. הוא העריך את העשיה שלו והוא נהנה מכל רגע.

spectacular

New member
לקחת כמובן מאליו,

יכול להיות מורגש כשלילי או חיובי, אז בעבר זה היה חיובי,והוא נהנה מכל רגע, ואחר כך השתנה לשלילי,שהנתינה הפכה לקשה יותר , לכן זה אולי לא חשוב לחקור, מה הביא לכך,כי ברור ששינוי גורם לשינוי בתחושה, וכולם צריכים להתרגל למצב החדש. היה נשמע לי שאת כועסת רטרואקטיבית. אולי טעיתי.

Deerest

New member
רק רגע, אקח את הטטטרמוס...

אגיב קודם על מתי זה נוח. המסע שלי הוא מסע בזמן, אל העתיד. בעוד חודשיים נניח, תפגשי שוב עם חברים-רות/משפחה/שכנים יהיה מפגש נעים, שיחה קולחת, מדי פעם תצייני לעצמך בפנים: "או, את זה אני אברר אצל חברי בפורום, מה דעתם וכו' וכו'" אופס, שמת לב? ברגע זה הייתה לידה של "מובן מאליו" חדש. ה"נוח" הזה בחיינו הוא הסימן הראשון ש"מובן מאליו" חדש יצא לאויר העולם. לא להתבלבל עם אלו שאמורים להיות "מובן מאליו" מעצם הגדרתם - אינסטלטור למשל. לגבי האדם ה Cool ההוא מבלי להכנס לניתוחי מצבים ואנשים... את יודעת מה? בואי נצא לעוד מסע בזמן, גם הפעם אל העתיד... עוד חודש, חצי שנה... כולם יתרגלו ויבינו את המצב החדש. צריל רק לתת לכולם ז מ ן . עוד משהו את אומרת שהוא כועס, ok? בהנחה שהשינוי שחל בו הוא משהו שניתן לראות, לדוגמא, נשברה לו היד. תעזרי לו לדמיין שיש לו שכן עיוור והוא כבר לא יכול להאכיל אותו, דבר שעשה עד כה בחפץ לב. האם יעלה בדעתו לכעוס על השכן? הרי הוא עיוור ואינו רואה שנשברה היד המאכילה. מן הסתם הוא ינסה להסביר את המצב החדש עם הרבה יותר סבלנות. יותר טוב?

אתה צוחק עליי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!../images/Emo123.gif

זהו נעלבתייייי אני לא מעלה יותר הודעות ובירורים
ובהזדמנות חגיגית זו הבירורים(הודעות) האלה בסדר לך? ----------- את ה"נוח" שלך הבנתי .... ה"מובן מאליו" זה מישהו/משהו שבטוח יעשה עבורך את העבודה כי הוא עשה אותה כבר כמה פעםים בלי בעיות...ואז שאתה נזכר בזה בתודעה אתה מלביש עליו את המשימה. נגיד עכשיו אם הפורום לא היה רוצה להיות "מובן מאליו" אצלי בתודעה... שאני לא תמיד יכולה להגיע לכאן ולברר דברים ....מה היה צריך הפורום לעשות?

Deerest

New member
לפני שאני פורש

אני מאד מקווה שההיעלבות לא תקח הרבה זמן. התרשמתי שהיא קצת אמיתית. כמובן שלא אני ולא הפורום רוצים להעליב אותך. הבעיה היא לא עם מי שנלקח כמובן מאליו (ובדוגמא זו זה הפורום) אלא עם מי שלוקח כמובן מאליו, ובדוגמא זו, זו את. לדעתי, מי שנלקח כמובן מאליו אין לו כלל בעיה. ה"פתרון" לזה נמצא אצל מי שלוקח, לא מי שנלקח. יחד עם זאת, אם כבר שאלת, מי שרוצה לא להיות מובן מאליו, שלא יקחו אותו ככזה צריך להפתיע מדי פעם... או לאכזב מדי פעם... ככה להתנדנד, לא להיות יציב, להשרות חוסר בטחון בסביבה, שאי אפשר יהיה לסמוך עליו... או להשען עליו... אני חושב שאת כבר מבינה שלא שם הפתרון לבעיה.

spectacular

New member
אני חושבת

שזה אפילו קצת מחמיא אם מישהו לוקח אותי כמובן מאליו,לפעמים.

טל,למה רק קצת?

זו המחמאה הכי גדולה בשבילי שמישהו לוקח אותי כמובן מאליו. זה מראה טל,שהוא לוקח אותי כדבר מובן,שאין לו ממני ציפיות,ושהוא לא עשוי להתאכזב ממני. זה מוכיח שהוא מעריך אותי כפי שאני,עם כל המגבלות שלי,ויש לי.... חישבי על זה רגע... יש מצב רוח טוב,הכי טוב! יצא לי בספונטאניות......

Deerest

New member
יומיים עברו ואיני מצליח להפנים

טל, תאירי פינה זו בחיי. באיזה מצב ה"מובן מאליו" שאת מתכוונת אליו, הוא מחמאה? ואפילו אם הוא מתרחש פעם בחיים. מקווה שאת לא מתבלבלת עם "מקבל אותך/מתייחס אלייך כמו שאת"

spectacular

New member
זה לא ענין של זמן

חשבתי על העובדה שילדי לוקחים אותי כמובן מאליו לפעמים, וזה נובע מתום ילדותם,וכשיתבגרו,זה כבר לא יהיה כך כנראה, וזה נותן לי הרגשה טובה,כי זה קשור לבטחון שהם מרגישים, מן בטחון שבא בהשראתי, מובן מאליו הוא לא רק שלילי כמו זלזול וחוסר הערכה הוא יכול להיות חיובי כמו מקום של כבוד,והערכה.והכרות קרובה. מובן מאליו שהחבר הכי טוב שלי יהיה שם בשבילי ,ולא מישהו אחר, כי לחבר שלי יש מקום מיוחד בחיי,ומתוך זה שאני רוצה אותו, הוא כאילו כמובן מאליו, ואני לא צריכה לשאול את החבר הטוב ביותר שלי, האם תואיל לבוא לחתונה שלי ,למשל, אלא שברור שהוא יהיה שם,אין שאלה, וזה בגלל שהוא חשוב לי, ואני לא מתעלמת מהעובדה שיש הפתעות בחיים. מילים מילים מילים.

למעלה