"המומלציה" (שם זמני) - 28/11/10

wranger

New member
"המומלציה" (שם זמני) - 28/11/10 ../images/Emo240.gif

בוקר טוב!
מה דעתכם ליצור לעצמנו כאן בפורום ארכיון של רשומות מקודמות? כלומר, נאסוף לינקים לרשומות שקודמו בכל יום בעמוד הבלוגיה הראשי ובשער תפוז ונרכז אותם יחד, תחת התאריך בו הן קודמו? הנה כמה דוגמאות למה בעיני ארכיון כזה הוא שימושי:
לעיתים קורה לי שאני יושב בעבודה וקורא רשומה מעניינת שקודמה בעמוד הבלוגיה. למשל, מתכון לסביח בטעם תות
. אבל אין לי תותים בבית, אז אני סוגר את הרשומה בצער וממשיך הלאה - ואז חוזר הביתה ומגלה שאשתי קנתה 6 ק"ג של תותים. מיד אני רץ בשמחה אל המחשב כדי למצוא את הרשומה שקראתי בצהריים בעבודה - אבל אבוי, הקידומים כבר התחלפו. מי כתב את הרשומה? לא זוכר. איך קראו לבלוג? לא זוכר. המחרוזת "סביח בטעם תות" מעלה עשרות תוצאות בחיפוש, וכותב הרשומה בכלל לא המליץ על עצמו בשרשור "כדאי לקרוא בבלוגיה" היומי, אז איך אני אמצא עכשיו את המתכון הזה?
וגם: קורה לכם לפעמים שגרף הסטטיסטיקות שלכם מזנק למעלה בלי סיבה נראית לעין, אתם חושדים שמתישהו בשעות האחרונות קודמה רשומה שלכם ואתם לא סומכים על הבול שמתנוסס (או לא) בראש הרשומה?
וגם: נסעתם לסוף שבוע מפנק ונטול אינטרנט בצימר בבני ברק הגלילית, ואתם מתים לדעת אילו רשומות קודמו בבלוגיה בזמן שלא הייתם מחוברים? אז יאללה, ננסה? שימו
: הקידומים בעמוד הבלוגיה מתחלפים 3 פעמים ביממה, והקידומים בעמוד הראשי מתחלפים, אה, יותר פעמים מזה. היות וזה רק נדמה שבצלאל ואני יושבים כאן 24 שעות ביממה (אבל מדי פעם מישהו צריך לטייל עם הכלב או לקפוץ לאיקאה) - נזדקק לעזרתכם בעניין הזה, קצת כמו עם פתיחת שרשורי "כדאי לקרוא בבלוגיה" בחצות. לדעתי המועד הטוב ביותר לפתוח שרשור לתאריך חדש יהיה אחרי 8 בבוקר, אז קידומי התוכן של עמוד הבלוגיה ושער תפוז הם הטריים והרעננים ביותר, ואת קידומי הלילה נשייך ליום הקודם. אבל היי, כל העניין הזה עדיין בחיתוליו, אז אפשר לדבר על זה.
אה, ועוד דבר - הארכיון הלא רשמי הזה מחפש שם הולם. "המומלציה" אולי ערב לאוזניי בארבע וחצי לפנות בוקר, אבל נשמח להצעות טובות יותר.

למעלה