המטרה שלשמה נוסדה כל דת

pozetiv

New member
המטרה שלשמה נוסדה כל דת

היא כדי לעגן את זכויותיהם של המהגרים .

כל מדינה בעולם היום מתמודדת עם בעיה חמורה מאוד של מהגרים, אם לגרש אותם או לתת להם זכויות .
אם תגרש אותם - המדינה תחשב לחלשה בעיני תושביה. אם לתת להם זכויות - הם עלולים להגיע לעמדת שליטה.
מצד שני המנטליות של המהגרים שונה מהתרבות של המדינה הקולטת אותם דבר שיכול להוביל להשפעה שתטה את התרבות המקומית ותיצור אי אחידות שתוביל לאי סדר.
ספר התורה מדבר רובו ככולו על מנטליות של עבדים וחוקים השייכים להם בין אם מדובר על אברהם העיברי ובין אם מדובר על תרבות מצרים העתיקה .
מהגרים שמגיעים למדינה הקולטת אותם, בהעדר משאבים יכולים להפוך בזמן קצר ביותר לעבדים של בעלי הקרקעות ולאבד את זכויותיהם.
הדת הממוסדת באה לעגן את זכויותיהם של אותם מהגרים מחד ומאידך לארגן אותם תחת סדר יום אחיד שיבדיל אותם מהמקומיים וימנע חיכוכים מיותרים .
אתאיסטים שחיו בסביבה שאימצה את הדת מצאו לנכון לעלות על כל אי התאמה בין הדת למציאות וגייסו לשם כך עקרונות מדעיים ופילוסופיים ומהפרספקטיבה הצרה שלהם החליטו לתקוף את הדת בלי לחשוב על המקור שלה ובלי לחשוב על השלכות מעשיהם.
כתוצאה מכך, מהגרים בכל העולם לא מוצאים את מקומם לא בארץ מוצאם ולא בארץ הקולטת אותם.
נכון להיום, אין דת ואין אתאיזם, כי אף אחד לא מבין מה המקור של הדת וכתוצאה מכך נוצר בלבול עצום שבסופו של דבר יגרום לכל מדינה להפוך את כל תושביה בלי אבחנה לעבדים, אז נכון שזה מצב נוח לבעלי האמצעים ונכון שהיום לא קוראים להם עבדים אלא עובדים או שכירים ולאדון קוראים בוס או מנכ"ל אבל זה עדיין אותו הדבר, מנטליות של עבדים.
אולי מישהו מרוויח מכך בטווח הקצר אבל בסופו של דבר כולם יצאו מופסדים.

hnc

New member
וואלה פוזיטיב, מה אני אגיד לך? יש בפורום הזה שילוב מדהים

ומצחיק עד כאב בטן של מסניפי דפי גמרא, ומצד שני חבורה של אתאיסטים שכותבים כאן בקביעות שהאיי קיו של כולם יחד מסתכם במספר דו-ספרתי.
כמובן שהאתאיסטים גרועים הרבה יותר (אם בכלל אפשר לומר על יהודי מאמין שהוא גרוע בגלל אמונתו ואפילו כזה שמסניף דפי גמרא...) וזה בעיקר כשמעצבנים אותם, ובגלל טיפשותם הם מיד יוצאים מהכלים ויורדים נמוך יותר מהנומך הרגיל שלהם ולכן צריך לצחוק עליהם קצת ואז כשזה קורה פשוט להפסיק להגיב להם עד לפעם הבאה שיבוא להסתלבט קצת על מישהו.
לכן פוזיטיב, אתה לא לוקח אותם יותר מדי ברצינות?
ובכלל, לא חבל לך לבזבז עליהם את זמנך היקר במקום להסניף עוד דף גמרא?

pozetiv

New member
להוציא את כולם טיפשים לא עושה אותך ליותר חכם .

אף אחד לא מושלם וכל אחד מנסה למצא מקום להתבטא ואם הוא זוכה להתייחסות אולי ילמד איפה טעה ויתקן. בכל מקרה גם אם קשה לך להתבטא תמיד כדאי להמשיך לנסות גם אם זה לא כלכך מדוייק, בסוף תלמד מהניסיון המצטבר.
אתה צודק, גם אני לא מושלם, אבל אני לפחות מנסה לארגן את המחשבות שלי .
אבל אם זה מצחיק אותך, אני שמח בשבילך .

hnc

New member
לא כולם טיפשים. אתה ועוד כמה דתיים, ואיזה אתאיסט וחצי

שלא כותבים כאן קבוע בכלל לא טיפשים ואפילו חכמים.
מה שכן אתה צודק זה שאף אחד לא מושלם כולל אלוהי ישראל, ותאמין לי שאני דווקא מדבר מניסיון שכבר יצא לי מהתחת, ואם אתה חושב אחרת אז לך לאונקולוגית ילדים ותראה איך ילדים נמקים מסרטן ואולי תבין, ואם עדיין לא תבין אז תהיה בטוח שזה יקרה לך מתישהו אם אתה באמת לא טיפש כמו שאני חושב.
ועוד משהו אחד שאני מסכים איתך, כן, זה מצחיק אותי ולפעמים עד שכואבת הבטן.

hnc

New member
ושכחתי לספר לך למה אני קורא לך לפעמים ובצחוק כמובן

ובאמת בלי שום כוונה רעה, "מסניף דפי גמרא".
האברכים שנשענים על השולחן איזה ס"מ אחד מדף הגמרא, לא מזכירים לך מסניפי קוקאין?...

וכרגיל אתה מתחמק, לא באלגנטיות ולא במפתיע.

הניסיון המגוחך שלך לכתוב על כל מי שלא מסכים איתך השמצות מטופשות בסגנון פח זבל מראה עליך יותר מאשר על כך אחד אחר; את אלו מאיתנו שכבר נתקלו בך בעבר זה לא מפתיע - כבר התרגלנו לשפה ולהומור הירוד.
&nbsp
העובדה היא שאין לך תשובה לשאלה הזו, כמו גם לכל מיני שאלות שנשאלת בעבר.
&nbsp
אז אתה יכול להמשיך להשמיץ, זה באמת לא מדגדג לי, אבל כל עוד לא תענה על השאלה אתה רק מוכיח את הטענה שלי.

hnc

New member
רק מתוך רחמים על מסכנותך ובורותך המהממות

הנה, קח, תקרא היטב את השרשור מפורום חדשות המדע שגם אני כתבתי בו קצת:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2254/184231466/לימודים_והשכלה_גבוהה/חדשות_המדע
ועוד קישור קטן שאתה יכול ישר לגלגל למטה למסקנות שמחזקות חלק מהשרשור הנ"ל:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3579220,00.html
יש עוד הרבה מה לקרוא על מורכבותם של החיים ביחס לדומם אבל כבר לא משעמם ובא לישון אז תסתפק בזה.
ואחרי שקראת. מה עכשיו?

וכרגיל לא ענית על השאלה שנשאלת.

אני יודע שקשה לך אבל נסה להתרכז בשאלה ולענות במילים שלך עצמך: מה ההבדל בין חומר חי לחומר דומם?
&nbsp
&nbsp

hnc

New member
לא נותר אלא רק לשאול שאליה רטורית

נולדת ככה סתום וחרא של בן אדם?

כרגיל, אתה משליך את המגרעות של עצמך על אחרים.

זה רק מראה שאינך מסוגל לנהל דיון, ובטח שלא לענות על השאלה.
&nbsp
&nbsp

hnc

New member
אתה לא רק סתום וחרא של בן אדם.

אתה גם לא גבר.
אתה בטוח שאתה לא שפיפונת ים סינגפורית?

pozetiv

New member
אתה מחפש תשובות בלי לשאול אף שאלה .

וזאת בעיה כי חצי מהתשובה נמצאת בשאלה וכשאין שאלה מחפשים בהרבה מקומות.
אתאיסטים למשל מחפשים תשובות לשאלות מתוך הנחה שהאחריות היא על האדם אבל לא תמיד הפיתרון הוא בלעשות משהו, אולי בלהפסיק לעשות משהו שמזיק לך.
השאלה הכי גדולה היא - למה ילדים ? מה רע הם עשו ? אולי זה מה שנותנים להם לאכול ?

hnc

New member
או ואבוי פוזיטיב, טעיתי. אתה פחות חכם וגם פחות פיקח

ממה שייחסתי לך..
גם הומור אין בך, ואתה יבש ודי משמעמם.
שמע, נותרו רק הצחוקים גם איתך, למרות שקשה לתפוס אותך על משהו מצחיק בניגוד לשני ליצני הפורום, שוטי הפורום, האידיוטמן ובן זוגו האהוב הסתומימון ים מונגולי.
אז בינתיים לך להסניף כמה שורות מאיזה דף גמרא עד שיהיה לי שוב חשק לצחוק קצת שלך תדע מתי זה יקרה עם אחד כמוך.

למעלה