המטרה שלשמה נוסדה כל דת

jamejame

New member
בשורה הלפני אחרונה יש לך שלוש טעויות.

סתם בשביל הסקרנות: מהי הצורה של אלקטרון? הבנתי שהוא לא שטוח, מהו כן? ואיך הצורה של חלקיק יסודי משפיעה על צורתם של גופים גדולים יותר? ומה הסיבה שכדור הארץ כמעט עגול? ומאיזה חלקיקים יסודיים בנויה הפירמידה?
אחרי שתקליד את התשובות ולפני שתשלח תקרא פעם נוספת ותשאל את עצמך- האם אני בטוח שזה נכון? מה מקור הידע שלי (חלום הלילה? ככה בא לי? התלמוד? ויקיפדיה? הדוקטורט שלי בפיזיקה מהטכניון? עלון בית הכנסת? יתד נאמן?). אם אתה לא בטוח שמה שאתה כותב נכון, מותר לכתוב- לא יודע.
עזוב. שכח מזה. תרשום מה שבא לך, זרם התודעה. לך על זה.

pozetiv

New member
עברנו לשלב חלוקת הציונים ?

כדור הארץ לא עגול ולא שטוח ואפילו לא כמעט עגול.
העדשה שבעין מטעה לתפוס כל דבר כעגול אפילו במצלמות שנמצאות בגובה רב מתקבלת תמונה של כדור הארץ עגול.
מה הצורה של כדור הארץ או האלקטרון ? זו לא השאלה הנכונה כי אין בסיס התייחסותי אז זה יכול להיות כל דבר . השאלה הנכונה היא למה בכלל יש שאלה כזו ובמה זה ישנה את החיים שלך או יהפוך אותך לבן אדם טוב יותר .
אתה מחפש מה מקור הידע כי זה מה שאתה רגיל. ללמוד מאנשים שלמדו מאנשים שחשבו שכך דברים הם כפי. שהם אבל זה רק מחשבות, תבחר לאמץ אותם או לדחות אותם זה עניין שלך .
יש דבר אחד בטוח ושאפשר לסמוך עליו והוא שהחיים שכל אחד נמצא בהם התחילו מזרע ומביצית, אם זרע וביצית יצאו מבני אדם חיים, הם היו חיים אז ועדיין הם ממשיכים לחיות ולעשות מה שהם יודעים לעשות, אז האדם נמצא בתוך חיים ובתוכו יש חיים, ובתוך החיים שבתוכו יש גם להם חיים. לפי זה אפשר להבין שכל בני האדם נמצאים בתוך אורגניזם ענק עם גופים גדולים והכל נמצא בתנועה, והכל חי .
כשאתה רואה גופים גדולים אתה בעצם מסתכל עליהם מבפנים. יותר נכון בניסוח טוב יותר, אתה בתוך אורגניזם ענק ואתה מסתכל על אותם גופים גדולים מהצד הפנימי של האורגניזם כמו שנגיד לדוגמא שהחיידקים מסתכלים על הלבלב .
כל האורגניזם הזה מקביל למה שאתה מכיר כפרוטון ניוטרון ומסביב לאורגניזם הזה כמו שאלקטרון מסתובב סביב פרוטון ניוטרון כך מסתובב משהו באותו סיגנון שקשה לי למצא עבורו מילה ואותו משהו הוא זה שגורם וכופה על כל האלקטרונים שבנמצא, בכל חומר שהוא, להסתובב. תוך כדי כך שהם לכודים במבנים מותאמים של אטומים מסוגים שונים .
האם אני בטוח שזה נכון ? מה אכפת לי. זאת האמת ולא משנה לה מה אני חושב..
מה מקור הידע שלי ? אני חכם.
אבל לא מושלם .

jamejame

New member
כיוון שאתה שוקע עמוק יותר ויותר במדמנת הטיפשות,

אנסה לזרוק לך חבל.
אם אני טוען טענה, אני משתדל להביא ראיות לכך שהיא נכונה. למשל...מממ....הנה טענה: "פוזטיב טיפש".
ודאי תשאל: "איך אתה יודע? מה הראיות שלך לטענה זו? מה מקור הידע? "
ואני אשיב:"מתחילת השרשור, למעשה כבר בכותרת, פוזטיב כותב שטויות בקצב ממוצע של 6 שטויות לפוסט. ומה שאינו יודע הוא פוטר ב-"לא זו השאלה" כאחרון הפוליטיקאים. למשל שטויות בפוסט הקודם של פוזטיב-
"העדשה שבעין מטעה לתפוס כל דבר כעגול". ואלה. תסתכל סביבך ותגיד אם כל דבר הוא עגול.
"מה הצורה של כדור הארץ או של האלקטרון...זה יכול להיות כל דבר". (לא זה לא. לכדור הארץ יש צורה מוגדרת, והיא לא צורת פירמידה. לאלקטרון אין צורה, כמו שאין לו ריח או אופי. אלה פשוט תכונות שלא קיימות עבור חלקיק אלמנטרי).
"כשאתה רואה גופים גדולים אתה בעצם מסתכל עליהם מבפנים". (לא. כשאתה מסתכל על השמש אתה לא בתוכה).
"חיידקים מסתכלים על הלבלב" (כנראה השטות הכי מפגרת שלך. לחיידקים אין עיניים או כל איבר ראיה אחר).
וכן הלאה והלאה. וכשיש הצטברות של עשרות ראיות שפוזטיב טיפש ואין אף ראיה לכך שפוזטיב חכם, אז כנראה שפוזטיב טיפש.
לעומת זאת, אם אתה טוען טענה (לא משהו טרוויאלי כמו- החיים התחילו מזרע וביצית. אגב, נסה לשחזר מאיפה אתה יודע את זה), אינך טורח להביא שום ראיה. ואז אנו זוכים ל- "כל בני האדם נמצאים בתוך אורגניזם ענק" (ואלה? תביא ראיה). או- " אני חכם."
לא פוזטיב. אתה לא חכם. אתה אדיוט.

pozetiv

New member
אתה יותר ממוזמן להפריך את הטענה שכתבתי

*לפי זה אפשר להבין שכל בני האדם נמצאים בתוך אורגניזם ענק עם גופים גדולים והכל נמצא בתנועה, והכל חי .*
לאט, לאט, תחשוב טוב לפני שאתה כותב, כי אם תפריך את הטענה הזו תצליח למוטט את כל הטיעון שלי .
אני מבין, יותר קל להיתפס לדקויות כמו *חיידקים רואים* במקום חיידקים תופסים / מתייחסים. או *-תסתכל סביבך ותגיד אם כל דבר הוא עגול.* בזמן שהנושא הוא כדור הארץ ועל אודות התייחסות לעדשה שבעין שמעבירה נתונים ספציפיים למוח שמתפרשים כקווים עגולים .
תנסה טיפה להתעלות מעל רמת הידע שלך, מי שנמצא בתוך אורגניזם לא יכול לראות אותו כי הוא בתוכו והוא יוכל לראות אותו או לתפוס אותו רק כאשר הוא יהיה מחוצה לו לכן נתתי את הדוגמא של הצורה שבה חיידקים תופסים את הלבלב או כל איבר פנימי באורגניזם של האדם .
יהיה לי קשה להפריך את הטענה שאני טיפש כי אני לא מושלם .

BravoMan

Active member
אני רק שאלה:

אם אי אפשר לדעת מה הצורה של כדור הארץ, וגם אי אפשר לדעת מה הצורה של אלקטרון, איך אפשר לדעת, ועוד בוודאות כמו שאתה כותב, מה הולך בין זרע לביצית?

pozetiv

New member
זה כמו שבונים בניין מהיסודות .

על בסיס אבן הבניה היסודית של הטבע שהיא האטום נבנה כל הטבע.

ואם לאטום יש צורה מבנה ודינמיקה מסויימת, כל הטבע אמור להיות כמו המבנה היסודי הזה כי אין שום דבר אחר שיגרום לו לשנות את צורתו ואם יש אזי שלא מדובר באבן הבניין היסודית של הטבע.

בגרעין האטום יש פרוטון ניוטרון בעל מטען חיובי שבנויים מעוד כמה תתי חלקיקים שנקראים 2X קוורק מעלה שמתפרק ומפיק 1X קוורק מטה . מסביב לפרוטון ניוטרון מסתובב אלקטרון בתוך ענן של אבק חלקיקים שמפריעים לו לקרוס לתוך הפרוטון ניוטרון ותוך כדי הסיבוב הוא אוסף אבק חלקיקים כך גודל המטען שלו שהוא שלילי משתנה. לסיבוב יש מחזור שהוא תדר שנקבע לכל חומר שבאמצעות הקרנה ומשוב יכולים לדעת באיזה סוג חומר מדובר, לפי מספר הפרוטונים, לפי המטען החשמלי וכן הלאה וכן הלאה.

תא זרע בנוי ממיקרו תאים כל מיקרו תא בנוי מאטומים ניתן לצפות בתאי זרע תחת מיקרוסקופ בהגדלה של פי 1000X.

ידוע שבתוך תא זרע יש אנרגיה כי הוא נמצא תמיד בתנועה בתוך נוזל הזרע.
מה שמקנה לו יכולת תנועה זה האלקטרונים שבתוכו שגם הם נמצאים בתנועה ונמצאים באינטראקציה עם נוזל הזרע .

ברגע שהזרע נכנס לרחם שבתוכו יש ביצית. ישנו בתוך תא זרע חלק שנמשך לביצית זהו מקומו וכאשר הוא נקלט בתוכה הוא מתחיל להצמיח שורשים וענפים שבהמשך הופכים להיות מערכת כלי הדם ומערכת העצבים בהתאמה. כמו עץ אבל מקופל השורשים משולבים בתוך הענפים .

אז מאלקטרון ופרוטון ניוטרון שהם אבן הבניין היסודית של הטבע יש אדם והאדם הזה מסתכל סביבו ורואה מחזוריות שהוא נמצא בתוכה והיא משפיעה עליו שנה אחר שנה מסמן ביומן מה קורה סביבו בשינויים שיכול להבחין לכל שינוי נותן שם כדי להבדיל אותו מאחרים . מחשב כמה ימים יש בשנה מהיום הארוך בשנה עד ליום הארוך בשנה שבאה לאחריה .ומוצא שיש 365 יום ועוד 6 שעות אבל במעגל יש רק 360 מעלות .מה קורה עם החמישה יומים ושש שעות.וכשהוא מתעייף לחשוב הוא אומר עזוב הכל שטויות כנראה לקחתי משהו חזק ואלו סתם הזיות כדור הארץ עגול וזהו וכל מי שיגיד אחרת הוא טיפש. לא אני . זה הוא, ההוא הטיפש האו ..האו .. .

BravoMan

Active member
לא הבנתי: איך אפשר לצפות בתא זרע אם למיקרוסקום

x1000 יש עדשה שמעוותת מאוד מאוד חזק כל מה שרואים?

pozetiv

New member
אתה מכניס פרשנות לא במקום הנכון .

עדשות שמלוטשות נכון אתה מקבל דרכם את האובייקט הנצפה בהגדלה לפי שבירת קרני האור בין העינית לבין העדשה הקרובה לדגימה.
לכל עדשה יש רדיוס קימור, אם הקימור דו צדדי האובייקט יתקבל בהגדלה לפי רדיוס הקימור של העדשה ככל שהרדיוס גדול יותר כך ההגדלה תהיה גדולה יותר, בגלל זה עדשות למיקרוסקופ הן יקרות כי נדרשת טכנולוגיה טובה יותר כדי להגיע לרמת ליטוש בחומר דק מאוד בלי לשבור אותו .
אז תהיה רגוע, אתה לא רואה משהו מעוות מאוד מאוד חזק, אתה רואה בדיוק את אותו הדבר אבל גדול יותר. כמו שאתה רואה משהו במרחק קילומטר ממך כאילו הוא במרחק מטר אחד בלבד ממך .
זה לא שהדגימה רחוקה אלא העין שלנו לא יכולה להבחין במה שיש בתוך הדגימה כי העין האנושית מיועדת להסתכל על מה שיש סביבה במרחב הפעולה של האדם.

ד.א. מרחק שנמדד בשנות אור הוא לא מרחק אלא זמן. כאילו רואים משהו מאוד רחוק אבל האמת היא שהוא כלכך קטן שבטכנולוגיה הנמצאת ברשותנו אנחנו לא יכולים להבחין בו אפילו שהוא מטר מהאף שלנו . כלומר הוא מטר מהאף שלנו אבל אנחנו חושבים שהוא כלכך רחוק .

pozetiv

New member
לא זכור לי שהזכרתי שעדשות מעוותות .

אשמח אם תרענן את זיכרוני.
אולי אמרתי שמה שמתקבל דרך העין לא מחייב שהוא המציאות האמיתית.
אתה מנסה לרמוז משהו ולא ברור לי מה.

עדשות טלסקופ בנויות בצורה שונה מעדשות מיקרוסקופ הכל עניין של יצירת מוקד שאותו ניתן לבחון באמצעות עדשות נוספות, כל מה שאתה רואה בטלסקופ נמצא בתוך הצינור של הטלסקופ והעדשות מרכזות את האור המתקבל במוקד.
אם תסתכל על זה בראש פתוח לא מחייב שיש שם רחוק כוכבים הכל נמצא בתוך הצינור, מה שהעין לא יכולה ולא אמורה להבחין בו בדרך כלל פתאום מופיע לנגד עינייך. במרחב שמחוץ לטלסקופ יש עצמים פיסיקאליים שהעין לא יכולה להבחין בהם בגלל שהם גדולים מדי ומפוזרים מדי והעדשה מרכזת ומקטינה אותם לפי היחס של משפט תאלס.

BravoMan

Active member
ברור, גם הזכרון שלך צריך עדשה

jamejame

New member
סיפקת מספיק ראיות לכך שאתה טיפש

אבל אתה מתעקש לספק עוד ועוד.
"בני האדם נמצאים בתוך אורגניזם ענק עם גופים גדולים והכל חי". אתה מצפה ממני להפריך שטות כזו? אתה יכול לטעון עוד טענות הזויות כאלה, כל עוד לא סיפקת שום ראיות לכך הן נשארות ברמת הבולשיט. חובת ההוכחה היא על הטוען (יש לזה ביטוי נאה מהמקורות, אולי אתה מכיר אותו). אני מסוגל לספק בלי בעיה הרבה טענות בולשיט: לאורגניזם הענק מהטענה שלך קוראים בטי והיא נערה בת 16 עם פצעי בגרות שעומדת על ארבעה פילים (החמישי החליק ונפל) והפילים עומדים על צב ענקי בשם אט'ואן הגדול ואיש אינו יודע אם הוא צב או צבה (אבל מארגנים משלחת לבירור הנושא).
או: האורגניזם הענק שלך הוא לוויתן ידידותי וחופת הכוכבים שאנו רואים היא בעצם החלק הפנימי של הלבלב שלו. לאמא של טענות הבולשיט שאינן ניתנות להפרכה קוראים קנקן התה של ראסל.
אתה בהחלט מושלם. אדיוט מושלם.

pozetiv

New member
המוציא מחבירו עליו הראיה

לזה התכוונת ?

קנקן התה של ראסל. מתייחס לאמונה דתית נוצרית ולא לעובדות מדעיות בדוקות.
זה לא שאני מאמין שמה שאני טוען נכון, הדברים מדברים בעד עצמם .

למעלה