המטרה שלשמה נוסדה כל דת

pozetiv

New member
מי שאין לו מה לומר לגופו של עניין אומר לגופו של אדם .

אולי מי שעושה מעצמו צחוק זה כנראה נובע מדיכאון קליני, אני מרחם עלייך ומנסה לעניין אותך בדברים מאוד חשובים, אבל שוב ושוב כמו כלב השב על קיאו - כסיל שונה באיוולתו, אתה לא מבין רמזים עבים אז צריך להגיד לך בפירוש,
טפל בעצמך .

ד"א אם כבר לגופו של אדם - שם המשתמש הוא pozetiv - פה. זה. טיב . - זה אומר משהו מאוד מאוד איכותי. לאו דווקא חיובי.

hnc

New member
התגובה היחידה האפשרית למסניף שורות מדפי גמרא כמוך

לא יודע, יש לי הרגשה שתסניף גם את שורת האימוטיקונים

hnc

New member
פורום? הצחקת אותי.

כולה כותבים פה כבר שנים בקביעות כמעט יומיומית איזה גולש ורבע, כשאתה חצי מהאחד ורבע הזה והאידיוטמן החצי השני.
ואחדות בפורום? עכשיו כמעט הפלת אותי מהכסא. איזה אחדות? תיכף תתחיל להתכסח עם כל אדם מאמין ותפתח עליו את הפה המלוכלך שלך, ותנסה להוציא מעט מהתסכול הרב שניכר בצורה שבה אתה כותב.
אני לא מאחל לך שום דבר רע. אבל זה בסוף מגיע לכולנו או לקרובינו וכולי ואז אתה תחפש את אלוהים וגם תמצא משהו כזה או אחר שאפשר להיאחז בו ואז תבין כמה טיפש היית.

hnc

New member
הדבר היחיד שהסנפתי בחיי היה שורות תהילים ושורות

מסידורי תפילה, וטפו טפו טפו נגמלתי מזה.
ואם אתה משיכון ד בבאר שבע אז יש סבירות גבוהה שאתה מסניף ולא משהו שקשור בשורות מהתורה וכאלה.
גרתי שם פעם, ואמא שלי עדיין גרה שם ואני יודע על מה אני מדבר...

jamejame

New member
שתי שאלות:

האם תוכל להביא ראיות לכך שהנצרות, האיסלאם, הבודהיזם וההינדואיזם נוסדו כדי לעגן את זכויותיהם של המהגרים?
האם תוכל לנתח על פי הגישה שלך את מקרה העובדות הזרות הפיליפיניות שהמדינה מעוניינת לגרש, אותן, ואת ילדיהן. מה דעת היהדות בנושא, ומה דעתך שלך?

pozetiv

New member
יש אנשים מבוגרים

שמתקשים להבחין בין עיקר לטפל ולא ברור לי בכלל מה לא בסדר אצלם.
יש קרוב לחצי מליון עובדים זרים בארץ, אם לא יותר ומתוכם מגרשים כמה עשרות לפי החוק שנמצא בכל מדינה שעוסקת בהגירה.
מהגרים נמצאים לא בארץ שלהם מסיבות עיסקיות מסיבות של קישרי נישואין עושים זאת רחוק מארץ מוצאם ועל אחריותם בלבד, למקומיים לא נחוצה כל דת מפני שהתרבות שלה מוטמעת כלכך עמוק באורחות החיים עד שהופכת לדת, כך המצב בכל ארץ ותרבות שתצביע עליה .
מאיזו סיבה בעולם התרבות תתכופף ותשתחווה לרצונו של כל מהגר ?

jamejame

New member
לא ענית כמובן על שאלתי הראשונה

מסיבה פשוטה: ארבעת הדתות הגדולות לא נוסדו כדי לעגן את זכויותיהם של המהגרים. באותה מידה יכולת לטעון שכל דת נוסדה על מנת לתת פתרון לבעיית חניית הגמלים במדבר (למעשה הסיכוי שטענה זו נכונה גדול יותר מהסיכוי שהטענה המקורית שלך נכונה, שהרי לפחות שלוש דתות נוסדו במדבר). אתה מוזמן לצמצם את הטענה ל- "היהדות נוסדה על מנת לעגן וכו" ואז, אולי, יש מקום לדיון.
ולשאלתך- כיוון שלא מעט אומות הן ארצות מבוססות הגירה- ארה"ב, אוסטרליה, ישראל, אם לתת כמה דוגמאות. בישראל אנו עדיין נמצאים בכיפוף ידיים מתמיד בין קבוצות מהגרים שונות, ראה השד העדתי,ראה ש"ס, ליברמן, ילדי תימן, הפגנות האתיופים האחרונות. התעלמות מרצונם וצרכיהם של מהגרים הוא סוג של חטא והתעלמות מההיסטוריה והאתוס של המדינה (וגם של העם היהודי, ראה את היחס לאלה שניסו להגר מאירופה בתחילת שנות הארבעים).

pozetiv

New member
רק מי שנמצא מחוץ לתרבות קורא לה דת

את התורה כתבו מלכים וכשיש מלכים יש עבדים, אחר כך בא מי שבא ועשה מזה דת .
הגירה מתחילה כשמספר המבוגרים עולה באחוזים ניכרים על מספר הצעירים והחברה מתחילה להיות מושחתת לכן צריך כוח אדם צעיר כדי לתפעל מערכות בסיסיות לצורך תפקוד המדינה.
למה שאתה קורא דתות גדולות מיספרית אין קשר עם דת גדולה שהיא חשובה ומקור לאחרות. המקור לדת הוא בעיה מציאותית שהדת באה לתת לה פיתרון .
לגבי דבר אחד אתה צודק - כל תהליך שמתחיל בהגירה מסתיים במדבר .

jamejame

New member
נו, לפחות אנו מסכימים שמי שכתב את התורה היה בשר ודם

הגירה היא תופעה הרבה יותר מורכבת ממה שהצגת. מדינות כמו דרום קוריאה (שיעור ילודה ממוצע לאישה- 0.9 ילדים) או יפן (1.1 ילדים לאישה) שאוכלוסייתן מזדקנת במהירות הן לחלוטין לא ארצות קולטות הגירה. שתיהן מתמודדות עם הבעיה הדמוגרפית בעיקר באמצעות תמריצים מפליגים לנשים להביא ילדים לעולם.
או מקרה מבחן אחר- סוריה. ההגירה מסוריה החלה כתוצאה ממלחמת האזרחים אגב, אחת הסיבות האפשריות למלחמה (ראה למשל דיוויד וולס) היא תהליך המדבור המואץ של סוריה, שמוטט את הסדר הישן. רוב הפליטים הסורים נקלטו בתורכיה (האירופאים משלמים לארדואן מיליארדים על מנת שימנע מהפליטים הסורים להמשיך צפונה ומערבה). לסורים ולתורכים דת משותפת, אבל החיכוכים בין המהגרים למקומיים על סף פיצוץ.
ישראל- מהגרי העבודה מגיעים לישראל לא בגלל מחסור בצעירים (להיפך, ישראל היא המדינה עם שיעור הילודה הגבוה ביותר בין הארצות המפותחות), אלא בגלל שצעירי ישראל לא מוכנים לעבוד במשרות "נחותות"- בניין, סיעוד, נקיון וכו'. ומהגרים מישראל, הם פעמים רבות אנשי אקדמיה, מדע והייטק שלוקחים את הכישורים שלהם למקומות שהם חושבים שהם טובים יותר. כלומר הגירה היא דיפוזיה, ממקום פחות טוב למקום יותר טוב. איפה נכנסת בתהליך הזה הדת הממוסדת?

pozetiv

New member
אם אתה קורא לזה הסכמה וזה עושה לך טוב, אז שיהיה.

זו בכלל לא השאלה מי כתב את התורה .
זה כמו שתגיד "אוניברסיטת כך וכך פרסמה מחקר פורץ דרך ,,," ברור לכל מי שיש לו חצי מוח שה*אוניברסיטה* לא חלמה חלום בלילה והתיישבה ביום בהיר אחד ועם עט ביד התחילה לכתוב מחקר.
התפיסה המקיפה של התורה מחייבת מודעות הרבה יותר גדולה משל אדם או בני אדם כי בני אדם הם בסך הכל בני אדם וכל הזמן עושים חשבונות לא ענייניים ובסופו של דבר גם לא מתמקדים בעיקר .
יפן דרום קוריאה ובכלל במדינות אסיה במזרח הרחוק אחוזי ההומוסקסואליים הם מהגבוהים בעולם קרוב ל8% ובאופן כללי בעיקר מדובר במדינות עשירות, אז ההקבלה הראשונה שלך נפלה .
סוריה- אני בכלל לא מבין מה הבעיה שלהם, הם יושבים על נהר פרת והאדמה שם מאוד פוריה ואם טורקיה קולטת מסיבות הומניטריות פחות מ- 5% מאוכלוסיתה כמהגרים ועוד מקבלת כסף על זה . זה לא כדי להעסיק אותם או מטוב לב, זה כבר גובל בפשע ולא קשור לדת משותפת אם יש שם חיכוכים עם האוכלוסיה המקומית. כך גם ההקבלה השניה שלך נופלת על הפנים .
ישראל - המהגרים הראשונים שהגיעו לישראל היו בעצם ,,, מהגרות שבהמשך הובטח להם שהיה קבועה בצורה של עבודות מהסוג שציינת זה פתח את הסכר לעבודות בחקלאות ובהמשך גם בעבודות בניין בד בבד עם הסתבכות הסכסוך הישראלי פלסטיני.
דבר מעניין שאולי לא שמת לב אליו, אבל עלית כאן על פיתרון מדהים של תנועת אוכלוסיות מהגרים ממדינות מרובות אוכלוסין לכיוון מדינות עשירות.
לפעמים לא מבחינים בדבר גדול שנמצא בדיוק מול האף .

jamejame

New member
יש משמעות למה שאתה כותב או שאתה מקליד בצורה אקראית?

כתבת- " את התורה כתבו מלכים ". אם לדעתך המלכים לא כתבו את התורה, תצטרך להחליט מי צודק, פוזטיב א' או פוזטיב ב' (רמז: אף אחד מהם).
הלאה: טענת :" הגירה מתחילה כשמספר המבוגרים עולה באחוזים ניכרים על מספר הצעירים", הבאתי לך שלוש דוגמאות הסותרות את הטענה, דוגמה אחת למצב דומה למה שהצגת אבל לא מתקיימת הגירה (יפן ודרום קוריאה), ושתי דוגמאות בהן יש הגירה אבל מסיבות שונות לחלוטין. לא הבנת בכלל את הסתירה בין הדוגמאות לבין הטענה שלך (לדעתי אתה פשוט שוכח מה כתבת בפוסט הקודם ופשוט מפציץ הלאה).
הלאה. דבריך רצופים בטעויות עובדתיות רבות- ההגירה הראשונה לישראל היתה ב- 18 החודשים הראשונים לקיומה, עת הוכפלה האוכלוסיה, ולא כפי שטענת. סוריה עברה תהליך מואץ של מדבור, כתוצאה מההתחממות הגלובלית וסכרים עצומים על נהר הפרת. אין (כמעט) יותר אדמות ראויות לחקלאות בחלק הסורי של הנהר, חוקרים אחדים (ציינתי שמו של אחד מהם, לא כתבתי שהאוניברסיטה כתבה. אף אחד לא כותב: האוניברסיטה כתבה) חושבים שזו הסיבה למלחמת האזרחים, שהיא הסיבה להגירה ההמונית מסוריה. אחוזי ההומוסקסואלים ביפן ודרום קוריאה דומים מאוד לנתון בכל תרבות אחרת (זהו אחד הרמזים המשמעותיים לכך שההומוסקסואליות היא על בסיס גנטי), והם גבוהים יותר מ- 8%.
או במילים אחרות: האם אפשר לנהל איתך דיון לוגי שיש בו משמעות לשני הצדדים או שאתה פשוט מקליד כל שטות שחשבת עליה ברגע ההקלדה, בלי להתייחס לדברים שכתבת קודם, בלי להתייחס לעובדות?
במחשבה שניה, עזוב. תמשיך בדיוק כמו שאתה. למי אכפת עובדות מדויקות והגיון. כן. תשאר בדיוק כמו שאתה.

pozetiv

New member
קל לבלבל בין משמעות לבין עובדה .

אם אתה רוצה פורום אינפורמטיבי למה אתה נכנס לפורום שמנסים לברר בו משמעויות של כל מני דברים ? הרי לכל אחד יש את הפרספקטיבה שלו, לא סתרתי שום דבר ממה שכתבת ולא התווכחתי, רק הוספתי זווית אחרת, אז למה אתה כלכך כועס ?
אני, פשוט, רואה את האמת המכוערת, לדוגמא - אם עובר מתפתח מזרע ומביצית לא יכולים להיות תאי גוף הומוסקסואליים. כי הזרע פועל בתוך הביצית לכיוון אחד או זכר או נקבה, מהביצית מתמיינים תאי הגוף והזרע ממשיך לפעול בתוך תאי הגוף כל זמן שהגוף מתפתח עד לזיקנה, בתוך אותו מתווה גוף שנקבע מראש, בלי לשנות אפילו לא ננו תא ואפילו אחרי המוות הגוף שהתחיל מביצית חוזר לאדמה והזרע עובר בהדרגה לצאצאים בצורה של מוטיבים והשראות.
זאת האמת המכוערת, כי הרבה אנשים חושבים היום שלפני שהאדם נולד הוא לא נחשב חי, אבל הוא היה חי! עוד בבצים של אבא שלו וברחם של אימא שלו , הוא היה חי בתור זרע ובתור ביצית אמנם בשני מקומות שונים, אבל חי לגמרי! אז איך אפשר להגיד שהומוסקסואליות היא על בסיס גנטי ? ז'תומרת, אפשר להגיד, סבבה, כל דבר שרוצים. אבללללל,,,, מה עם הביולוגיה ????
משאר הדברים שכתבת, לא התעלמתי, אבל אם אתה טועה בדברים בסיסיים, חבל לך על הזמן, אם אתה מנסה ללמוד דברים שהם קצת מעבר להבנה שלך .
.

jamejame

New member
מאוסף של טענות הזויות

תצמח משמעות הזויה.
ספרתי ברפרוף שש טענות הזויות בפוסט האחרון שלך. אפילו לא טענות שגויות, כי מאחורי טעות עומדת לוגיקה ואפשר ללמוד מהן. הזויות ברמה של כדור הארץ השטוח. אין ספק שלא איבדת דבר מהיכולת שלך לכתוב שטויות שלא מבוססות על כלום.
פרופסור אליצור הוא אינטלקטואל מבריק ומקורי. אתה מוזמן לשלוח אליו את כל השרשור. לדעתי הוא יהנה.

pozetiv

New member
אני כל הזמן לומד מטעויות,

זה אומר שאני טועה הרבה אבל בסך הכל אני לומד, זה אומר שבחיים אין טעויות, בחיים יש לימודים .

מין העובר נקבע לפי כרומוזומים .
קיומו של כרומוזום X או Y שמספק האב. בטכנולוגיה הקיימת היום ניתן להבחין במין העובר אחרי חודש, אם כי ניתן באמצעות מיכשור חדיש יותר להבחין במין העובר כבר בקליטה של הביצית .
בהפריה חוץ גופית ניתן לקבוע את מין העובר בדיוק לפי אותו עיקרון וזה לא מדע בדיונות שגויות הזויות.

כדור הארץ לא יכול להיות שטוח משום שהאלקטרון לא שטוח ואם החלקיק הכי קטן לא שטוח אין שום סיכוי שמערכת השמש שטוחה ובכללה כדור הארץ . להגיד כדור הארץ שטוח זה כמו להגיד הרחם שטוח .

אני מציע לך ללמוד דברים בסיסיים ופשוטים, כי להרבה אנשים מה שלא נראה בעין הוא לא פיסיקאלי ולכן לא ניתן להתייחס אליו .

למעלה