המטריקס.

66Mist99

New member
המטריקס.

היי, אני חדשה.
צפיתי במטריקס הראשון לפני כמה (נדמה שעשרות) שנים. מה זה משנה אם אנחנו בתוך עולם שנשלט על ידי אחרים או מחוצה לו? הרי תמיד יש מקריות, "גורל". כוחות ששולטים בחיינו. מה זה משנה אם הכוחות האלה רובוטיים, אנושיים או מקריים ולא מכוונים? בכל אופן לא תהיה לך שליטה מלאה על חייך, אז מה זה משנה איפה? יכול להיות שגם המציאות אליה הבורחים מהמטריקס יצאו היא אשליה. זה לא יפריע להם כל עוד הם לא יידעו את זה.

0Pandemonium0

New member
קודם כל, חתימה יפה. אהבתי.

ושנית, מה את רוצה להגיד? ששום דבר לא משנה כי אנחנו עבדים בכל מקרה? שעדיף פשוט לא לעשות כלום? לתת לחיים להוביל לאן שירצו? לא! האדם הוא זה שמוביל את חייו, ולא החיים את האדם! יש חופש מוחלט ויש אנשים שהוכיחו את קיומו, ויש עוד שיכולים להצליח. אולי גם את. בין אם את רוצה להשתחרר או לא, stick around.

66Mist99

New member
מה שאני רוצה להגיד:

בוודאי שצריכים לעשות דברים! ללמוד עוד ועוד, כמה שאפשר, כי החיים של בני האדם כמו שהם עכשיו... זה יכול להיות כל כך הרבה יותר. בני אדם לא מנצלים את הפוטנציאל ואת היכולת שלהם לדעת ולהבין. הם מעדיפים להתרכז בדברים אחרים ולהפוך את עצמם לחד-גוניים ופשוטים. חופש, לדעתי, יגיע רק דרך אנשים שרוחם משוחררת ושטובים במדע ובפילוסופיה. ממילא הם היחידים שזה מגיע להם. אבל אין חופש מוחלט. למשל, אם תרצה להגיע למקום כלשהו מהיום למחר לא תוכל לעשות את זה רק כי בא לך. כרגע יש מגבלות. מגבלות מרחק, זמן, בנוסף למגבלות שאנשים מציבים זה לזה וכדומה. החיים מובילים את האדם, והאדם מנסה לנווט אותם ככל יכולתו. אולי בעתיד יוביל האדם את החיים, אבל עלינו להכיר בזה שכרגע, לפחות בעשרים השנים הבאות, אנחנו עבדים. תודה תודה, אני בהחלט אשאר פה.

0Pandemonium0

New member
הזכרת לי שיר טוב:

Fumbling his confidence And wond’ring why the world has passed him by Hoping that he’s meant for more than arguments And failed attempts to fly, fly We were meant to live for so much more Have we lost ourselves? Somewhere we live inside Somewhere we live inside We were meant to live for so much more Have we lost ourselves? Somewhere we live inside Dreaming about providence And whether mice or men have second tries Maybe we’ve been livin with our eyes half open Maybe we’re bent and broken, broken We were meant to live for so much more Have we lost ourselves? Somewhere we live inside Somewhere we live inside We were meant to live for so much more Have we lost ourselves? Somewhere we live inside We want more than this world’s got to offer We want more than this world’s got to offer We want more than the wars of our fathers And everything inside screams for second life We were meant to live for so much more Have we lost ourselves? We were meant to live for so much more Have we lost ourselves? We were meant to live for so much more Have we lost ourselves? We were meant to live We were meant to live

0Pandemonium0

New member
אז נכון, אנחנו עדיין לא יכולים לשבור את חוקי

הפיזיקה ואולי גם אף-פעם לא נוכל. למי אכפת? אין טעם להתאמץ בשביל דברים שיגיעו רק בעתיד הרחוק, או כשכבר נהיה זקנים מדי מכדי להזיז את הגוף המכוער שלנו. את חיה רק פעם אחת, אז תעבדי בשביל הפעם הזאת עכשיו. מכירה את הקטע הזה שפתאום אנשים זקנים מתחילים להגיד לכולם מה הם חושבים עליהם בישירות מפתיעה, רק כי הם קולטים שהם עוד מעט מתים? אנחנו לא צריכים לשמור את זה לסוף, אנחנו צריכים לעשות את זה תמיד. אל תפספסי את החיים שלך, כי יש לך רק פעם אחת. אם תתני לאחרים להגביל אותך, תמיד תתחרטי על זה, אם לא מיד, אז בשנותייך האחרונות. וזה מוביל אותי לנקודה: אמרת שחופש יגיע רק דרך אנשים שטובים במדע ופילוסופיה. תני לי לתקן אותך: ראשית, החופש לא יגיע דרכם, אלא אליהם. או ליתר דיוק, הם יביאו את החופש הזה על עצמם. אנחנו לא חייבים לאף-אחד שום דבר, ואם אנשים מספיק מטומטמים כדי להישאר משועבדים אפילו שהם יודעים את זה, זו לא בעיה שלנו. דאגי לעצמך קודם כל כדי שלא תתחרטי אחר-כך: אל תגידי שהחופש יגיע דרכך לאחרים, אלא דאגי שהוא יגיע קודם כל אלייך. תיקון שני: מאחר שהמדע עושה בחוקים מוגדרים, הוא מטבעו מוגבל ומגביל את המחשבה. כל פיזיקאי מכיר את הכוחות המגבילים אותו, ויודע שאי אפשר לעוף בגלל כוח המשיכה. לעומת זאת, כל איש רוח יודע שאפשר ועוד איך לעוף! אז נכון, כוח המשיכה עדיין קיים גם בשביל אנשי הרוח, אבל הנפש שלהם ממריאה גבוה הרבה יותר מכל גוף מוצק. המדע הוא מקסים, הוא יפה, הוא העולם שמסביבנו, אבל מדעי הרוח הם העולם שבתוכנו. החופש מגיע לאלה בעלי הידע ובעלי החוכמה, ואלה שני מושגים שונים. החופש מגיע לפילוסופים, למשוררים, לאמנים. את מוזמנת לקרוא את מאמרו של אוסקר וויילד שצירפתי כאן, כמה שרשורים למטה. ארוך, מייגע וקשה, אבל שווה את זה. מי שלא מוכן להתייגע ולעבוד קשה בשביל החופש שלו, יישאר תמיד אדם קטן, פתטי ועלוב. אין לנו דרך לשנות את חוקי הפיזיקה שסביבנו, אבל יש לנו דרך לשנות את החוקים שטבועים בתוכנו, לשחרר את הנפש שלנו ולחיות באמת כפי שאנחנו רוצים, בחופשיות. החופש הזה הוא לא מוחלט, אבל ביחס לחופש שיש לנו, בני-האדם, עכשיו, הוא עצום. אל תפסיקי לעבוד. ואני ממש אוהב את הדיעות שלך. omoshiree!
"לחיות הוא אחד הדברים הנדירים ביותר. רוב האנשים סתם קיימים." - אוסקר וויילד.

66Mist99

New member
המדע והרוח

לדעתי אתה טועה. פיזיקאים וכימאים עובדים כל הזמן כדי להפר את חוקי הפיזיקה ולהמציא דברים חדשים שיכולים לאפשר לנו חופש גדול יותר, גם אם אנחנו מנצלים או ננצל אותם בצורה שונה. פעם זה היה ברור שאי אפשר להעביר תמונות באוויר. היום יש טלוויזיה (גם אם רשות השידור מנצלות אותה לפרסומות הפונות למכנה המשותף הנמוך ביותר והממשלה מפעילה על התקשורת מניפולציות) שתפקידה הבסיסי הוא לעזור לנו לממש את חופש הביטוי, הזכות שלנו לדעת ואת חופש הגישה למקורות מידע. המציאו מכונות נוגדות כוח-כבידה וכימאי הנדס תא חי, אמנם לא בזכות עצמו אבל עדיין מקיים את כל תנאי החיים. אולי בעתיד ימציאו דברים שיפרו את חוקי הפיזיקה, ואז באמת תוכל ללכת לאן שתרצה מתי שתרצה. תמיד אפשר לגנוב איזו מכונת זמן או טלפורטר
אני בעד לשנות את עצמנו ואת הסביבה כך שתתאים לנו. בני אדם כבר עובדים על החלק השני ממילא, אז למה לא לקבל אותו בזרועות פתוחות.

Gilliana

New member
אין שום צורך להפר את חוקי הפיזיקה

זהו בדיוק העניין. הנקודה היא שהמדע כפי שאנו מכירים אותו נמצא כ"כ בחתולים, כך שיש לנו עוד המון לאן להתפתח (במידה ולא נצליח להשמיד את עצמינו קודם, כן?) ובכלל, שום דבר איננו א-מדעי, ישנן פשוט תופעות שנכון להיון המדע אינו יכול להסביר אולם אין פירושו של דבר שלא יוכל לעשות כן בעוד 20, 30, 50 או 200 שנה מהיום.

0Pandemonium0

New member
המדע מעניק חופש עצום ומרחיב את הנפש, כמו ידע

בכל תחום. האנשים הגדולים ביותר בתקופותיהם היו אנשי האשכולות הרב-תחומיים, כמו לאונרדו דה-וינצ'י. אני לא יוצא נגד המדע מפני שהוא מדהים, ואני עצמי מתעניין בו מאוד. חמש יחידות ביולוגיה וחמש יחידות כימיה לא הולכות ברגל.
מה שאני כן אומר הוא: מאחר שייקח לנו עוד כל-כך הרבה זמן כדי באמת לשנות את העולם באמצעות המדע באופן שאת ואני מדברים עליו, עדיף לנו לעזוב את זה. את יכולה לנסות לבנות מכונת זמן, אבל לדעתי אין סיכוי שתצליחי במהלך השנים הקרובות, ותמותי לפני שההמצאה שלה תתגשם. אולי אנשים ישתמשו במידע שצברת היום בעוד מאה שנה וייבנו מכונת זמן, אבל אז את כבר מתה, אז בעצם בזבזת את החיים שלך סתם. ובואי לא ניכנס למסעות בזמן ופרדוקסים עכשיו, בבקשה.
אז עדיף להשקיע בתחומים שיפתחו אותנו עכשיו, כמו תחומי הרוח. הביטוי "מדע ופילוסופיה" שטבעת בהודעה קודמת הוא נכון, אבל חוץ ממנו יש גם היסטוריה, גאוגרפיה, ספרות, שירה ועוד. בעוד מדע עוסק בידע, פילוסופיה עוסקת בחוכמה. והחוכמה שווה הרבה יותר.

MetalSinagouge

New member
LOL!

אני חייב לומר שמלבד אולי חלקים נבחרים מאוד בביולוגיה, 2 ההגברות האלה הן די העלבה למדע. כמו תמיד מלמדים מחשבה בסגנון של: למה הקרח נמס מהר יותר בהמצאות המלח.. ממ בא נראה, נתאים את זה לתיאוריה מהספר ויש לנו יחידת חקר! האמת לא חושב שיש ערך בגאוגרפיה או בהיסטוריה (שלרוב, כמו שאומרים נכתבת על ידי המנצחים). מדע זה חלק מפילוסופיה לדעתי. אני לא מסוגל להצביע על הקו המפריד, למרות שאני מרגיש שיש כזה. לומר שפילוסופיה מתעסקת בשאלות אלוהים ומשמעות החיים יהיה קצת פשטני. נאמר ככה: המדע מתעסק במהו הגוף, מהי הנפש והפילוסופיה באיך 2 אלה מתחברים :) זה גם פשטני, אבל היי, אני לא אדקמאי.

66Mist99

New member
אה, אתה מתחיל איתי? ../images/Emo3.gif

איך תעזור לך פילוסופיה אם לא תוכל לממש אותה? אם באמת נגזר עליי למות לפני השינוי הגדול בדרך החיים שיתרחש בעתיד (לטובה או לרעה), אין לי בעיה עם זה. אני אעשה את המיטב לעזור בשיפור המדע והפסיכולוגיה ואם אני אכשל, ילדיי יוכלו להנות עבורי בעתיד. איך תעזור לך הגיאוגרפיה אם לא תיסע לשום מקום? איך תעזור לך ההיסטוריה אם לא תשתמש בה? סביר להניח שאת כל מה שאתה יודע לא תנצל אף פעם, בעוד שמדע אפשר לנצל כל יום ויום. אנחנו מוקפים במדע. זה שעשית חמש יחידות ביולוגיה וכימיה ( אני עושה עכשיו
) זה טוב מאוד, כי יש שני סוגים של עולמות נפרדים: העולם החומרי, המציאות כפי שהיא, וזהו המדע. אי אפשר להתווכח, למשל, שהאהבה היא בעצם ראקציה כימית הגורמת לרגשות מסויימים. וישנו הפירוש לעולם החומרי ולדרכיו, וזוהי הרוח. אפשר להתווכח על הסיבות בגללן היא נגרמת, על גורמי משיכה בין גברים לנשים, על הסיבות להומוסקסואליות וכיוצא בזה. כדי לדעת איך לפרש את העולם, עלייך להבין אותו בפשוטותו עד כמה שניתן. אני מקווה שהסברתי את זה טוב ושהבנת מה שאני מנסה להגיד.

0Pandemonium0

New member
ישבתי וחיפשתי בהודעה שלי, אבל לא מצאתי שום

רמז לכך שאני מתחיל איתך. אז נגיד שכן.
פילוסופיה: פילו=אוהב, סופיה=חוכמה. פילוסוף הוא אדם שאוהב חוכמה. מהי חוכמה? האם אדם שיודע איך פועלים כוחות שונים בין גופים הוא חכם? האם אדם שיודע את כל ההיסטוריה של בריטניה הוא חכם? לא, אדם כזה הוא אולי בעל ידע רב, אבל הוא לא חכם. אדם כזה הוא, וזו מילה שלצערי כבר לא מרבים להשתמש בה כיום, ידען. בעבר הייתה ההפרדה הזו בין ידען לחכם, כאשר האחרון נחשב דווקא לפילוסוף. למה חז"ל הם "חכמינו"? מפני שהיו בקיאים בפילוסופיה היהודית ובתאולוגיה. אם כן, בעוד ידע הוא ידיעתם של דברים ובקיאות בנושאים שונים, החוכמה היא ידיעת העולם ומשמעותו, האדם ומשמעותו, הנפש, האלוהים, המוות והחיים. הפילוסוף, אוהב החוכמה, משתמש בחוכמתו כדי לחיות את החיים בצורה נכונה וטובה יותר. האמת נגלתה אליו, עיניו נפקחו והוא מוצף חוכמה. לדעת שהעולם עשוי קוורקים, אם כן, זו לא חוכמה. חכם הוא זה שינסה להבין את טבעם של קוורקים ברמה הרוחנית הטהורה, מבלי נוסחאות מתמטיות, רק בעזרת מחשבה. בעצם היותי פילוסוף, ובעצם היות כולנו פילוסופים שחיים לפי הפילוסופיות האישיות שלנו, ניתן לומר שהפילוסופיות שלנו מתממשות. אני מממש את הפילוסופיה שלי בצורה הכי טובה שאני יכול ומנסה להעביר אותה גם לאחרים. בגלל זה אני כאן. הידע לא תמיד עוזר, נכון, אבל אל לנו לזלזל בו. הידע מרחיב אופקים בצורה שלא תיאמן ומרחיב את הנפש, וגם אם אנחנו לא משתמשים בו בחיי היומיום הוא משפיע עלינו אפילו מבלי שנהיה מודעים לכך. ידע הוא דבר חשוב ביותר לאנושות ואסור שיאבד לעולם. האדם המושלם הוא ידען וחכם, מדען ופילוסוף, איש החומר ואיש הרוח. ודבר אחרון אחרי כל זה: את לא אנוכית מספיק!
אם מצוי ברשותך מוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות מיום כיפור האחרון, קראי את הטור של רענן שקד. אם אין לך וזה חוקי, אני אוכל לסרוק אותו, מאחר שתלשתי את הדף ושמרתי. גם אוסקר וויילד במאמר שפרסמתי כאן מדבר על אותו רעיון, ואזכיר אותו כאן בקצרה: אנחנו חיים פעם אחת. במשך כל התקופה החד-פעמית הזו אנחנו נתונים להשפעות זרות מלבד המציאות הסובבת אותנו, ואלה הם בני-אדם אחרים: חברים, משפחה, מורים וכיוצא באלה. כל אדם משפיע עלינו, כל אדם רוצה שנעשה משהו, שהוא רוצה שנעשה. מבינה? ההורים שלנו רוצים שנלך לאוניברסיטה, נלמד מקצוע ונרוויח הרבה כסף. אני לא רוצה בזה ואני לא אעשה את זה, גם אם זה יצער אותם מאוד. אני לא רוצה להתחתן ולא רוצה ילדים, וקיום הנכדים של ההורים שלי תלויים לחלוטין באחי, וזה יצער אותם מאוד. אבל אלה החיים שלי, הם שלי רק לשמונים שנה מתוך מאות מיליארדי שנים שבהן היקום הזה קיים ויתקיים. אלה החיים שלי ואני אחיה אותם כמו שאני רוצה, באנוכיות גמורה. כן צריך להתחשב באנשים שאנחנו מכבדים ואוהבים, אבל רק עד גבול מסוים. לכל אדם יש עקרונות שרצוי שיעמוד עליהם. אם את תעבדי ולא תשיגי את מטרתך, גם אם הילדים יהנו ממנה, את לא. את לא תהני, כי את תהיי מתה כבר חמישים שנה. את תהיי גופה מרקיבה בזמן שילדייך הלא-קיימים עדיין יטיילו בחלל. איזה כיף. לסיכום, הן אוסקר וויילד והן רענן שקד אומרים: היו יותר אנוכיים, דאגו יותר לעצמכם, עשו מה שאתם רוצים, הגשימו את עצמכם בדרך שאתם רוצים, הצליחו במה שאתם רוצים להצליח בו ושאפו אל הפסגות שאתם רוצים לשאוף אליהן. אל תדאגו כל הזמן למה אחרים עושים, אל תכפו עליהם את דרך החיים שלכם, את הפילוסופיה שלכם ואת העקרונות שלכם. חיו ותנו לחיות. "אוקיי, תגידו. עם כל הכסף הזה, ויגיסר יכול להרשות לעצמו. מה איתנו? ובכן, בסדר; אתם לא יכולים להרשות לעצמכם. אבל אתם צריכים להרשות לעצמכם לפחות קצת יותר. טיפה יותר. אתם מסוגלים להשתחרר יותר ממה שנדמה לכם. אז גם אם לא תקבלו ביום הכיפורים הנוכחי החלטה לעזוב הכל, קבלו לפחות החלטה לקבל יום אחד החלטה כזו. ואם לא זה, לכל הפחות קבלו החלטה להיות השנה קצת פחות אחראיים וטיפה יותר אנוכיים, כדי שביום כיפור הבא תוכלו לבקש סליחה מאדם אחד פחות. מעצמכם." - רענן שקד, מוסף 7 ימים, ידיעות אחרונות, 21.9.2007

MetalSinagouge

New member
אני חושב שפילוסוף, קודם כל שואל, אח"כ

עונה. הרי לא כל פילוסוף רצה לחיות חיים טובים (Virtue) או לפחות לא טובים במובן שבו החברה חושבת אותם נניח ניטשה, אליסטר קראולי, איין ראנד). האקזיסטנציאליזם טען שקיום קודם למשמעות, ז"א שבנאדם נותן לעצמו את המשמעות ואין איזה Cosmic scheme שאליה כולם נולדים וצריכים להתאים אותם אליה, והם בכל זאת, הרי פילוסופים. אני חושב שהשימוש כאן במילה פילוסופיה הוא חופשי מדי. אולי צריך להחליף אותה לבנתיים בראיית עולם.

0Pandemonium0

New member
לא אמרתי שיש cosmic scheme ואני גם מאמין שאין

כזו. אני עדיין מאמין שיש דברים בעולם שהם מוחלטים ושאפשר לדעת אותם, ואני גם חושב שפילוסוף צריך לדעת לשאול שאלות וצריך גם למצוא תשובה עליהן. ברגע שאין לך תשובה לשאלה מסוימת, אולי הפילוסופיה שלך לא מסוגלת לענות עליה. עבור לדרך מחשבה אחרת. ופילוסופיה היא ראיית עולם.

MetalSinagouge

New member
אני טוען שיש 2 סוגים של פילוסופיות:

1. ראיית עולם. 2. ספקולצות על דברים שאנחנו לא יודעים ואין לנו דרך לענות עליהם. לדוגמא הבעיה הפסיכופיזית- אין לנו דרך לענות על בעית המודעות בגוף, או דוגמא יותר טובה הטיעון של הסימוליזם- פילוסופים מסויימים טוענים שיש 20% סיכוי שהעולם שלנו הוא הדמייה, אבל זה עדיין לא אמור לשנות את ראיית העולם שלנו- העולם הוא אותו עולם, רק שאבני היסוד שלו אחרות, כמו שכתב דיוויד צ'אלמרס במאמרו המרתק The Metaphysics of the Matrix.

66Mist99

New member
התכוונתי מתחיל איתי בצורת קרב

אילו אסוציאציות יש לך!
אני לא רוצה כרגע שיהיו לי ילדים בגלל שאומרים לי שאדם אמור להתחתן ולהוליד ילדים. אני רוצה שיהיו לי ילדים כדי לאהוב אותם ולדאוג שיהיה להם הטוב ביותר. אם אני אמות והם ייהנו מכל הפיתוחים החדשים, אני אהנה מהמחשבה על כך. גם זה אנוכי. כל דבר ודבר שאדם עושה הוא אנוכי. גם אם תתרום מיליון ש"ח לבית יתומים עזוב, תהנה מתחושת הסיפוק. זה אנוכי. אבל אם לא הייתה לך תחושת הסיפוק, לא היית רוצה לתרום מלכחתחילה. כתבת שאתה אנוכי יותר ואז כתבת "אל תדאגו כל הזמן למה אחרים עושים". ובכן, הנה, אני לא דואגת ומחליטה לנהוג בדרך בה אני נוהגת ולא בדרך שלך. אני שואפת לפיתוחים הן בפילוסופיה והן במדע ואני פועלת בהתאם (ובהתאם לגילי). זה הכל. (כבר שכחתי איזה כיף זה להתווכח על דברים כאלה
).

0Pandemonium0

New member
../images/Emo6.gif

נו, בדרך-כלל להתחיל זה להתחיל ככה, אבל זה גם נכון שעולם האסוציאציות שלי דפוק.
אני עדיין טוען שאדם צריך לחשוב יותר על ההווה, אבל להתחשב גם בעתיד. אני לא אעשה משהו שייפגע בי בעתיד רק כי אני רוצה לעשות את זה עכשיו, אבל אני כן אעשה דברים למעני כרגע ולא למען אנשים אחרים או עתיד מעורפל כלשהו. ואני לגמרי מסכים עם מה שאמרת בנוגע לאנוכיות: גם כשאני עוזר לחברים שלי אני עושה את זה רק כי אני חושב שצריך לעזור לחברים, ואם לא הייתי חושב ככה לא הייתי עוזר להם.

0Pandemonium0

New member
"אני", כמו "עצמי", הם מושגים שקשה מאוד להגדיר

ה"אני" הוא לדעתי חלק מהנשמה שמודע לעצמו ויודע את עצמו. הוא יודע שהוא קיים והוא יודע מי הוא, גם אם האדם משנה את דעתו או את השקפותיו בצורה דרסטית. ה"אני" הוא הידיעה שאני אני.

למעלה