טוב,אז חזרתי לכאן אחרי היום עבודה..
והסתכלתי שוב על כל השרשור הזה,והאמת היא שעוד נראה לי שהייתי עדין איתך והמילים שלך,והתגובה שלך בסוף,הכאילו הבהרה,רק הכעיסה אותי עוד יותר.זה פשוט נשגב מבינתי איך אתה יכול לכתוב את ההודעה הזו שלך בהתחלה ואחר כך בסוף לכתוב "נא לא לכעוס או להעלב....",כאילו,דה!...אז מה נעשה,נברך ונעלה אותך ושכמותך על נס?...העניין הוא שזה לא אתה אשם-זה כל האוירה הציבורית בארץ שמטפחת את המחשבות האלו בקרב אנשים,אלו הפרסומות,הסרטים, הקליפים...הכל...סטיגמות,תוויות,אה,וכן...סקס...כאילו זה הדבר הכי חשוב בעולם הזה,ולא חשוב התוצאות,ולא חשוב האנשים שאנחנו פוגעים בהם,ולא חשוב אנשים שאנחנו הורסים להם את החיים ,ולמה?...כי קראתי באיזה מקום שהרוסיות הם זונות אז אפשר לעשות להם מה שאנחנו רוצים,ואם אנחנו פוגשים חילוניות אז הם "נותנות",נכון?...וקיבוצניקיות בכלל,חבל על הזמן... נכון? ...ומה התוצאה? את זה אפשר לקרוא בעיתונים כל יום,לשמוע חדשות וכדומה(שאת זה דרך אגב הפסקתי כבר לעשות בגלל שזה גרם לי לבחילות ולכאבי ראש),כמו מה שיש במועדונים התל אביבים,כמו שיש בהרבה מקומות בארץ... גברים אונסים נשים,גברים הורגים גברים אחרים בגלל שמדברים עם חברות שלהם וכו'...אני יודע מה יגידו עכשיו,שאני מגזים ומשליך רחוק מדיי ממה שאמרת או התכוונת.ייתכן,אבל אולי כדאי שפעם במקום לחשוב על הדברים שאתה חושב תחשוב גם על למה זה קורה כאן,למה זה קורה בכל החברות הכאילו "מתפתחות" של הכאילו "המערב המתקדם"... אני בטוח שלא חשבת על זה אף פעם...על ההשפעה של כל המדיות על אנשים צעירים,על הצורה שהם רואים את רעיהם...את הצורה שהם תופסים את מי ששונה מהם,את מי שלא מהמוצא ה"נכון",וכדומה... תראה,אני לא מכיר אותך,ואולי אתה רק אומר את זה בהומור ולא חושב ככה באמת,אבל אולי אתה גם כן חושב ככה...העניין הוא לא אתה,אלא אנשים אחרים,בעיקר אנשים צעירים,אנשים שהדעות שלהם עדיין לא מגובשות ,אנשים עדיין לא יודעים הרבה על החיים,ומה שהם כן יודעים זה מהטלויזיה,מהקולנוע או מתפוז...מה אתה חושב שהם לוקחים איתם מההודעה הזו שלך?...אתה חושב שכולם יכולים לעשות את ההבחנה הזו בין הומור לאמיתי?תאמין לי שלא...כי רואים שזה מצחיק אנשים,רואים שאנשים אוהבים לשמוע את זה,ואז הם מאמצים את זה גם למחשבות שלהם...ואומרים לעצמם "היי יאללה,זה כזה מצחיק אז בואו נדבר גם אנחנו ככה(אולי ככה יאהבו אותנו)".אם זה היה נשאר רק במחשבות לא היתה הרבה בעיה,אבל זה לא נשאר שם...זה משליך עלינו בתת מודע,בין שנרצה או לא,על ההתנהגות שלנו,על היחס שלנו לנשים,על היחס שלנו לשונה, למי שלא כמונו,על היחס שלנו לסקס,על היחס שלנו לאהבה, לאינטימיות וכדומה...חשבת על זה פעם? אני בטוח שלא...כי אם כן לא היית כותב את מה שכתבת... תראה,יכול שאתה בחור נפלא וכדומה...אבל אתה צריך לחשוב יותר לפני שאתה כותב,ובתור אחד שנמצא באתר הזה אני לא מכחיש שיש כאלו שבאמת משקרים או משהו כזה(אישית לא נתקלתי בזה אבל יכול להיות שזה רק בגלל תמימותי...),אבל להגיד את זה בתור הכללה גורפת שכזו?...ועוד לערב בזה דעות קדומות,שלא לומר קצת גזעניות...טוב,יש לי באמת עוד הרבה מה להגיד בנושא כי זה ממש כואב לי לראות מילים כאלו נאמרות, ובדרך כלל אין לי שום דבר לעשות נגד זה,אז אולי פה יש לי איזו הזדמנות, ואני מקווה שזה יגרום לאנשים קצת יותר לחשוב לפני שהם כותבים דברים מסוימים...בסך הכל,אני יודע שאני אולי יקבל תגובות בסגנון של יפה נפש וכדומה,אז זהו שאני לא כזה,ואני לא רוצה שיעשו ממני כזה...אני בן אדם פשוט ורגיל(וכן,גם לי יש דעות קדומות לפעמים...אני אנושי אחרי הכל...אבל אני הופך את זה לדרך חיים...),שמאוד מתגעגע לימים של פעם,ימים של תמימות וטוהר,ימים של אהבה אמיתית כמו בין ילדים,ימים שלאהבה היתה משמעות גדולה,כל כך גדולה שתמיד חשבתי עליה בתור הדבר היחיד שיכול להציל אותי בחיים,כי לא ראיתי שום דבר אחר שיכול...תמיד האמנתי בכוחה של האהבה,אני עדיין מאמין למרות שלא קיבלתי או נתתי לאחרים הרבה ממנה,לא כפי שרציתי או תמיד חלמתי לפחות. ואני פשוט לא מאמין שזה מה שאנשים כותבים בחג האהבה,אבל זה בדיוק העניין שהמושג הזה איבד משהו מעוצמתו הרבה שפעם הייתה לו...ככה אני מרגיש לפחות...אני בטוח שיש שיחלקו עליי...בכל מקרה,אני הולך עכשיו לעשות מדיטציה,זה משהו חדש שהתחלתי,ונראה לי היום אני אצטרך להיות שם במיוחד כי קשה לי לחשוב על העולם הזה שלנו ואיזה מחשבות הוא מביא לאנשים,ובכלל קשה לי עם העולם זה,אבל זה כבר לא קשור...אני בטח יקפוץ לכאן כשאני יחזור...בטח אני יקבל כמה תגובות בסגנון שכבר ראיתי פה שנכתבו-כמה אני כבד,כמה אין לי חוש הומור,כמה אני מקצין דברים,כמה אני לוקח את זה רחוק וכדומה...מה אני יעשה,זכותכם,זו מדינה חופשית,חבל רק שאנשים אחרים צריכים לראות את זה והיה טוב יותר אם היית כותב את זה היכן שאתה כותב לעצמך או משאיר את זה רק בראש.אולי יהיה לי כוח לכתוב עוד קצת על הנושא הזה שפשוט מעלה לי את הסעיף...אני צריך קצת להרגע...כנראה בגלל ימים כאלו בדיוק המציאו את המדיטציה...