המומלצים שלי :
דור האיקס מאת דגלס קופלנד: אחד הספרים היותר קלילים לקריאה וכבדים לעיכול שהזדמנו לי לידיים. במסווה של סיפור תמים ודי חסר פואנטה הסופר מטלטל את כל המראות של דור האיקס (בני העשרים של שנות התשעים). מציג אותם ללא הנחות. הם מגוחכים, הם עלובים. הם רדודים כמו נעל ומתעניינים רק בסקס, בילויים ומוצרי טיפוח. הם קרייריסטים מרושעים. הם ילדים קטנים. הם מתעסקים בפילוסופיות עמוקות ומסובכות בשעת ארוחת הצהריים. נשמע כאילו זה סותר אחד את השני... מסתבר שלא. מומלץ בטירוף. מאותו סופר -
כוכב הלכת שמפו. כאן יש כבר סיפור עם התחלה, אמצע וסוף. הוא אולי קצת יותר מעניין, אבל פחות משמעותי. ובכל זאת מומלץ, גם אם רק בשביל גיבור הסיפור, קרייריסט מעיר נטושה, אספן שמפואים, הרוצה להיות מנכ"ל תאגיד ענק ומוצא את עצמו מצייר כוכבים בהוליווד.
דספריישן מאת סטיבן קינג
המשליטים מאת ריצ´ארד באקמן הסופר מפוצל האישיות סטיבן קינג מביא אותה בשני ספרים. האחד על קבוצת זרים שנלכדת ע"י רוצח פסיכופט (דספריישן) - השני על עיירה שלווה שמשהו מגיח מהטלויזיה שלה. לכאורה אלו שני ספרים נפרדים ולא קשורים. אבל למעשה מדובר בשני ספרים חופפים. הדמויות הן אותם דמויות - למרות שבכל ספר הם אחרים לכאורה. אפשר גם לקרוא את שני הספרים בנפרד. ההמלצה שלי? קודם המשליטים - אחר כך דספריישן - והנה לכם סופ"ש של אימה.
ההוביט, שר הטבעות מאת ג.ר. טולקין. ההוביט הוא קל יותר לקריאה. שר הטבעות ארוך ומבלבל. אבל רביעיית הספרים הזו (שר הטבעות הוא שלושה חלקים) יוצרת עולם חדש, מדהים, מפחיד, ומעניין. את שר הטבעות אני מנסה לקרוא מגיל עשר. רק לפני כמה שנים הצלחתי סופסוף לקרוא אותו מההתחלה ועד הסוף. אבל זה שווה.
שפתם האבודה של העגורנים (לא זוכר מי כתב) אחד מהספרים ההומואים הכי מטרידים שקראתי. בחור הומו יוצא מהארון בזמן שאביו נלחם בהומוסקסואליות שלו עצמו. תיאורי מין מלוכלך, מגעיל, באולמות קולנוע ופינות חשוכות. עושה הרגשה מגעילה בבטן למשך כל הקריאה - ובכל זאת מרתק.
העולם ע"פ גארפ ומלון ניו המפשיר (נראה לי שג´ראלד דארל אבל לא בטוח) שוב, שני ספרים, לא קשורים. ובעצם כן. האחד על חייו של בחור מיוחד שנקרא גארפ. מילדותו בפנימיה עם אמו האחות - דרך חיי נישואיו המשונים - ועד מותו הלא ברור בסוף הספר. השני, על בית מלון מטורף ועובדיו המשונים. שניהם ספרים מבלבלים נורא, מצחיקים ועצובים באותה הנשימה. בשניהם יש מכנה משותף - דובים, גמדים, מין ביזארי. ועוד משהו - על שניהם עשו סרטים. ושני הסרטים מעפנים לגמרי. במלון ניו המפשיר יש סצינה מסויימת שרק בשבילה שווה לקרוא את הספר. גמדה קופצת מהחלון. לא נשמע מעניין, אני יודע. כשתקראו את הספר תבינו עד כמה הסצינה הזו מדהימה. (לא נעים להודות אבל אשכרה חלמתי עליה אח"כ) עד כאן
גיא