המלצה על
... כי אני

אה

ועובדים על הסרט לספר הראשון, Ender´s Game. יקח עוד זמן עד שיגיע, אז לחכות בסבלנות.

merman

New member
ושר הטבעות, גם מומלץ

ספר אדיר. גם אדיר מימדים וגם בתוכן. והשפה שלו כל כך יפה. (מה לעשות, שפה יפה ורטוריקה שנונה קונה אותי). ועכשיו אני קורא את "בעקבות הזמן האבוד" - של פרוסט, וזה נראה הרבה יותר נחמד ממה שציפיתי. ו"עפיפונים" - של רומן גארי, ספר מקסים על התבגרות בצרפת של מלחמת העולם השניה.

.m

New member
עפיפונים / רומאן גרי

ספר טוב, אבל לא קל...

ספר מדהים

פרחים בעליית הגג... אני עכשיו קוראת את IF THERE BE THORNS (לא יודעת איך לזה בעברית) ובאמת כל הסדרה יפה למרות שפרחים בעלית הגג הוא הכי יפה, אחר כך זה נעשה כמו איזה אופרת סבון כזאת.

הבעיה היחידה בטולקין

זה שהתיאורים שלו כל כך ארוכים שזה כבר הופך להיות משעמם. אבל אם עוברים את ההתחלה, הספר מדהים.

אתמול סיימתי ספר מדליק

מחזיר אהבות קודמות של יהושע קנז. ספר יפהפה, כמה סיפורים שקורים בו זמנית בת"א, ומצטלבים אחד עם השני. אפשר להתעצבן בשניים-שלושה מקומות, אבל זה ממש יפה, ומרגש, אפילו שזה מתאר גם הרבה הרבה עליבות. ושלחו לי טקסט נהדר של שיר נהדר של סטינג לאי-מייל, אבל שלחו את זה בתור חיזור (!). חבל שהמחזר לא מוצלח, אבל הכוונות טובות. בקיצור, רבותיי, ביום להקשיב יחד איתי ל IF I EVER LOSE MY FAITH IN YOU. שיר יפה יפה

והספר הכי אהוב עליי בכל הזמנים היה

ונותר, "אנקת גבהים", האינטנסיביות, הרגשות העזים, היתקליף וקתרין, עדיין עושים לי את זה.

גל2002

New member
אכן ספר נפלא../images/Emo70.gif

גם אני קראתי את הספר הזה של יהושע קנז. סיפורים תל-אביביים "אפרוריים" על סכסוכי שכנים , זקן מטופל ע"י פיליפינית וכו´ כתובים בצורה מרתקת ומרגשת... אחד הספרים הישראלים היפים שקראתי...מומלץ!!

spainbar

New member
המלצות מעט שונות../images/Emo18.gif

הרבה מהספרים שנאמרו כאן הם באמת מהסוג המותח, או מהסוג הפילוסופי, שהאמת לפעמים קצת נמאסו עליי, תלוי מתי... בכל מקרה יש לי שתי המלצות שמאד שונות ממה שנאמר כאן, ומאד שונות אחת מהשניה. המלצה מס´ 1: "שלושה בסירה אחת מלבד הכלב" של ג´רום ק. ג´רום, ספר משנת 1890, אבל אחד הספרים המדהימים, קראתי אותו בכתה יא´ בערך, ומאז עוד לפחות 3 פעמים, פשוט אחד הספרים המצחיקים ביותר שיש - לא מצחיק קומי טיפשי, אלא ספר חד, וכל כך מצחיק שצחקתי בקול רם. זה הספר האהוב ביותר עלי המלצה מס´ 2: סדרת ספרים, "הנסיכים מאמבר" של רוג´ר ז´ילאני, שלפחות הראשונים מעולים, מעין מדע-בדיוני- מתח- מציאות, שנותן דמיון לעולם מקביל שמתרחש במעורב.. מי שיקרא יבין, קצת קשה להסביר. וסתם אם מישהו מחפש ספר שירה, יש משורר מכסיקני מדהים - Amado Nervo. אבל לפי דעתי לא תורגם מעולם לעברית. תהנו, אני יודע שאני מאד נהנתי ס´

אזהרה

שלושה בסירה אחת הוא אכן ספר דגול (הוא ו"מלכוד 22" הם הספרים היחידים שגרמו לי לצחוק בקול רם תוך כדי קריאה). אבל יש להיזהר כי לפני שנתיים יצא תרגום חדש של שלושה בסירה אחת והוא איום לחלוטין - מיועד לילדים בני 7 ללא חוש הומור. אם קוראים אז רק את התרגום הישן או באנגלית!!!

העז העז

במקום "תרגום" יש "תרגום ועיבוד". שווה להסתכל בחנות ספרים על הספר רק כדי לקבל בחילה.

לצחוק בקול רם מספר...

ואני עשיתי את זה ברכבת מב"ש לת"א: מיי פירסט סונט (MY FIRST SONY) אבל כותבים את זה בעברית, של אורי ברבש. מדהים. מדהים. מדהיםם. מדהים. חכם, מצחיק נורא, כואב, יפה. פשוט סיפור חיים של משפחה והורים וזובי, אפשרי לחלוטין, ובטח לא קל, מעיניים של ילד מתבגר.

dodobird

New member
עוד ספר שצחקתי ממנו ברכבת

אבל מחיפה לתל אביב- יומנה של בריג´יט ג´ונס. ואם עוד פעם אחת תפתח לי הפרסומת של סלקום ויעופו לי הבלונים על המסך דמו של המחשב בראשו. אגב- כדאי לקרוא באנגלית, למרות שיש שם מלא סלנג לונדוני (נגיד- ידעתם שfag זאת סיגריה? משעשע ביותר
). זה יכול להיות ממש מביך- לשבת ברכבת ופשוט להתפקע מצחוק לעצמי. וזאת פעם שלישית שאני קורא אותו...

MARMELAD

New member
המומלצים שלי :

דור האיקס מאת דגלס קופלנד: אחד הספרים היותר קלילים לקריאה וכבדים לעיכול שהזדמנו לי לידיים. במסווה של סיפור תמים ודי חסר פואנטה הסופר מטלטל את כל המראות של דור האיקס (בני העשרים של שנות התשעים). מציג אותם ללא הנחות. הם מגוחכים, הם עלובים. הם רדודים כמו נעל ומתעניינים רק בסקס, בילויים ומוצרי טיפוח. הם קרייריסטים מרושעים. הם ילדים קטנים. הם מתעסקים בפילוסופיות עמוקות ומסובכות בשעת ארוחת הצהריים. נשמע כאילו זה סותר אחד את השני... מסתבר שלא. מומלץ בטירוף. מאותו סופר - כוכב הלכת שמפו. כאן יש כבר סיפור עם התחלה, אמצע וסוף. הוא אולי קצת יותר מעניין, אבל פחות משמעותי. ובכל זאת מומלץ, גם אם רק בשביל גיבור הסיפור, קרייריסט מעיר נטושה, אספן שמפואים, הרוצה להיות מנכ"ל תאגיד ענק ומוצא את עצמו מצייר כוכבים בהוליווד. דספריישן מאת סטיבן קינג המשליטים מאת ריצ´ארד באקמן הסופר מפוצל האישיות סטיבן קינג מביא אותה בשני ספרים. האחד על קבוצת זרים שנלכדת ע"י רוצח פסיכופט (דספריישן) - השני על עיירה שלווה שמשהו מגיח מהטלויזיה שלה. לכאורה אלו שני ספרים נפרדים ולא קשורים. אבל למעשה מדובר בשני ספרים חופפים. הדמויות הן אותם דמויות - למרות שבכל ספר הם אחרים לכאורה. אפשר גם לקרוא את שני הספרים בנפרד. ההמלצה שלי? קודם המשליטים - אחר כך דספריישן - והנה לכם סופ"ש של אימה. ההוביט, שר הטבעות מאת ג.ר. טולקין. ההוביט הוא קל יותר לקריאה. שר הטבעות ארוך ומבלבל. אבל רביעיית הספרים הזו (שר הטבעות הוא שלושה חלקים) יוצרת עולם חדש, מדהים, מפחיד, ומעניין. את שר הטבעות אני מנסה לקרוא מגיל עשר. רק לפני כמה שנים הצלחתי סופסוף לקרוא אותו מההתחלה ועד הסוף. אבל זה שווה. שפתם האבודה של העגורנים (לא זוכר מי כתב) אחד מהספרים ההומואים הכי מטרידים שקראתי. בחור הומו יוצא מהארון בזמן שאביו נלחם בהומוסקסואליות שלו עצמו. תיאורי מין מלוכלך, מגעיל, באולמות קולנוע ופינות חשוכות. עושה הרגשה מגעילה בבטן למשך כל הקריאה - ובכל זאת מרתק. העולם ע"פ גארפ ומלון ניו המפשיר (נראה לי שג´ראלד דארל אבל לא בטוח) שוב, שני ספרים, לא קשורים. ובעצם כן. האחד על חייו של בחור מיוחד שנקרא גארפ. מילדותו בפנימיה עם אמו האחות - דרך חיי נישואיו המשונים - ועד מותו הלא ברור בסוף הספר. השני, על בית מלון מטורף ועובדיו המשונים. שניהם ספרים מבלבלים נורא, מצחיקים ועצובים באותה הנשימה. בשניהם יש מכנה משותף - דובים, גמדים, מין ביזארי. ועוד משהו - על שניהם עשו סרטים. ושני הסרטים מעפנים לגמרי. במלון ניו המפשיר יש סצינה מסויימת שרק בשבילה שווה לקרוא את הספר. גמדה קופצת מהחלון. לא נשמע מעניין, אני יודע. כשתקראו את הספר תבינו עד כמה הסצינה הזו מדהימה. (לא נעים להודות אבל אשכרה חלמתי עליה אח"כ) עד כאן
גיא

merman

New member
העולם ע"פ גארפ - ג´ון אירווינג

ג´ארלד דארל כתב את "משפחתי וחיות אחרות", ועוד ספרים מקסימים ומצחיקים בטירוף. הוא היה חוקר טבע ידוע, והספרים מתארים את המשפחה שלו, שעברה לגור באי היווני קורפו כשהוא היה ילד. כל אחד במשפחה הוא טיפוס מטורלל לחלוטין, והשילוב שלהם עם החיות שג´ארלד הקטן מביא הבייתה הוא הרסני במצחיקותו. ואם מדברים על ספרים מצחיקים, אז כל הספרים של אפרים קישון (במיוחד "ספר משפחתי") וכל הספרים של דיימון ראניון, שכתב על עולם הגנגסטרים בניו יורק של שנות העשרים והשלושים. מצחיק, עם שפה גמישה כמו מסטיק, והמון סגנון.

למעלה