המלצות לספרי פילוסופיה

המליצו לי על המשתה של אפלטון

ומשם להמשיך לאריסטו והלאה, האם אתם ממליצים?, למדתי קצת פילוסופיה סינית לא ממש לימוד מעמיק.
חוץ מזה אני לומד כבר למעלה משנתיים את בעל הסולם, את כתבי הארי התחלתי לפני כמה חודשים ואני מסתדר.
האם אתם חושבים שאני לא יסתדר עם פילוסופיה רצינית?
&nbsp
ואני צריך להתחיל מלמטה ולהתקדם? זה בעצם הדרך הטובה ביותר? אשמח לתשובה
&nbsp

שיחות על מדע וערכים, הוצאת משרד הבטחון, 1985

ספר שהוא מאד פילוסופי ככה אני חושב והוא תוצרת כחול לבן ומאת : ישעיהו ליבוביץ.
לקרוא אפלטון בלי עזרת מומחה נשמע מעניין .
בהצלחה

תודה

יורם פשוט ככה הציעו לי, שכתבתי לפני כמה חודשים בפורום פילוסופיה,אז אני מבין שזה בלתי אפשרי?
אם כן אני פשוט ארכוש ספר שמפרש את אפלטון, או את הספר הזה.

לדעתי קודם תקרא

ואח"כ תפנה לפירושים אם תרצה. אפלטון הוא מסתורי והפרשנויות יכולות להקהות את הקסם. פרשנות היא לא אובייקטיבית אף פעם. ואפילו במשקל היתר, בהדגשה של נושא או נקודה, יש כדי להטעות.
כמו כן פילוסוף חד וקריא מאד הוא שופנהאואר. גם ניטשה יכול לתת לך המון.
מכל הפילוסופים היזהר, כולם מטעים. וכמובן להיזהר מהגות דתית- מלאה בשקרים, ובמיוחד זו שמתיימרת להיות פילוסופית. הכוזרי, לדוגמא, מלא בטיעונים חסרי שחר. אין זה אומר שאין לקרוא אותו, אבל הוא לא משובח במיוחד כספר פילוסופיה.
אבל איך שכחתי- באמת מענג ומשעשע ומלא בריפרורים לפילוסופיה ולמקורות הוא ספרו המעולה של שלמה רובין "תהילת הכסילים". קראתי אותו והשתוממתי.
http://benyehuda.org/rubin_s/stultitiae_laus.html

תודה על התייחסות.

בקשר לניטשה שמעתי שכתביו מאוד מורכבים, בנתיים אני שומע הרצאות עליו מפרופ ירימהו יובל ויעקב הונגר.
וזה דווקא מעניין.

kaner91

New member
אל תתחיל עם ניטשה

ניטשה מנהל מלחמה רבתי עם הפילוסופיה המערבית. כדי להבין אותו אתה צריך להכיר את הזרמים המרכזיים של הפילוסופיה הקלסית והמודרנית. אם תקרא אותו בשלב הזה אתה תצא עם כמה ציטוטים מאוד יפים אבל בלי שום הבנה.

זה מה שחשבתי

כי מה שהבנתי הוא כאלו לא יודע אם מנהל קרב, אלה מנסה ליצור זרם חדש, אני גם ככה לא מצליח להבין אותו כל כך.
חוץ מהמשל המפורסם על הדת וחוסר אמונה שקראתי באיזה ערך שהוא מאוד יפה,אבל נראה לי שלא מתאים לי ללמוד אותו
כרגע.....

מה דעתך על מורה נבוכים? הוא ספר טוב?

קראת אותו? יש לך איזה הערכה לגבי איכותו?

הוא משובח

וגם בחלקים היותר פילוסופיים הוא עומד במשימה. לדעתי הוא כבד מאד אבל כדאי.
כמו כן תוכל להיחשף לשיטת אריסטו בספר שמיוחס לרמב"ם- "מילות ההיגיון". הספר כתוב באופן מעניין- בסוף כל פרק יש רשימה של מושגי המפתח שנידונו בפרק.

לא יודע אני מבלובל

u r i el אומר לי שצריך קודם כל ללמוד ספרי לימוד כדאי להבין, ואתה אומר שאפשר, אני לא יודע מה להחךליט.
כל אחד אומר דבר אחר...

פשוט מאד

אם אתה ניגש לפרשנויות- זה טוב בשביל מבחנים (כנ"ל תקצירים).
אם אתה ניגש למקורות- זה טוב בשביל להתעמק ולהבין וגם כדי להנות.
מה אתה מעדיף? לצאת ידי חובה או לצאת להרפתקה?
אתה יכול לקרוא? אז קרא. מה הבעיה? אם יש מושג שלא תבין גגל אותו, הבא אותו לפורום, הטרד אנשים בשאלות עליו :) זו הדרך ללמוד.

גמובן שלצאת להרתפקה

אני לא רוצה ללמוד בלי עיון, זה לא שווה כלום, תודה תודה רועי : אני אעדכן אותכם כבר מתי שאני ארכווש את הספרים.
לא יודע אם זה היה בקרוב: אני עושה רשימה גם של ספרים אחרים, אבל אני יעשה כגם כמו שאתה וגם מה שהוא אמר.
אני אקנה גם את הספר עצמו וגם לפני זה ספר לימוד סתם כדאי להעשיר את הידע, ככה אני יפתור את הבעיה אני חושב.

למעלה