המלצות לספרי פילוסופיה

איפה אתה גר? תכותב לי בפרטי

אם אתה רציני אולי ניפגש ונלמד, אבל קודם אני צריך להכיר אותך קצת, אבל אנ לא בטוח שאתה רציני....

שמע זה לא כזה מובן מאליו

שמצעים לך להיפגש אחרי שמכרים אותך כל כך מעט זמן, אז בגלל זה אני מופתע, ולכן שאלתי לי אין בעיה ואני מאמין
לך שאתה רציני,פשוט הפתעתי אני לא רגיל.

זה לא כזה מובן מאליו

שמצעים לך להיפגש אחרי הכירות כל כך קצרה, אני מפתע לכך שאלתי אם אתה רציני, ואני מאמין לך. פשוט אני
לא רגיל לדברים כאלו., אז הופתעתי ולכן שאלתי.י.

זה ממש לא משנה

עם מה תתחיל. מקור, פרשנות, זה היינו הך, משום שממילא לא ישר תבין את ההקשרים הרחבים שבהם כל הוגה שרוי. כדי לעסוק בפילוסופיה עליך לחיות את העיון. מדובר באורח חיים, ולא בקריאה של ספר כזה או אחר. קרא כל מה שבא ליד, וגם אל תתייאש מחוסר הבנה. איש אינו מבין בהתחלה את הדברים עד תומם, ו"אין אדם עומד על דברי תורה אלא אם כן נכשל בהם". מה גם שנכון לעכשו אינך חוקר פילוסופיה אלא רק תלמיד מתחיל, ולכן עליך להבין את הדברים באופן כללי, ואין צורך שתעמוד על דקויות ודקדוקים. קנה מחברות, תעשה לך טבלאות, עיין במילונים, תשווה מחלוקות בין חוקרים וכו'. תסכם מה פלוני אומר על אלמוני, ומה פלמוני אומר עליו, קרא אחר כך את הטקסט ותראה לאן דעתך נוטה. שאל את עצמך מהי הסיבה שדברי פלוני נראים לך יותר מדברי פלמוני, נסה להביא לעצמך נימוקים ולבסס את עמדתך.

אם אתה מתעניין בקאנט, קרא את קאנט. אתה מתעניין בויטגנשטיין, קרא את ויטגנשטיין. אתה תתבלבל הרבה, ותוציא אין-ספור דברים מהקשרם. אך שתקרא אותו שוב ושוב, לאחר שתקרא המון הוגים בין לבין, אתה תרחיב את ידיעותייך ותפצה על השגיאות. אחרי חמש או עשר שנים של עיון, תהיה רשאי לעמוד על דקויות. מה שכן, כשמדובר בפילוסופיה אתה מוכרח להבין לוגיקה ולא באופן שטחי. בשלב כלשהו תהיה חייב ללמוד לוגיקה מהיסוד ולהמשיך לתרגל את הלימוד תמיד. קנה כמה ספרי מבוא ותעשה תרגילים.

בהצלחה.

iricky

New member
דווקא זה חשוב ממה מתחילים. אני מציע שתתחיל

עם 'הנסיך הקטן', אח"כ תעבור ל'עליסה בארץ הפלאות', ואחרי שני אלו תנסה להבין מה אמר הצב לאכילס. אם הבנת, תוכל לקרוא כל ספר בקלי קלות.

iricky

New member
ממש לא. אני רציני לגמרי.

אלו שני ספרי פילוסופיה מצוינים. קלאסיקה שבקלאסיקה. והם גם קליטים מאוד. כל ילד יכול להבינם.

יש לי שאלה אם פיזיקה –מתמטיקה ברמה של תואר בא לך די בקלות.

והתחלת כבר ללמוד ברמה הזאת כבר שהייתי תלמיד תיכון, וזה לא קשה לך, ובכלל לימודים
בא לך בקלות, אם זה בהכרח אומר שתצליח להבין פילוסופיה מהר יותר? טוב יותר? אני אשמח
ללדעת אם היכולת הראלית שלי תוכל לעזור לי, או שזה קשור להבנת הנקרא יותר, כי למשל שאני קורא שירה זה לא ממש
עוזר לי אותו יכולת, זה שני תחומים שונים, ולא עוזר לי בכלל שיש אולי ראש ראלי טוב, תודה מראש.

iricky

New member
תראה, בניגוד לפיסיקה-מתימטיקה

שההבנה שלהם תלויה בראש של הקורא, ההבנה בפילוסופיה תלויה בראש של הכותב. כך גם בשירה.

כן בגלל זה קשה לי

אני לפעמים לא מצליח להבין מה הם כתבו, מה הם רצו להביע בכלל,, אבל אני מאוד שירה/וספרות בעני אלו תחומים נפלאים.

תודה לכולכם על העזרה

אבל באמת שיצאתי עוד יותר מבולבל אחד אומר לי ללמוד ספרי לימוד לפני,השיני אומר לא חשוב מאיפה
להתחיל, ועוד אחד אומר צריך להתחיל מחכמי יווין ולהמשיך, ועוד אחד אומר לי תיכול ללמוד בלי
פירושים,שגם אני רציתי ללמוד ככה,אבל הבנתי שזה קשה אז חשבתי אולי פירוש יעזור, אני כנראה
ארכוש את המשתה של אפלטון מה שהציעו לי בפורום פילוסופיה ומשם כבר נמשיך, תודה לכולם
על העזרה, בברכה נתנאל.
&nbsp

iricky

New member
נו, לפחות עכשיו אתה יודע

מה זו בדיוק פילוסופיה.

u r i el

New member
שמע -

אתה הפכת כאן לשק חבטות במובן זה שמרוב עצות אתה מבולבל ומתוסכל וכל הודעה נוספת תבלבל ותתסכל אותך עוד יותר. הפסק לקרוא לעזרה ועשה את מה שכל אדם סביר היה עושה כדי לספק את סקרנותו. אם סקרן אתה, אם רצונך לדעת וללמוד - לך לספריה או לבית מסחר לספרים, שלוף ספר בתחום בו אתה מעוניין והחלט אם הוא לטעמך או לא. אפשר שיהיה ספר זה לטעמך רק חלקית - ועדיין אל תתן לאחרים להחליט עבורך. טוב יותר מכל אלה - שתעשה לך רב ותלמד מפיו ישירות. הסדר כזה תוכל למצוא באקדמיות ובמכללות ובחוגים ובהרצאות ציבוריות ופרטיות. עליך להבין שכל עצה ניתנת מצד המציע אולם אתה הוא הקובע האחרון. עם כל העצות הטובות שקיבלת עד כה - קום מרבצך וצא לדרך. הפורום לא יספק לך דבר מעבר שכבר סופק לך.

כן כך אני אעשה אתה צודק

וכן אני יודע אבל חשבתי שזה פשוט ייותר, באמת אתה צודק, אני כבר אחשוב מה לעשות ואיזה ספר לקנות.

למעלה