המסיבה שהייתה בשמ"ע אתמול...

המסיבה שהייתה בשמ"ע אתמול...

בנושא איטליה לשכחנים שבניכם... אז בחידון עצמו לא השתתפתי. לא רציתי להשתתף בסתם "שעשועון" לא ברמה גבוהה, כשיש במקום אנשים שלא ראיתי כמה זמן. אז ישבתי לי עם עוד כמה, דיברנו במשך כל השעשועון... ואז הגיע הזמן של האוכל. אנשים, להגיד את האמת, זה נראה כמו שוק. כולם מסתערים על הדלת, ובשמע שיחקו אותה סלקטרים, הכניסו רק כמויות מסויימות כדי שחלילה לא יפלו במדרגות. כמובן שאני והאנשים שאיתי חיכינו, כי האוכל לא יגמר כל כך מהר. טוב, הגיע זמנו, עלינו לאכול, אכלתי שתי פיצות (פרוטקציות, U Know...) אחרי זה היו ריקודים, עם השירים הדי חוזרים על עצמם במסיבות בשמע (שלא לדבר על שירים ישנים מאוד שכבר שכחתי את שמם מרוב הותק שלהם...), אבל אני לא מקטר, כי היו ריקודים סבבה
אני חייב להגיד, שמעצבנת אותי העובדה שהכבדי שמיעה מגיעים "בתשלומים". יענו, הם מקטרים על כך שאין נוכחות רבה בקרב הכבדי שמיעה (וגם האנשים בשמע מציינים זאת...) אך כשמגיע "רגע האמת" רבים מהם מעדיפים לא לבוא. אבל העיקר שאלה שבאו - באו. אני חייב להגיד משהו נוסף... יש בין החירשים גם כמה יפיפיות... רק חבל שהן חירשות
. שמחתי לראות שם את אלה שהיכרתי, ובאמת, היה סבבה לראות אותם (כמובן שגם את עדי שמחתי מאוד לראות...) אז.. אני מניח שכעת מגיע סוף הדיווח שלי... מה איתכם? (מבין אלה שבאו מן הסתם...)

היה נחמד....

הייתה מסיבה נחמדה בסך הכול ומאוד נהניתי להכיר חירשים ויש לי שאלה אלייך לוחם חשאי וסוכן כפול, אמרת שבין החירשים היום כמה יפיפיות, רק חבל שהן חירשות... מה זה משנה אם הן חרשות? כולנו בניי אדם!

למה בלתי אפשרי??

אני כבדת שמיעה וכול חבריי הם חרשים! צריך להשקיע קצת זמן ומאמץ... אז מה אתה רוצה להגיד לי שכשאתה נתקל בחרש אז אתה ישר מוותר על ניסיון לתקשר אתו?.... וחבל כי אולי האהבה האמיתית שלו היא בחורה חרשת? נכון??

המרחפת

New member
לאו דווקא

כל החרשים הצעירים כיום יודעים קריאת שפתיים, ומוסגלים להתבטא גם בצורה אוראלית, ברמה כזו או אחרת. הם הרי לא יצפו שכל העולם ילמד שפת סימנים רק כדי לדבר איתם, ומכירים גם דרכים חלופיות (על פתקים שמעת?)

פתקים?

את באמת חושבת שכבד שמיעה שלא בטוח אם החירשת יודעת לקרוא שפתיים, יבוא וייתן לה פתק?... אולי... אבל לא נראה לי שזה הגיוני...

קודם כל.. יש בעיה פה..

במשך שנים כבדי השמיעה והחרשים נטו שלא להתערבב זה עם זה.. כיום החרשים קוראים שפתיים ומשתלבים די טוב בסביבה השומעת אולם עדיין קיים התבדלות בינם לכבדי השמיעה.. כנראה מתוך תפיסה שהכבדי שמיעה סנובים.. הכבדי שמיעה מצידם לא אוהבים להשתלב עם החרשים, בהיות החירשים מוחצנים, רכלנים וכו´.. (אני מסביר את נק´ ההשקפה של כל צד..) כיום יש כמה כבדי שמיעה אשר יודעים ש"ס (שפת סימנים) והם משתלבים בהצלחה בעולם החירשים ומעדיפים שלא להתערבב עם הכבדי שמיעה, ואפילו מאמצים את נק´ ההשקפה של החרשים שהכבדי שמיעה סנובים או משעממים.. זה חבל מאוד.. נשאלת פה השאלה מדוע? למה הכבדי שמיעה לא רוצים ללמוד ש"ס? הרי בכך הם יוכלו לתקשר בקלות עם החרשים וגם בינם לבין עצמם (בעצמי בשישי שעבר הצטרפתי לרכב של חבר שלי והוא וחברו ניהלו שיחה עירה בש"ס ושניהם כבדי שמיעה.. שאלתי אותם מדוע הם מדברים בש"ס ולא בשיחה קולית רגילה, התשובה שענו הפתיעה אותי.. :כדי שלא יהיו אי הבנות, מעניין לא?) והאמת שגם החרשים לא בסדר, הם לא מתאמצים לגלות סובלנות כלפי הכבדי שמיעה..פשוט משום שקשה לקרוא שפתיים.. זה לא קל וייתכן שבבילוי כבר לא רוצים להתאמץ בשביל מישהו שלא מוכר.. אבל אם באמת רוצים, אפשר להשתמש בפלא - לכתוב אם לא מבינים.. או בפתקים.. או להתאמץ לקרוא שפתיים ולדבר בקול ברור יותר.. ישנם המון דרכים, ומי שרוצה מצליח למצוא
אחרי ככלות הכל, כולנו בני אדם.. (כן ידוע לי שכבר אמרו את זה
וזה נכון)

דני.... לא כולנו לא בסדר....

לא כל החירשים לא בסדר... אני בשמחה היתי מתייחסת לכבדי שמיעה אבל הם כזה מאוחדים ומדברים להם בצד וממש יחד יחד עם כבדי שמיעה!! כאילו שזהו קהילה סגורה מדי... ואפילו בטיולים חמישה ימים, שלושה ימים באילת וכו´ הייתי מצטרפת לפעמים לאוטובוס של כבדי שמיעה וראיתי שממש לא קל להישתלב אז העובדה! לא רק אנחנו צריכים אלא הם צריכים גם לפתוח את ראשם לפחות... לא?!

אופס מתנצל, לגבי מה שכתבתי לעיל

שכחתי להוסיף, שכל מה שכתבתי לעיל מסתמך על היכרותי הפרטית כמה מהכבדי שמיעה וכמה מהחרשים
ואין ברצוני שתחשבו בטעות שיש פה הכללה.. הנק´ פה.. שאם מתאמצים אז יש דרכי תקשורת וזה מה שחשוב בסופו של דבר..

Catty

New member
לא הספקתי לקרוא הכל

כי אני בורחת לפגישה הראשונה במחוייבות! אך ברצוני לומר שגם ל"שמע" יש חלק לא קטן בפירוד עצוב זה...

התגובה שלי:

דבר ראשון, אני לא בדיוק מכיר את הסטיגמות של כל קבוצה (עד לא מזמן לא הייתי בכלל בעיניין של הלקות שמיעה, יענו הייתי רק עם שומעים...) למה אני "לא רוצה ללמוד ספת סימנים"? התשובה ברורה. אני פניתי לשמ"ע, לברר האם יש אפשרות ללמוד ש"ס. יודע מה הייתה התשובה? "ניתן להרשם לקורס, שעולה 600 ש"ח" (אם זכרוני אינו מטעני...) לא יודע מה איתך, אבל אני, ממש אין לי כסף לזרוק עכשיו, גם בשל היותי חייל (נתחשב גם בעובדה שמעולם לא עבדתי...) וגם בשל המצב הכלכלי. אם כך, החלטתי פשוט לא ללמוד. במקרה הטוב, נחכה לזמנים אחרים, במקרה הגרוע - אני לא צריך אפילו להגיד מה. אם יוצע לי ללמוד ש"ס בחינם, כמו שהחירשים לומדים אותה ללא תשלום (אני טועה כאן? אחרי הכל, המחשבה ההגיונית שהחירשים ילמדו את השפה שלהם ללא תשלום...) אני אשמח מאוד. אבל אני לא יכול כרגע, כשאני ללא פלוס רציני בבנק, לשאת בעלויות ששוות משהו כמו שתי משכורות שלי... עכשיו ההיגיון אומר, שאם הכבדי שמיעה לא יודעים ש"ס, והדיעה הרווחת שחירשים מדברים רק בש"ס (לפחות ככה אני רואה...) אז זה לא עיניין של סנוביזם, זה עיניין של אי הבנה. כמו שאני לא אגש לסיני שלא יודע אפילו מילה באנגלית, כך אני לא אגש לחירש שאני חושב שלא יודע אפילו לקרוא שפתיים. עובדה, שיש שתיים או שלוש חירשות (שהיכרתי אגב מהפורום הזה...) וזה שהן יודעות לקרוא שפתיים עזר מאוד לתקשורת בנינו כשנפגשנו בשמ"ע (וגם הידידים ה"סנובים" שלי דיברו איתן בכיף...)

אני לא מכירך אישית..

אך הנה לך עוד חירש שיודע לקרוא שפתיים (וזה אני..) ויש עוד הרבה חירשים שיודעים לקרוא, ואם אומרים לך שלא.. אז כנראה לא בא להם להתאמץ כשאתה מדבר באופן רגיל (דיבור מהיר..) עם חרשים צריך לנקוט בכמה כללים.. הגייה ברורה, ומילה מילה ולא כל המשפט ברצף.. ומובן דיבור איטי יעזור ויתרום לרצון הכן של חירשים לקרוא את שפתייך.. לא ברור המשפט:"עד לא מזמן לא הייתי בכלל בעיניין של הלקות שמיעה, יענו הייתי רק עם שומעים..." אתה רוצה לומר שאתה היית שומע?לי אין מושג לגבייך, אז מניח שבטח יש לך ליקוי קל בשמיעה, מילדות או מלידה.. אבל אתה מעולם לא ראית עצמך כלקוי שמיעה.. אם כך אז מדוע אתה בשמ"ע?
מאיפה בא לך שחירשים לומדים ש"ס בחינם?? אני מניח שהם למדו בילדותם..?אני אישית למדתי ש"ס מחברים וכמו שאני רואה היום אני מדבר ש"ס באופן שוטף
העיניין פה.. שאם רוצים, הכל אפשרי, ואם מתלוננים ולא עושים משו בקשר לכך, אז רק ממשיכים להתלונן ולהתולנן ובסוף מה?? אפס בריבוע.. לא מרוויחים כלום מלהתלונן, מרוויחים רק אם מתאמצים..

דני ../images/Emo26.gif

"עד לא מזמן לא הייתי בכלל בעיניין של הלקות שמיעה, יענו הייתי רק עם שומעים..." המשפט מתכוון לכך שגדל עם השומעים ולא היה לו שום עניין עם לקויי שמיעה
רק בזמן האחרון הו היה בעניין איתם.. למי שכתב את זה
אתה יכול לתקן אותי עם אני טועה!
אם המילה "יענו" תקע את המשפט ולא היה לך ברור למה הוא התכוון, אז המילה מתכוונת ל"במילים אחרות", או "זאת אומרת"...

את צודקת.

אמנם בעבר אני הייתי בשמ"ע, אבל לא ממש "התרכזתי" בעיניין של הלקות שמיעה. רק אחרי שגדלים מבינים את הסיפור, ולי זה קרה רק לפני שנתיים ככה...

איך אני מתקשרת איתם??

בשפת סימנים!! לפני שנה כבאתי ללמוד ביהוד הייתי כבדת שמיעה לכול דבר. הייתי יושבת תמיד בצד ואף אחד לא ממש התאמץ לדבר איתי. אך לקחתי את עצמי בידיים ואמרתי לעצמי שאני לא מוכנה לשבת בצד כול השנה. בקיצור, התחלתי ללמוד שפת סימנים מחברים שלי, הייתי מסתכלת על המתרגמת וכך לאט לאט למדתי שפת סימנים... לי לקח כמעט שנה ללמוד שפת סימנים כי יש אין לי קליטה
... אך זה השתלם לי, גיליתי עולם של חרשים שהם אנשים נורא חמים ונורא חופשיים, ומאוד נהנית לדבר איתם ולהשתוללל
. חבל שאתם כבדי השמיעה לא מנסים קצת להכיר חרשים עזבו אותכם מקורס ש"ס תלמדו לבד מחברים חירשים

Catty

New member
רק שלחלקנו אין...

אבל, אני מסכימה 100% שבהחלט אפשר להתאמץ! זה אכן מה שאני עושה במידת הצורך, או הרצון ולא בדיוק נכשלת.

נכון....

אני למשל, לקוי שמיעה, הוריי חרשים ואני יודע ש"ס מילדות. יש לי חברים אשר מעניין אותם השפה ואני מלמד אותם קצת... אבל הם לא משתמשים בש"ס, רק כדי להריץ דחקות עם החברים.... זה טוב שיש שומעים שרצו לדעת ש"ס רק כדי לתקשר עם חרשים.. ובקשר למסיבה, אפשר לקחת בת הצידה ולדבר או פשוט להעזר בתנועות גוף

למעלה