המסעדה של אמא - מסעדה אתיופית חדשה בחיפה

pix37

New member
ואכן היו שלוש כוסות למרות שהיינו שני סועדים

ולא ממש הבנתי למה ?

אני מקווה שלא הפרתי את כללי הטקס כאשר שתיתי את הכוס של אליהו הנביא
 
לא חושב שהפרת משהו

הכוס הראשונה נקראת:אאול-בערבית אאול זה ראשון, השנייה טאני שזה כמובן השני, הנה משכתב משפט מויקי:
על פי המסורת האתיופית את פוטלי הקפה גילו שלושה חברים בשם:
אבון, טונא וברכה,על שמם ולזכרם טקס הבונה כולל שלושה סבבים,
אגב הקנקן היפהפה המסורתי נקרא:ג'אבנה,
בסוף הצלחת לסקרן אותי פיקס על המסעדה הזו, בהזדמנות אקפוץ לשם
 
ולמה שמות הכוסות בערבית ולא באמהרית?

והזכרת לי משהו. לאמי הייתה שהים כלבה בשם אלמה. כשהלכה לעולמה, הבאנו לה כלבה עזובה אחרת שהיא שמחה לאמץ וקראה לה אלמה טאני, אלמה השנייה.
 
אין לי מושג, יש שני שמות לכל כוס

שהקפה מוכן, עוברים לשלב ההגשה, שבמהלכו מוזגים לאורחים שלושה ספלים בזה אחר זה, הנקראים "אוול" או "אבול", "טני" או "רג'ה" (באורומו "טונה" או "טולה") ו"ברכה". בכל פעם, לפני סבב המזיגה, מניחים את הקומקום עם מים לרתיחה.
 
עד כדי כך דומה להודי? טוב לדעת...ואפרופו ריחות

פתיחת תבלינים. אתמול הכנתי לנכדות מולוחייה בהפתעה וריח הטע'לייה התפשט בכל הבית. איך שהן נכנסו אלי הביתה מבית הספר הן מיד זיהו: יש! רות-רות הכינה מולוחייה...הן מתות על זה ולי זה עושה נחת.
 

pix37

New member
עדיין יש מלוח'יה טריה ? או שכבר עברת לנוהל חורף (מיובשת) ?

 
חלילה מיובשת. קונה בקיץ, קוצצת ומקפיאה מנות מנות.

וכשנגמר, יש בשני אטליזים ברח' יפת 'סוליות' של טרי, קצוץ וקפוא. אחד לאחד הטעם של הטרי.
במיובשת השתמשתי בלית ברירה בשנות מגורינו בפריז אבל זה לא זה. אגב, באותם שני אטליזים יש במיה קפואה ומנוקה בגודל חצי זרת. לא אכלת כזו. 21 ש"ח לק"ג אבל שווה כל גרוש. אחד מהם, אבו חילווה פתוח גם בשבת. השני, עמוס, אטליז כשר. אצלו אני קונה טחול ממולא.
אולי תעשה לך מנהג של יום בחודש לאכול גם בשר? לא חבל?
 

pix37

New member
יש מעט מאוד בשר (בעיקר בישראל) ששווה לשבור צמחונות עבורו

כך שבינתיים בארץ אני מצליח להתאפק.
בחו"ל אני משחרר יותר כחלק מהחוויה הכוללת והנסיון להתחבר לתרבות של המקום.
 

pix37

New member
רק עניין של זמן והשקעה

מלוחייה אני עושה צמחוני נהדר - אין שם שום ערך מוסף לעוף ואם אתה עושה בסיס ממספיק ירקות מטופלים נכון אני לא מרגיש בחסרון של הבשר.

ממולאים כנ"ל - אם יש לך יד ועין אתה יכול לעשות את זה לא פחות טוב מאשר עם בשר.

קובות - כאן זה כבר יותר קשה - יותר בגלל שאין לי מקור השוואה טוב להתייחס אליו - מאז שהדור הותיק נעלם - אני לא מוצא קובות מצריות אמיתיות - ולכן אין לי נקודת התייחסות להשוות אליה את התחליפים שלי - שלא לדבר על זה שאין לי את התנועה ואין לי ממי ללמוד אותה. הקובות הפלסטיניות והתחליפים הצפון אפריקאים הם פשוט שונים משלנו ולא משתווים לזכרונות.

בכל המנות שציינת הבשר אינו העיקר וניתן להחליף אותו די בקלות - המנות שפשוט אי אפשר לזייף זה חלקי פנים והם אלה שחסרות לי הכי (לב של כבש, טחול, וכו'...)
 

pix37

New member
אני לא חושב שאי פעם טעמתי מלוח'יה על בסיס ציר בקר

הצד המצרי שלנו עלה ישר לקיבוץ ולא היה להם שם בשר אלא רק עוף.
(יש סיפורים מרתקים על איך הם היו משיגים מלוח'יה מנצרת ואיך סבתא רבא שלי שהקפידה על כשרות הסתדרה בקיבוץ שמצדו עשה המון על מנת לאפשר את הקליטה(

קשה לי גם להאמין שעניי מצרים הצליחו להשיג בשר לציר, למיטב ידיעתי המתכון הקלאסי הוא בכלל צמחוני ביסודו ורק בחגים הוסיפו לו עוף אחד למשפחה שלמה.
 
עניי מצרים עושים זאת על בסיס ארנבת בכלל. והמתכון לחלוטין

בשרי. אפשר עם עוף או עם בשר.
 
רשמתי לפני...

 

bruno01

New member
נשמע מעולה ומגניב.

אהבתי מאוד את מה שאכלתי במסעדה האתיופית הקטנה פה בצ'לנוב, והיא טבעונית לגמרי, אז נראה לי שהשדרוג של הבשר בכלל יוסיף


תודה!
 

trilliane

Well-known member
מנהל
משמח לשמוע, תודה על הדיווח!

שעשעת אותי קשות במשפט "מלכתחילה הם מורידים את רמות החריפות בהתאם לצבע העור של המזמין"...

במקרה שלי זה אומר חריפות של חלבון ביצה...
יש לי סבילות אפסית לחריף. מנגד אחי (לבן כמוני) דווקא מסתדר מצוין עם חריף (זה לא הגיע מהבית, הוא כנראה רכש את היכולת איכשהו...
).
&nbsp
אגב ריח של מסעדה – אתה טוען שזה ריח מוצלח? אני שונאת להריח בישולים כשאני יושבת במסעדה, אח"כ אני יוצאת וכל הבגדים שלי מסריחים...
 
למעלה