המסע לפולין-הכרחי?

Ivan Ivanov

New member
ההשואות שאתה עושה אינן במקום.

בכל שטחי ברה"מ האוכלוסיה המקומית לקחה חלק נכבד בהשמדה פיזית של היהודים היהודים. בעירות רבות בלטביה וליטא אלפי יהודים נרצחו בפוגרומים אחרי יציאת הסוביטים ולפני כניסת הגרמנים. כנל לגבי אוקראינה ובלרוס. מרבית עוזריהם של הנאצים במחנות ההשמדה היו אוקראנים. אין מה להשוות בין מדינות מערב אירופאיות (כדוגמת נורבגיה ודנמרק בהן מספר היהודים היה קטן) ופולין. בולגריה ואיטליה אלו שתי מדינות שהצטינו ביחס אוהד ליהודיהם ברגע שאתה משווה בין פולנים ובין אוכלוסיות אחרות במזרח אירופה כמו לטבים,ליטאים,אוקאנים,רוסים,מולדבים וכו' אתה רואה שהפולנים לא היו הגרועים ביותר.

zvikurz18

New member
גם באזור צפון בוקובינה לקחו הרומנים

חלק נכבד בהשמדה פיזית של היהודים יחד עם הגרמנים

Yoavsagi

New member
לזכור ולא לשכוח...

לאו דווקא אומר לנטור טינה, אני רואה בעייתיות מסויימת בנטירת טינה לעם הפולני או הרוסי בגלל התנהגות אבות אבותיהם לפני כ60 שנה, ואני אף רואה זאת לפעמים כצעד גזעני בפני עצמו, שזה אבסורד כשמתקשר לנושא המדובר.

p a l o m a

New member
"בעיתיות מסויימת" איזה מינוריות...

למה? בניהם התאהבו בעם ישראל? אפילו הרוסים הלא יהודים שעולים לישראל הם שונאי ישראל.. שותים כמה כוסיות והשנאה נשפכת מיד החוצה מגרונם.. וזה פה אצלנו.. תאר לך מה קורה אצלם

Ivan Ivanov

New member
כל העולם הוא שונא ישראל?

הגישה הזאת לא תוביל אותנו לשום מקום. ולגי אותם רוסים לא יהודים שועלים לישראל. דווקא פה אצלנו זה יותר בולט מאשר אצלם. הקשיים החברתים והכלכלים שהם עוברים פה מובילים חלק מסוים מאותם עולים להתנהגות עליה את מדברת. אני מכיר לא מעט חברה צערים שהולכים עם צלב גדול ובולט. ואת יודעת מה? הצלב הופיע במדינת היהודים שנתיים אחרי שהם עלו לפה. כשאני שואל אותם כמה שאלות על הנצרות אני נוכח לדעת שהופעת הצלב לא קשורה בנצרות אלא באיזה התרסה לגבי הציבור הישראלי.

Yoavsagi

New member
אבל זה לא בגנים.

זה בחינוך, והוא שגוי, אבל ניתן לשינוי, אל לנו להתייאש מהניסיון ואל לנו להתחפר בתוך עצמנו, זאת לא מטרת הציונות או הארץ.

p a l o m a

New member
חשאאבתי שהחליף אולי את

ניקו לניק ראססי....

הענאלע

New member
אני חושבת שהוא (לא בזמן עבר) פולני

אני לא יודעת מה המניע שגורם לו להתאמץ כ"כ כדי לסנגר על העם הפולני. לא יעזרו הסטטיסטיקות והמחקרים המדעיים כביכל שהוא מביא, הרי הורינו חוו את הפולנים (את רובם) על בשרם. ואני בכלל לא מדברת על להסתכן ולהציל, אני מדברת על לרצוח ולהסגיר מתוך שנאה תהומית אל אנושית. את סבא שלי הסגיר פולאק אחד בעבור קילו מלח ממש חודש לפני השחרור! לחשוב שסבי הסתתר כל המלחמה ושרד ובדקה ה-90 נרצח! ושלא יגיד לי שהמעורבות האישית והרגשית יוצרת חוסר אובייקטיביות! מה גם שהמקרה של סבי אינו היחיד!

p a l o m a

New member
הענאלע, גם לי לא ברור מה גורם

למישהו לסנגר על הפולנים.. אולי זה סתם רצון להלהיט את הרוחות?

ברוך הבא לפורום. האם המסע הכרחי?

קשה להחליט. אצל כל אחד משפיע אחרת. למשל אצל ילדי מתוך חמישה, שלשה נסעו הבת התעקשה שלא רוצה ועוד אחד לפני. האם שינה למישהו הנסיעה או אי נסיעה. קשה להגיד. נראה לי שרק אצלי ששינה, כבן לניצולי שואה נסעתי רק בשנת 1996 עם משלחת של מבוגרים. יום אחד עזבתי את המשלחת ונסעתי עם אישתי לעיר מגורי הורי ז"ל, לקחנו מונית מבלי לדעת פולנית, הנהג לא ידע אנגלית. לקחתי כתובות ומפות, הגעתי למוזיאון לבית קברות העתיק. ראיתי את ה"אין" ומאז אני מחפש ומחפש, ביקרתי במוזיאונים גם בחו"ל, חרשתי ארכיונים, מצאתי המון חומר. גם דרך פורום זה נמצא חומר ע"י עזרה והחלפת מידע בין חברי הפורום. אולי למישהו יש חומר על אותו מקום שלי אין או להפך. מכל מקום המסע שלי לפולין נתן לי את הטריגר להתעסק בנושא זה. בברכה

א ת י 10

New member
יש פורום מיוחד לענייני המסע לפולין

ממליצה שתבקרי גם בפורום: "שואה דור שני ושלישי", שם תמצאי הרבה חומר וגם קישור לפורום המסע לפולין.

למעלה