המסע לפולין

המסע לפולין

התבשרנו כי המסע לפולין יהיה כה יקר שרק מעטים יוכלו לממש את האפשרות. מצ"ב מה שכתבתי בפורום המסע לפולין : "המסע לפולין הוא לדעתי חובה לכל תלמיד ותלמיד. על המדינה לממן מסע זה למי שאינו יכול. ההשתלטות החרדית גם על מסע זה - היא שיא השפלות. יותר חשוב לממן מסע זה מאשר לממן את בחורי הישיבה החרדיים, שהם טפילים ברשות החוק. ומילה לשרת החינוך: ארגנתי מספר מסעות לפולין לפני שמשרד החינוך התערב. המסעות היו מוצלחים, מאובטחים וזולים, מאחר והם התנהלו במכרז חופשי. מאז שמשרד החינוך התערב - נגרם רק נזק. כמו כן שמעתי כי את רוצה ללמד בבתי הספר את שיריו של המשורר סמיר דרוויש. רק זה חסר לנו? האם תלמידינו יודעים מי זה ביאליק ? ממש לא. האם הם לומדים את כתבי שלום עליכם ? ממש לא. האם הם יודעים מי היו יצחק קצנלסון ומרדכי גווירטיג שנספו בשואה ? ודאי שלא. אז טלי קורה מבין עיניך, ובמקום לממן ועדות ותתי ועדות תעזרי לנוער לנסוע לפולין ולראות את הזוועה למען יספרו לדורות הבאים, כי את מעט האנשים שעדיים חיים מבין ניצולי השואה - הממשלה שלנו מפקירה." באותו פורום יש גם עצומה למען הוזלת המסע והפיכתו לשווה לכל נפש. אנא - הכנסו וחתמו.

אתך בחיים לא הייתי רוצה לנסוע לפולין

אדם שמאשים את החרדים, שקורא להם טפילים, לא ראוי שידריך בפולין. הנאצים לא עשו, כידוע לך, אבחנה בין יהודי כזה לאחר או יהודי על פי ההלכה או לא. ניצולי שואה רבים ובני משפחותיהם הם כיום מה שאתה קורא "טפילים". תתבייש !

אני לא מתבייש

אני לא סבור כי אני צריך לממן את לימודי התורה שלהם, מכספי המיסים שאני משלם, בעוד ילדי משרתים בצה"ל 3 שנים וגם במילואים. אני סבור כי אם הם רוצים לחיות - הרי עליהם לקבל את דין המדינה לפני דין הרבנים, לשרת בצבא ולמלא את חובותיהם כלפי המדינה. כן....היום המדינה קודם לכל. אם ייתה לנו מדינה אז היו רבים מששת המליונים בחיים. אם אינך רוצה לנסוע איתי לפולין - זכותך. אך רבים עשו כן - ומודים לי עד היום.

masorti

New member
ואני סבור...

שאני לא צריך לממן בכספי המסים שלי את הטיול לחו"ל של תלמידי בתי הספר, ובטח שלא לממן את הקריירה שלך כמדריך תיירים. אלמלא היו מעורבים אינטרסים כספיים כבדים של סוכני נסיעות במסע לפולין, כבר היו מזמן מבטלים את השטות הזו. צעיר שרוצה ללמוד על השואה יכול לנסוע לבקר ב"יד ושם", ואין צורך לטייל לחוץ לארץ בשביל זה. נ.ב. תבדוק באיזה סוג של משטר התקיים המוטו "המדינה קודם לכול".

לפי דבריך

אתה מגדיר את עצמך כיהודי ? יותר חשוב לנסוע לפולין מאשר לנסוע לקבר של נחנ נח נח נח. לגבי המסע לפולין - אני מדריך בפולין בהתנדבות. אני איש עובד, וועושה את מלאכת הקודש הזאת בהתנדבות ועל חשבון זמני הפנוי. אפילו את הטיסה שלי אני משלם. אנסיעה לפולין אינה טיול, אלא מסע. אם הנסיעה הופכת ל"טיול" אשמים בכך אלו שלא יודעים להכין את התלמידים. במסעות בהם אני הייתי - לא קרו כל מקים חריגים. לגבי מימן המסע - כל תלמיד ממן את המסע מכיסו. בבית הספר איתו אני נסעתי מימנו עזרה לתלמידים שידם אינה משגת ע"י עבודת שאר התלמידים. אף אגורה מכספי המיסים שלך אינה הולכת למימון המסע לפולין, אבל הרבה אגורות מכספי המיסים שלי ב הולכות כדי שהעבריין (ע"פ דברי היועץ המשפטי לממשלה) יונה מצגר יוכל להמשיך ולהתאכסן בבתי מלון יוקרתיים ולשמש כדיין בבית הדין הרבני.

deebeebee

New member
מי שמכיר אותי יודע שאני

רחוקה מהמחנה החרדי ולא יחשוד בי בקרבה יתרה לציבור זה אבל לא הייתי קוראת להם בשמות גנאי כמו "טפילים", שמות המזכירים את הכינויים להם "זכו" היהודים באירופה. אדם כמוך המעיד על עצמו שהעברת עדות השואה לדורות הבאים חשובה לו. מלבד זאת, לא הייתי עושה הכללות- בגדוד בו שירת בני (חטיבת הנח"ל) שירתו איתו קבוצה גדולה למדי של חרדים ותלמידי ישיבות. מלבד זאת- לצערי יצא לי לבלות הרבה בבית חולים בחודשים האחרונים, אבל יצא לי גם ל"קבל שרות" מחרדים העובדים כמתנדבים בבית החולים ובמד"א. אני חושבת שאדם יכול לתרום לחברה גם בדרכים כאלה. לגבי הרב מצגר- אם אכן עשה את מה שמיוחס לו, הוא לא הפוליטיקאי (וכן, לדעתי הוא פוליטיקאי) המושחת היחיד במדינה. יש עוד כמה כאלה, ולא כולם חרדים או דתיים.

masorti

New member
לא זכור לי...

שכתבתי משהו על חשיבות המסע לקבר קבי נחמן. כתבתי רק שהמסע לפולין הוא שטות ומשמש בעיקר ככיסוי לטרנד של טיול לחו"ל לכל תלמידי בית הספר. לא צריך מקרים חריגים ברמת עירוב המשטרה המקומית כדי שהמסע יקבל צביון של טיול לחו"ל. אני עומד מאחורי דברי שמה שמניע את העסק הוא אינטרסים כלכליים של מקורבים שעוסקים בנסיעות. אני רק מתנצל על שחשדתי בך שאתה מדריך מקצועי תמורת שכר. אני ממליץ לך לבדוק היטב האם המסעות לפולין לא מסובסדים ע"י הקופה הציבורית. התשלום הישיר שנגבה מהתלמידים הוא רק קצה הקרחון. נ.ב. לפני שאתה נואם לי את נאום החרדי שלא שרת בצבא, כדאי שאבהיר שני דברים: א. אני לא חרדי. (עיין בכינוי שלי בפורום) ב. אני שרתתי שירות צבאי מלא, כולל שירות קבע.

המסע לפולין

א . אין לי שיג ושיח עם מי שאומר שהמסע לפולין הוא שטות. כל מי שנוסע לפולין, בהנחה שהמסע מאורגן כדבעי - עושה מלאכת קודש. ב . המסע איננו טרנד של נסיעה לבילוי. המסע הור רציני ולימודי,ומרבית התלמידים חוזרים ממנו בוגרים יותר ומבינים יותר, וגם ישראלים גאים יותר. ג . המסע איננו ממומן בכלל מהקופה הציבורית. אפילו את האבטחה (ולא אפרט מי מאבטח) ממנים הנוסעים מכיסם. ד . אין היום שום אינטרסים, שכן משרד החינוך הוא האחראי על המכרזים, והוא הקובע. יחד עם זאת העובדות הן שמאז נכנס משרד החינוך לעניין - המסע רק התייקר. ה . התשלום מתבצע אך ורק ע"י התלמידים, והייתי הגיזבר של המסעות האלו, ולכן אני יודע בדיוק את נושא המימון. ו . גם הורים המצטרפים למסע משלמים מחיר מלא. לא התכוונתי שלא שרתת בצבא, אבל ברור לי כי חלק גדול מאנשי משרד החינוך מונע משיקולים זרים, וכי אם היה מדובר בצורך לסבסד את החינוך של אלו שלא משרתים ברובם בצבא (קרי: החינוך העצמאי) - היה נמצא לכך המימון.

deebeebee

New member
האם צריך לנסוע לפולין

כדי להיות ישראלי גאה??? מוזר כי אני מכירה ישראלים גאים שמעולם לא היו בפולין.

הנסיעה לפולין

לצערי מערכת החינוך אינה מעודדת להיות ישראלי גאה. המסע לפולין מהווה נדבך חשוב. בסקר שנערך לאחרונה יותר מ 60% מהתלמידים אינם יודעים את המילים של ההמנון הלאומי "התקוה", ויותר מכך כ 80% מהתלמידים לא יודעים מי חיבר את ההמנון. לי לפחות ברור כי אלו שחזרו מפולין, ושרו את התקוה בתאי הגזים במיידנק, מבינים את המשמעות של כל מילה ומילה.

deebeebee

New member
אז קיים הבדל בין

שירת התקווה במיידאנק לבין שירת התקווה בירושלים/תל-אביב או גבעתיים, ורק במיידאנק אפשר ללמוד על התקווה.

iwit

New member
צריך לקחת אותם למיידנק כדי שילמדו את התקווה?

ואת משמעות המילים? לא יצאתי למסע לפולין בתיכון, ואני ומרבית מכריי (אלו שיצאו ואלו שלא) יודעים את מילות התקווה כי זה תלוי במשפחות שלנו ובחינוך שקיבלנו. איש מחבריי שיצאו למסע לא יותר ישראלי ממני או יותר יהודי ממני ולא מבין את התקווה יותר "טוב" או "נכון", וכמובן, וגם לא מתעניין בשואה ובנרצחיה יותר ממני. לא ממש ברור לי מה אתה מדבר. יש כמה דברים שיותר קריטיים לכל ילד בישראל ממסע לפולין, בהיבט החינוכי. אמרת בעצמך - שלום עליכם וגבירטיג לא בתכנית הלימודים, ושום דבר רציני, בעצם, לא נלמד על יהודי אירופה ותרבותם בבי"ס. בוא נדאג קודם לזה.

מיידנק

במיידנק יש לכך יותר משמעות. שים לב כי מי שרצו הכי הרבה לבטל את המסעות היו יולי תמיר, שהיא כשלון כואב, ושולמית אלוני בטענה מבית מדרש בלתי ידוע לפיה "מפולין יחזרו הילדים יותר ימניים". אז גב' אלוני - ימניים - לא דווקא. ציוניים - דווקא כן. ובין להיות ציוני לבין להיות תומך מובהק של כל נפיחה פלסטינית - מבחינתי זה ברור - להיות ציוני ולהיות עם חופשי בארצנו.

deebeebee

New member
וללא מיידנק

אתה לא יכול להיות ציוני ועם חופשי בארצך. אכן, דברי חכמה.

אגב...........

רק כעת במהדורת החדשות שמעתי שאין כסף למיגון שדרות , אין כסף לחלוקת מסכות אב"כ, אבל מצאו 500,000,000 ש"ח (חצי מיליארד ש"ח) או במונחים דולריים כ 140 מליון דולר תוספת לתקציב הישיבות. בהנחה שכל נסיעה של תלמיד הייתה מסובסדת ב 400 $, כמה תלמידים יכלו לנסוע ? ואז קם האיש המעוות הזה ח"כ שלמה בניזרי , שקופת שרצים מונחת על ראשו, (הוא עומד לדין) ואומר שרעידות האדמה הן בגלל ההומואים. אז דע לך חבר הכנסת בניזרי, אינני הומו, ואני אפילו בעל משפחה בישראל. אבל רעידות האדמה הן תופעת טבע, שלא כמוך שאתה תופעה שאפילו הטבע לא מסוגל להסביר. וכאשר סבי, שהיה רב בקהילת ורשה הגדולה, נסע עם עוד רבים מבני שפחתי לטרבלינקה - האלוהים בו אתה מאמין דמם. ומעניין מה יגיד על כך האיש לו אתה סוגד יותר מכל - האייתולה עבדאללה.

masorti

New member
יש לי בשבילך הצעה לחסכון...

יבוטלו מיד כל התחייבויות המדינה במסגרת הסדרי הקיבוצים, וכל הכסף הנחסך יועבר לסיבסוד מסעות לפולין. תהיה סמוך ובטוח שהכסף שהמדינה מזרימה לקיבוצניקים (שבלי בושה חומסים את האדמות היקרות ביותר במדינה תמורת פרוטות) הוא רב עשרת מונים מהכסף שמוזרם לחרדים.

אכן

אין לי בעיה שיקחו כספים גם מהקיבוצים וגם מהחרדים. אבל יש הבדל אחד - כשהקיבוצניקים שומרים על העם במסגרת הצבא - החרדים המשתמטים חושבים שאלוהים הוא חזות הכל, ונהרגים באוהלה של תורה. אני מפנה אותם לגורל כל אלו שמתו בטרבלינקה כשקריאת שמע ישראל על שפתותיהםם, בהם סבי וסבותי. ישראל.לא שמע. ואגב...גם הצוררים שנאו הומואים כמו מר בניזרי, שבטח יטען שדבריו הוצאו מהקשרם, ויזה לצ'פחה מהאייתולה שלו.

masorti

New member
אתה יכול להנמיך את הלהט האנטי-דתי שלך...

להזכירך שמפלגת "שינוי" ימ"ש נעלמה מהמפה הפוליטית כאבק פורח, ולא נשאר ממנה זכר.

למעלה