המסע לפולין

אני לא אנטי דתי

יש לי את כל הכבוד לדת ולדתיים. אין לי אפילו טיפה כבוד לחרדים, לש"ס ולאייתולה עובדיה, שחיים על חשבון המדינה אינם תורמים למדינה, וחושבים שהכל מגיע להם. שינוי הם אנשים שה"רב" עודיה יכול בקושי לנשק להם את הציפורן. כולם שרתו בצה"ל, וחלקם גם נפצעו בקרבות , ובזכותם מדינת ישראל קיימת.

masorti

New member
בהחלט אתה אנטי-דתי...

אלמלא אנשי שינוי היו יהודים, היה אפשר להגדירם כאנטישמים. אולי שכחת, אבל שינוי העלתה בכנסת יותר מפעם אחת הצעת חוק לאסור את השחיטה הכשרה במדינת היהודים. הם הצטרפו לשורה ידועה של משטרים שאסרו על היהודים לשחוט כשר, במטרה ברורה להתעלל ביהודים. בישראל המטרה כמובן היתה להתעלל בדתיים עד שיהפכו מחוסר ברירה לחילונים. מדינת ישראל קיימת למרות אנשי שינוי ולא בגללם. אילו יכלו, היו מוחקים כל זכר של המסורת היהודית מהמדינה והופכים אותה לעוד ארץ רב-לאומית שבמקרה גרים בה כמה אנשים בני דת משה. .

אתה טועה ומסית

שינוי העלתה חוק שמטרתו לאפשר שחיטה כשרה ולא כשרה, כי השחיטה הכשרה יש בה משום התעללות בבעלי חיים. אני אוכל גם לא כשר, ולאף אחד אין זכות להכנס לי לצלחת. כפיית שחיטה כשרה - היא כפיה דתית. מי שאנטישמי הוא הרב שלמה בניזרי - מורה ומחנך בישראל שפןלט שטויות בקצב של מפגר מושלם.אין שום מטרה להתעלל בדתיים, אבל הם לא יכולים לכפות עלינו את אורח חייהם כפי שהם מנסים לעשות השכם והערב. ומי שהוא גזען ופשיסט - הם אנשי ש"ס בראשות העברין הידוע אריה מכלוף דרעי, ובהנהגת האייתולה עובדיה שהוא ככל הנראה זקן סנילי שכבר אינו יודע מה הוא שח. ובקשר לדתיים - איפה ישנם עוד אנשים כמו זבולון המר ז"ל, הד"ר יוסף בורג ז"ל, הרב שלמה גורן ז"ל - שהיו מנהיגים בעלי שיעור קומה ולא הטיפו לפילוג בעם כפי שמטיף האייתולה. וכשאני אומר "העם" אני מתכוון לכל העם היהודי - חילוני ודתי ביחד, אשכנזי וספרדי.

masorti

New member
שקר וכזב...

שינוי העלתה פעמיים הצעת חוק שאוסרת שחיטה בלא הימום, בידיעה ברורה ששחיטה בהימום אינה כשרה. במילים פשוטות: שינוי רצתה לאסור את השחיטה הכשרה במדינת ישראל. אם תרצה, אני יכול להפנות אותך ללינקים על הצעת החוק הזו. אני מציע לך לברר איזה משטרים אסרו את השחיטה הכשרה בדיוק מהנימוק שהעלתה שינוי. אל תשכח לברר גם מה היתה מדיניותם הכללית כלפי היהודים. ואם כבר מדברים על עבריינים... אני מזכיר לך את כבוד השר המושחת פריצקי שנתפש בנסיון לתפור תיק לעמיתו. עוד שאלה בחידון היומי... מי אמר שטול-כרם כבשה את תל-אביב כאשר שמע שיר מזרחי מושמע ברדיו? רמז... מנהיג של מפלגה שנעלמה מהמפה, שהיה פעם שר המשפטים. זה כמובן אינה הסתה על רקע עדתי או הבעת שנאה וגועל מכל מה ששונה ממך. כמובן גם שאין באמירה כזו אפילו בדל של גזענות חשוכה...

אתה מסית ומדיח

גם היום מחפשים דרכים לשחיטה בלי הימום. ואני לא רואה שום הבדל בין האייתולה עבדאללה לאייתולה רפסנג'ני. הגיע הזמן שתפנים - מדינת ישראל לא הייתה ולא תהיה מדינת הלכה. אף רב לא יכתיב לאנשים חילוניים את אורח החיים שלהם. וזה שאני לא אוכל רק כשר או לא מקיים עוד כמה מצוות שעבר זמנן, אינו עושה אותי יהודי טוב פחות מאשר את החרדים. ולפחות אני וילדי קיימנו את חובתנו למדינה ולא הסתתרנו מאחורי תירותים כמו "תורתו אומנותו" ולא סרבנו פקודה בגלל מנהיגים דתיים חשוכים דוגמת הרב עובדיה .

masorti

New member
אתה אוטו-אנטישמי...

השונא את דתו ומסורת אבותיו. השאלה האם מחפשים דרכים לשחוט עם או בלי הימום - אינה רלוונטית. הנקודה היא שנכון להיום לא ניתן לשחוט כשר בהימום, ושינוי רצו להעביר חוק שאוסר לשחוט ללא הימום. לכן שינוי רצו ביודעין לאסור את השחיטה היהודית במדינת היהודים. הצעד הבא היה ללא ספק איסור ברית מילה לקטינים מטעמי פגיעה בחסרי ישע. הגיע הזמן שתפנים ששונאי הדת האולטרה-חילונים אינם אדוני הארץ, ושהדוסים אינם בני חסות שצריכים להודות לפריץ החילוני על שהוא אינו מכה אותם בדרך לבית הכנסת. לדתי יש זכות לקבוע את אופייה של המדינה בדיוק כמו לחילוני-הקיצוני, ומי שזה לא מוצא חן בעיניו - שישתה את המים של עזה.

אתה מוזמן

אתה מוזמן לשתות את המים של עזה.רק אל תשכח לברך עליהם. אין בי שנאה לדוסים, אני לא סובל את החרדים כי הם מנסים כמיעוט לכפות את דעתם על הרוב. והאייתולה עבדאללה הוא הגרוע שבהם.

masorti

New member
בענייני ברכות...

נוצרה שאלה הלכתית קשה כשנודעו תוצאות הבחירות ולפיהן מפלגת שינוי ימ"ש נמחקה מהמכה הפוליטית. הקושיה ההלכתית היתה האם צריך לברך ברכת "ברוך שפטרנו" או שמא עדיף לברך ברכת "הגומל". יש בך שנאה קשה לדוסים. התיעוב הגדול שלך לחרדים נובע מהעובדה הפשוטה שהם אינם מוכנים לקבל עליהם את התפקיד שהועדת להם כנתינים חסרי השפעה בארצו של השליט החילוני, והם דורשים וגם מצליחים להשפיע על אופייה של המדינה. תוציא לך מהראש את המחשבה שאתה אדון הארץ ואילו חובשי הכיפה יסורו למרותך וינשקו את רגליך בתודה על שהינך מרשה להם להתפלל בביתם וללכת בשבת לבית הכנסת.

בענייני ברכות

תלך לאיזה בית כנסת שאתה רוצה אני נהניתי בעת שאתה היית בבית הכנסת מקניות שנעשו בשבת על אפו וחמתו לש המרן ימ"ש (אני משתמש בביטוי שלך). ורק לעדכן אותך - במתחם הקניות היו יותר אנשים מאשר ברחבת הכותל - ולא שאני מזלזל בכותל- אבל רק לשם ההשוואה. ועל ש"ס נאמר בקרוב את מה שאמרתי בבר המצווה של בני "ברוך שפטרנו מעונשו של זה"- ויתקיים הפסוק הזה במהרה בימינו אמן כן יהי רצון.

masorti

New member
בחלומות שלך...

אולי תיפטר מש"ס. בינתיים נראה שש"ס רק עולה ופורחת וצומחת, ואילו שינוי ימ"ש נעלמה כאבק פורח וכצל עובר. תזכיר לי מתי לאחרונה הורחבה סמכות בתי הדין הרבניים... שהסיקריקים האנטי-דתיים יתפוצצו.

תשובה ל"מסורתי"

א . רק לידיעתך - ההחלטה להרחיב את סמכויות בית הדין הרבני נפלה הבממשלה ב . ש"ס תתקיים כל עוד הסקילט הזה עבדאללה נושם, ושמעתי שהוא כבר מתגעגע לאייתולה כדורי החילוניים ירמסן את החרדים, ובא לציון גואל. להתראות בקבורת החמור של האייתולה.

masorti

New member
תשובה...

א. לא נורא. בפעם הבאה ש"ס תעביר את ההחלטה גם בממשלה. ב. אתה יכול להמשיך לדמיין שש"ס תיעלם. בינתיים מי שנעלמה ונקברה קבורת חמור היא "שינוי", וכבר שכחנו שמפלגת הטומאה הזו בכלל התקיימה אי פעם.

שכחנו

מי זה ש"ס? יאיר לוי - ישב 3 שנים אריה דרעי - פושע בכיר בניזרי - גם פושע וגם אידיוט ובראש כולם צועד עבדאללה המפקד הוא לובש שמלה שחור ומחכה לבחורה שתוציא לו את ה....בחוץ.

masorti

New member
שכחנו מי זה שינוי?

פריצקי המושחת שניסה לתפור תיק לחברו לסיעה וגורש בבושת פנים מהממשלה.

פריצקי

פריצקי ניסה לתפור תיק - ולא הצליח. לעומת זאת הש"ס לכולם יש תפילין. שמעתי שהאייתולה עבדאללה מסדר מנין של פרחים במעשיהו. אבל יש סכנה- שם לא ראו הרבה זמן שמלה כמו של האייתולה.

פרש נמק והסבר, מר מסורתי

כמה כסף קיבלו הקיבוצים מ"הסדר הקיבוצים" [והמושבים, אם שכחת] האם הקיבוצים חומסים את אדמות המדינה ? [כולל נגבה, יד מרדכי וכל שאר קיבוצי הנגב שעצרו את הפולש המצרי בדמם ?] מי המחסום האחרון בפני תפיסת אדמות המדינה ע"י הבידואים ויצירת רצף טריטוריאלי בין הרצועה לגדה . חלוקת הציונים שלך מאד סכימתית . החרדים תמיד צודקים ונקיי כפיים. כל השאר פושעים חמסנים ונבלים גמורים. אין סתם צדיקים יהודיים שהם גם חילונים ?

masorti

New member
בשמחה אסביר לך...

הקיבוצים (והמושבים... אבל בעיקר הקיבוצים) קיבלו במשך השנים עשרות מיליארדי שקלים אם לא יותר. קודם הם היו יקירי מפא"י וזכו לכל טוב הארץ בעוד שהשאר חיו בצמצום. והחל משנות ה-80 כשהפסידו את כספם בספקולציות בורסאיות, המדינה מימנה ומממנת את כיסוי הפסדיהם ומחיקת חובותיהם. הקיבוצים בהחלט חומסים את אדמות המדינה, משום שהם יכולים לקנות היום את האדמות שהם יושבים עליהן במחיר שהוא עד 29% מהשווי הריאלי. שום אזרח אחר לא זוכה בפריבילגיה נדיבה שכזו כשהוא רוכש אדמות מדינה. גם אני מוכן לקנות נדל"ן בשפיים ובגעש ב- 25% ממחיר השוק, אבל המדינה לא תמכור לי כי לא איתרע מזלי להשתייך לבני האלים. נכון שנגבה ויד מרדכי עצרו את הפולש ב- 1948? אבל גם אנשי ת"א וירושלים וחיפה השתתפו במלחמה וסבלו לא פחות. אפשר לתת לכולם תעודת הוקרה על תרומתם להקמת המדינה, ובזה נגמר הסיפור. אין שום סיבה שבגלל שגם הקיבוצים תרמו משהו, בניהם ובני בניהם עד דור עשירי יהיו מורמים מעל ויזכו לכל השמנת. ואל תצחיק אותי בטענה שכמה קיבוצים הם המחסום בפני השתלטות הבדואים על הנגב. הקיבוצים הם נקודות זעירות בנגב, ואלמלא הסיירת הירוקה כבר מזמן היו הופכים למובלעות זניחות בין הבדואים. דווקא נדמה לי שקיבוצי מערב הנגב הם אלה שמחאו כפיים בזמן ההתנתקות ושמחו לאידם של מגורשי גוש קטיף. בכך הם רק סייעו לחיזוק האויב הפלשתיני, כפי שהם עצמם נוכחו לדעת בדיעבד כשהקסאמים נפלו על ראשם. אני אמרתי שאין צדיקים חילונים? אני דיברתי על הקיבוצניקים החמסנים (2% מהאוכלוסיה) ועל האגף הרדיקלי בציבור החילוני.

לומד שוב את השיטה

אתה זורק השמצה בלתי מבוססת. אם היא "תופסת" הצלחת. אם מעירים לך אתה עובר למתקפה אחרת עם "עובדות" חדשות. כתבת כאילו "ניפחו" את הקיבוצים בכסף, שיכולים היו לשמש, לבני נוער חסרי אמצעים, את הנסיעה לפולין. אז לידיעתך, המדינה לא תרמה להסדר אפילו שקל אחד . היא נתנה "ערבות מדינה" לבנקים ופרשה את חובות ההתיישבות העובדת [מושבים וקיבוצים] לבנקים נושכי הנשך. רוב החובות נוצרו , למי שאינו יודע, מהלוואות צמודות מדד, [אינפלציה של מאות אחוזים בשנה] וצמודי דולר, עם פיחותים של 40 אחוז ומעלה. ספיחי, הכלכלה- הנכונה , של אבירי הממשלה עצמם. הם , פשוט, פירנסו משך שנים את משכורות העתק של בכירי הבנקים. 100 אלף שקל לחודש ויותר . שלא להזכיר את פרשת ארנסט יפת. אתה לא מסלף עובדות, אתה ממציא אותן וחי לך בעולם נוח ושלוו משלך. לכל "עובדה" מצוצה מן האצבע שמעירים לך עליה, אתה שולף מיד, חמש מאות אחרות. אותי שיכנעת, שבנגבה , יד מרדכי, דגניה ועוד, לחמו חיילים שהתגייסו בתל-אביב ובבני ברק. יום נעים לך.

masorti

New member
אתה כרגיל ממציא בלופים וסומך על הזכרון הקצר..

של הקוראים. מה ששכחת הוא שגוגל שומר הכול וזוכר הכול. הנה לך מה שמספרת לנו ויקיפדיה בעברית. בוא ונראה קודם כל מה היו הסיבות למשבר הקיבוצים: --- תחילת ציטוט --- *השקעות ללא הצדקה כלכלית:.... *חוסר יעילות בהקצאת הון אנושי ופיזי:... *נטילת הלוואות בלתי צמודות :... *עיסוק בספקולציות בשוק המניות: בניגוד לאידאולוגיה הקיבוצית, שרוממה את העבודה ואת הייצור וגינתה עשיית רווחים ספקולטיביים, השתתפו הקיבוצים, בייחוד דרך הקרנות התנועתיות, במסחר בבורסה לניירות ערך, וספגו הפסדים כבדים בעת מפולת מניות הבנקים ב-1983. --- סוף ציטוט --- עכשיו בוא ונעיין בשני הסעיפים הראשונים בהסדר הקיבוצים הראשון: --- תחילת ציטוט --- *מחיקת 2 מיליארד ש"ח (בערכי סוף 1993) מתוך חובות הקיבוצים על–ידי הבנקים. *מחיקת 1.3 מיליארד ש"ח נוספים על–ידי הבנקים במימון הממשלה. --- סוף ציטוט --- הסעיף השני מדבר בעד עצמו. הסעיף הראשון גם הוא במימון הציבור, משום שהבנקים הולאמו בפועל בסוף 1983. בוא ונקרא כעת מה הוסכם בהסדר הקיבוצים השני: --- תחילת ציטוט --- *חובם של כל הקיבוצים הוגדר מחדש כך שיפרע, על–ידי כושר ההחזר שנקבע להם בעבר, במשך 20 שנה. שאר החוב שנותר לכל קיבוץ הוגדר כ"בלון". *חוב ה"בלון" של קיבוצי הפריפריה נמחק. על חוב ה"בלון" של קיבוצי הנדל"ן נקבע כי יפרע על–ידי השבת הנדל"ן למנהל מקרקעי ישראל וקבלת פיצוי על הקרקע. --- סוף ציטוט --- גם כאן כתוב במפורש שחלק מהחוב נמחק, קרי שולם ע"י הציבור. גם החלק השני של החוב נמחק בפועל. לכאורה הוא "ייפרע ע"י השבת נדל"ן למנהל מקרקעי ישראל", אבל הרי הנדל"ן הזה שייך למדינה מלכתחילה. בקיצור, הם "משלמים" את חובם בכך שהם "מחזירים" לבעל החוב את מה ששייך לו ממילא (ועוד ברוב חוצפתם מקבלים על זה פיצוי). זה פשוט בלוף שעיקרו... כל החוב נמחק ובוטל ועבר מהעולם. קרא גם על בג"ץ הקרקעות שהפסיק לפחות חלקית את העושק של קופת המדינה על ידי הקיבוצים. החצופים האלה הפכו קרקע שהוחכרה להם לצורכי חקלאות לקרקע נדל"נית ועשו ים כסף על חשבון קופת המדינה. כמובן שאח"כ הלובי החקלאי הצליח להעביר חוקים שיאפשרו לקיבוצים לקנות את אדמתם בגרושים ולעשות מיליארדים. וכדי שלא תחשוב חס וחלילה וחס שהשנור של הקיבוצניקים הסתיים לפני 10 שנים, הנה לך כתבה על הסדר קיבוצים חדש מלפני כ-3 חודשים בין הקיבוצים לבין הסוכנות היהודית. עיקרו הוא מחיקה מיידית של 286 מיליון ש"ח מתוך חובות הקיבוצים לסוכנות, ומחיקה מותנית של חוב נוסף בסך 860 מיליון ש"ח. בקיצור: עוד 1.15 מיליארד ש"ח שפרחו באויר ונעלמו. נכון שהסוכנות אינה ממומנת מתקציב המדינה אלא מתרומות מחו"ל, אבל ברור לך שמיליארד הש"ח האלה יכלו לממן דברים רבים שהיו נחסכים מקופת הציבור. שוב מימן הציבור בעקיפין את הבזבזנות הראוותנית וחוסר האחריות הכלכלית של הקיבוצים. וזה כזכור לך לפני שלושה חודשים ולא לפני 20 שנה.

למעלה