המפגש, עוד פחות משבוע!

המפגש, עוד פחות משבוע!

יום חמישי, ה-12 באוקטובר, בשעה 19:00, בגן המשולש שבין עזריאלי לרכבת מרכז. קישור להודעה המקורית לכל מקרה ולכל שאלה שהיא הקשורה למפגש, תוכלו לתפוס אותי בסלולרי הבא: 054-7615878. הוא יהיה זמין ביום חמישי (זה מכשיר ענתיקה עם בעיה ב-SMS, אז לא כדאי לשלוח SMS) שהוא יום המפגש עצמו, מהבוקר.

mbinh

New member
שאלה לכל החברים בפורום

מי מגיע למפגשיחה בשבוע הבא? אני אגיע

ChildOfTheWoods

New member
התברר לי שבסוף

לא אוכל להגיע לצערי... אני מקווה שהמפגש הבא לא יהיה רחוק מידי...

Shelly Rau

New member
אני תוהה אם לבוא

הרי לא אוכל לתרום משהו לשיחה ולדיון... אם כי אני שוקלת לבוא בתור צופה ואולי אלמד דבר או שניים ואעשיר את עולמי כמו גם אכיר אנשים שאולי יהפכו עם הזמן לחברים ואנשים מהם אלמד בעתיד. שוקלת אם להביא עימי איזה שהוא "peace offer" בדמות סלט ענק צמחוני ונפלא מעשה ידיי בכדי לתרום לארוחה הקבוצתית. מה אתם אומרים

AntifaJerusalem

New member
טבעוני, אם כבר

זה מה שאני מתכנן להביא. איזה סויה מתובלת ומטוגנת היטב.

Shelly Rau

New member
אני *רק* צמחונית ../images/Emo3.gif

לכן אני מתלבטת לגבי הרוטב לסלט. מיונז זה לא, נכון
אפשר עזרה בנושא
איזה דברים אפשר להכניס לרוטב

AntifaJerusalem

New member
כפרה

תפציצי עם שמן זית, לימון ושום גרוס. מצד שני, זה לא רק בשבילי, אז תעשי מה בא לך. מיונז עשוי בד"כ מביצים, אבל לא תמיד. יש מיונז טבעוני.

RainBird

New member
יש דבר שניקרא ווינגרט. חומץ בלסמי, שום, ג'ינג'ר ושמן זית.

gwizard

New member
יש דבר שנקרא סטייק

לא מבין מה ההתעקשות לקשר בין פאגאניזם לבין צמחונות או טבעונות. אנשים מאז ומעולם אכלו בשר ולא חשבו שזה מזיק / רע / לא מוסרי (מחק את המיותר). אני לא אומר שצמחונות או טבעונות זה רע, אני רק אומר שלדעתי זו יותר גישה ניו אייג'ית מאשר פאגאנית.

gwizard

New member
אם הייתי גר בכפר

והייתי מגדל משק משלי אז לא הייתה לי שום מניעה מוסרית או נפשית לשחוט פרה או תרנגולת למען צרכי אכילה. מכיוון שאני גר בעיר בו יש סופרמרקט אז אני פשוט אלך לשם ואקנה את מה שברצוני לאכול. חשוב לציין שכוויקאני אני לא מעודד הרג למען ספורט או התעללות בבעלי חיים, אך אני כן מכיר בכך שבטבע העיקרון של חיה טורפת חיה הוא עיקרון לגיטימי.

AntifaJerusalem

New member
אתה צודק, אין קשר

אבל יש קשר בין אכילת בשר מתועש (או בשר בכללי) לטמטום. לא, אנשים לא אכלו מאז ומעולם בשר, הם התחילו לאכול בשר רק כאשר הם המציאו את הנשק. או שפשוט תפתח את התנ"ך, הכל מאוד ברור שם. ניו אייג'? תעשה לי טובה. אבל נכון, קשר לפגאניזם אין.

AntifaJerusalem

New member
לא מטומטם,

נוראי. ישר לאחר מכן התפתחו המוסדות השלטוניים והדתיים. כי היה לך כבר אנשים עם יתרון בלדכא אנשים אחרים.

דווקא סביר יותר להניח

שהאדם המציא את כלי הנשק (ואם כבר, עוד לפני שהוא היה אדם. גם קופי האדם, ה- Apes משתמשים במקלות ובאבנים כבנשק, ועוד כמה חיות גילו שימוש יצירתי בכלים) זה היה כנגד האויבים הטבעיים שלו.

AntifaJerusalem

New member
לא מדוייק

הapes משתמשים בכלים, אבל אף פעם לא ככלי נשק, זה ייחודו של האדם. באמת, היה כתוב בניישנאל ג'אוגרפיק. בנסיכה מונונוקי יש אחלה גירסה לקופים, אבל הסרט לא בדיוק מדבר על המציאות, למרות שזה אחלה סרט.

אחד המרצים שלי סיפר

על קופים שהשליכו עליו אבנים בזמן שהיה בספארי בקניה והתקרב יותר מדי (אחרי הכל, הוא ביולוג ויצר הסקרנות גבר עליו). נשק או לא נשק? גם בגני חיות ראיתי פעם שימפנזה משליכה פרי על שימפנזה אחרת (הייתי אומר שהם שיחקו ב"מסירות" אילולא השימפנזה השניה היתה עם גבה לזו שהשליכה את הפרי). אולי הם לא משתמשים בכך באופן קבוע, אבל להשלכת חפץ על יצור אחר, אפילו פעם אחת, היא "שימוש בנשק". לא ראיתי את הנסיכה מונונוקי.

למעלה