המפגש, עוד פחות משבוע!

AntifaJerusalem

New member
אוקיי, מתקבל

אפשר להסתכל על זה גם ככה. אבל שימפנזות בכלל לא צדות שום דבר. אבל מבחינתי (ואני אסיים את זה כאן כי זה עלול באמת להפוך לוויכוח מיותר) ושוב, זו רק דעתי, מה שטבעי לא בהכרח יותר טוב . בסופו של יום אני גם לא בטוח עד כמה למונח "טבעי" יש משמעות בחיי. אני פשוט לא רוצה שחפים מפשע יסבלו. אגב הנסיכה מונונוקי, באמת סרט חובה. זה סרט אנימה-פנטזיה יפאני עם המון המון אלמנטים פגאניים-אמניסטיים, נוגע בהרבה נקודות חשובות, אבל בעיקר פשוט סרט מעולה.

אני בכלל לא נוגע במה "טבעי",

"לא טבעי" או טוב יותר או טוב פחות. תודה על ההמלצה לגבי הסרט.

RainBird

New member
אילן, תקן אותי אם אני טועה, אבל שימפנזות לא צדות לפעמים קופי עכביש וקופים קטנים מהם? נדמה לי שראיתי את זה בסרט של נשיונל ג'אוגרפיק- הייתה אפילו קופה שהציעה מין עבור נתח מהבשר.

Polar Aurora

New member
אפילו אם הקופים לא צדים בשביל לאכול

יש להם את האלימות שלהם - מעבק על מנהיגות הלהקה למשל. תקראו טרזן, הם מתוארים שם בצורה אנושית ממש (ומעניינת).

Wing Chan

New member
לא אוהב את סרטיו של מיאזאקי.

לא אוהב את הסגנון שלו ממש. אף פעם לא התחברתי אליהם...

אונתן

New member
לא צדות?

רק שתידע שבשר הוא חלק בסיסי בתזונה של השימפנזה בטבע....אני אפילו ראיתי סרט שבו אתה רואה אותן טובחות בקופים מזן אחר (בצורמה מאוד מתוחכמת אני חייב לציין)

Raidho

New member
מצאת למי להאמין!

נשיונל ג'יאוגרפיק הם ערוץ ממומן ע"י תאגידים אמריקאים ותרבות הוליווד! הם לא באמת מעבירים מידע, הם מנסים לעשות מהטבע דרמה הוליוודית רבת מכר! תמשיכי להאמין לבולשיט שלהם! קופי האדם, כמו חיות מסוימות אחרות, אכן משתמשים בכלים פשוטים גם למטרת מאבק. כמו כן אם לחיות אחרות האבולוציה נתנה תכונות פיסיות מסוימות(שריון,טפרים ומלתעות)למטרות לחימה,לזנים הללו,כולל אותנו,ניתנה היכולת להשתמש בכלים.מה שמבטל את כל הטענות הנ"ל.אבל עדיין לא מצדיק את קיומם של בני האדם... להתראות מחר..

neophile

New member
אפרשזיף טבעי

השאלה היא האם האדם התפתח מן הקוף בצורה "טיבעית" ? לפי האגדות של רוב העמים ה"אלים" באו מהשמיים והזדווגו עם בנות האדם . גם אם לא הייתה הזדווגות היתה מעורבות כלשהיא . לפי אגדות נוספות אלו שבאו מהשמיים , הם אלו שלימדו את בני האדם את חרשות הברזל ,יצירת כלי נשק , תכשיטנות, אומניות המלחמה ,הכישוף ועוד... לכן אני מטיל ספק גדול בתיאוריה שאומרת שהתפתחנו מהקוף , זה כמו לומר שאפרשזיף התפתח בצורה טבעית מאפרסק ושזיף.

RainBird

New member
בוא נגיד שהתיאוריה הזו מקובלת עלי. מי הם אותם אלים? ברור לנו שאי אפשר להזדווג עם אגרגורים. מה ההסבר או הסברה שלך?

gwizard

New member
הממ

לדעתי יש יותר קשר בין טמטום לבין "אולג, 19, נקבה". אולג, כידוע, זה שם של זכר. אנשים מאז ומעולם אכלו בשר כפי שגם משתמע מתנ"ך שם כתוב במפורש "לא תבשל גדי בחלב אמו". מכאן ניתן להסיק באופן חד משמעי שגדי היה למאכל אחרת לא היו כותבים את האיסור הזה. נשק ? מקלות ואבנים נחשבים כנשק ? ואולי גם חבל ? ומה עם ידיים ורגליים ? מכאן, לפי הרצוינל *שלך*, אכילת הבשר הייתה מאז ומעולם. עניין הצמחונות התחיל באופן גורף כמודעות חברתית בערך בשנות ה-60 עם ההיפים של "שלום ואהבה". בערך באותו הזמן וגם ע"י אותה הקבוצה הדמוגרפית התחילה תנועת הניו אייג'. מכאן, יש קשר ישיר בין צמחונות לניו אייג'. אני לא עושה טובות.

אלון

אל תיקח דברים קשה מדי. חבל על העצבים שלך וחבל על הירידה לפרטים אישיים. צמחונות אידאולוגית דתית היתה קיימת בחלקים שונים של העולם כבר שנים רבות. ד"א, בעבר הרחוק, עמים רבים ראו בנטילת חיים למען אכילה כמעשה שהותר רק ע"י האלים (וגם נטילת חיים למטרות אחרות), ולכן אכילת בשר היתה נדירה יחסית להיום (שהיום אפשר להכנס לסופר-מרקט ופשוט לבחור לך חתיכת בשר), נעשתה בנוכחות (או ע"י) אנשי דת וכל מי שרצה לאכול מהבשר, צפה בהקרבת הקורבן (דבר שנראה לי שהרבה אוכלי בשר היום לא היו מסוגלים לעשות) מתוך ההכרה שכדי שהוא יחיה, ניטלים חיים אחרים. כך גם ביהדות הקדומה ממנה נשארה ה"שחיתה הכשרה" כחלק מאותו קורבן (רק שמטרתו נשכחה וכמו דברים אחרים הדבר נעשה תעשייתי). נכון, תנועת הניו אייג' הביאה את עניין הצמחונות למודעות, ממש כשם שהוויקה והמאגיה קיבלו מודעות רחבה יותר בשל תנועת הניו אייג'.

gwizard

New member
כן כן

פשוט לא אהבתי שמישהו עלום שם וזהות קורא לי מטומטם בגלל שאני אוכל בשר. אם כבר, אז המעשה המהוגן יהיה לומר לי את זה בפנים ולא להסתתר מאחורי המקלדת.

הוא קרא לעוד הרבה אנשים מטומטמים

אבל זו באמת כבר הבעיה שלו. אני לא יודע אם הוא כזה, אבל מי ששופט אנשים רק עפ"י מה שהם אוכלים, יש לו עולם צר מאוד.

AntifaJerusalem

New member
תשמע

בשר זה לא "רק" מה שאנשים אוכלים, תסכים שיש קצת מעבר. אני באמת אשתדל לא להגיד כל דבר שאני חושב על אנשים ודברים מסויימים, יש דברים שפשוט באמת אכפת לי מהם. ולוויכוח על בשר אני לא אכנס עכשיו, נראה לי שזה באמת לא המקום.

Wing Chan

New member
חכה, זה כלום.

חכה שיקראו לך רוצח וכמובן "פאשיסט". לי אפילו הרחיקו לכת ואמרו לי במהלך ויכוח אחד שאני "תורם לוורמאכט הקרניבורי"

למעלה