המפזר חום קיצר לי את הרב שקע, יש שיערוך כמה יעלה לי חשמלאי? כי יכול להיות שהוא מקצר את כל הקו

וגם את השקע מעל המיטה. וגם אולי להוסיף כבל בשביל המזגן למעלה .

קבצים מצורפים

• IMG_20221129_154828.jpg
    IMG_20221129_154828.jpg
    3.9 MB · צפיות: 22
  • IMG_20221129_154830.jpg
    IMG_20221129_154830.jpg
    4.2 MB · צפיות: 22

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
וגם את השקע מעל המיטה. וגם אולי להוסיף כבל בשביל המזגן למעלה .
1. הרב שקע לא נראה מפויח ולכן אולי הוא תקין והבעיה היא לא בו.
2. אבל הרב שקע מוזן מ"כבל מאריך" ויתכן שהחיבור של הכבל המאריך בקצה השני שלו נפגע.
3. ההערה שלך, שגם השקע מעל המיטה מעידה כנראה שהמאריך יוצא ממנו ולכן התקלה היא שם ולא ברב שקע עצמו.
4. כל הפטנט הזה של הולכת כבלים פרטיזנית שכזו על הקירות היא לא תקינה ולא תקנית ומזמינה צרות.
5. לביקור חשמלאי יש איזשהו מחיר "מינימום" סביר בין 250 ל-350 ש"ח, ומכאן יש מחיר לשעת עבודה וחלקים. במקרה שלך, זה כנראה לא אמור לעבור את ה-400, אבל לך תדע... רק שלא תיתקע עם איזה רשע שיחליט לגזול אותך.
6. וכן כן.. תוסיף ותעמיס על השקע המסכן ההוא עוד שקע למזגן. עוד הזמנה לצרות (כולל נזקים למזגן עצמו). בהצלחה.

1. הרב שקע לא נראה מפויח ולכן אולי הוא תקין והבעיה היא לא בו.
2. אבל הרב שקע מוזן מ"כבל מאריך" ויתכן שהחיבור של הכבל המאריך בקצה השני שלו נפגע.
3. ההערה שלך, שגם השקע מעל המיטה מעידה כנראה שהמאריך יוצא ממנו ולכן התקלה היא שם ולא ברב שקע עצמו.
4. כל הפטנט הזה של הולכת כבלים פרטיזנית שכזו על הקירות היא לא תקינה ולא תקנית ומזמינה צרות.
5. לביקור חשמלאי יש איזשהו מחיר "מינימום" סביר בין 250 ל-350 ש"ח, ומכאן יש מחיר לשעת עבודה וחלקים. במקרה שלך, זה כנראה לא אמור לעבור את ה-400, אבל לך תדע... רק שלא תיתקע עם איזה רשע שיחליט לגזול אותך.
6. וכן כן.. תוסיף ותעמיס על השקע המסכן ההוא עוד שקע למזגן. עוד הזמנה לצרות (כולל נזקים למזגן עצמו). בהצלחה.
איך אפשר להתגבר על זה בצורה בטוחה? כלומר שקע נפרד למזגן?

והאם יכול להיות שהכבלים בתוך הרב שקע נשרפו? כי הם דקים מדי?

אני חושב שיש שם שרוף כזה .

והרב שקע מחובר כנראה לשקע ליד המיטה בצד השני . כי שם גם אין זרם

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
איך אפשר להתגבר על זה בצורה בטוחה? כלומר שקע נפרד למזגן?
בעיה. אתה תלוי כעת במספר גורמים...
1. מה עובי המוליכים שמגיעים לשקע המקורי בקיר. אם הם דקים, לא תוכל להציב עליהם עוד ועוד מוצרים ועוד ועוד שקעים, וכפי שכתב לך בקצרה מר יוסיזיו, "לא עובדים עם רב שקע למוצרים שצורכים זרם גבוה". כלומר: יהא עליך למשוך כבל חדש מלוח החשמל לחדר, אם בחציבה ואם בעזרת תעלה חיצונית. זה מה שנכון לעשות, גם אם זה יקר ואולי גם קצת מכוער.
והאם יכול להיות שהכבלים בתוך הרב שקע נשרפו? כי הם דקים מדי?
כן. יתכן. ואם אין גם חשמל בשקע המקורי, הרי שיש בעיה עם הכבלים שבקיר ו/או גם בשקע המקורי. אין צילום? לא יודע.
אני חושב שיש שם שרוף כזה .

והרב שקע מחובר כנראה לשקע ליד המיטה בצד השני . כי שם גם אין זרם
מי שאמור לבדוק זאת ולוודא היכן בדיוק נמצאת התקלה יהיה החשמלאי המוסמך. מהניסיון ה"לא גדול" שלי, תקלה קורית בד"כ במקום אחד ולא ב-4, ולכן, אם אין חשמל ליד המיטה, הרי שהתקלה היא שם, אלא אם מזלך הוא ממש רע, ואז "זכית" ליהנות מ-2 תקלות בו זמנית- שזה אירוע נדיר. אבל מה שכן? אם המוליכים דקים מדי, תיאלץ להחליף אותם בכל מקרה.

בעיה. אתה תלוי כעת במספר גורמים...
1. מה עובי המוליכים שמגיעים לשקע המקורי בקיר. אם הם דקים, לא תוכל להציב עליהם עוד ועוד מוצרים ועוד ועוד שקעים, וכפי שכתב לך בקצרה מר יוסיזיו, "לא עובדים עם רב שקע למוצרים שצורכים זרם גבוה". כלומר: יהא עליך למשוך כבל חדש מלוח החשמל לחדר, אם בחציבה ואם בעזרת תעלה חיצונית. זה מה שנכון לעשות, גם אם זה יקר ואולי גם קצת מכוער.

כן. יתכן. ואם אין גם חשמל בשקע המקורי, הרי שיש בעיה עם הכבלים שבקיר ו/או גם בשקע המקורי. אין צילום? לא יודע.

מי שאמור לבדוק זאת ולוודא היכן בדיוק נמצאת התקלה יהיה החשמלאי המוסמך. מהניסיון ה"לא גדול" שלי, תקלה קורית בד"כ במקום אחד ולא ב-4, ולכן, אם אין חשמל ליד המיטה, הרי שהתקלה היא שם, אלא אם מזלך הוא ממש רע, ואז "זכית" ליהנות מ-2 תקלות בו זמנית- שזה אירוע נדיר. אבל מה שכן? אם המוליכים דקים מדי, תיאלץ להחליף אותם בכל מקרה.
תודה. צירפתי תמונה אולי יותר ברורה.

אם באמת הכבלים שרופים, מה יכולה להיות העלות?

ואם מדובר על פרוייקט גדול יותר, של חציבה , או תעלה ( מן הסתם מחירן שונה..) מה יכולה להיות העלות?

המרחק בין הלוח, לבין החדר הוא כמה מטרים טובים...

קבצים מצורפים

• IMG_20221130_080015.jpg
    IMG_20221130_080015.jpg
    3.4 MB · צפיות: 13
  • IMG_20221130_080103.jpg
    IMG_20221130_080103.jpg
    1.4 MB · צפיות: 13

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה. צירפתי תמונה אולי יותר ברורה.

אם באמת הכבלים שרופים, מה יכולה להיות העלות?

ואם מדובר על פרוייקט גדול יותר, של חציבה , או תעלה ( מן הסתם מחירן שונה..) מה יכולה להיות העלות?

המרחק בין הלוח, לבין החדר הוא כמה מטרים טובים...
1. לומר על עבודה כזו שהיא עבודה ערבית, זו תהיה מחמאה גדולה לערבים.
2. מי שביצע את העבודה, התקין שקע בודד "על הטייח", כדי שיהיה לו נוח יותר לצאת עם הכבל הלבן הרב גידי (שאסור ככבל מקשר בין שקעים על הקיר), ויצא עם כבל קצר ואלכסוני, במקום להתקין תעלה יפה וישרה בזוויות...
3. בסוף הדרך, הוא התקין עוד רב שקע בולט על הקיר... נו. עבודה לתפארה.
4. אין לי מושג מה גובה המחירים שבעלי מקצוע גובים באזור המרכז... בטוח יקר יותר מבצפון הנידח... בקש 2-3 הצעות מחיר, שתכלולנה אפשרות של חציבה של "כמה מטרים טובים בקיר", שימוש בצינור שרשורי והשחלה של כבלים ראויים + הוספת מאמט בלוח? ומנגד, בקש הצעה של התקנת תעלות "אצבע" ושימוש בכבל ירוק XLPE בחתך של 3X2.5 + הוספת מאמט בלוח. תשווה ותחליט...
באמת שקשה לי לאמוד, אבל אתה תיקח גם בחשבון, שחציבה תתקבל הרבה יותר יפה, אבל תמלא לך את הבית בהרבה הרבה אבק... ורעש.
ועוד קטנה.... אם תחליט לחצוב, ואם החציבה תעבור גם בקיר או בקורת בטון, מחיר החציבה יעלה.
5. אולי יש דרכים "לקצר" את החציבה, אבל לגבי זה, רק מי שיראה את המקום יוכל לייעץ.

2. מי שביצע את העבודה, התקין שקע בודד "על הטייח", כדי שיהיה לו נוח יותר לצאת עם הכבל הלבן הרב גידי (שאסור ככבל מקשר בין שקעים על הקיר), ויצא עם כבל קצר ואלכסוני, במקום להתקין תעלה יפה וישרה בזוויות...
4. אין לי מושג מה גובה המחירים שבעלי מקצוע גובים באזור המרכז... בטוח יקר יותר מבצפון הנידח... בקש 2-3 הצעות מחיר, שתכלולנה אפשרות של חציבה של "כמה מטרים טובים בקיר", שימוש בצינור שרשורי והשחלה של כבלים ראויים + הוספת מאמט בלוח? ומנגד, בקש הצעה של התקנת תעלות "אצבע" ושימוש בכבל ירוק XLPE בחתך של 3X2.5 + הוספת מאמט בלוח. תשווה ותחליט...
באמת שקשה לי לאמוד, אבל אתה תיקח גם בחשבון, שחציבה תתקבל הרבה יותר יפה, אבל תמלא לך את הבית בהרבה הרבה אבק... ורעש.
ועוד קטנה.... אם תחליט לחצוב, ואם החציבה תעבור גם בקיר או בקורת בטון, מחיר החציבה יעלה.
5. אולי יש דרכים "לקצר" את החציבה, אבל לגבי זה, רק מי שיראה את המקום יוכל לייעץ.
נכון . זה בטיחותי , ואני לא אשחק על זה . פשוט חשבתי לראות טלויזיה , יותר נכון לקנות טלויזיה ולחבר לקיר. אבל בינתיים , זה הסיפור יותר מורכב... ולא אקנה כרגע טלוויזיה, עד אשר אבדוק את הנושא הזה , והעלות...

מה זה מאמט בלוח.?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נכון . זה בטיחותי , ואני לא אשחק על זה . פשוט חשבתי לראות טלויזיה , יותר נכון לקנות טלויזיה ולחבר לקיר. אבל בינתיים , זה הסיפור יותר מורכב... ולא אקנה כרגע טלוויזיה, עד אשר אבדוק את הנושא הזה , והעלות...

מה זה מאמט בלוח.?
1. לקנות טלוויזיה רוץ עכשיו לפני שכל מבצעי השישי השחור יסתיימו ותתייעץ איתי קודם לקנייה.
2. זה כזה שמרימים והוא מתנתק כשיש עומס. בלוח יש הרבה כאלה. שאלה אם יש מקום בלוח לעוד מאמט. 1669791465242.png

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
1. לקנות טלוויזיה רוץ עכשיו לפני שכל מבצעי השישי השחור יסתיימו ותתייעץ איתי קודם לקנייה.
2. זה כזה שמרימים והוא מתנתק כשיש עומס. בלוח יש הרבה כאלה. שאלה אם יש מקום בלוח לעוד מאמט. צפה בקובץ המצורף 68054
ממש חבל... ביום א הייתי באזור ת"א ואילו יצרת קשר, אולי הייתי מוצא חלון זמנים עבורך... אבל מה שהיה היה.

רצ'ב תמונה של הלוח חשמל.

השאלה אם יש טעם לקנות, ולשים אותה
2. זה כזה שמרימים והוא מתנתק כשיש עומס. בלוח יש הרבה כאלה. שאלה אם יש מקום בלוח לעוד מאמט. צפה בקובץ המצורף 68054
בצד.. ואז אחרי כמה שבועות(?) בגלל מעבר דירה וכו' אוכל להתקין אותה על גבי הקיר. כשנושא החשמל ייפתר...

קבצים מצורפים

• IMG_20221130_091907.jpg
    IMG_20221130_091907.jpg
    4.3 MB · צפיות: 6

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
רצ'ב תמונה של הלוח חשמל.

בצד.. ואז אחרי כמה שבועות(?) בגלל מעבר דירה וכו' אוכל להתקין אותה על גבי הקיר. כשנושא החשמל ייפתר...
כשתזמין התקנה תבקש שהאחריות תתחיל ביום ההתקנה. מה הבעיה?

רשר

Well-known member
מנהל
רצ'ב תמונה של הלוח חשמל.

נראה שהטוב ביותר להביא חשמלאי למקום שיציע דרכי התקנה תקנית ומסודרת כולל מחיר לכל הצעה,
הדרך הזולה ביותר נראית כמו החלפת התעלה שעולה לתריס בתעלה רחבה יותר וממנה תעלה נוספת למזגן במפלס התקרה או קרוב לשם,
במידה וחתך החוטים לנקודה לא מספיק, אפשר להחליף את החוטים מהלוח באותו הצינור בלי חציבות נרחבות,
בלוח יש רזרבה של 50% מקום לציוד נוסף,
עדיף שלחדר יגיעו שני מעגלים לפחות אבל לא בכל מחיר,

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נראה שהטוב ביותר להביא חשמלאי למקום שיציע דרכי התקנה תקנית ומסודרת כולל מחיר לכל הצעה,
הדרך הזולה ביותר נראית כמו החלפת התעלה שעולה לתריס בתעלה רחבה יותר וממנה תעלה נוספת למזגן במפלס התקרה או קרוב לשם,
במידה וחתך החוטים לנקודה לא מספיק, אפשר להחליף את החוטים מהלוח באותו הצינור בלי חציבות נרחבות,
בלוח יש רזרבה של 50% מקום לציוד נוסף,
עדיף שלחדר יגיעו שני מעגלים לפחות אבל לא בכל מחיר,
הוא שאמרתי. מי שיראה את המצב בתוך הבית, ימצא כבר את הדרך הטובה ביותר כדי להתקין נכון את המעגלים. בלוח יש הרבה מקום וזו כבר התחלה טובה.

שאלות

1. מה עושים לגבי השקע הבודד, ליד המיטה? האם הוא גם קשור לבעיה? והיא תיפתר? כי זה אותו קו?

2 בעצם צריך לבטל את הרב - שקע הזה? כדי החשמל יגיע בתעלה רק ישירות, וישמש את המזגן

פולגאר

Well-known member

מה זה מאמט בלוח.?
TV הוא מכשיר קל ולא צריך הכנה מיוחדת.

פולגאר

Well-known member
לרוב, חשמלאים לא עושים את העבודה הזאת, הם כן חוצבים, אבל משאירים לך למלא את החורים ולצבוע, לכן לרוב עושים זאת כשמשפצים את הבית וכך השיפוצ'ניק משלים את העבודה של החשמלאי.

פולגאר

Well-known member
אין שום בעיה לשים במקביל, רק לא רצוי לפתוח אותם במקביל, אלא אם כן הפקק הוא של 25A ואז אפשר בשקט לפתוח 2-3 מכשירים.
ייתכן שרק השקע שהשתמש בו ניפגע.
השאלה אם זה קרה בו זמנית, או רק עכשיו גילה זאת?

למעלה