המשך הדיון בנושא משפט הילד המאומץ

אני1

New member
את יודעת מה אני חולק עליך

זה לא חוכמה להסתכל מהמקום שאת נמצאת , כאשר הנאמנות שלך בנויה בך למשפחה מסוימת . כאשר הכל היה טוב ומוצלח . כאן אנחנו עוד לא יודעים אם זה יצליח באמת , ואולי שמישהו יספר לנו את מספר הכשלונות ביחס לחברה הביולוגית . שנדע פעם אחת ולתמיד את האמת . בכל הויכוח זה נשמע כאילו שאתם רוצים לומר אנחנו טובים יותר כי ככה וככה . אז אני חושב שזו לא בדיוק התמונה ובעובדה האנושות קבעה לעצמה כלל שהורים ביולוגים , מה לעשות יעשו את העבודה טוב יותר כי הם ההורים הביולוגיים . כי אם לא בו ניקח את כל הילדים של אלו שקצת חסר להם ונעביר אותם לאלו שיש להם קצת יותר . טובת הילד ?? . בנוסף לכך אני רוצה להאיר לך סיטואציה אחרת שבה מתברר שהמשפחה שילדה אותך ברבות השנים הייתה 100 פעם מאושרת יותר מהמקום שאת גדלת , ששם גם הייתה אמא שדאגה ,אהבה, סידרה, רצה לרופאים , ושאר סיפורי גבורה כאלה ,כאילו שרק אמא מאמצת עושה את זה עבור ילדיה ואחרת לא ! כאילו שזו לא נורמה בסיסית שאף אם נורמלית בכלל לא מזכירה את זה . עכשיו תנסי לחשוב שוב מה היית מעדיפה , אם רגע לפני היו אומרים לך את יכולה להיות פה או שם ? גם היית בוחרת ללכת למשפחה מאמצת במקום להשאר בבית שלך ?... לדעתי הבאתם את הדיון לאבסורד שאין כמותו . כל עניין האימוץ נולד בכדי לנסות לתת לילד אזור מחיה טוב מהגרוע ביותר שיש בדגש על הגרוע ביותר שזה בצבעים נקרא שחור ,לא אפור, נטישה של הורים ופתרון שקיים זה להעביר למי שכן יתן את הדרוש ויש לו יכולת ורוצה גם . אתם בהנחת היסוד שילד יגדל אצל אם שאינה אימו טוב יותר מאשר אצל אימו שוללים כל בסיס הגיוני שיש באנושות . והבת שלי הייתה אומרת על זה הלוווווווו תתעוררו !!! ובסימן שאלה כזה עם המון כאילו כזה באמצע ועיניים מסתכלות למעלה . כאילו אומרת מה קרה לכם !!! היום הפך ללילה והלילה ליום ! מאיפה הבאתם את התיזה הזו . ואיך קבעתם שהאם פחות טובה מהאם שזכתה בילד הזה . לדעתי כשיש מקרה של אפור ולא שחור הילד חייב ! לחזור להוריו מולידיו ,ביחוד אם הם עברו גם את מבחני ההורות שאתם עברתם ונמצאו כשירים בדיוק כמו שמי שקיבלה לידה את הילד כשירה . אין מה לעשות דם סמיך ממים .

נכון מאד!

הרבה אומרים שכל ילד היה מעדיף שיהיו לו הורים ביולוגים ולא מאמצים, כמו שכל הורה היה מעדיף ילד ביולוגי ולא מאומץ. לגבי ההנחה השנייה זה כמעט תמיד נכון, כי כמעט כל ההורים המאמצים לא מגיעים לאימוץ סתם ללא סיבה, כי הם רוצים לאמץ ולא ללדת. הורים בד"כ מאמצים כי יש להם בעיות פוריותף. אבל מי אמר שלילד עדיפים הורים ביולוגים? אולי להפך, כי אחרי שהילד יידע שהאמא וויתרה עליו אחרי כמה ימים הוא יכעס עליה ויתאכזה שלא רצו בו, ואילו ההורים המאמצים הם שבאמת רצו אותו. זה שהיא התחרטה, לא נעים לי להיות ילדותית, זו בעיה שלה. אם הוא היה בבית ילדים עדיין אז היא יכולה לקבל אותו (לדעתי, לא לפי החוק), אבל הוא כבר מצא משפחה חמה שאוהבת אותו, אז מה היא פתאום באה לקחת אותו חזרה? היא אגואיסטית! ויש שאומרים: שאההורים מאמצים יאמצו עוד ילד או יעשו עוד טיפולים, וזה מקומם אותי נורא! ברור שאילו אנשים שלא יודעים בעיות פוריות והסבל הנשפי גופני שבעקבותיו מהו. למה שהאמא המאמצת תאמץ שוב או תמצא דרכים חלופיות ל"השיג" ילד? היא לא עברה מספיק? וחוץ מזה, אולי באמת אין לזוג שום סיכוי להרות בשום דרך? ועוד מוזר לי שאנשים אומרים: "הריון ולידה קושרים את ההורים אוטומטית לילד, זה פרי הבטן" ןכן. לי יש בן מאומץ ובת ביולוגית ואני אומרת חד משמעי וללא בושה: אני קשורה לילד יותר למרות שלא סחבתי אותו בבטן ולו חודש אחד. דווקא ילד מאומץ יותר אוהבים (או יותר קשורים אליו, לפחות ככה למדתי משיחות עם אנשים שיש להם גם ילד מאומץ וגם בחיולוגי/ם). זה שסחבת ילד לא אומר שאת יותר קשורה לו. והכי מצחיק אותי שזה בא מגברין, שבכלל לא יכולים להרות וללדת. מי שישמע, הם מדברים...

נעמי*

New member
לא מקבלת

אני אוהבת את כל ילדי וקשורה אל כולם ללא לקשר לדרך הצטרפותם למשפחתנו. אני אמא טובה או לא באותה מידה לארבעתם.

hanitbar

New member
לטובת הילד

כל מקרה לגופו. במקרה זה ברור על פניו כי "האיחוד" המחודש של הוריו הביולוגיים הוא לצורך עניין האימוץ, אין גם ספק כי בסופו של דבר תיפרדנה הדרכים והילד יגדל במשפחה חד הורית או במשפחה של "שלי שלנו" - לכשעצמו אין זה חטא - אלא שיש לשקול מה עומד מנגד - משפחה שנראה בעליל כי היא מאוחדת מגובשת מסודרת והילד יקבל שם את כל מה שהעולם רק יכול להציע. שאנתי את ה"יללות" הבלתי פוסקות של האמא הביולוגית - הרי כל אחד הבחין שזוהי הצגה למצלמה. כן לא אהבתי את ההתבטאות של האבא הביולוגי כי הילד הוא חדוות חייו - איך ? ממתי ? מה לך ולילד שעשית לו פעם בחייו אמבטיה - מארוע הקטנצ'יק הזה הוא הפך למשוש חייך - תעשה טובה...........ותניח למשפחה האמיתית והיחידה שלו לגדלו באושר.

hanitbar

New member
לטובת הילד

כל מקרה לגופו. במקרה זה ברור על פניו כי "האיחוד" המחודש של הוריו הביולוגיים הוא לצורך עניין האימוץ, אין גם ספק כי בסופו של דבר תיפרדנה הדרכים והילד יגדל במשפחה חד הורית או במשפחה של "שלי שלנו" - לכשעצמו אין זה חטא - אלא שיש לשקול מה עומד מנגד - משפחה שנראה בעליל כי היא מאוחדת מגובשת מסודרת והילד יקבל שם את כל מה שהעולם רק יכול להציע. שאנתי את ה"יללות" הבלתי פוסקות של האמא הביולוגית - הרי כל אחד הבחין שזוהי הצגה למצלמה. כן לא אהבתי את ההתבטאות של האבא הביולוגי כי הילד הוא חדוות חייו - איך ? ממתי ? מה לך ולילד שעשית לו פעם בחייו אמבטיה - מארוע הקטנצ'יק הזה הוא הפך למשוש חייך - תעשה טובה...........ותניח למשפחה האמיתית והיחידה שלו לגדלו באושר.

smartstar

New member
אמא אמא אמא יש אחת ? מי../images/Emo185.gif

סיפור הילד המאומץ ילד שעבר לידי האמא המאמצת שם מקומו . האמא הביולוגית ברגע שהיא לא רצתה את הילד שלה אחרי הלידה לא תרצה אותו בשלב מאוחר יותר במדה ויוחזר לידיה שזה ודאי החלק הפחות חשוב. החלק החשוב בכול הסיפור זה טובת הילד שהיא מעל הכל הילד כמובן התרגל לסביבה האם המאמצת לריח שלה לחום גוף שלה אחרי תקוה ארוכה כל כך זה קצת מאוחר מידי לאם הביולוגית לבקש חזקה על הילד שהזניחה לשם אימוץ נקוד אחרונה שאני רוצה לגעת בה שיהי חים טובים לילד הזה ושיגיע לגיל מצוות בשלום ולתת לו להחליט מה גורלו כי הדבר יבדע לו בכול מיקרה נסיבות המיקרה היום הוא מאושר במקום שהוא ושם מקומו

אבודה2

New member
../images/Emo7.gifמקנאה בתינוק

אני מתקרבת לגיל 50. כל חיי הרגשתי דחויה על ידי אמי הביולוגית שהיא גם גידלה אותי בתנאים מינימליים ביותר (רק מה שמאפשר החוק). כלום לא מעבר לזה. כל חיי שמעתי - אני אתן לך רק מה שהחוק מחייב אותי. גם בימים אלה ממש ובשעות אלה ממש אני וכל יתר אחי מרגישים דחויים על ידה. והיא מתקרבת לגיל 70 וידה נטויה. אני בכלל לא בקשר איתה. זנחתי וניתקתי כל קשר איתה. אבל היא בעלת כוחות של בנאדם משוגע. שולטת במיצרים בכל ישותי ובישות אחי. והתינוק החמוד הזה? מקנאה בו. כל כך רוצים אותו. כל כך מעוניינים בו. כל כך אוהבים אותו. מדינה שלמה. ואמי הביולוגית שגם גידלה אותי - כי כך חייב החוק - אני לא מעניינת אותה. ואני נשארתי אותה ילדה שמחכה שאמא כלשהיא תאמץ אותה ותחבק אותה. תינוק יקר - יהיו התוצאות אשר יהיו - תלך לאמא הזאת או לאמא הזאת - אשריך שכולם נלחמים עליך ורוצים אותך. מקווה שמכל הטראומה ומחול השדים - תזכור רק את האהבה הגדולה שמשפחה אחת רצתה לתת לך - אבל המשפחה השניה זכתה להעניק לך. הלוואי והייתי במקומך. אבודה2

ש

שומאכר777האגדי

Guest
למי הילד?מיהי "אמא"?

לדעתי הילד שהיום הוא סלע המחלוקת צריך להשאר למשפחה המאמצת כי ילד זה לא גרביים או נעליים שהיום אני מוותר עליו ומחר אני מתחרט ורוצה אותו בחזרה. זה מאוד ילדותי ואכזרי. מה יקרה בעתיד כאשר האמא תכעס עליו כי הוא הרגיז אותה? האם היא תסלק אותו מהבית?ילד זה לכל החיים לטוב ולרע! והאמא היא לא רק מי שילדה אותו פיזית אלא מי שהעניקה מעצמה וותרה על הנוחיות שלה וקמה למענו בשעות שונות דאגה לו כשלא הרגיש טוב שדואגת לכל מחסורו זאת "אמא" !!!

מסכימה איתך בכל מילה רק שרוצה

להוסיף,שאני חושבת שהפעם השרות למען הילד מיהר למסור את הילד,ואם זה כך וההורים הביולוגים יכולים ומתאימים לגדל את הילד(חובה שהם היום יעברו את כל הבדיקות שהורים מאמאצים עוברים )ואם הם יוכחו שהם מסוגלים להיות הורים אז צריך לתת להם את הילד,ופה אני רואה רק את טובת הילד בלבד,,לא לחינם שרות הילד עושה הכל שהילד ישאר אצל ההורה הביולוגי.........

יש משהו שלא מסתדר לי בסיפור הזה

מכרים שלי אימצו ילדה. הם קיבלו אותה ממשפחה אומנת אליה הילדה נמסרה כשנולדה. כששאלתי למה הם לא קיבלו אותה מייד בהיוולדה, הם הסבירו שהחוק מחייב חצי שנה אצל משפחה אומנת, שזה הזמן הנדרש להסדרת כל הקשור באימוץ התינוק. האם במקרה שעכשו נמצא בחדשות מדובר בהורים אומנים או מאמצים?

למעלה