המשך הדיון בנושא משפט הילד המאומץ

דיאנה*

New member
תודה לקלה../images/Emo39.gif

קלה בקשה ממני הבוקר למחוק הודעה שלה כדי למנוע המשך של אי הבנות, לנסות ליצור כאן דיון ענייני ולא לאפשר פתח נוסף להשתלחויות של משתתפים בדיון. תודה קלתי
לצערי נמחקו גם כמה תגובות שהשתרשרו להודעה של קלה (זוכרים? בתפוז אין אפשרות לערוך הודעה, או להפריד בינה ובין הודעות שמשתרשרות ממנה). סליחה בנדה ואינגליש
ולצערי הרב עוד יותר, נאלצתי לעזוב את עמדת המחשב כדי ללכת ולהתפרנס. וכך, חוזרת רק עכשיו להבהיר, להתנצל, לקרוא ולהגיב.

dudumagic

New member
אתה צודק !!!! אני איתך !

אני מצטט אותך "איך אפשר להעלות את זה על הדעת. אם תתארגן הפגנת נגד של הורים ביולוגיים שלקחו להם ילדים, אוי ואבוי יהיה שם שם כי יש אלפים שילדיהם נלקחו מהם בכח, שלא כדין ובעינויי דין. "

דיאנה*

New member
../images/Emo41.gifתרבות דיון../images/Emo41.gif

מבינה שהרוחות סוערות והלב רוגש, אבל לא נקבל כאן יותר הודעות בנוסח "גניבת ילד". אף אחד לא גנב שום ילד. מתקיים דיון משפטי מר, קשה ונוקב, בשל פרצה שאפשר החוק. זה מה שקרה. מי שלא מסכים לקביעה הזו יתווכח איתי ויקבל תשובה, אבל הודעות שיש בהן הוצאת דיבה תימחקנה (אחת כבר נמחקה). מבקשת מכולנו לשמור על תרבות הדיון שמאפיינת אותנו כל השנה. רוצה גם להזכיר כי הודעות שמבזות משתתף אחר, מבזות קודם כל את הכותב עצמו. חבל ומיותר. לאורחים בפורום - אתם חוזרים ואומרים שאסור שתהיה מלחמה בין הורים מאמצים להורים ביולוגים, ובכל זאת, אתם חוזרים מדי פעם וכותבים הודעות בוטות כלפי מאמצים. זה לא עוזר לעניין שלכם וזה לא מקובל בפורום הזה שמהווה בית למאמצים ומאומצים. נשמח לשמוע את דעותיכם, כל זמן שתכתבנה תוך שמירה על צורת דיון הולמת.

דדלי

New member
גניבה = עד כמה שאני יודע

נטילת דבר מבעליו שלא כדין וללא רשות. לכן מי שהשתמש במושג הזה, לא חרג מהלשון העברית. חבל לסתום לו את הפה.

משתפרת

New member
זו אכן גניבה

וכאשר אישה אומרת: קחו את זה ממני, אינני יכולה ואינני רוצה לטפל בזה, ואכן לוקחים את הבלתי רצוי ממנה- זה בהחלט לא נכלל בהגדרה.

דדלי

New member
האם היא לא במצב של עושק ?

שהיא בחולשה שאינה מאפשרת להבין את התוצאה של מעשיה ? האם זה נראה לך הוגן לקחת ממנה כמה ימים אחרי הלידה את התינוק כשהיא אינה יודעת מה בעצם קרה כאן ? איך תסדר ומה מעשה ? האם מי שעיניו בראשו והוא יודע מה תפקידו של עובד סוציאלי לא צריך לייעץ לה - לסייע לה ? להציע אלטרנטיבות ? אז ככה: כשזו חולשה שאדם אינו מודע לתוצאות הטבעיות של מעשיו אז נטילת הקטין מידיו היא גניבה ועושק והפרת חובת זהירות ופגיעה בחסר ישע ועוד עוולות גם מהקודקס הפליל גם מהקודקס האזרחי והויתור הינו בטל מעיקרו.

הוא אכן חרג, בניגוד לדבריך.

ברגע שדבר כלשהו ננטש, כבר אין לו בעלים, כאשר אדם אחר מוצא אותו - הוא בעליו החדשים. כך אני רואה את הדברים.

ברוריהה

New member
אימוץ = תחביב ? ? ? ? ?

מאיפה השטות הזאת ? "לקחו להם את הילדים" ? ? ? הם ויתרו עליהם !!! ואתה יודע מה, כל הכבוד לאותן אימהות שהיה להן את האומץ והכוח להבין שהטוב ביותר עבור ילדן הוא לגדול בבית אחר. אני מורידה את הכובע בפני אישה שמסוגלת לעשות את זה מתוך ראיית טובת הילד. כי בשבילה, זה בטוח לא קל !!! ולא עובר יום שאני לא מודה בליבי ליולדת שלי על שמסרה אותי. היו לי ויש לי חיים נפלאים ! אני לא יודעת מה היה יכול להיות אם הייתי נשארת איתה, אבל אני יודעת שמה שקיבלתי בזכות הויתור שלה הוא זוג הורים נפלאים !

siv30

New member
אני כל כך נסערת מכל הסיפור

אומנם אני לא אם מאמצת, אבל אחרי ששמעתי את האם המאמצת נקרע ליבי בקרבי. אני מקווה שהמחאה הציבורית תפקח את עני השופטים. אני חושבת שחברי הפורום צריכים יחד עם חברי פורומים אחרים בנושא להתגייס ולעשות משמרות מול בית הדין עד שהשופטים יקבלו את ההחלטה הנכונה. אני חושבת שגם צריך לפנות ולעשות לובי לשינוי מהיר של החקיקה שאולי עוד תעזור להורים המאמצים כי סה"כ הדיון לא יסתיים היום. מחזיקה להורים המאמצים אצבעות שהצדק יצא לאור.

שיר5520

New member
מתפללת שהשופט יחליט נכון

וישאיר את הילד אצל ההורים האמיתיים שלו. ההורים שגידלו, אהבו אותו ודאגו לו מגיל כלום.

נעמי*

New member
וכדי להזכיר לכל מקדשי קשר הדם

בחדשות עכשיו היתה ידיעה על תינוקת בת מספר ימים שנמצאה נטושה בפרדס בדרום הארץ.

dudumagic

New member
שאלה

אם היא תינתן לאימוץ ואחרי חצי שנה תבוא האמא הביולוגית ותדרוש את הילדה מה הייתם פוסקים ? במצב כזה אני לא יודע מה לעשות ...

שלוליק

New member
למה אתה לא יודע מה לעשות דודו../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

אתה מפתיע אותי. היא בטח בחורה מסכנה שממש נבהלה ובטח בכלל לא ידעה שהיא בהריון מהחבר שלה שנטש אותה והלך עם אחותה הקטנה. וככה יום אחד היא חטפשה כאבי בטן ונכנסה לשירותים והיתה המומה כשיצאה לה תינוקת. ועם כאבי הבטן שהיו לה היא ממש לא יכלה לטפל בה ובכלל לא ידעה מה לעשות איתה ובגלל זה זרקה אותה שתתייבש 24 שעות בפרדס כנמלים וחקרים מטפסים עליה. אז באמת שיתנו אותה לאימוץ. אבל תגיד לי אם החבר שלה יריב עם אחותה הקטנה ויחזור אליה. למה שלא יתנו להם לגדל את הילדה? מה זה כאן, השרות חושב שהוא יכול לחטוף ילדים מההורים שלהם. אז בטח שיקחו אותה מההורים המאמצים שהם ממש לא ההורים האמיתיים שלה, כי רק הורים אמתיים יכולים לזרוק תינוק שרק נולד בפרדס. ויחזירו אותה להורים האמיתיים שלה! אני גם ממליץ כמו שהציעו שיתנו אותה לזוג ליקחו לו היום את הילד. אז ככה כשביאו לקחת גם את זאת בעוד שנתיים, הם כבר יהיו רגילים לזה. מה אתה אומר אחי? מ'תאים לך? יאללה תחליק כפפה

Kalla

New member
באמת מוזר שאתה לא יודע מה לעשות

הרי היא האמא הביולוגית, האמיתית, לא? ברור שצריך להחזיר לה את הילדה, הרי זה החוק. אז מה, אולי בדיוק כשהילדה נולדה לא היה לה נוח לגדלה, אז מה יותר טבעי מלהיפטר ממנה ללא כל סיבוכים משפטיים, הצורך להתדיין עם הרשויות? רק בגלל זה לא להחזיר לה אותה אם לפתע תרצה אותה? הכי טוב, כמובן, אם בכלל לא היו מוצאים את הילדה, אז כבר לא הייתה צריכה יותר להתלבט ולהטריד את עצמה אף פעם בשאלה אם היא רוצה אותה או לא, או להצטדק בפני רשויות החוק. אך לא היה לה מזל והילדה נמצאה ועכשיו כנראה ימצאו גם אותה ותיגרם לה אי נעימות על לא עוול בכפה, אז לפחות כפיצוי צריך לתת לה עכשיו את הזכות להתחרט אם כבר ממילא היא כנראה לא תצא בקלות מכל הפרשה הזאת. מה, אתה באמת לא יודע מה לעשות?

תלוי בנסיבות...

בפעם האחרונה שאני בדקתי, לא ידוע ע"י מי היא ננטה ומה עם האמא. אני חושב, שאם יתברר, מה שאני מקווה שלא יקרה, שהיא ננטשה ע"י האמא - אין אף סיבה שבעולם שהאם הביולוגית תקבל חזקה על הילדה, בוודאי לאחר שיש לילדה הורים שאוהבים אותה והאם הביולוגית לא הלכה לטיפול נפשי והחלימה.

למעלה