המשך "חמות לא חכמה"...

תלמדי מהניסיון איך לעקוף את הרשעות שלה

היא לא נשמעת לי תמימה בכלל וההצגה שלה של ארנק ריק מעוררת גועל.(הייתי בסיטואציות דומות לזה.)
אבל גם את עשית טעות-אמרת לה לקנות חבילות שוקולד ושידרת לה שהיא לא צריכה לעשות מזה עינין והילדים לא צריכים משהו.אז היא תפסה על זה טרמפ ושיחקה אותה ראש קטן.
פעם הבאה תגידי בפירוש מה את רוצה בלי פשרות ובלי התנצלויות.את הנעשה אין להשיב.נשאר רק ללמוד לקח ולשכלל את היכולות להתחמק מהיתממות שלה.לא לתת לה לשחק בכם.

ויקה1222

New member
היא לגמרי לא בסדר

אני לא מתווכחת. רק חושבת שעדיף עבור הבן שלך שתנסי לא לעשות מזה עניין. לא למענה, בעיקר למענו.

ד ר ל י

New member
אני מבינה שאין לה כסף

יש לה בעיה כספית או שזה סתם ביטוי והתקמצנות?
לפי מה שסיפרת, היא לא התנהלה נכון כלכלית וכשאמרת לה שהילדים שלך לא צריכים מתנות, היא קנתה שמלה לאחיינית ולא נשאר לה כסף לילדים.
נשמע שהמצב הכלכלי שלה לא טוב אם לא הצליחה לגרד כסף כדי לתת לשאר הילדים. לפחות היא נתנה מה שהצליחה להוציא מהארנק. היא מצליחה לגמור את החודש? ישלה מה לאכול?
אני שואלת את כל זה כי זה מה שהבנתי מהסיפור, יכול להיות שיש כאן דברים נסתרים כי את אומרת שהיא לא בריאה בנפשה, אז אולי כן יש לה כסף והיא עושה הצגה. אבל אם זה כמו שאת מספרת, זה נשמע שהיא ממש נתנה לילדים עד השקל האחרון שיש לה והיא במצוקה כספית...

אין בעיה כלכלית

יש לה כסף לגמור את החודש, יש לה עוזרת בית, מכונית, חסכונות ולא חסר לה כלום... (נתנה עכשיו לגיסתי 5000 ש"ח ללידה) 100 שקלים זה ממש לא עניין בשבילה ואת השימלה היא קנתה בגחמה של רגע ולא מתוך מחשבה, עובדה שאז היא שלפה 120 ש"ח בלי למצמץ...
יש שם סיכסוכים כספיים בינה לבין חמי וכנראה שהיא רצתה שהוא יהיה זה שיפתח את הארנק...

mykal

New member
אוי.... אוי....

אם את יודעת שיש שם סכסוכים על רקע זה,
למה בכלל "נפלת למקום הזה" ---
שיריבו בלי שאת וילדיך חלק מזה.
יכולת לומר לה--בפשטות, תשאלי אותם, הם גדולים ומבינים--
ויודעים מה רוצים. שהיא תתנהל מול הילדים--
הם יזכרו אותה דרך ההתנהלות הזו.
ואל תהיי צד בכלל במתנות ובהתיחסויות.
תניחי--וזהו. היא לא תתחנך להתנהל אחרת.

mykal

New member
מעולה,

ועוד שני דברים--1)תגידי לילד בטח ישאלו אותך כל מיני מה אתה רוצה,
תכין לך רשימה, ושיבקש הוא.
2)מראש תרגיעי את עצמך--אל תצפי לכלום, אל תשוי לאף אחד.
תאמיני כשאת תהיי רגועה ופחות מתיחסת--היא אולי תרצה להוכיח,
תנטרלי עצמך מזה.

מנסיוני--הילדים יודעים את האמת, ויודעים מי אוהב ודואג,
ומי לא קשור. לא צריך להתאמץ להוכיח, זה קורה מעצמו.

ayaht

New member
אז אל תשתתפי בהצגה ובדרמות שלה

למדי את הילדים שלך "שונא מתנות יחיה"
(נראה לי שאנשים כמוה הם הסיבה להמצאת המשפט),
ושכשאתה לא תלוי בטובות של אחרים אז אתה חופשי.

הם לא זקוקים למתנות ממנה כדי להרגיש אהובים ורצויים ושווים.

שילמדו לא להיעלב כאשר הם מקבלים מתנות ממנה.
אולי אפילו לסרב למתנות שלה (לא נראה שיש לה כוונות הכי טהורות).

מי שיש לו בעיה כלכלית

לא קונה לילדה זרה מתנה ב-120 ש"ח (אם הבנתי נכון, הילדה היא האחיינית של כלתה ואין ביניהם קרבה משפחתית), ובטח שלא בצורה כזאת שזה בא על חשבון נכדיה (ההסבר שאחרי קניית המתנה הזאת לא נשאר לה כסף לתת לנכדים נשמע ממש לא לעניין). ובלי קשר - אם נותנים מתנות לנכדים בדגש על מתן פומבי, לא נותנים מתנות שאינן שוות ערך - זה מעליב גם את הילדים וגם את ההורים שלהם.
&nbsp
אני מאוד מבינה את הנכדים המתבגרים שנעלבו, ומה שהם עשו זה הרבה פחות דרמה ממה שאחרים היו עושים - אני הייתי מבינה מישהו שבמצב כזה היה מסרב לקבל את הכסף לאחר מכן, זה לא יוצר תחושה טובה בלשון המעטה.
&nbsp
&nbsp

אני חושבת שאת צודקת לגבי זה שזה הסבר לא לעניין.

אם אין לה כסף לנכדים שלה אחרי שקנתה לילדה - שתחזיר את השמלה שקנתה לילדה, ותקנה משהו לנכדים בכסף הזה. ברור שהילדה ההיא לא אמורה להיות מעל הנכדים, ועוד לנגד העיניים שלהם, ועוד אחרי שכבר הייתה תקרית כזאת.

ayaht

New member
העיקר פה הוא להגן על הילדים שלך מפני פגיעה

חמותך חסרת טאקט, לא חכמה ואולי גם מרשעת.
או נרקסיסטית.

בכל מקרה את צריכה למצוא את הדרך להסביר לילדים שלך שזה "שלה".
יש משפט בוטה שאומר "לא נפגעים מפגועים".

ואני מסכימה עם mykal.
אל תאפשרי לה את חגיגות הנרקסיזם שלה אצלך בבית.
לא על חשבון הילדים שלך.

לדעתי הגיע הזמן לצמצם את ההתנחלויות שלה.

ברגיל המפגשים המשפחתיים מתרחשים בערך פעם בחודשיים

רוב הפעמים ביוזמתי, כי חשוב לי שתהיה "משפחתיות".
הפעם בגלל החגים יצא פעמיים ברצף ובשתי הפעמים הילדים שלי קצת נשכחו, כנראה בגלל שהם כבר גדולים ופחות "אטרקטיביים" לסבתא...

ayaht

New member
בשם ה"משפחתיות" הלא כל כך מושגת הילדים שלך נפגעים

בבית שלהם פוגעים בהם, ויוצא איכשהו שאת לא שם בשבילם כי יש עכשיו אנשים אחרים שצריכים את הבמה (חמותך למשל בתפקיד הסבתא הנדיבה, שעושה אפליות מכוערות בין הנכדים).

השאלה היא למה זה טוב, ואם אפשר לעודד משפחתיות בצורה כזו שפחות תפגע בילדים שלך.

היום את היא זו שבעצם מנהלת את הקשר בין חמותך ושאר המשפחה לילדיך.

מעניין אם ילדיך כשיגדלו יטרחו/יהיו מעוניינים בכלל בקשר עימה או אם האחיינית הנערצת כאשר יגדלו.

בת האש

New member

בעלך ניסה לדבר עם ההורים שלו?

אולי אם זה יבוא ממנו והוא יסביר להם מה ההשפעה על הנכדים ויזכיר להם מה מרגישים מתבגרים, משהו יזוז?
&nbsp
&nbsp

וסתם משהו מתוך סקרנות

מה אחותך חושבת על הנושא הזה? אני במקומה הייתי מובכת אם ההורים של גיסי היו נותנים לבת שלי מתנות ועוד לא סמליות, על אחת כמה וכמה אם הייתי רואה שהבת שלי מקבלת מתנה בזמן שהנכדים שלהם לא.

מה בדיוק האחות אמורה לעשות?

לדעתי אין שום סיבה להפנות את המבט לאחות. היא לא צד בעניין - היא מקבלת מתנה, אומרת תודה, וזהו.

שאלתי מה היא חושבת, לא מה היא "אמורה לעשות"

אני לא רואה איפה יש כאן "הפניית מבט", זו סתם תהייה, דווקא בגלל שהיא לא צד בעניין.

danakama10

New member
ובכן

משהו לא מסתדר לי... בפעם הקודמת רק האחיינית שלך קיבלה מתנה, ולילדים שלך לא היה איכפת. עכשיו התינוקות והאחיינית שלך קיבלו בגדים והילדים שלך שוקולד אגוזים, ודווקא עכשיו הילדים נעלבו, הסתגרו בחדר, בכו. הבן בן כמעט בר מצווה את אומרת, עד כדי כך נעלב שלא קיבל בגדים? הוא עושה חישוב כמה עלה השוקולד לעומת הבגד לבת של אחותך? קשה לי להאמין.
אולי באמת הילדים שלך לא מתנהגים יפה לסבים, ולכן רק בת אחותך קיבלה מתנה בפעם הקודמת. לא יפה, אבל כנראה שהסבים מאוד נעלבו שהילדים רק יודעים לקחת ולא לתת. הנה, את הבן היית צריכה לשכנע עד שהסכים להגיד תודה על השוקולד והכסף שגירדת עבורו, ורוב הביקור שלהם היה סגור בחדר.
הפעם הסבתא שאלה מה לקנות להם, והיא קנתה מה שביקשת. והרי כשביקשת את השוקולד, כבר ידעת שהיא קנתה חליפות בגדים לשאר הנכדים, ובכל זאת ביקשת רק שוקולד. הגורם היחיד שנכנס למשוואה הוא ששוב הבת של אחותך מקבלת מתנה גדולה יותר. כששמעת שלה היא קנתה שמלה, החלטת ששוקלד לא נאה לילדים שלך. נשמע שהבעיה היא לא עם מה היא קונה לשאר הנכדים, אלא שהיא נותנת מתנה יפה לבת אחותך, ואת מקנאה ומעבירה את הקנאה לילדים (או סתם ממציאה כאן שהם קינאו). הרי את ידעת שהתינוקות יקבלו חליפות ושלך שוקולד ועובד שלא חששת שהילדים שלך יקנאו נורא?

נשמע שאת בוחשת יפה בקדרה, הולכת וחוקרת את הבת אם היא נעלבה, מוכיחה את הסבתא ועושה מגבית. הרי בטלפון כשביקשת ממנה כסף עבור הילדים שלך, היא לא נשמעה נלהבת, אז מדוע את אומרת לה ש"היה מדובר שתתן להם "סכום קטן"". היא בפירוש אמרה לך כדרשת 50 ש"ח לכל ילד שלא נשאר לה כסף. כנראה היא הקציבה סכום מסויים למתנות, כשאת ביקשת לילדים שלך שוקולד היא החליטה להוציא את שאר הסכום על בת אחותך. או אולי זה נשמע היה לה חוצפני שאת דורשת מתנות נוספות לילדים שלך. או שאולי בת אחותך מתנהגת אליה הרבה יותר יפה מאשר הילדים שלך. או אולי אחותך אם חד הורית או לא במצב כלכלי טוב והחמים שלך מרחמים עליה ולכן נותנים לבת מתנות גדולות.
במקומך הייתי מתמקדת על חינוך הילדים - כיצד להפגין אהבה וכבוד לסבים. לשבת ולדבר איתם במקום להסתגר בחדר, להתקשר אליהם לפעמים ולהתעניין בהם, לברך בחג שמח.
ובפעם הבאה כששואלים אותך מה לקנות לילדים, אל תנסי לשחק אותה המנומסת הידועה ולהחליט עבורה כמה כסף להוציא. תביא 2-3 אופציות סבירות, ושהסבתא תחליט.
ואולי מוטב להפסיק להזמין את אחותך לארוחות משפחתיות (אין לה משפחה מורחבת משלה?), כי את לא מסוגלת להתגבר על הקנאה ביחס שהחמים מפגינים לילדה. או שתתבגרי.

הפוך... בגלל זה העניין כל כך פוגע.

הילדים שלי הכי נחמדים ומנומסים לסבים, כשהם באים אלינו, הילדים דבר ראשון באים לחבק ולנשק אותם ולספר מה חדש. בכל פעם שאני מתקשרת אליהם, אני נותנת גם לילדים להגיד חג שמח או שבת שלום, ככה שאין בעיית יחסים בין הסבים לילדים. דווקא האחיינית שלי מתביישת ומתחבאת ולא מתקרבת אליהם. אני חושבת שעניין המתנות זה כדי לקרב אותה אליהם.
הילדים שלי אכן הרגישו לא נח גם בראש השנה, אבל הבליגו. הם כמובן אמרו תודה על השוקולוד והם באמת לא צריכים בגדים. אבל הם לא אידיוטים... כנראה שאין לך ילדים אם את חושבת שילדים לא עושים השוואות מי קיבל יותר והם גם מרגישים אם במישהו אחד משקיעים ובהם לא, וזה אכן פוגע. גם נתתי להם פיתרון במקום הבגד (שכאמור הילדים לא צריכים), כל מתבגר ישמח ל-50 ש"ח.
שלא לדבר על זה שהאחיינית קיבלה בנוסף לשוקולד גם מתנה גדולה.. את חולמת אם את חושבת שהיא "תכננה כמה להשקיע במתנות", הכל ספונטאני ובלי מחשבה... וזה עוד יותר פוגע כי זה רק מראה כמה היא לא חושבת עליהם, סתם כי הם כבר גדולים... אבל מתבגרים הם רגישים כמו כל אחד אחר (ואפילו יותר).
עכשיו לדוגמא, הבן שלי, שהוא אתאיסט מוחלט, עושה מחווה לסבא ובתור נכד זכר יחיד, מסכים לעשות בר מצווה בבית הכנסת - רק בשביל הסבא!
ולגבי אחותי, היא אכן חד הורית ואין לה משפחה אחרת להיות איתה בחגים, אבל אין בעיה כלכלית.
ואין פה עניין של קינאה רק תחושת חוסר צדק ועלבון. הסבים אינם יכולים לארח, אנחנו משפחה מאוד קטנה, הילדים שלי ושני התינוקות של גיסתי הם נכדיהם היחידים, הסבים מאוד מצפים למפגשים המשפחתיים שאני יוזמת כי אילו ההזדמנויות היחידות שלהם להיות בקרב המשפחה, הם גם אסירי תודה ומודים לי בכל פעם על האירוח הנדיב.
אבל הם פשוט טיפשים ולא מבינים שלבוא ולחלק מתנות באופן כל כך לא שיוויוני, זה פשוט פוגע.

למעלה