ובכן
משהו לא מסתדר לי... בפעם הקודמת רק האחיינית שלך קיבלה מתנה, ולילדים שלך לא היה איכפת. עכשיו התינוקות והאחיינית שלך קיבלו בגדים והילדים שלך שוקולד אגוזים, ודווקא עכשיו הילדים נעלבו, הסתגרו בחדר, בכו. הבן בן כמעט בר מצווה את אומרת, עד כדי כך נעלב שלא קיבל בגדים? הוא עושה חישוב כמה עלה השוקולד לעומת הבגד לבת של אחותך? קשה לי להאמין.
אולי באמת הילדים שלך לא מתנהגים יפה לסבים, ולכן רק בת אחותך קיבלה מתנה בפעם הקודמת. לא יפה, אבל כנראה שהסבים מאוד נעלבו שהילדים רק יודעים לקחת ולא לתת. הנה, את הבן היית צריכה לשכנע עד שהסכים להגיד תודה על השוקולד והכסף שגירדת עבורו, ורוב הביקור שלהם היה סגור בחדר.
הפעם הסבתא שאלה מה לקנות להם, והיא קנתה מה שביקשת. והרי כשביקשת את השוקולד, כבר ידעת שהיא קנתה חליפות בגדים לשאר הנכדים, ובכל זאת ביקשת רק שוקולד. הגורם היחיד שנכנס למשוואה הוא ששוב הבת של אחותך מקבלת מתנה גדולה יותר. כששמעת שלה היא קנתה שמלה, החלטת ששוקלד לא נאה לילדים שלך. נשמע שהבעיה היא לא עם מה היא קונה לשאר הנכדים, אלא שהיא נותנת מתנה יפה לבת אחותך, ואת מקנאה ומעבירה את הקנאה לילדים (או סתם ממציאה כאן שהם קינאו). הרי את ידעת שהתינוקות יקבלו חליפות ושלך שוקולד ועובד שלא חששת שהילדים שלך יקנאו נורא?
נשמע שאת בוחשת יפה בקדרה, הולכת וחוקרת את הבת אם היא נעלבה, מוכיחה את הסבתא ועושה מגבית. הרי בטלפון כשביקשת ממנה כסף עבור הילדים שלך, היא לא נשמעה נלהבת, אז מדוע את אומרת לה ש"היה מדובר שתתן להם "סכום קטן"". היא בפירוש אמרה לך כדרשת 50 ש"ח לכל ילד שלא נשאר לה כסף. כנראה היא הקציבה סכום מסויים למתנות, כשאת ביקשת לילדים שלך שוקולד היא החליטה להוציא את שאר הסכום על בת אחותך. או אולי זה נשמע היה לה חוצפני שאת דורשת מתנות נוספות לילדים שלך. או שאולי בת אחותך מתנהגת אליה הרבה יותר יפה מאשר הילדים שלך. או אולי אחותך אם חד הורית או לא במצב כלכלי טוב והחמים שלך מרחמים עליה ולכן נותנים לבת מתנות גדולות.
במקומך הייתי מתמקדת על חינוך הילדים - כיצד להפגין אהבה וכבוד לסבים. לשבת ולדבר איתם במקום להסתגר בחדר, להתקשר אליהם לפעמים ולהתעניין בהם, לברך בחג שמח.
ובפעם הבאה כששואלים אותך מה לקנות לילדים, אל תנסי לשחק אותה המנומסת הידועה ולהחליט עבורה כמה כסף להוציא. תביא 2-3 אופציות סבירות, ושהסבתא תחליט.
ואולי מוטב להפסיק להזמין את אחותך לארוחות משפחתיות (אין לה משפחה מורחבת משלה?), כי את לא מסוגלת להתגבר על הקנאה ביחס שהחמים מפגינים לילדה. או שתתבגרי.