המשך "חמות לא חכמה"...

אני חושבת שאם אחותך חד הורית,

זה באמת יכול להשפיע על היחס של חמותך אליה, גם אם זה לא מוצדק מבחינה כלכלית. אגב, חמותי היתה בביקור בספרד והביאה מתנה לקטנה שלי (בת שלוש) שמלה יפה ומפוארת, ונתנה לה אותה בתום הארוחה. היא אמרה במפורש שהיא מביאה לה ולא לילדות האחרות כי היא יודעת שזה משמח אותה (וזה באמת נכון). בסוף הביקור היא נתנה גם מתנות לילדות האחרות (סוודרים) אבל הנקודה החשובה היא שהילדות הגדולות בכלל לא קינאו ולא חשבו שמשהו פה לא בסדר. הן באמת לא רוצות שמלה שכזאת, ואין להן בעייה שהחמות ראתה משהו שישמח את הקטנה ונתנה לה - על אף שגם בעיניי זה בעייתי משהו. הן פשוט לא ראו את זה כך. הן יודעות שהן גדולות והן מקבלות דברים אחרים מהסבים (בחג, למשל, הן התארחו אצל חמותי במשך יומיים והיא עשתה להם ימי כיף, והקטנה נשארה בבית איתנו, כי חמותי לא הייתה מסוגלת גם לעשות את זה וגם להשגיח באותו זמן על הקטנה), ולא מרגישות ששוויון זה תמיד לקבל אותו דבר. אני גם לא מההורים שמעודדים מתן מתנות לאחים ביום ההולדת של אחד הילדים או משהו כזה.

לדעתי הבעייה מספר אחת במקרה הנוכחי היא הבחירה שלך לבקש ממנה שוקולד עבור הילדים. חבילת שוקולד רגילה (לא איזה משהו מושקע או נדיר או מחו״ל וכו׳) היא פשוט מתנה מעליבה כשלעצמה, ולא משהו שסבתא נותנת למתבגר כמתנה.

ayaht

New member
"מסכים לעשות בר מצווה בבית הכנסת - רק בשביל הסבא!"

פלא שהוא נעלב?

מצד אחד לחצו עליו לעשות בר מצווה בניגוד לרצונו (ואל תספרו לי שיש פה בחירה חופשית, יש פה מכבש לחצים רגשי אדיר על הילד).
ואז זו ה"תודה" שהוא מקבל מהסבא והסבתא האלה.

חבל שאת לא מנגנה על הבחירות של הבן שלך ומונעת ממנו לנהוג לפי הדעות האתאיסטיות שלו.

זה כל כך אבסורד שביהדות מטרת הבר מצווה היא קבלה של הילד לעולם המבוגרים, ומכאן והלאה הוא אחראי על הפולחן הדתי שלו וזכאי לעשות כרצונו.

קיבל בר מצווה חסר משמעות ותוכן הבן שלך.
העיקר שהסבא שלא מתייחס אליו יהיה מרוצה.

הסבא בן 80+ אם נכדו היחיד לא יעלה לתורה, זה ישבור לו את הלב.

אני תומכת בדרכו האתאיסטית של בני אבל הסברתי לו שלפעמים אנחנו שמים בצד עיקרון אחד (אידאולוגיה דתית או לא דתית) כדי למלא עיקרון אחר (כיבוד סב זקן). הצעתי לו שיסתכל על זה כמו חוויה אנתרופולוגית... התנסות של פעם בחיים, ואחר כך יחליט אם להשתמש במידע הזה או לא.
הסבא והסבתא לא אנשים רעים, הם פשוט לא כל כך חכמים, אני לא מענישה אותם על כך, רק באה לפה לקטר... וקיבלתי גם כמה עצות טובות, כמו להעביר את כל התקשורת של הסבים עם הנכדים לאחריותם (של הסבים והנכדים) ושהם יעשו עם זה מה שהם רוצים...

ayaht

New member
יש אנשים שתמיד נשבר להם הלב כשאחרים עושים משהו

בניגוד לרצונם.

השאלה היא אם את מוכנה להקריב את החיים שלך (וגם את של בנך) כדי לרצות אותם, או שאולי הגיע הזמן שמישהו יגיד להם לא ויתן להם להתמודד.

חבל שלא עשו את זה בגיל צעיר יותר, נכון, אבל צריך להתחיל מתישהו.

יש הרבה דברים ששוברים את הלב בעולם.
מספיק לפתוח עיתון.

בת האש

New member

פריZמה

New member
אני די חולקת על הצהרתך בנושא ה ״ חוכמה״

לפי מה שאת מתארת חמייך חסרי אונים ויכולת לארגן ולפגוש את המשפחה והקרובים

רק בזכותך ודרכך הם יכולים לעשות זאת - כלומר עקרונית, את אמורה להיות מאוד חזקה במשפחה.
ותראי איך מנקנקים אותך בקלות....
ממוזמנים חסרי זכויות הם הפכו לבעלי המאה והדעה.
אין לי מושג איך הסתבכתם התגרנות
הזו,
אבל אפשר לומר לזוג הדביל/ מתוחכם הזה שהם לא חייבים להביא מתנות לאף
אירוע ( כמו אצלינו למשל) אך ברגע בו החליטו שכן - נא להחיל מתנות שוות ערך לכל אזרח בין הגילאים אפס ל 21.
פשוט וקל וללא משמעויות הנתונות לאינטרפרטציות שונות.

נומלה

New member
איך אני מתה על דתיים שרואים הכל

בשחור לבן ויודעים לקטלג חילונים במשבצת שהם מיעדים להם.

sweetdreams

New member
אז תגידי להם את זה באופן הכי ברור

אם את יוצאת מנקודת הנחה שהם טיפשים ולא מבינים, אז אל תתני להם תשובות מנומסות כשהם שואלים אותך מה להביא, תגידי בעצמך מה את רוצה שיביאו.
זו עצה שראיתי שחזרה על עצמה שוב ושוב בשירשור הזה, ואני מסכימה איתה. או שאם את לא מאמינה שגם זה יעזור, והעניין זה ממש ממש (ממש!) חשוב לך, תצטרפי אליהם בקניית המתנות.
בלי קשר, אפשר להסביר לילדים המתבגרים שלך שאנשים הם לא מושלמים, ועושים טעויות, חלקן במודע וחלקן לא, ואין מה לעשות, אי אפשר לתקן את כולן. שישמחו במה שהם מקבלים, וילמדו שלא להתאכזב כ"כ להבא. ילדים בוגרים יכולים כבר להבין וללמוד את השיעור הזה.

danakama10

New member
את סך הכל מתארת מערכת יחסים יפה

בין הסבים והילדים, וגם בינכם. הסבתא מתייעצת איתך, מודה לך מאוד על האירוחים הנדיבים, הילדים מחבקים ומשוחחים עם הסבים, מתחשבים בהם בנושא הבר מצווה (יפה מאוד). בהודעה המקורית גם כתבת שהסבתא לא הבינה מדוע נעלבו "הרי קיבלו שוקולד".
יכול להיות שהסבים לא ייחסו כלל חשיבות למתנות. יכול להיות שלנכדים הם נותנים הרבה מתנות בהזדמנויות שונות, ושלבת אחותך אין כמעט הזדמנויות לתת, ובגלל שהיא חד הורית הם משתדלים לשמח את הילדה מעל ומעבר.
חבל לתת למשהו באמת שולי להכניס כל כך הרבה אמוציות שליליות. דברי או אם הילדים שלך ותגידי להם שלהם נותנים כל השנה (אם נכון) או שאם הסבים (למרות שזו אופציה פחות טובה בעיני, לאף אחד לא נעים לשמוע שדורשים ממנו מתנות, גם אם הדרישה היא שהמתנות יהיו זהות).

זה גם מה שאני חשבתי

עד כמה שידוע לי, במשפחה שלי מעולם אף אחד לא דיווח כמה עלו המתנות שהוא נתן או קיבל.
המקסימום זה התייעצויות בסגנון ״לילדים הקטנים אני מביאה משחקים, ולגדולים בגדים. א׳ תעדיף משחק או בגד?״.

mykal

New member
נראה לי שבאמירה הזו

יש התעלמות מהענין עצמו.
בעיני מתנות זה לא האישיו, בטח לא של "חובטת שטיחים"
החמות יצרה "מדיניות" והתיחסות מתגרה לנושא המתנות.
ופותחת השרשור "נפלה ברשת"
היא הזמינה את המשפחה בשביל המשפחתיות--נשאלה מה לקנות,
היא ניסתה להקטין ולצמצם,
והחמות --בגחמה(לטעמי לא חשבה) ויצרה אפליה. שמה לעשות, זה כואב ולא נעים.
אני מניחה שהחמות לא התכונה לזה--אבל זה מה שקרה.
אבל לומר שמתנות זה הענין--לי לא נראה.

מבינה את התסכול והכאב שלך על הילדים

זה כואב לראות שזה גרם להם להרגיש לא אהובים.
אני חושבת שמההתחלה אולי כשנשאלת לגבי זה היית צריכה לומר משהו ספציפי ולא להיות כל כך מנומסת
אני למשל אם שואלת לגבי מתנה כן מצפה שיגידו לי מה רוצים ומשתדלת לענות על הציפיות ואם לא- אומרת שלא יכולה כי יקר מידי/רחוק מידי ואי אפשר להזמין וכו'.
&nbsp
אני חושבת שהבן שלך די הבהיר לה שהוא נעלב וזה טוב, לפעמים צריך לראות דבר כזה כדי להבין איך זה משפיע.
&nbsp
אני מנסה לראות את הטוב בכל דבר וחושבת שאולי באמת לא היו כוונות שליליות, עם כי אין ספק שיש פה משחק של תמימות מצידה.

נומלה

New member
כמה שנים את מכירה אותה?

את רוצה להיות חכמה או צודקת? את מכירה את בעית הקמצנות? תכיני בצד שתי מעטפות עם כסף ומיד כשהיא אומרת משהו תתחפי אותם ליד שלה ותגידי " לא משנה אני הכנתי, תחזירי לי אחר כך". גם אם היא לא תחזיר, היא תבין בדיוק על מה מדובר.

למעלה