טוב, אני לא יכול יותר...
זתומרת, לא יכול יותר להסתכל מהצד על הדיון הזה מבלי להביע את עמדתי בתור המנהל-השני-עם-הפין-הגדול. תשמעי (וגם כל השאר יכולים לשמוע), אישית גם אני מתנגד נמרצות לבדיחות שמטרתן חוסר רגישות לשמה - סתם להגיד "חחחחח 6 מיליון יהודים הפכו לכפתורים" סתם בשביל לעצבן ו/או לפגוע. אני מבין לחלוטין אנשים שנפגעים מבדיחות מהסוג הזה, גם בי זה פוגע (למשל ככה ראיתי חלק מהסצינות בסרט "החיים יפים" וזה די קומם אותי), אבל העניין הוא שבסאות´פארק אני בטוח לגמרי שזו לא הייתה המטרה. אחרי הכל אחד היוצרים האחראים על התכנים (מאט סטון) הוא כידוע בעצמו יהודי, והמטרה שלו כמו של ידידו הטוב טריי פארקר לא הייתה לרדת על היהודים, אלא כמו שכבר נאמר כאן על אנשים חסרי טקט שלא יודעים לשמור על הפה שלהם. גם בסרט למשל היו רמיזות על השואה, עם כביכול פרסומת שמעודדת קנדים לבוא ולהרשם למחנות הריכוז לקנדים, ובין היתר הראו אותם מתרחקים כלואים בתוך כלי רכב גדול עם סורגים וחלק מהקנדים עוברים עקירות שיניים ללא הרדמה ודברים כאלה. גם פה כמו שאני רואה את זה, זה לא אמור לפגוע ביהודים. הרי המסר של הסרט הוא ברור - צנזורה sucks ass, וכל הסרט מקצין כמה שהכוונות העאלק-טהורות של הצנזורה עולות לה לראש לפעמים, והיא עוד עלולה להביא למלחמה עקובה מדם. הבעיה כאן היא שאתם לא רואים את ההבדל בין בדיחה שהמטרה שלה לפגוע, לבין בדיחה שהמטרה שלה להעביר מסר נוקב תוך הקצנה של הדברים. בגלל זה סאות´פארק מוגדרת "סאטירה חברתית", ולא "סתם תכנית שמקללים ומקיאים בה ועושים צחוק מדברים רציניים" - כי היא לא. ושוב, אני אומר את זה גם בתור מתנגד לבדיחות על השואה - אני פשוט רואה את זה בתור בדיחה על משהו אחר. ולדעתי ככה בדיוק טריי ומאט רוצים שנראה את זה. זוחל השטיח, מנסה להאיר.