המשך צנזורה בישראל VS הומור אמריקאי

Carpet Crawler

New member
טוב, אני לא יכול יותר...

זתומרת, לא יכול יותר להסתכל מהצד על הדיון הזה מבלי להביע את עמדתי בתור המנהל-השני-עם-הפין-הגדול. תשמעי (וגם כל השאר יכולים לשמוע), אישית גם אני מתנגד נמרצות לבדיחות שמטרתן חוסר רגישות לשמה - סתם להגיד "חחחחח 6 מיליון יהודים הפכו לכפתורים" סתם בשביל לעצבן ו/או לפגוע. אני מבין לחלוטין אנשים שנפגעים מבדיחות מהסוג הזה, גם בי זה פוגע (למשל ככה ראיתי חלק מהסצינות בסרט "החיים יפים" וזה די קומם אותי), אבל העניין הוא שבסאות´פארק אני בטוח לגמרי שזו לא הייתה המטרה. אחרי הכל אחד היוצרים האחראים על התכנים (מאט סטון) הוא כידוע בעצמו יהודי, והמטרה שלו כמו של ידידו הטוב טריי פארקר לא הייתה לרדת על היהודים, אלא כמו שכבר נאמר כאן על אנשים חסרי טקט שלא יודעים לשמור על הפה שלהם. גם בסרט למשל היו רמיזות על השואה, עם כביכול פרסומת שמעודדת קנדים לבוא ולהרשם למחנות הריכוז לקנדים, ובין היתר הראו אותם מתרחקים כלואים בתוך כלי רכב גדול עם סורגים וחלק מהקנדים עוברים עקירות שיניים ללא הרדמה ודברים כאלה. גם פה כמו שאני רואה את זה, זה לא אמור לפגוע ביהודים. הרי המסר של הסרט הוא ברור - צנזורה sucks ass, וכל הסרט מקצין כמה שהכוונות העאלק-טהורות של הצנזורה עולות לה לראש לפעמים, והיא עוד עלולה להביא למלחמה עקובה מדם. הבעיה כאן היא שאתם לא רואים את ההבדל בין בדיחה שהמטרה שלה לפגוע, לבין בדיחה שהמטרה שלה להעביר מסר נוקב תוך הקצנה של הדברים. בגלל זה סאות´פארק מוגדרת "סאטירה חברתית", ולא "סתם תכנית שמקללים ומקיאים בה ועושים צחוק מדברים רציניים" - כי היא לא. ושוב, אני אומר את זה גם בתור מתנגד לבדיחות על השואה - אני פשוט רואה את זה בתור בדיחה על משהו אחר. ולדעתי ככה בדיוק טריי ומאט רוצים שנראה את זה. זוחל השטיח, מנסה להאיר.

נו ברור

לרגע לא חשבתי שהמטרה של ה"בדיחות" האלה היא לפגוע בערכים של השואה. אבל אפילו כשלוקחים את זה בתור דימוי או אמצעי להעברת המסר... זה פשוט לא במקום... אם כל הכבוד, יש עוד אלפי דרכים להעביר מסרים בלי להעלות נושא שידוע שהוא כל כך רגיש ואני שוב חוזרת ואומרת שאני לא אמרתי שאני מתנגדת לזה שישדרו פרקים עם קטעים כאלה פשוט כשראיתי איך כולם מתיחסים לזה ואין אף אחד שמיצג את הצד השני לקחתי על עצמי את האחריות וגם אני מודה בזה שאני אוהבת להתוכח הרי ברור ששום צד לא ישכנע את הצד השני אבל בכל זאת

Carpet Crawler תשובה ל: טוב אני לא

טוב תראה אני מבינה מה שאתה מנסה להגיד מה שהפריע לי פה זה שילד יהודי אומר שזה בסדר לצחוק על שואה ..1

Carpet Crawler

New member
ממש, אבל מ-מ-ש לא

את אוהבת לעוות דברים אני רואה. הנקודה שלי היא חד וחלק שהכל תלוי באמצעים להעביר מסר וביקורת חברתית, וסאות´פארק כידוע מקצינה בערך כל דבר, והקטע הזה בנוסף לקטע שהבאתי בתור דוגמה מתוך הסרט משקפים את זה - הם לא צוחקים על השואה, אלא משתמשים בה כעוד אחת מהדרכים הקיצוניות והידועות שלהם לומר את דברם. בין זה לבין סתם לצחוק על השואה יש הבדל עצום. קאפיש? זוחל השטיח, לא נכנע.

IC4

New member
למה לרדת על השואה בסאותפארק לא

אבל בכל מיני סדרות וסרטים אחרים כן ? וזה שאת לא מבינה את סאותפארק זה אומר שאת זאת שצריכה להתבגר
you´re a pussy , pussy !

IC4

New member
אגב הירידה היא לא ממש על השואה

באותה מידה יכלו להגיד: וואו לא ראיתי אדם שחור רץ כל כך מהר מאז מיסיסיפי 1960

IC4

New member
רגע רגע...

על נכדים של אנשים שסבלו צריך להגן יותר מאשר על אנשים שעדיין סובלים החיים שלהם ? איזה מן סדר עדיפויות זה? מצטער אבל לדעתי בהרבה יותר הגיוני לא לרדת על שמנים מאשר לא לרדת על היטלר כי בואי נודה שקיימים בהווה בהרבה יותר אנשים שמנים מאשר אנשים תחת משטר נאצי.
מ.ש.ל אבל בכל מקרה אני חושב שמה שאת אומרת די מוזר בגלל שאת אומרת שערוץ 2 התחשב בהם אבל ערוץ ביפ בעצם לא מתחשב בהם? אז מה זה משנה כבר איזה ערוץ משדר את זה?!?!!?!?! אם ילד קטן יקרא לך "שמן!" ואיש מבוגר יקרא לך "שמן!" זה עדיין אותה התיחסות לעבודה שאתה "שמן!"... כלומר זה לא משנה אם ביפ או ערוץ 2 משדרים את זה כל עוד זה עדיין משודר... ולכן הטיעון שלך הוא מאד מפוקפק...כי אף אחד לא שם אקדח לצידם של אותם שורדי שואה. טוב, לפחות לא למטרה של להיות קשורים סאותפארק.

Cartman

New member
בדיוק

וזאת בדיוק אחת הסיבות שבגללה אני שונא פוליטקלי קורקט וצנזורה. אנשים ממהרים לקפץ להגן על אנשים בלי לבדוק אם הם באמת נפגעים, ומחליטים מתי זה נראה יותר טוב בעיתונות. לא מזמן הייתי ביד ושם, ושם ישנו קרון, שהוביל יהודים בשואה למחנות כמו צאן לטבח. את הקרון שמו על מן גבעה שכזאת, שמשקיפה לשכונות בירושלים, דומני. אשה ניצולת שואה שגרה באחד הישובים המשקיפים לקרון, התלוננה ביד ושם על כך שזה מעלה לה זכרונות לא נעימים ופוגע בה. לא הורידו את הקרון והוא עדיין עומד שם. תאמיני לי שהרבה יותר ניצולי שואה נפגעים מלראות את הקרון הזה כל יום, מאשר הערה חד פעמית באמצע הלילה בטלוויזיה בתוכנית שסביר להניח שהם לא היו רואים. אני, כאדם שמן, לא נפגע מהירידות על קארטמן השמן, אבל ישנם אנשים שכן, ולא מספיק שהם סופגים את הירידות האלה בעצמם כל יום, הם גם צריכים לחזור הביתה ולראות זה בטלוויזיה? בינתיים, כן. אז תפסיקו להיות כאלה מגוננים על כל שטות קטנה ותסתכלו על התמונה הגדולה.

IC4

New member
אל תרחמי עליי, אין צורך...

אני לא מבין למה את חושבת שאני רוצה לחסל את הדיון הזה נהפוכו זה הדבר המענין היחיד שהיה עד פה (חוץ מהשרשור HAPPY TIMMY DAY לראשון לשישי שלצערנו CARPET CRAWLER מחק כי הוא חשב ברוב אווילותו שזה שרשור מונדיאל) אז תנסי להקשיב לרגע ולהבין אותי ותנסי להפסיק לבקר את סאותפארק בתור יהודיה... צופי סאותפארק הם לא אנשים מגזע או צבע או מין מסוים. כמו הפרק שרוצים לשנות את הדגל של סאותפארק כי הוא גזעני והילדים רוצים להשאיר אותו כמו שהוא ושף שואל אותם "אתם לא רואים שהדגל מראה חבורה של לבנים תולים בשמחה איש שחור?!" והם אומרים לו בתמימותם "אבל חשבנו שזה לא משנה אם אתה שחור או לבן או צבע אחר" בקיצור זה האופי של הסדרה... את, כפי שיותר לי לרחם עליך, מסתכלת על זה מנקודת מבט אישי של יהודיה וחלק מעם שנרצח וסבל התעללות לפני 60 שנה. אז תתחילי להסתכל על דברים מנקודת מבט טהורה ותמימה של בן 8(
)

Carpet Crawler

New member
להגנתי ייאמר:

fuck you, ya fucking fuck <זה הדבר המענין היחיד שהיה עד פה (חוץ מהשרשור HAPPY TIMMY DAY לראשון לשישי שלצערנו CARPET CRAWLER מחק כי הוא חשב ברוב אווילותו שזה שרשור מונדיאל)> אמרתי לך, מישהו שאל בסוף השרשור הזה אם הכוונה למונדיאל ועבר יום, ועברו יומיים ועברו שלושה ולא ראיתי אותך מכחיש זאת. זוחל השטיח, באוף-טופיק.

תראה!!!

סאת´ פארק זה כן סידרה מצחיק מאוד ואפילו 1 האהובות עליי אני לא אומרת שזה בסדר לצחוק על מוגבלות , אבל אחרי הכל זה מצחיק וזה אחרי הכל עיניין התוכנית אבל ע-ד-י-י-ן אני לא חושבת שמישהו יכול לצחוק על רצח 6000000 אנשים כנראה שעד שלא תיסע לאושויץ לא תיגע מזה!!!!!!

IC4

New member
לא אדע מזה?

גברת עדיף למות בנורווגיה, אני כן הייתי באושוויץ (כלומר במובן המילולי פשטותי) וגם במיידנק (שהרשים אותי יותר) ועוד מקומות בפולין וסבתא שלי ברחה ממחנה ריכוז וסבא שלי גם סבל מהשואה ודודה שלי נשלחה למשפחה נוצרית כשהיתה קטנה והיו צריכים לריב עליה אחרי השואה לקבלה בחזרה. כן עצוב אבל סאותפארק לא מדבר על דברים כאלה. סאותפארק מדבר על לצחוק ולבלות זמן בכיף and i´ll be damned אם אני יהיה האשם בסיפור הזה רק כי אתן לא מסוגלות לראות את זה מנקודת מבט סאותפארקית בלבד. על כל דבר אפשר לעשות צחוק. החוכמה היא לדעת איך לקחת את זה. לדעת יהודי אסור לרדת על השואה, לדעת נוצרי אסור לרדת על הנצרו,ת לדעת שחור אסור לרדת על כושונים ומקסיקני שאסור לרדת על מקסיקו... אז אל תבואי בגישה אבסורדית של "אני אוהבת את סאותפארק אבל כל הקטע הזה של הומור סאטירי...זה ממש מיותר"

Cartman

New member
עכשיו בדיוק איבדת את כל ההערכה

המעטה שהיתה לי אלייך. "אני לא אומרת שזה בסדר לצחוק על מוגבלות , אבל אחרי הכל זה מצחיק וזה אחרי הכל עיניין התוכנית" מה, את סתומה? לצחוק עם אוטיסטים זה בסדר אבל על השואה לא? זו פשוט הסתכלות מנקודת מבט ילדותית וטיפשית. כל אחד נפגע ממשהו אחר, את נפדעת מזה שמזכירים את השואה, ומישהו אחר יפגע מזה שמראים אוטיסטים. כנראה שבגלל אנשים כמוך, שמפחיתים מערכו של כאב של אנשים אחרים, עדיין "צוחקים" על השואה. יש הרבה מאוד אנשים שחושבים שגם השואה זה מצחיק ("וזה אחרי הכל עניין התוכנית"), אבל שיורדים על אוטיסטים זה לא בסדר. אני חושב שאת צריכה לנסות לחשוב על הכל מהתחלה, מנקודת מבט לא של יהודי, אלא של בן אדם שרגיש לכאבם של אחרים, ושמסוגל להבין סאטירי, ואז אולי תביני שאין הבדל בסאות פארק בין "לצחוק" על השואה, או על כושים, או על סתם גזעות, או על אוטיסטים, או על כל דבר שלא יהיה, כי הם לא באמת צוחקים על זה.

מי שמדבר על סתומים!

זה מה שאמרתי: "אני ל-א אומרת שזה בסדר לצחוק על מוגבלות....." מי שסתום פה זה אתה כי אתה לא יודע לקרוא מתי אמרתי שזה בסדר לצחוק על מוגבלות?! עזבו אותכם! נמאס לי כבר להסביר פה דברים ! כוס אמק!!!!! אני לא כוח יוצר עליכם !!!!!
גלוש חבל שבכלל ניסנו להסביר להם משהו!

Cartman

New member
את אמרת שזה לא בסדר,

אבל זה מצחיק, וזו בעצם מטרת הסדרה. תאמיני לי, אני יודע לקרוא, כנראה את זו שלא יודעת לכתוב. ואם את רוצה לעשות פה דיון רציני, תמנעי בבקשה מלקלל ולהשמיץ.

Carpet Crawler

New member
אני חייב להצטרף לבקשה

מצד אחד את מתווכחת, שזה בסדר ותמיד בריא. מצד שני הדברים שלך באים בליווי כמה ביטויים מיותרים בתכלית לדיון. תתווכחי כמה שאת רוצה (איתי ועם כולם), רק לא יזיק לחתוך את החלק של ההעלבות. אפשר להתווכח בלי זה. בתודה מראש, הזוחל.

hospital_food

New member
הקטע שבגללו פסלו את הפרק

היית איזה משחק פוטבול או בייסבול בסאותפארק ושקייל רץ מהר עם הכדור, השדרן אמר: "בחיי, לא ראיתי יהודי רץ כל כך מהר מאז פולין 1939" ---- לא יודע אם היו צריכים להוריד תקטע הזה או לא, אחרי הכל זה יכול לפגוע בהרבה מאוד אנשים כאן. אבל לדעתי במקום פשוט לפסול את הפרק היו צריכים לצנזר את ה3 שניות הפוגעות.

למעלה