גליה שמילוביץ עוד
New member
סליחה - סעיף "שמירת הזכויות" הוא
סעיף 12 בחוק ולא כפי שכתבתי הסעיף האחרון. ובאמת הגיע הזמן לישון.
סליחה - סעיף "שמירת הזכויות" הואשאלות חשובות ותשובות לשאלותיך
1. האם קו לעובד אמרו לך שהזכותון הזה הוא הסבר לחוק או שמא זה הסבר להסכם הקיבוצי? אם הם אמרו שזה הסבר לחוק, הרי שהם בהחלט מטעים והייתי מפנה אותם לחוק על מנת שיתקנו עצמם. ראשית, ההגדרות בחוק הם שונות: יש עובד במשכורת (היינו במילים פשוטות -שכר גלובלי) ויש עובד בשכר (לדוגמא: עובד עפ"י שעות - שמשכורתו תלויה במספר השעות שעבד בכל חודש). בזכותון שנמסר לך יש טעות לגבי ימי ההודעה הצוקדמת שעל עובד בשכר לתת. ראי בחוק כפי שצרפתי. 2. לשאלתך הראשונה: אם הבנתי נכון, את עובדת משמרות ושכרך נקבע בהתאם למספר המשמרות שעבדת בכל חודש - לכן, את מוגדרת כעובדת בשכר. לשאלתך השניה: להערכתי, תשובתו של יוסאריאן ואני מניחה שכך גם פסיקתו של ביה"ד האזורי (למרות שטרם קראתי את פסק הדין), מבוססות על הסעיף האחרון שבחוק הודעה מוקדמת, שדן בעניין "שמירת הזכויות". סעיף זה קובע כי הסכם קיבוצי ו/או הסכם עבודה אישי, אינו יכול להרע עם העובד ולמעשה אינו יכול להתנות עליו. ראי בחוק המצורף. ולמרות הסעיף הזה, לולא הפסיקה שיוסאריאן הביא כאן היום, אני לא יודעת אם אפשר היה לומר לך באופן חד משמעי שאכן אין להתנות לרעת העובד. הפסיקה שיוסאריאן הביא, אכן יכולה לסייע למרות שהיה טוב יותר לו היתה פסיקה של ביה"ד הארצי בעניין ולא רק של האזורי. בכל מקרה, נראה לי כי בידיך יש די הוכחות על-מנת לשכנע את המעביד. עשי שימוש בסעיף שמירת הזכויות, ובפסק הדין שהביא יוסאריאן. ולסיכום: מעניין איך יתמודדו עם העובדה שסעיף ההודעה המוקדמת ברוב ההסכמים הקיבוציים, למעשה, מתבטלים. לילה טוב.
סעיף 12 בחוק ולא כפי שכתבתי הסעיף האחרון. ובאמת הגיע הזמן לישון.